Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas krūtimi ir darbas/paskaitos

aciu madeleine uz linkejimus 4u.gif na as ta ir stengiuosi daryt, kuo daugiau suzinot apie maitinima, kad paskui nebuciau visiskai taip sakant zalia biggrin.gif bet tarkim tokia situacija... katik pagimdziau leliuka ir jau ji iskart reikia maitint? g.gif priglaust prie kruties ir jis pats prades valgyt ar ne? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 08, 20:42)
as kazkur girdejau kad negalima vaikui iki vieneriu metu keisti maisto, ta prasme jaei pradejai maitint motinos pienu tai turi ir maitint... maniau kad negalima jokiu misinuku.. 4u.gif
ode, as turiu gimdyt kovo 25d, o jau balandzio 15 privalau but mokykloj nes pirmoji iskaita, tai mano lelius dar visai neseniai bus gimes ir teks palikt viena...

išlaikysi įskaita pirma ir galėsi lėkti namuo. Manau mokytojos būs supratingos. g.gif
Papildyta:
QUOTE(celee @ 2009 01 09, 18:42)
jei mano sveikata bus bloga ir sunkiai seksis susidorot su vaiko maitinimu tada noriu ar nenoriu teks atidet egzaminus... bet jei suzinosiu kad reikes vel is naujo kartot visa kursa, tai jau versiuos per galva bet laikysiu siais... doh.gif  manau raseiniuose ne tik kad neskiria didelio demesio zindymui bet ir aplamai mazai demesio skiria... bet as jei nemokesiu pirma karta pamaitint vaiko (o manau taip ir bus) reikalausiu kad man paaiskintu, juk turiu tokia teise? g.gif

valstybinius egzaminus tikrai galima išlaikyti arba veliau vasarą arba kitais metais. Teoriškai net aš galėčiau išlaikyti kai kurios egzaminus, jei man būtų reikėję smile.gif
Atsakyti
įsigijau gerą pientraukį,beliko išmokt juo naudotis bigsmile.gif manau, viskas bus ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 09, 20:09)
bet tarkim tokia situacija... katik pagimdziau leliuka ir jau ji iskart reikia maitint? g.gif  priglaust prie kruties ir jis pats prades valgyt ar ne? 4u.gif

Na, ką tik gimusį vaikiuką turėtų iš karto uždėti mamai ant krūtinės (nežinau, tiesa, kaip Raseiniuose praktikuoja g.gif ), kad jis nusiramintų, pajustų mamos kvapą, širdies plakimą, šildytųsi, visaip kitaip atsigautų ir susipažintų su mama smile.gif . Ir žinoma, tai labai svarbu sėkmingai laktacijos pradžiai. Po kiek laiko (pusvalandžio ar panašiai) vaikiukas pats pradeda ieškoti krūties ir jei reikia, jam galima švelniai padėti - priglausti prie krūties. Taigi, pirmas žindymas turėtų įvykti dar gimdykloje (čia tuo atveju, jei gimdymas bus sklandus).

Na, o paskui - vėlgi, jei viskas gerai - vaikiukas turėtų visą laiką būti su mama, kad būtų galima žindyt tada, kai vaikiukas norės. Pirmą dieną po gimdymo jis gali ištisai žįsti arba atvirkščiai - mažai žįsti ir daug miegoti, jei bus pavargęs po gimdymo. Gali būti įvairiai, kūdikis pats pasakys, kada norės žįsti. smile.gif

Gal kitos mamos dar papildys, nes turiu tik savo asmeninę patirtį, nesijaučiu labai kompetentinga... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 08, 19:42)
ode, as turiu gimdyt kovo 25d, o jau balandzio 15 privalau but mokykloj nes pirmoji iskaita, tai mano lelius dar visai neseniai bus gimes ir teks palikt viena...

celee,
turek omenyje, kad gimdymo data yra apytiksle - pagimdyti gali bet kada plius-minus dvi savaites nuo nustatytos dienos, ty tarp kovo 10 ir balandzio 10 dienos. 4u.gif
Atsakyti
na as manau kad anksciau numatytos datos gimdysiu, ne praejus gal 3-4 nestumo menesiams keiciau ginekologe ir naujoji mane didesni mano nestuma visa savaite nei buvusi ginekologe... g.gif net keista pasidare... jei atsitiks taip kad pagimdysiu veliau tai jau egzaminams tariu ate 4u.gif bet vistiek jei vaikas ir daugiau pirmaja diena miegos ji turetu kazkiek laiko atnesti motinai? g.gif teko man girdeti kad iskart pieno net nera tai misinuku tenka pamaitint kuri duoda ligoninej
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 10, 19:54)
teko man girdeti kad iskart pieno net nera tai misinuku tenka pamaitint kuri duoda ligoninej

Jeigu turi laiko - netingek pasiskaityt jau esancias temas - rasi labai daug naudingos informacijos.

