Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Apuole @ 2013 05 15, 15:53)
garstyčios buvo tam,kad paruoštų dirvą, tai ten sėsiu, sodinsiu beveik viską,nes sėjau jas beveik visam plote.
o kažin jei jas pjauti su trimeriu?  g.gif  atsargiai kilstelėjus,kad žemių nedrabstyt...

del garstyciu atsargiai...jau Gautvile snekejo, ridikelius ir kopustus lyg ir negalima po ju sodinti...as tuo isitikinau, as ne po ju, o salia susodinau pekinu kopustus, tia visi skileti blink.gif doh.gif ridikeliai nesalia, bet ir joms teko doh.gif , bet ne tiek daug kaip toms kopustams.....
Atsakyti
As siandien vel atradau mulciavimo dziaugsma !

Turejau pasiruosus dvi medines lysves. Vienas klasikiniu budu sukasta ir palikta plika, o kita tik sienu storai uzendgta.

Norejau pasodinti kukuruzus , porus. Pradejau su grebliuku kapanotis klasikinej lysvej tai kaip verge pasijutau nuo tokio darbo .
O kai pabandziau uzmulciuota lysve , tai nepalyginama buvo. Zeme neperdziuvus , juoda, dregna , puri . Darbas ejosi maloniai ir greit.

Na supratau - ne man su kastuvu ir kauptuku darbuotis smile.gif geriau su zoliapjove !
Atsakyti
Sveikos dar karta, dar turiu klausima, o tai niekad niekada po mulcu Jums nesiveise kokie parazitai ar gyvunai? Nes ir bijau mulciuot, ir taip nebesinori kaip verge Izaura kas dvi savaites ravet ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 05 15, 16:53)
garstyčios buvo tam,kad paruoštų dirvą, tai ten sėsiu, sodinsiu beveik viską,nes sėjau jas beveik visam plote.

tai gali pjauti, jeigu sodinsi daigais.
Papildyta:
QUOTE(KristinaBal @ 2013 05 15, 22:51)
Sveikos dar karta, dar turiu klausima, o tai niekad niekada po mulcu Jums nesiveise kokie parazitai ar gyvunai?

kai pradėjau mulčiuoti, tai neatsirado parazitų daugiau nei buvo. reikia pabandyti bent truputį žemės užkloti ir po to bus aišku ar verta pradėti mulčiuoti, ar ne.
Atsakyti
Kas dėl gyvių mulčiuojant, tai rudenį reiktų laikinai sustabdyt. Kaźkur kitur sandėliuoti organiką, sausai, žinoma ir kai tik įšals dirva, tuomet drąsiai galima mulčiuoti.

Beje, pas mane ir rupūžės mėgsta daržovių lysvėse įsikast, o jų urvai pagal pačių dydį. Kuo riebesnė, tuo ir anga didesnė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 15, 23:51)
Kas dėl gyvių mulčiuojant, tai rudenį reiktų laikinai sustabdyt. Kaźkur kitur sandėliuoti organiką, sausai, žinoma ir kai tik įšals dirva, tuomet drąsiai galima mulčiuoti.

Beje, pas mane ir rupūžės mėgsta daržovių lysvėse įsikast, o jų urvai pagal pačių dydį. Kuo riebesnė, tuo ir anga didesnė  4u.gif

o jei tiksliau apie ta pristabdyma? Po derliaus nuemimo ar kada? Ir tada reik pasalinti mulca,ar tiesiog palikti kaip yra iki isals? Idomu labai.
Rupuzes sakot... Gal" miescionkom" tai negresia...?
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 16, 00:00)

Taigi nebūtina jų į rankas imt biggrin.gif Pas mane ir žalčių yra:aš su jais artimai nebendrauju,nes ir labai riebaus slieko net su pirštinėm nenoriu imt.
O rupūžė-tai gėris darže.Užpernai prigaudė man kaimynų vaikai,nes tik glušos varlės sklype veisėsi.Bet šiemet tik dvi mačiau kol kas g.gif
Gaudvile,gal parduodi rupūžes?Arba mainom į ežiukus arba žalčius?Arba į sraiges galim:10 kibirų už rupūžioką siūlau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 15, 23:51)
Beje, pas mane ir rupūžės mėgsta daržovių lysvėse įsikast, o jų urvai pagal pačių dydį. Kuo riebesnė, tuo ir anga didesnė  4u.gif

drinks_cheers.gif doh.gif kaip jos išgazdina besikuičiant po lysvę doh.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 05 16, 01:13)
Arba mainom į ežiukus

wub.gif kaip ežiuko norėčiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 16, 00:00)
o jei tiksliau apie ta pristabdyma? Po derliaus nuemimo ar kada? Ir tada reik pasalinti mulca,ar tiesiog palikti kaip yra iki isals? Idomu labai.

Kai pradeda vėsti oras ir visokie pelėnai ieško šiltos vietos žiemojimui mirksiukas.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 05 16, 01:13)
Gaudvile,gal parduodi rupūžes?Arba mainom į ežiukus arba žalčius?Arba į sraiges galim:10 kibirų už rupūžioką siūlau biggrin.gif

Ar visai pasiutai? lotuliukas.gif Labai saugau jas, bet į rankas paimt net su storiausiomis pirštinėmis negalėčiau. Fuuuuu, kaka doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas

Ar galima/verta mulčiuoti spygliuočius bei tujas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 16 gegužės 2013 - 07:31
QUOTE(runchikas @ 2013 05 16, 08:31)
Labas rytas

Ar galima/verta mulčiuoti spygliuočius bei tujas?

Mulčiuoju, ypatingai tujoms tinka, nes jų šaknynas paviršiuje. Atpuola laistymas ir tręšimas, tujos sodriai žalios ir pasiutusiai greit auga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 16, 07:35)
Mulčiuoju, ypatingai tujoms tinka, nes jų šaknynas paviršiuje. Atpuola laistymas ir tręšimas, tujos sodriai žalios ir pasiutusiai greit auga  mirksiukas.gif

o kuo mulciuojate, zole? Mes kalnines pusis kazkokio medzio zieve uzmulciavom, bet ko tais nelabai joms patinka, uglius leidzia o spygliai gelsta doh.gif Sakau jei zoles mulcius tinka tujoms, tai gal ir puselems tiktu g.gif
Atsakyti