Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas krūtimi ir darbas/paskaitos

as tai tikrai esu gana smulkaus sudejimo todel ir krutine maza... ax.gif stengsiuos kaip nors mokytis namie ir vaziuot tik i egzaminus taip pat susitart bandysiu su mokytojais... db dar zadu menesi lankyti mokykla o po to jau sedesiu namie... beje lb aciu uz patarimus, palaikyma ir linkejimus smile.gif bandysiu nutraukinet piena, bet visiek jo nepritrauksiu tiek kad vaikui visai dienai uztektu pamaitint kol manes nebus, nu nebent to pieno butu marios bet kazkaip abejoju... g.gif
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 08, 15:18)
as tai tikrai esu gana smulkaus sudejimo todel ir krutine maza... ax.gif  stengsiuos kaip nors mokytis namie ir vaziuot tik i egzaminus taip pat susitart bandysiu su mokytojais... db dar zadu menesi lankyti mokykla o po to jau sedesiu namie... beje lb aciu uz patarimus, palaikyma ir linkejimus smile.gif bandysiu nutraukinet piena, bet visiek jo nepritrauksiu tiek kad vaikui visai dienai uztektu pamaitint kol manes nebus, nu nebent to pieno butu marios bet kazkaip abejoju... g.gif

Gali juk primaitinti mišinuku, jei neužteks pienuko. O kai bus galimybė pati žindyk, taip paskatinsi pieno gamybą. Na jei tikrai norėsi ir domėsies viskas bus OK 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo heryte: 08 sausio 2009 - 18:40
Kiek vaikeliui bus laiko, kai negalėsi būti namie?
Atsakyti
as kazkur girdejau kad negalima vaikui iki vieneriu metu keisti maisto, ta prasme jaei pradejai maitint motinos pienu tai turi ir maitint... maniau kad negalima jokiu misinuku.. 4u.gif
ode, as turiu gimdyt kovo 25d, o jau balandzio 15 privalau but mokykloj nes pirmoji iskaita, tai mano lelius dar visai neseniai bus gimes ir teks palikt viena...
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 08, 19:42)
as kazkur girdejau kad negalima vaikui iki vieneriu metu keisti maisto, ta prasme jaei pradejai maitint motinos pienu tai turi ir maitint... maniau kad negalima jokiu misinuku.. 4u.gif
ode, as turiu gimdyt kovo 25d, o jau balandzio 15 privalau but mokykloj nes pirmoji iskaita, tai mano lelius dar visai neseniai bus gimes ir teks palikt viena...

pirmą kartą girdžiu blink.gif
Manau nieko neatsitinka mišriai maitinamiems. Maniškis gaudavo mišinuko kartą dienoje mišriai su MP ir auga sveikas kaip ridikas. Juk nuo pusmečio pradedamas duoti kietas maistas, tai neišvengiamai tada pradedama mišriai maitinti ax.gif
Atsakyti
na nzn,kaip ir minejau as pastaruoju metu isgirstu patarimu is tu laiku kai seneliai vaikus augino... biggrin.gif ir aplamai man sneka kad misinukus duot nesveika ir pan... o pavyzdziui tie misinukai buna naujagimiams ar kaip? vistiek jie ten turbut suskirstyti pagal amziaus grupes ar ne? g.gif
Atsakyti
Naujas mitas biggrin.gif Yra mišiniais maitinamų kūdikių nuo gimimo, MP negavusių, yra mišriai maitinamų... Jei vaikelio organizmas priima, tai ir maitini, kuo gali.

Sunki tavo situacija... Mano akimis TEORIŠKAI įmanoma išmaitinti vaiką MP. Praktiškai... Pirmas mėnuo (4-6 sav.) yra kritinės žindyme - tuomet formuojasi pasiūlos-paklausos santykis. Įvedus mišinį labai didelė tikimybė, kad pienelio sumažės arba jis visai baigsis. Nekalbant jau apie tai, kad norint jį išlaikyti, reikės daug nusitraukinėti, o tai užima laiko, reikalauja įgudžių, kurie per vieną kartą neatsiranda (na, ne kiekvienai). Reikės nusitraukinėti, kai būsi ne namie - ar turėsi tam sąlygas ir laiko? Reikės dažnai žindyti naktį, o tai gali reikšti, kad būsi pavargusi dieną...

Mano pusseserė grįžo į darbą, kai sūneliui buvo 11 sav. Dabar jam jau metukai ant nosies, o ji vis dar ji maitina krūtimi. Kaip jai pavyko? Labai daug tam ruošėsi, domėjosi iki gimdymo. Po gimdymo susidūrė su problemomis (vaikelis neteisingai žindė, todėl atsirado žaizdos, kurį laiką nutraukinėjo, o vaikelį maitino mišriai: nutrauktu pienu ir mišiniu), bet su konsultantės pagalba iš jų išsikapstė. Kažkur 1-2 savaitei likus iki išėjimo į darbą palaipsniui pradėjo nusitraukinėti tam tikru laiku dieną - tuo metu nusitraukinėdavo ir darbe. O krūtimi maitindavo prieš pat išeinant anksti ryte (jai vien važiavimo į vieną pusę apie valandą doh.gif ) ir iš karto grįžusi. Naktį miega šalia ir maitina pagal pareikalavimą iki šiol (vaiko lovytė pristumta prie tėvelių lovos). Taigi, jai pavyko. Bet jos vaikeliui jau buvo beveik 3 mėn...

