Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionių medicina

QUOTE(didyle @ 2009 05 07, 07:46)

Vandenilio peroksidas kaip antiseptikas beveik neveiksmingas, tik praplovimui ir kas svarbiausia- masinoje jis ganartuotai bus nebeveiksmingas, nes nuo karscio praranda veiksminguma, kuris nebegrizta! kas tas rekomendacijas raso? negalima taip neatsakingai elgtis...
paskaitykite peroksido anotacija www.vaistai.lt labai aiskiai parasyte, ir tuvlitoj rekomenduoja butent Octenisept, nes peroksidas ir jodas masinoje nuo karscio praranda veiksminguma (pcios gi zinot kaip ikaista masina vasara)
tik Octenisept yra atsparus ir tinkamas tam reikalui

o kur buvo pararyta apie kelioniu temperatura biggrin.gif juk ne visi keliauja kur 40 laipsniu karscio 4u.gif

5. VANDENILIO PEROKSIDO VALENTIS LAIKYMO SĄLYGOS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.
Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 laipsnių C temperatūroje.
Buteliuką laikyti dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos
Atsakyti
QUOTE(didyle @ 2009 05 07, 01:47)
1. mezym forte
2. Pleistriukai (patys paprasciausi, megstu karpomus urgo, nes juos labai patogu naudoti ir tada, kai batai nutrina kojas )
3. Octenisept maziukas buteilukas (50 ml) turiu butent ji, nes vienintelis is antiseptiku nebijo karscio ir nedazo odos ir rubu (peroksidu kaip antiseptiku netikiu, svestas vaduo smile.gif tik isplovimui gerai ir viskas)
4. Ibumax (man labai gerai nuo skausmo ir nuo karsciavimo)
5. angliuko
6. smektos pora pakeliu

Octenisept pirma karta tokius girdziu, tiesa sakant, mes net peroksido nesivezam, bet butinai isidedu
1. Vaistu nuo gerkles skausmo, pvz. Hexalyse ar net Bioparox
2. Nuo kosulio, pvz. Pectoral
3. Nuo slogos, pvz. Vibrocil
4.Nuo ausu skausmo Otipax
Kelionej vaistinese viso sito galima rasti, bet su savim kai turi, tai ramiau
5. Krastutiniam atvejui, na, tiesiog, kad dusiai butu ramiau, antibjotika is kazkada prirasytu ir nepanaudotu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 05 07, 13:13)
o kur buvo pararyta apie kelioniu temperatura biggrin.gif juk ne visi keliauja kur 40 laipsniu karscio 4u.gif

5.            VANDENILIO PEROKSIDO VALENTIS LAIKYMO SĄLYGOS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.
Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 laipsnių C temperatūroje.
Buteliuką laikyti dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos

na... is tos pacios vandenilio peroksido anotacijos anotacijos:
1. Kas yra vendenilio peroksidas ir nuo ko jis vartojamas
.... Antimikrobinis poveikis silpnas ir trumpas. .... patekes i zaizda vendenilio peroksidas putoja, todel gerai ja isvalo.

Tiesiog norejau atkreipti demesi, kad jis nera priemone dezinfekcijai, jei jums is tikro rupi dezinfekcija. Jei norite uzsideti pliusiuka, kad kazkuo patepet ar kazko uzpylet, tada taip, bet mano zinute labiau skirta tiems, kas is tikro nori zinoti, jog naudoja veiksminga priemone

pasiskaitykite apie vandenilio peroksido (atkreipkite demesi i naudojama koncentracija) ir octenisept antibakterini poveiki ir turbut sutiksite, kad tai yra nesulyginami dalykai, internete informacijos tikrai pilna smile.gif visokiausiom kalbom smile.gif

o del keliones, ar ne patogiau tureti viena buteliuka, kuri gali ir i masina imti, ir i lektuva, ir i Sacharos dykuma ir i Laplandija? man Vieno Octenisept uztenka kokiems pusei matu drasiai, gal net ir metams, kai pagalvoju. Na, as zinoma viena buteliuka turiu namie, viena masinoj... pas tevus dar wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Augustė @ 2009 05 07, 15:46)
Octenisept pirma karta tokius girdziu, tiesa sakant, mes net peroksido nesivezam, bet butinai isidedu
1. Vaistu nuo gerkles skausmo, pvz. Hexalyse ar net Bioparox
2. Nuo kosulio, pvz. Pectoral
3. Nuo slogos, pvz. Vibrocil
4.Nuo ausu skausmo Otipax
Kelionej vaistinese viso sito galima rasti, bet su savim kai turi, tai ramiau
5. Krastutiniam atvejui, na, tiesiog, kad dusiai butu ramiau, antibjotika is kazkada prirasytu ir nepanaudotu  hihihi.gif

na jo, cis toks daugiau ziminis rinkinukas smile.gif nebent polinki turite didesni persalimui...
as labiau apie vasara galvojau
nors tiesa sakant nuo karsciavimo ka nors ir geriamu antibiotiku turim net ir vasara, ka gali zinoti ...

