Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Lysvės nekastos, iš rudens buvo paklotas kartonas + lapai. Susodinau agurkus (čia tik pabandymui), apmulčiavau ir apsukau plėvele:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2013 05 10, 18:39)
beriant ant viršaus turbūt nelabai bus greitos naudos?

ant viršaus nedėkit-naudos nebus mikroorganizmams. Aš seną šieną, kuris man šiemet nereikalingas ant lysvių, su grėbliu patraukiu link tarplysvių.

Vakar pilną šieno priekabą traktoriaus ant daržo išklojau karsta.gif
Papildyta:
QUOTE(Dreis @ 2013 05 11, 13:58)
ar po apacia reiketu kokia plevele pakloti?

taip, reikia. Nusipirkite juodą agroplėvelę ir klokite dvigubu sluoksniu.
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2013 05 11, 21:19)
[color=darkviolet]Lysvės nekastos, iš rudens buvo paklotas kartonas + lapai.

o šiemet dar klota kas nors ant viršaus?
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 05 11, 16:46)
Aš šiemet irgi pernykščia papuvusia savo žole mulčiavau. Pernai paskutinio šienavimo sukroviau aplink ir virš puvinio krūvos. Na, kad sliekai nesušaltų. Pavasarį ji gerokai papuvusi, jau ne kaip šienas. Sukroviau irgi ant lysvių. Ji jau pūna  , o jei ant viršaus dėsiu naują žolę, tai labai greitai bus pūvimas užsikūręs ir gerins žemę. Taip sugalvojau, nors nežinau kiek čia teisybės. Bet man smagu nuo savo sugalvojimo.

Panasiai ir as mastau. Gal puvimas pagreites. Dar vandeniu sulaisciau visa ta reikala sudejus. Ziuresiu kas gausis smile.gif Eisiu dar ryt, jei nelis, prisienausiu tu dilgeliu dar. Dar nebaigiau visko mulciuoti smile.gif
Atsakyti
aciu dar karteli 4u.gif dar noreciau paklausti tas plotas butu 2.5-1m tai dvieju maiseliu po 50l to mulcio uztektu?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 11, 23:44)
ant viršaus nedėkit-naudos nebus mikroorganizmams. Aš seną šieną, kuris man šiemet nereikalingas ant lysvių,  su grėbliu patraukiu link tarplysvių.

Vakar pilną šieno priekabą traktoriaus ant daržo išklojau  karsta.gif

Dėkui už atsakymą, nežinodama tik papapildomo darbo pasidariau doh.gif biggrin.gif vakar sodinau nemažai porų, svogūnų, šiaudus prastumdžiau į eilutes, dabar žadu eiti žolės pjauti, reiks viską nuimti. Dygsta gelteklės tarp šiaudų, žirniai, špinatai doh.gif biggrin.gif na, kitąmet garantuotai žinosiu ką ir kaip daryti.

Agurkus žadu sėti į lysvę, kur pernai augo po šiaudais bulvės, paskui rudenį pyliau sugrėbtus lapus, dar šiaudų uždėjau. Tai kiek reikia nuimti nuo viršaus sėjant? Po mulču sliekai krūvom gyvena kaip virvės, ar neišdžiūs apatinis sluoksnis, jei nusiims sausas viršutinis sluoksnis?