Ką galėtum tu padaryti:
- pasidomėti apie žindymą: kursai, knygos, forumas, kitos mamos, kad žinotumei, kaip elgtis iš karto po gimdymo, pirmomis dienomis ir savaitėmis
- po gimdymo vaikelį reikėtų maitinti per pirmąjį pusvalandį. Idealiausiu atveju jį turėtų uždėti tau ant pilvo ir jis pats pradės žįsti, kada bus pasiruošęs. Vaikelio jokių būdu negalima niekuo primaitinti, negalima duoti čiulptuko. Priklausomai nuo ligoninės ir personalo (beje, kur žadi gimdyti?) gali būti daug neteisingos informacijos, nulis palaikymo šiuo klausimu, todėl būtina tavo savišvieta dar prieš gimdymą, kad pakovotum už save ir savo vaikelį.
- pirmomis dienomis reikia žindyti kuo dažniau (t.y. pagal pareikalavimą, bet ne rečiau kaip kas 3 val.) - taip greičiau užsives tikrojo pieno gamyba ir išvengsi skausmingo krūtų pritvinkimo kai jis atsiras
- nuo pirmų žindymų reikia žiūrėti, kad vaikelis žįstų teisingai, kad išvengtum žaizdų ant spenelių ir neefektuvaus pieno pasisavinimo. Vėlgi - reikia išankstinės savišvietos, kad žinotum, kaip yra 'teisingai'
- kuomet nemaitinsi iš krūties, geriau primaitinti ne iš buteliuko, o iš taurelės, šaukštelio, pipetės, nes buteliuko čiulpimas yra visai kitoks nei krūties žindimas, todėl vaikelis gali atsisakyti žįsti (tai, aišku, užima laiko ir pareikalauja įgūdžių...)
- artėjant išėjimo iš namų laikui pradėti pratintis nutraukinėti
- kai nebežindysi dieną, reikės dažnai žindyti rytais, vakarais ir naktį, kad palaikytum pieno gamybą
- gera žinia yra ta, kad net ir per egzaminų laiką (galimai) sumažėjus ar pasibaigus pienukui, tu turėsi galimybę jį atstatyti. SU SALYGA: kad skirsi visą laiką mažyliui, būsi pasirengusi 'kabėjimui' ant krūties, mažylis kategoriškai neprotestuos prieš buteliuko pakeitimą į krūtį (nors jį galima "perlaužti")

Tiek sumąsčiau nemiegota galva...

Vis dėl to pritarčiau kitoms mamoms - kiek įmanoma susitarti dėl atsiskaitymų nukėlimų (nejau nėra galimybės šiemet išeiti kursą, išsilaikyti tai, ką gali, o ko nespėsi - kitais metais?.. g.gif ), vaikelio pasiėmimo kartu arba kad kažkas būtų netoliese su vaikeliu...

Žodžiu, nėra tas mišinys siaubas baubas, bet tau, kaip būsimai mamytei, tiesiog reikia susidėlioti prioritetus...

Sėkmės, sveikatos, kantrybės ir pasitikėjimo savimi, gamta ir vaikeliu. wub.gif
Atsakyti
As manau, kad ir tokia tavo situacija issprendziama,cia visos mamos parase tikrai turbut visus imanomus budus kaip galetum ir laikydama egzaminus sekmingai maitinti pati.O to maitinimo per pertraukas tai nereiktu gedintis ir galvot ka apie tave galvos kiti,cia kaip tik pagirtinas dalykas,kad bet kokiu atveju stengtumeisi savo vaikeliui duoti tai kas yra geriausia.Ir visa tai turedum daryt iskelta galva smile.gif Ir kai po 20 metu (sekmingai islaikius egzaminus)jau busi kokos imones direktore 4u.gif savo vaikeliui pasakosi istorija kaip tu verteis per galva, kad viso to pasiektum ir dar galetum naturaliai matinti...jis tavim be galo didziuosis mirksiukas.gif .Tu tik labai to panorek ir pasinaudok pries tai rasiusiu mamyciu patarimais. Sekmes jum.
Atsakyti
zadu gimdyt raseiniuose... na bet vistiek turetu ligoninej pirma karta parodyt kaip taisyklingai maitint vaika ar cia tik as taip manau? g.gif as kazko nesuprantu... na gerai, as atsisakau siais metais laikyt egzaminus tai ka man vel kitais mokslo metais isnaujo eit i mokykla, kartot dvyliktos klases kursa, keltis 6wal ryte... nu zodziu vel tas pats kol prieisiu iki to laiko kol prasides egzaminai... siaubas doh.gif man vel visas vargas is naujo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 09, 15:23)
zadu gimdyt raseiniuose... na bet vistiek turetu ligoninej pirma karta parodyt kaip taisyklingai maitint vaika ar cia tik as taip manau? g.gif  as kazko nesuprantu... na gerai, as atsisakau siais metais laikyt egzaminus tai ka man vel kitais mokslo metais isnaujo eit i mokykla, kartot dvyliktos klases kursa, keltis 6wal ryte... nu zodziu vel tas pats kol prieisiu iki to laiko kol prasides egzaminai... siaubas doh.gif  man vel visas vargas is naujo... verysad.gif

