aciu uz palaikyma natstoc

man pirmas menesis po gimdymo buvo labai sunkus,bet man skaudejo ne pilva (buvo darytas cezaris,po kurio buvo komplikaciju) o krutis, pora savaiciu kovojau kad butu pienelis,dukryte valgydavo po 1.5-2val, paskui miegodavo 15min-1val ir vel viskas is naujo. i tuos tarpus turejau deti kompresus ant krutu, nes labai daug pieno gaminosi... man kartais net pritrukdavo laiko pavalgyt, tik spedavau pasisildyt, isidet i lekste ir vel mazoji saukdavosi
tai paskui ismokau maitindama dukryte pati pavalgyt
o kur dar nugrauzti speneliai... man maitinimo pradzia buvo sunkiausia,bet tikejau kad galesiu maitinti ir dabar sekmingai maitinu. bet jei dar man butu teke galvoti apie mokslus kai ptau, tai kazko buciau nepadarius, arba buciau nemaitinus dukrytes(nes pienelio taip neistrauksi pientraukiu kaip leliukas istraukia) arba su mokslais ne kas. beto ir bemieges naktys...
betkokiu taveju linkiu tau sekmes ir daug kantrybes, tik nepersiplesk,mokslus jei noresi galesi pasiekti veliau, o jau laiko sugrazinti, kuri praleistum su ka tik gimusiu kudikeliu,nesugrazinsi.

betkokiu taveju linkiu tau sekmes ir daug kantrybes, tik nepersiplesk,mokslus jei noresi galesi pasiekti veliau, o jau laiko sugrazinti, kuri praleistum su ka tik gimusiu kudikeliu,nesugrazinsi.
QUOTE(celee @ 2009 01 06, 16:10)
tiesiog jei as db atsisakyciau laikyt egzaminus ir atideciau juos kitiems metams lb blogai jausciaus
visu pirma jau nuo rugsejo einu i mokykla, stengiuosi, keliuosi 6val ryto, nes mokykla uz 10km o db imt ir visko atsisakyt kai jau finisas taip netoli...nzn... man tektu kitais mokslo metais visa dvyliktos klases kursa kartoti vel is naujo... tiek daug pastangu idejau eidama siais metais todel atsisakyt negaliu
tikrai norisi ir miego ir valgyti, jauciuos beveik visada pavargusi...

suprask, kad tu dabar esi atsakinga ne tik uz save - bet ir uz ta zmogeliuka, kuris tavyje. jei tu alkana - alkanas ir jis. jei tu stresuoji - stresuoja ir jis.
su gimdymu motinyste tik prasideda, o ne baigiasi - taip, vaikelis nebebus tavo pilve, jis bus tavo isoreje. bet jam tu busi vienintelis tikras pasaulis, meiles ir saugumo saltinis, kuri jis pazysta ir is kurio tikisi to paties artumo, kaip patyre gyvendamas tavyje... tas zmogutis visom prasmem - ir fizine, ir emocine - dabar yra ir dar ilgai bus visiskai priklausomas nuo taves.
mes nezinome, kokia tavo tikroji padetis, kur ir kaip tu gyveni, todel konkreciu patarimu duoti ir pagalba suteikti internetu sunku, nes musu patarimai gali buti neadekvatus tavo padeciai. taciau pries apsispresdama, pati turi issiaiskinti visas galimybes, issikalbeti su mokytojais, artimaisiais, etc. tai svarbu - juk gali atrasti pagalbos, kurios nesitikejai, ir ideju, kurios nebuvo atejusios i galva.
paklausei, ar galima suderinti zindyma ir mokslus - taip, galima. lengva nebus, bet imanoma.
linkiu tau drasos, kantrybes ir sekmes.
na tiesiog dekoju...
as tikiuosi kad viskas bus gerai... tenoriu islaikyt egzaminus o po to wisa savo laika galesiu skirti vaikui... bet taip pat noriu kad jis butu pavalges ir sveikas... gal pavyks viska suderinti... juk mokytis galiu ir namie... manau, kad problemu su krutim ir man bus, nes jau db skauda vos prisilietus... bet as pasiryzus kiek imanoma stengtis...kai jau nebegalesiu tai nebegalesiu, tada pasakysiu viskas...gal mano angeliukas bus lb ramus ir man pades

tavo krutys dabar tapo jautrios del hormonu poveikio - nes keiciasi, ruosiasi gaminti pienuka. tas jautrumas nesusijes su tuo, kas bus po gimdymo. kaip seksis zindyti priklauso nuo to, koks bus tavo gimdymas, ar tavo mazylis mokes taisyklingai zysti, ar mokesi gerai paduoti kruti ir tt.
o tai kada jau bus pieno? siaip visada liemenelej randu baltu tokiu sukietejimu... nzn kas ten yra ir tai tik is vienos kruties..

