QUOTE(parsiuke @ 2012 11 19, 12:53)
o dabar man kuri nors brūkštelkit labai prašau kokį lengvai ruošiamą (geriausiai būtų duonkepėje) pyragą, kuriam reiktų daug saldinto sutirštinto pieno

turiu daug ir reik suvartoti
Žinau, kas galėtų "priglaust" šitą tavo perteklių
O šiaip, kai turiu daug ir netaupau, darau tinginį

Arba Corfleiksus su pagardais. Na Linutės, Beatos receptas, ale florentinai
O šitą recepčiuką esu pasidėjusi prie būsimų kepinių, baisiai skaniai ir saaaaaaldžiai skamba

Ale ir gaminimas paprastas, žodžiu, vieni navarotai
Kondensuoto pieno keksas
Ingredientai:
200 g sviesto
200 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 indelis kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
50 g cukraus pudros
2 valgomi šaukštai citrinos sulčių
kiaušinio baltymas
Gaminimas:
Ištirpintą sviestą sumaišiau su cukrumi, druska, supyliau kondensuotą pieną. Maišytuvu maišiau, kol masė pasidarė puri.
Subėriau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais į plakinį.
Įmušiau kiaušinius. Dar kartą viską gerai išmaišiau, kad masė būtų vientisa.
Kepimo skardą patepiau sviestu. Supyliau tešlą.
Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Papuošiau glaistu su cukruotais svarainių gabalėliais.
Glaistas:
Cukraus pudrą sumaišiau su citrinos sultimis ir kiaušinio baltymu. Išplakiau iki purios tąsios masės ir apliejau ja dar šiltą keksą.
SKANAUS!