Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Sveikos merginos, noriu paprašyt patarimo, šiemet pavasarį sukasiem siltnamį jame priklojau kartonų ir laikraščių, uždėjome šienu ir padarę skylęs pasodinome pomidorus... o ka dabar rudienį daryt... pomidorus tai išrausiu ir surankiosiu likučius, bet ar geriau papildyt mulcu rudienį, ar pavasarį....

man taip mulčiavimas patiko, kad ąs beveik visą daržą taip sudorojau.... kur lapais, kur šiaudais... kur daržo likučiais... pavasarį gal dar rasiu kuom papildyt.... Ir vuola... nei kasti nei raėt po šimtą kartų tas pačias žolytes....
Atsakyti
su tom avietem as irgi nesupratau.pavasari pasisodinom remontantines,nureziau,o jos eme ir visai nei viena(is 10) neprigijo :9 nors galiu prisiekt,kad per telika kalbejo,jog pasodinus nupjaut reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2012 10 23, 13:48)
Nugenėtos šakos irgi yra gėris - tereikia išsinuomoti šakų smulkintuvą ir turėsit krūvą drožlių mulčo, kuris kaip tik labai tiks avietėms pamulčiuoti ir gražu bus ir nauda  smile.gif

na taip bet kai tu saku neperdaugiausia tai ir smulkintuvo neapsimoka nuomotis. beto turim likusius prismulkytu saku tris didmaisius biggrin.gif kai senus medzius isrovem,tai samdem kelininku smulkintuva,atvaziavo visa masina ir prismulkino per pusdieni daugiau nei gaziko priekaba. dabar prakurom naudojam jau trecia sildymo sezona ax.gif

dar turiu kalusimeli blush2.gif kai ant zemes tiesiat kartona,kai kurios minejot kad tiesiat ir laikrascius ir reklaminius bukletus. ar tie laikrasciai dirvozemio neapters svinu ar dar kokiais cheminiais dazais g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 10 24, 14:35)

dar turiu kalusimeli blush2.gif  kai ant zemes tiesiat kartona,kai kurios minejot kad tiesiat ir laikrascius ir reklaminius bukletus. ar tie laikrasciai dirvozemio neapters svinu ar dar kokiais cheminiais dazais  g.gif  blush2.gif

Kartonas paprastai naudojamas tas kur be dažų (įv.dėžės nuo prekių, pakuotės), na o žurnalai ir laikraščiai g.gif sakoma, kad šiais laikais spaustuvės nebenaudoja dažų su švinu, bet kaip ten iš tikro nežinau. Aš pati tai kartoną šį rudenį paklojau pabandymui pirmą kartą, toje vietoje kur gėlynas planuojamas.
Atsakyti
atejau pasigirti kad pavaisinau savo avietes obuoliu ispaudom ir pjauta zolyte. tikiuosi jos man atsidekos kitamet biggrin.gif
Atsakyti
Jaučiu šianiden bus jau paskutinis nuvažiavimas į sodybą smile.gif Apšiltinau medelius, krūmelius, eglišakiais apdėjau, vis tik pirma jiems žiema bus smile.gif

Magnolija. Šaknis apdėliojau durpėmis, paskui apsukau kamieną agroplėvele (del šilumos), tada apdėliojau eglišakiais ir šienu.

user posted image

Aronija:
user posted image

Serbentai. vėliau apsukau ir tinkline tvorele, mat kiškiai mėgsta paskanaut žiemą doh.gif

user posted image

Mano daržas iš viršaus smile.gif

user posted image

Būsima vieta moliūgams biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 11 18, 23:36)
*Mano daržas iš viršaus smile.gif
**Būsima vieta moliūgams biggrin.gif

*tvarkinga thumbup.gif pas mane tai šabakštynas biggrin.gif
**ant pievos-pjauta žolė uždėta? Aš ir iš rudens ruošiau vietą moliūgams ax.gif
Atsakyti
Vaje, galvojau , kad tema miega žiemos miegu, bet ne - čia pilnai vera darbas thumbup.gif .
Nu aš irgi dar vis mulčiuoju kritusiais lapais. Dedu tarp vaiskrūmių. Dar iš katilinės susikaupia žievės, tai jomis avietes pamaitinu. Žiemai dar nesiruošiu - nededu durpių ir nerišu medelių - laukiu pirmųjų šalnų. Gerai, kai daržas po nosimi - visada spėsiu viską atlikti
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 11 23, 13:47)
Vaje, galvojau , kad tema miega žiemos miegu, bet ne - čia pilnai vera darbas  thumbup.gif .
Nu aš irgi dar vis mulčiuoju kritusiais lapais. Dedu tarp vaiskrūmių. Dar iš katilinės susikaupia žievės, tai jomis avietes pamaitinu. Žiemai dar nesiruošiu - nededu durpių ir nerišu medelių - laukiu pirmųjų šalnų. Gerai, kai daržas po nosimi - visada spėsiu viską atlikti

as irgi girdejau,kad apristi vaiskrumius reikia tik kai pasala -5 kokie 4u.gif
Atsakyti
cia truputine i tema paklausiu, bet mane labai neramina blush2.gif kai kasiau darzo zeme, gelyna ir naujoj vietoj planuojama gelyna tai daug radau tokiu baltu kirmeliu, kaip antram paveiksliukyje B pavaizuotas kirminas
http://www.asu.lt/nm...do_darzo/27.htm

kas tai galetu buti? ar juos reik naikinti, o gal cia grambuoliu lervos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 11 23, 17:05)
cia truputine i tema paklausiu, bet mane labai neramina  blush2.gif  kai kasiau darzo zeme, gelyna ir naujoj vietoj planuojama gelyna tai daug radau tokiu baltu kirmeliu, kaip antram paveiksliukyje B pavaizuotas kirminas
http://www.asu.lt/nm...do_darzo/27.htm

kas tai galetu buti? ar juos reik naikinti, o gal cia grambuoliu lervos?  unsure.gif

jo, čia grambuolio lerva. Gaudyk ir užmušinėk. fui, šlykštu, kažkas sakė, kad jas meta ant kelio kai mašina važiuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audine68: 23 lapkričio 2012 - 18:54
QUOTE(audine68 @ 2012 11 23, 19:54)
jo, čia grambuolio lerva. Gaudyk ir užmušinėk. fui, šlykštu, kažkas sakė, kad jas meta ant kelio kai mašina važiuoja.

swoon.gif bet kiek skaiciau tai jos turetu tureti tris poras koju g.gif bet kokias as maciau, jos gal dar nepasieke tokios vystymosi stadijos g.gif ir jos yra apie 10-15cm gylyje. o jei tai ties atai neisivaizduoju kaip naikiti, nes ju pilna ir viduryje pievos, ne tik darze blink.gif
Atsakyti