Stai pvz citatele is kitos temos atsakanti i tavo klausima:

QUOTE(ragnez @ 2008 11 27, 22:58)
nezinau, ar domejotes zindymu, ar pacios planuojate maitinti krutimi. bet kai kurie dalykai yra tiesiog zindymo ABC, kuriuos butina zinoti. pirmas faktas tas, kad IS KARTO po gimdymo pienuko ir NEBUNA. tai normalu - pienas pradeda atsirasti paprastai praejus kokioms 3-5 paroms, o iki tol naujagimis maitinasi PRIESPIENIU. priespienio buna labai nedaug, iki arbatinio saukstelio ir ji nusitraukti sunku (nes nedaug ir todel, kad nusitraukineti reikia ismokti). taciau priespienis yra tikras koncentratas visu naujagimiui butinu ir svarbiu medziagu ir to saukstelio jam uztenka pasisotinti - nes jo skrandukas, kuris dar niekada gyvenime nieko nevirskino, yra labai mazytis ir tik pradeda dirbti.
taip kad pamirskit misinius ligoninej, nebent neketinate zindyti.

Atsakyti
aisku db 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 10, 18:54)
bet vistiek jei vaikas ir daugiau pirmaja diena miegos ji turetu kazkiek laiko atnesti motinai?

vaikas nuo gimimo turi VISADA, diena ir nakti, buti su motina (nebent butu kokiu nors rimtu vaiko ar motinos sveikatos problemu).
supranti, jis tavo pilvelyje priprato girdeti tavo sirdies plakima, tavo balsa, jis pazysta tavo kvapa ir skoni - ir tai vienintelis jo pasaulis, kur jis jauciasi saugus. gimimas jam ne maziau sunkus darbas ir didelis ivykis, stresas kaip tau gimdymas. musu pasaulis su ryskia sviesa, su salciu/karsciu, alkiu, nepatogiais drabuziais, slapiais vystyklais jam kaip kita planeta (nors mums ir atrodytu savaime aiskus). tik prisiglaudes prie mamos, jausdamas jos kuno kvapa ir siluma, kruties skoni, girdedamas sirdies plakima, mazylis gali nurimti, pailseti.
Atsakyti
tai mano leliukas visada bus su manimi? rolleyes.gif kaip fainiai ax.gif rolleyes.gif as jau nerimawau,galvojau kad ji man atnes tik tada kai reikes maitint... 4u.gif nebegaliu sulaukt kada ji galesiu laikyt ant savo ranku... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 10, 21:28)
tai mano leliukas visada bus su manimi? rolleyes.gif  kaip fainiai ax.gif  rolleyes.gif  as jau nerimawau,galvojau kad ji man atnes tik tada kai reikes maitint... 4u.gif  nebegaliu sulaukt kada ji galesiu laikyt ant savo ranku... ax.gif

zinai ka, tu tikriausiai lankaisi moteru konsultacijoje ir jau svarstei, kur gimdysi. labai gerai butu apie viska pasikalbeti su savo gydytoja ir apsilankyti gimdymo namuose - pasiziureti, kaip atrodo gimdyklos, pogimdyvines palatos, kokia ten tvarka: ar leidzia artimiesiems buti per gimdyma, nakvoti ligoninej, ka leidzia daryti per gimdyma (pvz., vaikstineti, sedeti ant kamuolio ar pan.), kokia ten praktika del nuskausminimo, ar tik gimusi vaikuti paguldo mamai ant pilvo ir leidzia susirasti kruti, ar mama su kudikiu visada buna kartu, ar skatinama zindyti ir tt.
gerai butu, kad skirtum laiko ir pasiskaitytum apie gimdyma, vaikelio prieziura ir kt.
Atsakyti
na as viso sito nzn, todel ir klausineju... 4u.gif o laiko nlb turiu, todel kai tik iseina tai ir skaitinejuosi, svieciuosi... blush2.gif
Atsakyti