sveiki,
naujoke as sioje temoje. siemet apsisprendziau viska mulciuoti be jokiu islygu. bet turiu problema. mano siltnamis serga greiciausiai miltlige, pernai metais jau liepa mano siltnamis visas nudziuvo:( siemet ekspermentavau ir i siltnamio zeme pasodinau kopustus -pekino, ziedinius. Isaugo daigas ir po to per pora dienu viskas nudziuvo:(
auga daigai siltnamiui ant palanges bet bijosiu net nesti ka nors i ji. ar mulcius padetu isspresti sia problema? ar geriau vis del to jo zeme kuo nors nupurksti, ar palaistyti pelenu misiniu? gal kas esat susidure su tokiais dalykais? labai pagelbetumete.
aciu is anksto!
p.s. esu pastebejus kad asiukliai auga labai graziai - vadinasi zeme rugsti pas mane.
QUOTE(busimi @ 2013 04 27, 09:36)
sveiki,
naujoke as sioje temoje. siemet apsisprendziau viska mulciuoti be jokiu islygu. bet turiu problema. mano siltnamis serga greiciausiai miltlige, pernai metais jau liepa mano siltnamis visas nudziuvo:( siemet ekspermentavau ir i siltnamio zeme pasodinau kopustus -pekino, ziedinius. Isaugo daigas ir po to per pora dienu viskas nudziuvo:(
auga daigai siltnamiui ant palanges bet bijosiu net nesti ka nors i ji. ar mulcius padetu isspresti sia problema? ar geriau vis del to jo zeme kuo nors nupurksti, ar palaistyti pelenu misiniu? gal kas esat susidure su tokiais dalykais? labai pagelbetumete.
aciu is anksto!
p.s. esu pastebejus kad asiukliai auga labai graziai - vadinasi zeme rugsti pas mane.
aciu is anksto!
Nebandet is rudens paduminti siltnamio su sieros saske? jei rugsti zeme, tai reikia pelenais barstyti ir perkasti. Buna,kad rudeni zeme palaisto su kalio permanganato tirpaliuku. Bet tada ir geroms bakterijoms amen

Aciu visoms uz patarimus del mulciavimo

QUOTE(busimi @ 2013 04 27, 09:36)
sveiki,
aciu is anksto!
aciu is anksto!
As siemet basndau su Baikal Em priesh sodinant siltnami "apdirbt" ir uzmulciuoju aisku viska gausiai

QUOTE(Vandene @ 2013 04 27, 09:19)
Man irgi buvo sunku patikėt, kai sniegas nutirpo. Galvojau, kad reikės patraukti mulčių, o ten tik keli šapeliai
Mano mulčą irgi per žiemą suvalgė,bet ne šiaudus,o lapus ir žolę.O sluoksnis nemenkas buvo uždėtas.Šiemet galvoju,kad gal apsėsiu kitą savaitę garstyčiom daržus,o paaugusias pjausiu ir guldysiu,nes kol dar tos žolės bus,kol dar man ją kas nupjaus ir prineš...

Aš vakar bulvių prisikasiau eksperimentinių

QUOTE(adija5 @ 2013 04 27, 12:41)
Aš vakar bulvių prisikasiau eksperimentinių
......Nedaug ten jų prisiveisė ir nelabai didelės,bet buvo linksma pavasarį bulves kasti
O gal jų valgyt net negalima
?

galima gaaalima

O žiemai sodina ir net rimtas bulves kasa pavasarį.
Gaila, pati pamečiau vieno ruso vaizdo įrašą, ir aprašymą kaip jis žiemai bulves sodina, bet tu juk viską padarei teisingai intuityviai. Ir apmulčiavai storai,kas padarė gerą "kaldrą" virš bulvių.
Lauksim skonio aprašymo

Tai pjuvenom, jei mulciuoja, tai zeme labai isrugsteja toje vietoje. Nereikia stebetis,kad niekas augti ten nenori.
Klausimas, siandien paziurejau,kad kaimynai rulonais siena veza ir degina. Sustabdziau, sakau,kas nereikia-vezkite man prie darzo. tai dabar turiu sieno, Kaip man ji teisingai panaudoti dabar pavyktu? Nes zalios zoles tiek neuzteks, kiek reikia darzui. O sienas toks nestambus
Klausimas, siandien paziurejau,kad kaimynai rulonais siena veza ir degina. Sustabdziau, sakau,kas nereikia-vezkite man prie darzo. tai dabar turiu sieno, Kaip man ji teisingai panaudoti dabar pavyktu? Nes zalios zoles tiek neuzteks, kiek reikia darzui. O sienas toks nestambus

