Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Sveikutes, noriu Jūsų visų patarimų, kas iš seno mulčiuojate,,, blush2.gif Praeitais metais buvau labai "užsikrėtusi" mulčiavimu, labai džiaugiausi, kad nei ravėt nebereikia kas dvi savaites ir dar visi kiti pliusiukai, bet vasaroj pabaigoje įsiveisė kažkokie padarai po mulču, Išsiaiškinau lyg ir kad galėjo būti taip, kad įsiveisė kokios pelės ir po to žebenkštelė jas begaudydama prasiplatino jau išraustus urvus... Tai agurkų praktiškai neturėjau, nes visas jų šaknis į viršų iškėlė,,,, Va taip atrodė tie urvai:

user posted image
user posted image

Šiais metais daržo dar nemulčiavau, tik pasisodinau ir va kas išlindo - lyg kurmiarausia, bet per maži lyg ir jiems būti... doh.gif unsure.gif

user posted image

user posted image

Jau nebežinau, kas per biesas mano daržiuke apsigyveno, ką daryti ir ar mulčiuoti, ar nebus dar blogiau, ir kas ten per gyviai: kurmiai, pelės, pelėnai, kurkliai ar žebenkštys.. blink.gif O taip noris šviežių daržovių - trečius metus daržą iš pievos atkovot bandau ir va kokia nesąmonė,,, unsure.gif Jau rytais bijau ir nueit ažiūrėt, kas vėl per naktį "įvyko"... O dar braškes agroplėvelėj pasodinus pirmais metais esu, tai bijau ir atidenginėt... verysad.gif verysad.gif verysad.gif Gal turit kas kokių minčių, patarimų, nes aplinkui niekas nepataria... unsure.gif vejas "augina",,,, doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 14, 23:01)
Stai, tik ne visas , bet uztat esme matosi puikiai  biggrin.gif

o-ho, kiek daug žolės turit bigsmile.gif
Ant takelių nečiuožinėjat po lietaus? ax.gif Po vieno paslydimo daugiau nebenoriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 14, 22:19)
jeigu bus pastoviai mulčiuojama, tai NE.
Papildyta:

česnakams jau reikia papildymo, nes matosi žemė. Jeigu neturi daugiau šieno, tai patrauk šieną į tarplysvius ir žolę klok.

Gražus daržas thumbup.gif
Papildyta:

nepagydoma liga tampa, kai pamatai akivaizdžią naudą` mirksiukas.gif
Papildyta:

jeigu nebus maišomos pjuvenos su žemėmis, tai žemės nerūgštins.
Aš atsisakiau pjuvenų mulčiavimui, nes kur būna užmulčiuota pjuvenomis visada atsiranda daug grambuolio lervų.

na kad aš žolės nelabai užtenku, bet kažką galvosiu...o kas dėl pjuvenų tai spec pažiūrėjau ir pernai ir šiemiat nei ant šilauogių, nei aviečių jokių grambuolių neradau, kaip tik radau po žole... g.gif bet vienetus...

KristinaBal mano akimis tai kurmiai ten...pas mane šiemiat kai kardelius susodinau tas pats...
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2013 05 14, 22:19)
jeigu bus pastoviai mulčiuojama, tai NE.
Papildyta:

česnakams jau reikia papildymo, nes matosi žemė. Jeigu neturi daugiau šieno, tai patrauk šieną į tarplysvius ir žolę klok.

Gražus daržas thumbup.gif
Papildyta:

nepagydoma liga tampa, kai pamatai akivaizdžią naudą` mirksiukas.gif
Papildyta:

jeigu nebus maišomos pjuvenos su žemėmis, tai žemės nerūgštins.
Aš atsisakiau pjuvenų mulčiavimui, nes kur būna užmulčiuota pjuvenomis visada atsiranda daug grambuolio lervų.

na kad aš žolės nelabai užtenku, bet kažką galvosiu...o kas dėl pjuvenų tai spec pažiūrėjau ir pernai ir šiemiat nei ant šilauogių, nei aviečių jokių grambuolių neradau, kaip tik radau po žole... g.gif bet vienetus...

