Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas krūtimi ir darbas/paskaitos

QUOTE(shiva1 @ 2005 09 10, 16:01)
na as i darba issejau kai sunaiteliui buvo 3 men,. kol kas dirbu tik tris dienas, taip , kad ypatingu problemu nera, is pradziu nusitraukinedavau, o dabar matyt krutys tiesiog prisitaike, nes jau nebepersipildo. isvada - dirbti ir maitinti mp tikrai imanoma, ypac jei nereikia dirbti siaubunisku valandu biggrin.gif

O po kiek laiko nebuni namuose ir kaip vaikas tada pavalgo? Mane labiausiai neramina kad vaikas uzsireks kai manes nebus... Nedarau problemos is to, kad duoti misinuka (jei nepavyks nusitraukti), nors aisku geriau neprireiktu, bet kaip ji duoti jei neims buteliuko..?
Aciu
Atsakyti
Išėjau dirbti nuo rugsėjo pradžios, kai mano mažei suėjo 6 mėn. Labai baiminausi, kaip bus su maitinimu, nes mažoji nepripažino buteliuko ir labai nenoriai valgė košes - suvalgydavo max 50 g sad.gif. Pirmos dienos tikrai buvo sunkios tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Tačiau šiandieninė situacija visai nebloga (t.y. per 10 dienų). Ryte apie 6.30 valgo MP, 9.30 valgo daržovienę. Jei suvalgo nepakankamai, tai būna paskusta obuolio arba pasiūlyta keli šaukšteliai sausainio sumaišyto su šiltu vandenuku. Taip ir ištempia iki pietų pertraukos. Po 12 val. parvažiuoju iš darbo ir vėl duodu MP. O po pietų iki darbo galo scenarijus kartojasi, tik duodama vaisinė tyrelė arba šiek tiek avižinės ar grikių košės. Būna ir taip, kad po pietų mažiukė nevalgo nieko ir kantriai laukia grįžtančios manęs doh.gif. Net nustebau, kad ji išbūna nevalgius beveik 5 val., nes prieš išeinant į darbą MP valgydavo kas 2-3 val.
Kas labiausiai nuliūdino, tai faktas, kad pienelio tikrai sumažėjo ir savaitgaliais negaliu dažniau juo palepinti verysad.gif.
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 09 10, 14:53)
Lali,

O tai kaip namie kudikis valgydavo, is buteliuko?
Jei taip, tai ar nebuvo problemu su kruties imimu?

Ne, nebuvo.. Man tik pagimdzius, buvo labai dideliu problemu su krutimis - vaikas jas labai nugrauze ir pati negalejau maitinti koki menesi. Maitinau is buteliuko, bet kai apsigydziau vaikas neatsisake imti ir kruties rolleyes.gif Ir dabar valgo ir is buteliuko, ir is kruties. Tiesa, kai mato ar girdi mane - buteliuko neima... Rekia ir prasosi kruties smile.gif wub.gif wub.gif
Na, kadangi pas mane nuo pat mazes gimimo buvo labai daug pieno, tai as ta, kurio ji neistraukdavo, nesuvalgydavo - uzsaldydavau. Labai patogu. Jei reikia maziuke su tete ar su aukle palikti, ji vistiek valgo MP. smile.gif Tiesa, tos pieno atsargos jau mazeja... Bet dar koki menesi trauksim... O ir is darbo ar paskaitu atsivezu nusitraukta piena ir ji uzsaldau.
Atsakyti
As isejau i darba, kai suneliui buvo 2 menesiai. Is pradziu labai pergyvenau , kaip reiks daryti su maitinimu, bet po to viskas issiprende. Iki 5 menesiu mes neragavom jokio kito maisto, tik mano piena, kuri 2 menesius teko nusitraukinet, saldyt ir palikt auklei. Bet kadangi iseidavau tik 4-5 valandom, tai pamaitindavu krutimi pries iseidama, tada vienam maitinimui palikdavau pieno, kad paduotu aukle, o po to maitindavau grizus. Dabar 2 maitinimai pakeisti kosemis, tai pieno nebenusitraukineju, nes jau ir nebutu ka nutraukt smile.gif o kai zinda vis daugiau istraukia. Auklei palieku kosyte ir arbatele ir 5 valandas isbuna kuo puikiausiai.

