Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

kadangi tarplysviuose pernykščio šieno nelikę:

user posted image

tai šiandien klojau ant tarplysvių šieną:

user posted image

užklojau storai, kad iki žiemos nereikėtų pildyti.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 11, 22:44)
o šiemet dar klota kas nors ant viršaus?

Tiktai pernykštės žolės.
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 05 12, 21:45)
Tiktai pernykštės žolės.

aišku, dėl to man atrodė, kad ant viršaus šienas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 12, 19:20)
užklojau storai, kad iki žiemos nereikėtų pildyti.

user posted image
Atsakyti
Diasaja, Jus cia uzneset sita mulciavimo liga su savo graziom nuotraukom, jus kalta, aciu Jums 4u.gif As jau net pernykscius sudziuvusius vijoklius nusikarsciau nuo tvoros, pernykscius serenciu kotus susmulkinau ir suklojau i tarplysvi darze biggrin.gif Vyras ziuri, kraipo galva, nieko nesupranta biggrin.gif Uztat i darza galiu eit su slepetem biggrin.gif

Planavau siandien pabaigt mulciuoti darza ir pradet siltnami mulciuoti, bet kad zole slapia po lietaus, neis pjauti ir dar niaukstosi. O jau buvau paskelbusi pirmadieni zoles pjovimo diena doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 13 gegužės 2013 - 11:13
Pas dukra seimininkauju,tai pomidorai tik vakare parkeliaus,o zole jau laukia nuo vakar mulciavimui rolleyes.gif Spes pradet kaist,bet gal nepakenks g.gif
Atsakyti
Jei vienoje krūvoje toji žolė guli, tai greit ima kaisti, bet gi galima ją išskaidyt ir kelis kart per dieną grėbliu ar sodo šakėmis pavartyti. Ką tik nupjautos niekada nededu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 13, 12:12)
*aciu Jums  4u.gif
**pernykscius serenciu kotus susmulkinau ir suklojau i tarplysvi darze  biggrin.gif
*** Uztat i darza galiu eit su slepetem  biggrin.gif
****Planavau siandien pabaigt mulciuoti darza

*smagu, kad pasiteisina mulčiavimas thumbup.gif
**o aš rudenį serenčius dedu į kompostą ir "poilsio lysvę".
*** thumbup.gif
****aš šiandien mulčiavau, nes vakar dvi priekabas vyras pripjovė žolė, išvertė ant pievos, praskleidžiau ir nieko jai neatsitiko.
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2013 05 13, 12:26)
Spes pradet kaist,bet gal nepakenks  g.gif

jeigu karšta diena, tai žolė labai greitai pradeda kaisti, per 1-2 val.
Atsakyti
Gal ir kvailas klausimas, bet norėjau pasiteirauti kol laikas, o kaip mulčiuojate agurkus, kurie auginami lauke? Aš leidžiu jiems šliaužti žeme, bet norisi pamulčiuoti, kad nebūtų tokio artimo kontakto su žeme, bet ar žolė jiems tinka? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazas_bumbuliukas @ 2013 05 13, 22:47)
o kaip mulčiuojate agurkus, kurie auginami lauke? Aš leidžiu jiems šliaužti žeme, bet norisi pamulčiuoti, kad nebūtų tokio artimo kontakto su žeme, bet ar žolė jiems tinka? g.gif  ax.gif

žolė tiks nebent tik iš pradžių, o po to reikia papildyti, tačiau, jeigu agurkai šliaužia, tai papildymas yra neįmanomas, nebent šiaudais ar šienu papildyti storesniu sluoksniu.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 13, 23:06)
žolė tiks nebent tik iš pradžių, o po to reikia papildyti, tačiau, jeigu agurkai šliaužia, tai papildymas yra neįmanomas, nebent šiaudais ar šienu papildyti storesniu sluoksniu.

ačiū smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Bardakėlis biggrin.gif

user posted image
Atsakyti