Turbut svarbiausia likti ramiai, nes kiekvienas tavo stresavimas, liudesys , nerimas per pienuka persiduos tavo vaikuciui ir jis gali tapti neramus, irzlus... turi pati nuspresti ar sugebesi susidoroti su tomis emocijomis, nes kaip ten bebutu pirmais menesiais mama ir vaikas geriausiai vienas kita jaucia...
aisku norint viska imanoma suderinti bet reikia buti stipriai ir tureti pagalbos is seimos
aisku norint viska imanoma suderinti bet reikia buti stipriai ir tureti pagalbos is seimos

QUOTE(celee @ 2009 01 07, 17:41)
o tai kada jau bus pieno? siaip visada liemenelej randu baltu tokiu sukietejimu... nzn kas ten yra ir tai tik is vienos kruties.. 

tai yra priespienis, po truputi ruosiasi krutys, kai lelius gims tai pirmas paras lelius valgys priespieni, o pienas man pradejo gamintis trecia para po gimdymo
aisku tada
o pavyzdziui as internete zvalgiausi tu pientraukiu ir tas gaubtukas ant kruties atrode gan nemazas... mano krutine tai nedidele
gal pientraukiu yra iwairiu dydziu, nu ta prasme pagal kiekvienos krutine, kaip ir liemeneles? gal jums mano klausimai atrodo kvaili bet man jie yra aktualus ir lb idomu zinoti, kadangi nlb pati ka nusimanau
o is aplinkiniu prisiklausau manyciau ne paciu geriausiu patarimu...dazniausiai jie buna is tu laiku kai seneliai augino vaikus.

i | apie tai jau yra tema :) ten apie paskaitas ir darbą eina kalba, bet manau tinkama ir šiuo atveju, siūlyčiau paskaityti, vėliau temas sujungsiu http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=8789 |
QUOTE(celee @ 2009 01 07, 21:54)
aisku tada
o pavyzdziui as internete zvalgiausi tu pientraukiu ir tas gaubtukas ant kruties atrode gan nemazas... mano krutine tai nedidele
gal pientraukiu yra iwairiu dydziu, nu ta prasme pagal kiekvienos krutine, kaip ir liemeneles? gal jums mano klausimai atrodo kvaili bet man jie yra aktualus ir lb idomu zinoti, kadangi nlb pati ka nusimanau
o is aplinkiniu prisiklausau manyciau ne paciu geriausiu patarimu...dazniausiai jie buna is tu laiku kai seneliai augino vaikus.

jie vieno didžio, bet tikrai tinka ir smulkesnei mamytei

Pirmą men po gimdymo tikrai niekas neišleis tavę 10km nuo namų į mokyklą. Na aš neišleisčiau

Galima pienuką nutraukinėti ir labai sėmingai. Tai dariau bevei 3 mėn. nes vaikutis buvo nepajėgus ištraukti viso pienuko. Paskiau kūdikis tapo pakankamai stiprus ir ėmė pats žįsti. Net po siaubingo krūties uždegimo sugebėju toliau maitinti.
Mano nuomone, svarbiausia pasirinkti tinkamą buteliuką, kad jo paragavęs kūdikis neatsisakytų krūties. Mums labai tiko Dr. Brown's
Kita vertus dėl egzaminų krūvio ir nepakankamo poilsio to pienelio gali ir visai mažai būti. Kaip ten bebūtų svarbiausia nenusiminti, nepulti į blogas nuotaikas.
Nuo mišinuko vaikas netaps blogesniu žmogumi. Manau svarbiau išsimokslinusi ir laiminga mama.
Šaunuolė, kad tokia jauna ir pasiryžus
Kantrybės ir stiprybės tau
Mano nuomone, svarbiausia pasirinkti tinkamą buteliuką, kad jo paragavęs kūdikis neatsisakytų krūties. Mums labai tiko Dr. Brown's

Kita vertus dėl egzaminų krūvio ir nepakankamo poilsio to pienelio gali ir visai mažai būti. Kaip ten bebūtų svarbiausia nenusiminti, nepulti į blogas nuotaikas.
Nuo mišinuko vaikas netaps blogesniu žmogumi. Manau svarbiau išsimokslinusi ir laiminga mama.
Šaunuolė, kad tokia jauna ir pasiryžus