Kai piena nusitraukinejau ir maitindavo is buteliuko, buvo siokiu tokiu problemu su kruties imimu, bet as atkakliai ja siuliau ir buteliukas buvo pamirstas smile.gif
Atsakyti
Na aš pirmąją dukrą palikau su aule savaitės blush2.gif Tiesa, eidavau ne į darbą, bet į studijas- paskaitos būdavo nuo 8 iki 13-14 val. Ryte nusitraukdavau. grįžus iš vienos krūties maitindavau, i kitos- vėl nusitraukdavau. Pieno būdavo daug visada, pramaitinau iki metų.
Tos, kurios baiminatės, kad nebenorės imti krūties- tai svarbu atkreipti dėmesį į čiulptuką: jei jūsų krūtis nėra labai minkšta ir mažylis turi "pavargti" , kad ištrauktų, labai svarbu tinkamai parinkti čiulptuką- taip, kad skylutės nebūtų per daug didelės ir jam nebūtų lengviau nei iš krūties žįsti. Aš tai stengdavausi nt mažesnius nei pagal amžių čiulptukus turėti pienui.
Na o vyreniems nei 6 mėn mažyliams, manau galima laisvai pieno nebenutraukinėt- jei tik pačios krūtinė to nereikalauja ir darbe neišbūni daugiau kaip 7 valandas- prisitaiko organizmas ir pieno nemažėja. Tuo labai gerai įsitikinau ir dabar, kai jau grįžau į darbą , o vis tebemaitinu savo mažąją tongue.gif Tačiau man pačiai tai kažkaip kirba abejonės, ar beverta taip stengtis dėl vaiko, kuriam jau virš metų blush2.gif
Atsakyti
Aciu visoms, kad pasidalinot savo patirtim, kazkaip ramiau pasidare, kad viskas imanoma, nes labai jau su baime laukiu tos darbo pradzios.
Dabar bandau pratempinet laika iki tarp maitinimu iki 3 val, kartais gaunasi, kartais ne... Nesamone sitaip, bet gal paskui bus lengviau...
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2005 09 10, 19:46)
Išėjau dirbti nuo rugsėjo pradžios, kai mano mažei suėjo 6 mėn. Labai baiminausi, kaip bus su maitinimu, nes mažoji nepripažino buteliuko ir labai nenoriai valgė košes - suvalgydavo max 50 g  sad.gif. Pirmos dienos tikrai buvo sunkios tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Tačiau šiandieninė situacija visai nebloga (t.y. per 10 dienų). Ryte apie 6.30 valgo MP, 9.30 valgo daržovienę. Jei suvalgo nepakankamai, tai būna paskusta obuolio arba pasiūlyta keli šaukšteliai sausainio sumaišyto su šiltu vandenuku. Taip ir ištempia iki pietų pertraukos. Po 12 val. parvažiuoju iš darbo ir vėl duodu MP. O po pietų iki darbo galo scenarijus kartojasi, tik duodama vaisinė tyrelė arba šiek tiek avižinės ar grikių košės. Būna ir taip, kad po pietų mažiukė nevalgo nieko ir kantriai laukia grįžtančios manęs  doh.gif. Net nustebau, kad ji išbūna nevalgius beveik 5 val., nes prieš išeinant į darbą MP valgydavo kas 2-3 val.
Kas labiausiai nuliūdino, tai faktas, kad pienelio tikrai sumažėjo ir savaitgaliais negaliu dažniau juo palepinti  verysad.gif.

MONA, norejau taves paklausti kada pradejai duoti koses, jei 6 men. jau dvi valge? Ir ka duodavo aukle maziukui atsigerti (ir is ko) po kosiu? Aciu labai.
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 09 14, 14:26)
MONA, norejau taves paklausti kada pradejai duoti koses, jei 6 men. jau dvi valge? Ir ka duodavo aukle maziukui atsigerti (ir is ko) po kosiu? Aciu labai.

Kadangi žinojau, kad nuo 6 mėn. išeisiu į darbą, tai prie košės pratinau nuo 5 mėn. Pusę mėnesio daviau daržovienę, o kitą pusę pradėjau duoti ir avižinę košę, nes mano mažiukės kieti viduriai, tai tikėjausi, kad avižinė košė juos palaisvins 4u.gif. Tiesa, visą tą mėnesį tiek daržovienės, tiek avižinės košės mažė suvalgydavo max 50 g - labai jau ji buvo nusistačius prieš košes sad.gif. Būdavo dienų, kai išvis suvalgydavo tik kokius du-tris šaukštelius ir viskas - pradėdavo pykti ir spjaudavo košę toli toli doh.gif. Atseit, duok motin pieno biggrin.gif. Labai baiminausi, ką reikės daryti, kai pradėsiu dirbti, bet kita vertus žinojau, kad blogiausiu atveju darbdavys leis grįžti namo ir pamaitinti mažiukę thumbup.gif. Viskas pasikeitė, kai košę pradėjo duoti auklė. Matyt, ji nekvepėdavo pienu ir dukrytė valgydavo kuo puikiausiai smile.gif. O atsigerti auklė duoda iš to paties šaukštelio, su kuriuo maitina košę, nes buteliuko mes nepripažįstam schmoll.gif. Gerti duoda paprasto virinto vandenuko arba sulčių.
Atsakyti
Aciu, MONA, tavo patarimai man tikrai pades, nes mano situacija labai panasi...
Atsakyti
I darba grizau po gimdymo praejus 2 savaitem maziausiai doh.gif Taciau mano grafikiukas laisvas, tai grizdavau pas savo mazuleli visada pamaitinti, beja gyvenu 5 min kelio nuo darbo thumbup.gif
Atsakyti
man buvo smile.gif bet pas mane ar taip ar taip laisvas grafikiukas darbe, taigi jau kaip ir lengvata thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, gal patarsit kaip vaikuti pripratinti prie misinuko, liko tik pusantro menesio ir einu dirbti. vaikuciui bus beveik septyni menesei, niema buteliuko visai, gydytoja sako pripras. o ir as stresuoju iki negaliu ir mazylei ne kas. neisivaizduoju kaip greiciau ir ramiau ta padaryti. labai reik jusu patarimo... verysad.gif
Atsakyti