Ar šieną į tarplysvius dėjot?
Atsakyti
Kodėl jūs šiaudais visą daržą klojat? Gi ne visoms daržovėms jie tinka 4u.gif Šiaudai labai ilgai skaidosi, tad greitesnėms daržovėms jie netinka. Dėkit šieną, žolę. Juolabiau pavasarį geriau tamsus mulčius, kad šilumos pritraukt į dirvą, nes ir taip sunkiai viskas šyla po mulčium.Šiaudai šviesūs, atspindi šviesą, tai ir dirva sunkiau šyla. Aš asmeniškai dėčiau šiaudus braškėms (bet joms sluoksniuočiau su šienu ir veja smulkia), bulvėms bei į šiltnamį.
Čia mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 12 gegužės 2013 - 12:27
QUOTE(Alekto @ 2013 05 12, 14:25)
Kodėl jūs šiaudais visą daržą klojat? Gi ne visoms daržovėms jie tinka 4u.gif Šiaudai labai ilgai skaidosi, tad greitesnėms daržovėms jie netinka. Dėkit šieną, žolę. Juolabiau pavasarį geriau tamsus mulčius, kad šilumos pritraukt į dirvą, nes ir taip sunkiai viskas šyla po mulčium.Šiaudai šviesūs, atspindi šviesą, tai ir dirva sunkiau šyla. Aš asmeniškai dėčiau šiaudus braškėms (bet joms sluoksniuočiau su šienu ir veja smulkia), bulvėms bei į šiltnamį.
Čia mano nuomonė 4u.gif

Visą vasarą klojau žoliapjove pjauta žolę, o rudenį šiaudus, nes turim savo šiaudų, o šieno- ne, be to, kai skaitydavau pas S. Jasonį forume apie GŽ, tai ten dažnai žmonės rašydavo, kad reiktų kuo storiau dėti rudenį šiaudų, pavasarį bus suirę, sukritę ir pan. Paprasčiausiai buvo įdomu pažiūrėti, kas gausis. Ten, kur užsiklojo ant seno mulčo, ten ir šiaudai geriau apirę, o kur ant žemės, ten šiaudai ir tiek. Na, gyveni ir mokaisi, kol skaitai, tol viskas atrodo paprasta ir aišku, o va kai pradedi ką daryti, tai ir patarimų reikia. Bet reikalas įdomus, užsikabinau atsakančiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2013 05 12, 12:22)
*tai kiek reikia nuimti nuo viršaus sėjant?
**Ar šieną į tarplysvius dėjot?

*sėdama nenuimu šieno, praskleidžiu šieną:

user posted image

padarau griovelį ir pasėju:

user posted image

juodą žemės tarpą palieku siaurą, kad būtų lengviau pralįsti daigeliams:

user posted image

**taip.

Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2013 05 12, 13:25)
Kodėl jūs šiaudais visą daržą klojat?

aš visoms daržovėms nekloju. Tiktai bulvėms, kopūstams ir braškėms.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 12, 17:26)
*sėdama nenuimu šieno, praskleidžiu šieną:

padarau griovelį ir pasėju:

juodą žemės tarpą palieku siaurą, kad būtų lengviau pralįsti daigeliams:

user posted image

Na taip, ir aš taip sėjau. Tai ir jums reiks ant pernykščio šieno dėti žolę, kai mulčiuosit g.gif Ar šienas greičiau mikroorganizmų suvalgomas? Man atrodo, kad tiek šienas, tiek šiaudai tas pats biggrin.gif

Užsimulčiavau šiandien beveik visą nemažą šiltnamį, dabar eisiu į braškes su šviežia žolyte smile.gif
Atsakyti
aš pirmu pjovimų tik didžiąsias braškes užsimulčiavau,daugiau neužtekau žolės ,bet kitu pjovimu jau bus kažkam kitam,nes ant braškių daugiau tik šiaudus dėsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2013 05 12, 18:03)
Tai ir jums reiks ant pernykščio šieno dėti žolę, kai mulčiuosit g.gif

ant šieno/šiaudų dedu TIK šieną/šiaudus. Jeigu yra noras toje vietoje kloti žolę ar sėti sideratus, tai tik tada šieną/šiaudus patraukiu į tarplysvius.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 05 12, 18:07)
aš pirmu pjovimų tik didžiąsias braškes užsimulčiavau,daugiau neužtekau žolės

a-ha, pas mane ir trūkumas žolės. Tuoj visos braškės bus užmulčiuotos ir kai pradžius viršutinis sluoksnis tada klosiu šieną.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 12, 20:07)

Dabar jau net man aišku, labai dėkui 4u.gif
Atsakyti