o del Octenisept tai tikrai patariu thumbup.gif
Atsakyti
visada pasiimu vaistų nuo galvos skausmo ir pagrindinis privalomas daiktas - vaistai nuo pykinimo ax.gif be jų man bet kokia kelionė (nesvarbu ar lėktuvu, mašina, autobusu ar traukiniu) tampa košmaru doh.gif
Atsakyti
4u.gif
visi isvardinti vaistukai keliavo i mano lagamina smile.gif bet vieno ir neisidejau ,ir kaip tycia prireike doh.gif man perpute raumeni ir stai neturejau nei tepaliuko nei vaistuko doh.gif gerai kad drauge turejo stipresniu vaistuku nuo skausmo (mano ketanovas nepadejo schmoll.gif ) tai i diena vis ikaldavau po tabletuke ir praatostogavau su skausmeliu blink.gif 4u.gif
Atsakyti

Na aš visada įsimetu pleistriukų, binto, Citrosepto (jis ir nuo temperatūros ir jei reikia dezinfekuot galima ir skrandžiui ir pan.), ką nors nuo skausmo (retai reikia, bet jei suskausta kokį dantį ar galvą tai kam kentėt? ir dabar man atradimas Rehydron miltukai. Indijoje tik jie padėjo su pilvo negalavimais... O pilvas pas amne silpna vieta...
http://www.vaistai.l...chword=rehydron

Tiesa, jei į komandiruotę važiuoju tai nesivežu praktiškai nieko, bet į egzotišką šalį vykstant man reikia pagrindinių vaistų, nes maža kas... Aišku nuo kiekvieno galo tai tikrai neimu, bet tikimybė peršalti, apsinuodyti ir kad kažką skaudės tikrai yra. rimtesnes ligas vistik palieku teisę medikams gydyt...

Šiaip vaistų praktiškai nevartoju, bet kelionėje saugiau jaučiuosi (vien dėl to, kad ir kita kultūra tai akrtais nežinai ko vaistinėje ir ieškoti....) Pvz. Indijoje Ajurvedinių vaistinių daug, o va paprastų sunku rasti.

Ir pagrindiniai vaistai - Žalios devynerios biggrin.gif
Atsakyti
Į vaistinėlę visų pirma reikia pasiimti vaistus, kurie tau svarbiausi, pvz. aš esu alergiška tai be vaistų nuo alergijos nežengiu nė žingsnio.

O į vaistinėlę visada imu:

- nuo alergijos (tevagilio ir t.t.)
- nuo viduriavimo (imodium, smectos)
- nuo skausmo (paracetamolio, ibumetino)
- nuo peršalimo (fervex)
- virškinimui (mezym)
- pleistriukų
berods viskas....
Atsakyti
Visą laiką turiu:
- smektos ir mineralinio vandens
- raniberl, forlax/espumisan, mezym forte - kai pilvas streikuoja (pagal indikacijas) biggrin.gif
- kokio nors kremo nuo nudegimo (saulėje)
- nuo vabzdžių (OFF ar analogas)
- tepalai - fastum gel, hepagel (skausmams, išnirimams, mėlynėms..)
- krūvą pleistrų (visokių - aerozolinių, hidrokoloidinių), daug binto/marlės..
- octenisept (vienvaldis - nereik tepliotis kaip senais laikais jodu ar "zelionka"..) Jeigu kokia žaizda, įdrėskimas, įkandimas ar nubrozdinimas.
Atsakyti
As tai labaiusiai neissiverciu be raniberl ir be pleistriuku - amzinai pritrina kojas, nors ir ne naujais batais vaziuoju...
Papildyta:
Dar va geras straipsnis apie keliones laiko juostomis ir kaip joms pasiruosti http://www.pasveik.l...juostomis/39142
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 05 19, 10:05)
Na aš visada įsimetu pleistriukų, binto, Citrosepto (jis ir nuo temperatūros ir jei reikia dezinfekuot galima ir skrandžiui ir pan.), ką nors nuo skausmo (retai reikia, bet jei suskausta kokį dantį ar galvą tai kam kentėt?  ir dabar man atradimas  Rehydron miltukai. Indijoje tik jie padėjo su pilvo negalavimais...  O pilvas pas amne silpna vieta...
[

na rehydron labai tinka nusividuriavus arba po vemimo, nes atstato zarnyno flora. Siaip kreon patariu tureti (mezym sudas paskutinis sorry uz issireiskima) arba wombezym enzimu (tik jie kainuoja, bet parduoda tiek tableciu, kiek prasai, atskaiciuoja)

dar patarciau isimesti saldanti kremuka kojoms, jei sutintu ir panasiai
Atsakyti
Octenisept zaisdu gelis atsirado vaistinese, mes pries kelione i kreta nusipirkom, nes jis ne tik nuo zaizdu bet ir nuo nudegimu saules, ir kaip pirstu i aki- pirma diena kiek padauginom saules, nes nesideginom, o tik malemes po sala ir kazkaip nepagalvojom, kad nudegsim- tai tas gelis octenisepto tiesiog stebuklas, pries miega pasitepdavom ir ryte daug daug geriau ir per pora dienu praeina skausmai
o skausma ir tempima odos is karto nuimdavo.
tikrai verta jo tureti, jei su saule planuojant rimciau susidurti smile.gif
del zaizdu nezinau, nebandziau
Atsakyti