Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas krūtimi ir darbas/paskaitos

Palauk, o kodėl būtinai reikia pripratinti prie mišinuko? Kiek laiko tavęs nebūs? Tokį vaiką galima jau iš dalies primaitinti košytemis kol tavęs nebūs, o grįžus pamaitinsi pati. Tai jeigu dirbsi paprasta darbo diena - nuo 8 iki 5, taip ir būs - iš vienos kruties galėsi pamaitinti, o iš kitos nutrauksi pakankamai pieno vienam maitinimui. Jeigu reikės daugiau pieno - taip pat yra įmanoma iš ryto pav. nutraukti. O girdyti nebūtinai iš buteliuko - mano vaikas nuo 6 men puikiai gėrė iš puodelio. Mišinuko reikia jeigu tu išvažiuoji į komandiruotę ir tavęs išvys nebūs mieste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 14 birželio 2007 - 12:46
QUOTE(Natuke @ 2007 06 14, 13:39)
Palauk, o kodėl būtinai reikia pripratinti prie mišinuko? Kiek laiko tavęs nebūs? Tokį vaiką galima jau iš dalies primaitinti košytemis kol tavęs nebūs, o grįžus pamaitinsi pati. Tai jeigu dirbsi paprasta darbo diena - nuo 8 iki 5, taip ir būs - iš vienos kruties galėsi pamaitinti, o iš kitos nutrauksi pakankamai pieno vienam maitinimui. Jeigu reikės daugiau pieno - taip pat yra įmanoma iš ryto pav. nutraukti. O girdyti nebūtinai iš buteliuko - mano vaikas nuo 6 men puikiai gėrė iš puodelio.  Mišinuko reikia jeigu  tu išvažiuoji į komandiruotę ir tavęs išvys nebūs mieste.

tai butent,kad nebusiu savo mieste, aciu mama,kad ji dukryte augins, kol as susitvarkysiu su darbais, tai sudetingas varijantas. esme ta, kad nusitraukinet negaliu. gydytoja sukalbejo,kad negerai duoti is puoduko, nors mano jau dabar geria is puoduko, su tuo antgaliu su skylutem,jis tinka nuo tryju menesiu vaikam. atseit reik pratint prie buteliuko su zinduku, nors net soskes ji neima, apie buteliuka net nekalbu... tai va todel ir prasau jusu patarimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristegri @ 2007 06 14, 14:35)
tai butent,kad nebusiu savo mieste, aciu mama,kad ji dukryte augins, kol as susitvarkysiu su darbais, tai sudetingas varijantas. esme ta, kad nusitraukinet negaliu. gydytoja sukalbejo,kad negerai duoti is puoduko, nors mano jau dabar geria is puoduko, su tuo antgaliu su skylutem,jis tinka nuo tryju menesiu vaikam. atseit reik pratint prie  buteliuko su zinduku, nors net soskes ji neima, apie buteliuka net nekalbu... tai va todel  ir prasau jusu patarimu 4u.gif

iš puoduko duoda pieną net gi naujagimiams jeigu jie negali žysti, kad jie vielau galėtų paimti krutį. Info iš www.pradzia.net
O ar ilgam išvykstot?
Atsakyti
QUOTE(kristegri @ 2007 06 14, 09:47)
sveikos, gal patarsit kaip vaikuti pripratinti prie misinuko, liko tik pusantro menesio ir einu dirbti. vaikuciui bus beveik septyni menesei, niema buteliuko visai, gydytoja sako pripras. o ir as stresuoju iki negaliu ir mazylei ne kas. neisivaizduoju kaip greiciau ir ramiau ta padaryti. labai reik jusu patarimo... verysad.gif

Jei buteliuko neima, ir tik tame problema, tai nesuk galvos ir girdyk iš puodelio. Svarbu, kad patį mišinuką norėtų gerti... O jau iš ko, tai nesvarbu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristegri @ 2007 06 14, 14:35)
gydytoja sukalbejo,kad negerai duoti is puoduko, nors mano jau dabar geria is puoduko, su tuo antgaliu su skylutem,jis tinka nuo tryju menesiu vaikam. atseit reik pratint prie  buteliuko su zinduku, nors net soskes ji neima, apie buteliuka net nekalbu... tai va todel  ir prasau jusu patarimu 4u.gif

neteisingą informaciją gydytoja suteikė. Kaip tik žymiai geriau, kad vaikas gertų iš puoduko, dar geriau iš normalaus, be snapelio. Nieko gero gėrimai iš buteliuko neduoda. Pradėk po truputį savo pienuko duoti iš puodelio, nusitraukinėjant pačiai pienas greičiau dings, jei jau taip atsitiko ir turi išvažiuoti. Paskui vaikiukas pripratęs Tavo pienuką gerti iš puodelio, gers mišinuką.
O gal yra galimybė nukelti visą kebeknę kiek vėlesniam laikui? nebūtų tiek streso visiems 4u.gif
Atsakyti
na aš tai tavo vietoj bandyčiau nusipirkti gerą pientraukį (Avent thumbup.gif ), ir pabandyt pratęst maitinimą MP. maitintum krūtimi kai gali. kai nebūtum - mišinuku. nutrauktą pienuką galima užšaldyt ir taip pat girdyt kai reikia. juk yra savaitgaliai, kai galėsi maitint iš krūties, vakarai (nors ir ne visi), naktys. nepavyks, tai ką padarysi. bet pabandyt juk verta g.gif
Atsakyti
Man sis patarimas kaip is fantastikos srities atrodo. Gal savaite kita ir galima palaikyti laktacija nezindant o tik nusitraukinejant, bet jeigu kalba eina apie kelis menesius, tai hm hm... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristegri @ 2007 06 14, 09:47)
sveikos, gal patarsit kaip vaikuti pripratinti prie misinuko, liko tik pusantro menesio ir einu dirbti. vaikuciui bus beveik septyni menesei, niema buteliuko visai, gydytoja sako pripras. o ir as stresuoju iki negaliu ir mazylei ne kas. neisivaizduoju kaip greiciau ir ramiau ta padaryti. labai reik jusu patarimo... verysad.gif