KristinaBal mano akimis tai kurmiai ten...pas mane šiemiat kai kardelius susodinau tas pats...
Atsakyti
QUOTE(KristinaBal @ 2013 05 14, 23:35)
lyg kurmiarausia,

taip, čia aiškiai matosi kurmio keliavimo kryptis. Aš su kurmiais niekaip nekovoju, nes jie padaro gerą darbą.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 14, 23:36)
o-ho, kiek daug žolės turit bigsmile.gif
Ant takelių nečiuožinėjat po lietaus? ax.gif Po vieno paslydimo daugiau nebenoriu biggrin.gif

Cia darzas nedidelis,o ne zoles daug. Jauciu per storai uzdejau,eisiu ryt pavartyt.
Dar neturejau progos paciuozineti biggrin.gif siaip takeliam labiau noreciau siaudu ar sieno. Tik butu gerai gaut jo kur nors.
Atsakyti
Svajoju pasisodinti bulvių po šiaudais. Ir vakar, kaip tyčia, pamačiau pamiškėje išmesto šieno pusę rulono. Ar galiu ant bulvių uždėti šieno? Ar nepradės dygti šienas ant bulvių? biggrin.gif To tai jau labai nenorėčiau...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2013 05 14, 21:11)
na aš irgi neužtenku, bet geriau mažiau apmulčiuosiu bet tvirčiau...

drinks_cheers.gif man nuo pernai diasijos žodžiai įstrigę:geriau mažesnį plotą,bet taip kaip reikia thumbup.gif
Atsakyti
Savaitgalį važiuosim darbuotis savo eksperimentiniame darže ax.gif jau nebetveriu savo kaily, kaip laukiu bigsmile.gif jaučiuos kaip prieš kokį svarbų naują projektą - juk jau keletą metų domėjaus ir norėjau, o nuo žiemos ėmiau planuotis įgyvendinimą smile.gif kadangi buvom išvykę savaitei, tai gerokai susivėlinom su sodinimu. Gegužės 1d. suformavom lysves, pasėjom žirnius, ridikėlius ir visur kitur- garstyčias. Tad savaitgalį laukia pirmasis mulčiavimas, kopūstinių kultūrų daigelių sodinimas, taip pat perkelsiu iš šiltnamio salotas ir susėsiu morkas, svogūnus, burokėlius. Dar susodinsiu medetkų ir serenčių daigelius. Bus idomu lyginti kaip mano "keistasis" daržas augs palygint su likusia standartine dalimi, kuri susėta jau prieš savaitę su virš. Taip pat mulčiuosiu ir šiltnamį.
Noriu pasitikslinti kaip geriau daryti su garstyčiomis, jos dabar gerai sudygusios ir jau ugtelėjusios. Kaip suprantu reikia jas įterpti, pvz. su trinagiu? Gal kas dar patikslins? Ačiū 4u.gif
Galvoju penktadienį iš vakaro viską tolygiai sumulčiuot su šviežiai nupjauta žole, o šeštadienį jau pravytusį mulčą praskleist ir sėt ką reikia.
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 05 15, 12:56)
Noriu pasitikslinti kaip geriau daryti su garstyčiomis, jos dabar gerai sudygusios ir jau ugtelėjusios. Kaip suprantu reikia jas įterpti, pvz. su trinagiu? Gal kas dar patikslins? Ačiū  4u.gif

ką garstyčių vietoje planuojat sėti/sodinti?
Galima ir neįterpti, o garstyčias nupjauti.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 15, 14:38)
ką garstyčių vietoje planuojat sėti/sodinti?
Galima ir neįterpti, o garstyčias nupjauti.
garstyčios buvo tam,kad paruoštų dirvą, tai ten sėsiu, sodinsiu beveik viską,nes sėjau jas beveik visam plote.
o kažin jei jas pjauti su trimeriu? g.gif atsargiai kilstelėjus,kad žemių nedrabstyt...
Atsakyti
Oi mergaites, tikrai - mano liga mulciavimui umi patapo! biggrin.gif Visa nakti sapnavau, kaip mulciuoju viska is eiles.. ir taip grazu, taip tvarkinga visur wub.gif biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Niu kaip noriu lekt darzan ir ta daryt- ale baisu persitempt nestuke.gif Tai nors persiplesk! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-_erinija_- @ 2013 05 15, 17:07)
Oi mergaites, tikrai - mano liga mulciavimui umi patapo!  biggrin.gif Visa nakti sapnavau, kaip mulciuoju viska is eiles.. ir taip grazu, taip tvarkinga visur  wub.gif biggrin.gif lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Niu kaip noriu lekt darzan ir ta daryt- ale baisu persitempt  nestuke.gif Tai nors persiplesk! doh.gif

Kai darze bus zoles kilimas, tai ir keturiom bus galima eiti biggrin.gif
Atsakyti