Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-15

QUOTE(amba41 @ 2013 01 20, 23:55)
Skonis labai panašus į kopūsto koto, kuris yra kopūsto galvos viduje.

tikrai taip drinks_cheers.gif tik aš jų didelių neauginu, man taip skaniau.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif

Salotas esu valgiusi iš jų, o be salotų yra dar panaudojimo būdų? Troškiniuose jie gal neblogai tiktų? g.gif Ir ar skiriasi ropinių kopūstų skoniai pagal spalvą? Aš turiu violetinius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 01 21, 00:40)
Du metus nepasisekė, šiemet jau neauginsiu  unsure.gif

Tai ar jie taip ilgai dera? Žadėjau augint šiemet. g.gif Jie ne kaip cukinijos ir moliūgai?
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2013 01 21, 10:29)
Tai ar jie taip ilgai dera? Žadėjau augint šiemet. g.gif Jie ne kaip cukinijos ir moliūgai?

Aš vaisių nesulaukiau, tik žiedų , o vėliau kolorado vabalai nugraužė sad.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 01 21, 10:35)
Aš vaisių nesulaukiau, tik žiedų , o vėliau kolorado vabalai nugraužė sad.gif

Siaubinga. schmoll.gif Nesitikėjau, kad jie tokie. g.gif
Atsakyti
Pirmą kart girdžiu apie ropinius kopūstus g.gif Reiks pasidomėti. Man labai patiko smailiagūžiai kopūstai iš BS. Labai skanios salotos ir tiesiai į dirvą dėjasi, nereikia su daigais žaist.Tik reiks sėt per kelis kartus, kad salotoms būtų visą vasarą iki rudens
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 01 21, 10:44)
Pirmą kart girdžiu apie ropinius kopūstus  g.gif Reiks pasidomėti.

Manau, čia kalbama apie kaliaropes paprastai vadinamas... Aš jas be galo mėgstu, galiu vienas valgyt. Labiau patinka violetinės, nors žalios gal švelnesnio skonio...
Jas reikia kaip ir kitus kopūstus daigais sodinti, kad spėtų užaugti. Bet daigiukai gan greit užauga, galima šiltnamy pasėt, paskui lauke išsodint. O priežiūros ypatingos ir nereikalauja, tik sodint ne per tankiai ir palaistyti jei sausa, kitaip ne ropeles augina, o žiedus leidžia...
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 01 21, 08:54)
Manau, čia kalbama apie kaliaropes paprastai vadinamas...

Taip tikrai, tai kaliaropės. http://www.e-seklos....ai_superschmelz . Taip ir vadina Ropiniai kopūstai (kaliaropės)
Atsakyti
Baklažanus sėti reikia panašiai kovo mėnesį kaip ir pomidorus? Gal yra veislių neypatingai reiklių? Žadu šiemet užsiveisti jų šiltnamyje. smile.gif
Atsakyti
Kokie atsiliepimai tu , kurios augino baklazanus?Vienais metais as turejau po 2 vaisius ant krumo.Pernai ne vieno nesulaukiau.Siemet labai abejoju ar verta man dar zaisti su jais?Sodinau as Black Beauty.
Atsakyti
Sveikos, as irgi nelabai draugauju su baklazanais, auginau siltnamije kelis metus is eiles.Praeitais metais ir visokiu rekomendaciju prisiskaiciau ir priziurejau, uzaugo, zydejo, vaisius uzmezge, bet sunokt nespejo. doh.gif doh.gif doh.gif Siais metais neauginsiu, gaila vietos siltnamije, geriau daugiau pomidoru pasodinsiu.
Atsakyti
Kažkurioj temoj skaičiau, kad lauke po priedanga baklažanai labai gerai derėjo, daug geriau nei šiltnamyje. Lyg jiems geresnės ventiliacijos reikia g.gif
Bandysiu augint lauke šiemet, prieš keletą metų šiltnamyje ir man neužaugino vaisių.
Atsakyti