QUOTE(padraika22 @ 2013 04 27, 13:38)
ar matėt šiandieninę laidą "Rojaus sodai" ten truputį kalbėjo apie mulčiavimą. sakė, jog jie savo universitete darė tyrimą apie mulčią. tyrimo metu paaiškėjo, kad toje vietoje, kur būdavo mulčiuojama pjūvenomis po 6metų niekas nebenorėjo augti
labiausia išgyrė mulčiavimą smulkinta žole 

neturiu namuose tv, tad teks ieškoti įrašo.
Bet...
Kiekvienas "maistas" skirtas skirtingiems "valgytojams"
Jei mulčiavo ilgą laik vien pjuvenomis VIEN daržo augalus - aišku kad netiko.
Pjuvenos, skiedros labiausiai tinka kaip "ilgai grojantis" maistas krūmams, vaismedžiams. (palyginkime kaip viskas auga miške, ten juk visa suvirtusi mediena per kažkiek metų "suvalgoma greta augančių medžių ir krūmų).
Plius medienai reikia natūralaus skaidytojo - grybų. Mikorizė medžio mulčiui yra būtina.
Kažin ar ten tokių sąlygų laikėsi. O paskui agronomai "pievas" pasakoja...
Aš labai glaudžiai bendrauju su rusų mokslininku Aleksandru Kuznecovu, jis - didelis Nikolajaus Kurdiumovo draugas (pastarojo knygas apie tinginio daržus ir sodus visos girdėjome), tai abu pakankamai puikiai man išaiškino visą šią technologiją. Be to - A.Kuznecovas užpatentavo būtent mulčiavimą kartu su grybais (mikorizė).
Ta sistema vadinasi biomikotechnologijos. Mokančios rusiškai, pagooglinkite, rasite informacijos internete.
Tokia simbiozė tiesiog stebuklus soduose daro.
Taip kad eilinį kartą galima įsitikinti - netikėti kas parašyta Maximose ant etikečių ir ne viskuo tikėti, ką TV kalba

QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 27, 13:46)
Tai pjuvenom, jei mulciuoja, tai zeme labai isrugsteja toje vietoje. Nereikia stebetis,kad niekas augti ten nenori.
Nežinau kiek tiesos, bes sakoma, jog jei neperkasinėji žemės,ji nerūgštėja

Dar toks dalykas, aš kažkaip įsitikinus, kad vien vejos žolyte mulčiuoti irgi nėra labai gerai

Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 26, 17:14)
kai šiltnamy sėjau, tai pats dirvos paviršius buvo dar pilnas labai smulkių šapukų, o kai darže sėsiu, tai vejos nupeštuku šiek tiek apdėsiu. Bet čia tik ridikėliams, nes jiems vėsi dirva yra labai gerai ir neperdžius greit. Ne ant pačios vagelės, o šalia 

Dėl vėsumos žinau ridikėliams.Laistau šaltu vandeniu juos

QUOTE(Keretoja @ 2013 04 27, 12:15)
As siemet basndau su Baikal Em priesh sodinant siltnami "apdirbt" ir uzmulciuoju aisku viska gausiai 

aciu visoms atsakiusioms. galvoju siltnami bandyti perkelti i kita vieta o jei ne tai gal bandyti tavo patarimu pasinaudoti. o tas Baikal em cia kas per daiktas? ir kur jo galima isigyti?
Straipsnis apie mulciavima Mulciavimas.
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 27, 13:38)
* paaiškėjo, kad toje vietoje, kur būdavo mulčiuojama pjūvenomis po 6metų niekas nebenorėjo augti
** labiausia išgyrė mulčiavimą smulkinta žole

** labiausia išgyrė mulčiavimą smulkinta žole

*aš po savo eksperimentų taip pat pjuvenomis nemulčiuoju

**man pjauta žole taip pat labiausiai patinka ir dėl greitesnės naudos, ir dėl mano alergijos sausai žolei.