Pakeisk kitą buteliuką,gal jai nepatinka tas iš kurio duodi g.gif arba jai nepatinka žindukas g.gif bandyk įvairius variantus,tikrai rasi tinkamą mirksiukas.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nerimute @ 2007 06 15, 06:38)
Man sis patarimas kaip is fantastikos srities atrodo. Gal savaite kita ir galima palaikyti laktacija nezindant o tik nusitraukinejant, bet jeigu kalba eina apie kelis menesius, tai hm hm... g.gif

Mano draugė nusitraukinėdama maitino 8 mėnesius, Mylimuke iš SM jau 4 mėn maitina nusitraukinėdama, daugybė neišnešiotukų mamyčių visada maitina nusitraukinėdamos. jokios fantastikos tame nėra, reikia tik didelio noro mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos,
Mano mažuliui tuoj bus 1,3 metų, aš jį vis dar maitinu ir visai neturiu noro nutraukti to nuostabaus proceso smile.gif
Reikalas tas, kad nuo pirmadienio pradedu dirbti. Ir ketinu pasinaudoti LR Darbo kodekse numatyta lengvata žindančioms motinoms. Pagal įstatymus tokios mamytės turi teisę rinktis arba pusvalandžio pertraukėles kas 3 val. (berods), arba nukelti tas visas pertraukas į darbo pabaigą. Tai reiškia, kad pasirinkusi pastarąjį variantą iš darbo galėčiau išeiti mažiausai valandą anksčiau.
Bėda ta, kad net neįsivaizduoju, kaip kolektyvas reaguos į tai, kad tebemaitinu ir noriu savo teisių... Baisiausia, kad savo skyriuje vienintelė iš 5 moterų turiu vaikų, vienos tam arba jau per senos, kitos niekada negalės jų turėti dėl sveikatos problemų verysad.gif Tiesioginis mano šefas - vyras, o viso departamento direktorė - bevaikė netekėjusi keturiasdešimtmetė doh.gif
Nebloga padėtis, sakyčiau g.gif
Mamos, ar kuri nors jau buvote tokioje situacijoje? Kaip sekėsi kovoti už savo teises? Ar buvote suprastos???
Atsakyti
Sveikos, mamos,
Mano mažuliui jau 1,3 metų, aš jį vis dar maitinu ir visai neturiu noro nutraukti to nuostabaus proceso smile.gif
Reikalas tas, kad nuo pirmadienio pradedu dirbti. Ir ketinu pasinaudoti LR Darbo kodekse numatyta lengvata žindančioms motinoms. Pagal įstatymus tokios mamytės turi teisę rinktis arba ne trumpesnes kaip pusvalandžio trukmės pertraukėles kas 3 val., arba nukelti tas visas pertraukas į darbo pabaigą. Tai reiškia, kad pasirinkusi pastarąjį variantą iš darbo galėčiau išeiti mažiausai valandą anksčiau.
Bėda ta, kad net neįsivaizduoju, kaip kolektyvas reaguos į tai, kad tebemaitinu ir noriu savo teisių... Baisiausia, kad savo skyriuje vienintelė iš visų moterų turiu vaikų, vienos tam jau per senos, kitos niekada negalės jų turėti dėl sveikatos problemų verysad.gif Tiesioginis mano šefas - vyras, o viso departamento direktorė - bevaikė netekėjusi keturiasdešimtmetė doh.gif
Nebloga padėtis, sakyčiau g.gif
Mamos, ar kuri nors jau buvote tokioje situacijoje? Kaip sekėsi kovoti už savo teises? Ar buvote suprastos???
Pasidalinkite patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svelnute: 27 rugpjūčio 2007 - 19:00
QUOTE(Svelnute @ 2007 08 27, 20:58)
Sveikos, mamos,
Mano mažuliui jau 1,3 metų, aš jį vis dar maitinu ir visai neturiu noro nutraukti to nuostabaus proceso  smile.gif
Reikalas tas, kad nuo pirmadienio pradedu dirbti. Ir ketinu pasinaudoti LR Darbo kodekse numatyta lengvata žindančioms motinoms. Pagal įstatymus tokios mamytės turi teisę rinktis arba ne trumpesnes kaip pusvalandžio trukmės pertraukėles kas 3 val., arba nukelti tas visas pertraukas į darbo pabaigą. Tai reiškia, kad pasirinkusi pastarąjį variantą iš darbo galėčiau išeiti mažiausai valandą anksčiau.
Bėda ta, kad net neįsivaizduoju, kaip kolektyvas reaguos į tai, kad tebemaitinu ir noriu savo teisių... Baisiausia, kad savo skyriuje vienintelė iš visų moterų turiu vaikų, vienos tam jau per senos, kitos niekada negalės jų turėti dėl sveikatos problemų  verysad.gif  Tiesioginis mano šefas - vyras, o viso departamento direktorė - bevaikė netekėjusi keturiasdešimtmetė  doh.gif
Nebloga padėtis, sakyčiau  g.gif
Pasidalinkite patirtimi  4u.gif

Geras! O as ir nezinojau apie tokias lengvatas... kaip turbut ir dauguma mamu wub.gif
Atsakyti