O tu pasidomėk mokykloj, pašnekėk su mokytojais, direktorium; man atrodo, kurso kartoti nereikia - tik išsilaikyti (pamenu mano laikais viena mergina norėjo stoti į mediciną, bet kažkurio egzamino balas buvo per mažas, tai ji savarankiškai pasiruošė ir tą egzaminą dar kartą laikė sekančiais metais).

O dėl ligoninių ir personalo bei žindymo santykio tai atskira kalba... doh.gif Asmeniškai apie Raseinių ligoninę nieko nežinau, bet ji nėra viena iš Lietuvos "Naujagimiams palankių" ligoninių, kur žindymui skiriamas ypatingai didelis dėmesys ir mamos gauna visą teisingą informaciją. Kitose ligoninėse priklauso nuo ligoninės, jos administracijos politikos bei personalo sąmoningumo, tad aklai tikėti ir pasitikėti, kad viską paaiškins, ką ir kaip daryti, tikrai nereikėtų. Gali būti, kad nukreips visai netinkama linkme. doh.gif Už tat ir rašiau: labai svarbu pačiai pasiruošti. Ir dar labai svarbu stiprus užnugaris, kuris tame pasiruošime palaikytų; ypač vyras.
Atsakyti
jei mano sveikata bus bloga ir sunkiai seksis susidorot su vaiko maitinimu tada noriu ar nenoriu teks atidet egzaminus... bet jei suzinosiu kad reikes vel is naujo kartot visa kursa, tai jau versiuos per galva bet laikysiu siais... doh.gif manau raseiniuose ne tik kad neskiria didelio demesio zindymui bet ir aplamai mazai demesio skiria... bet as jei nemokesiu pirma karta pamaitint vaiko (o manau taip ir bus) reikalausiu kad man paaiskintu, juk turiu tokia teise? g.gif
Atsakyti
žinai, žaviuosi tavo brandžiu požiūriu į motinystę ir užsispyrimu smile.gif Tikrai ne kiekviena vyresnio amžiaus būsima mama taip kryptingai ieško teisingos info, ruošiasi, nusiteikinėja natūraliam maitinimui. O tau motinystė "komplekte" su mokyklos baigimu, egzaminais... g.gif o ir iš aplinkos turbūt ne tik palaikymo susilauki...

Šaunuolė tu 4u.gif , su tokiu požiūriu, tikiuosi, viskas tau klostysis gerai, nors ir nelengva gali būt. Sėkmės ir stiprybės 4u.gif

QUOTE(celee @ 2009 01 09, 18:42)
jei mano sveikata bus bloga ir sunkiai seksis susidorot su vaiko maitinimu tada noriu ar nenoriu teks atidet egzaminus... bet jei suzinosiu kad reikes vel is naujo kartot visa kursa, tai jau versiuos per galva bet laikysiu siais... doh.gif  manau raseiniuose ne tik kad neskiria didelio demesio zindymui bet ir aplamai mazai demesio skiria... bet as jei nemokesiu pirma karta pamaitint vaiko (o manau taip ir bus) reikalausiu kad man paaiskintu, juk turiu tokia teise? g.gif

nesu tikra, kokia padėtis su žindymu Raseinių ligoninėj, bet labai gali būti, kad jie ir prie geriausių norų tau tinkamai paaiškinti negalėtų, nes patys greičiausia nežino, neturi adekvačių žinių apie žindymą. Arba dar blogiau - patars neteisingai. Nemažai daliai mamų juk taip nutinka, ir nebūtinai rajoninėse ligoninėse...

Todėl tikrai siūlyčiau kuo daugiau išsiaiškint apie žindymą iki gimdymo, čia rašančios mamos tau gali labai konkrečiai praktiškai atsakyt į kylančius klausimus (ką beje, jau ir darė smile.gif ). Gali susirasti ir pasiruošti iš anksto žindymo konsultančių telefonus, kurioms galėtum paskambinti pasikonsultuoti, kai jau turėsi vaikutį. Labai svarbu, kaip Ode rašė, žinoti, kaip teisingai vaiką glausti prie krūties, kad pradžioje nenugraužtų spenelių, nes dėl to kyla daug problemų jaunoms mamoms. O tau tų problemų mažiausiai reikia... smile.gif

4u.gif
Atsakyti