As auginau ir siltnamyje (pradzioje) ir lauke po priedangomis , nieko neisejo gero, zydet zydejo o vaisiu 0 ir teisingai , dar kolorado vabalai uzpuole, daugiau nebandau, nes vietos gaila eksperimentams.
QUOTE(Venta9 @ 2013 01 21, 12:58)
As auginau ir siltnamyje (pradzioje) ir lauke po priedangomis , nieko neisejo gero, zydet zydejo o vaisiu 0 ir teisingai , dar kolorado vabalai uzpuole, daugiau nebandau, nes vietos gaila eksperimentams.
Tai dabar pradėjau ir aš abejot ar verta man juos augint.

QUOTE(saulyte33 @ 2013 01 21, 10:32)
Baklažanus sėti reikia panašiai kovo mėnesį kaip ir pomidorus? Gal yra veislių neypatingai reiklių? Žadu šiemet užsiveisti jų šiltnamyje. 

šiaip jau baklažanus reiktų sėti anksčiau. Apie vasario vidurį aš paprastai sėju. Kiti dar anksčiau.
QUOTE(*Inga:) @ 2013 01 21, 10:51)
Kažkurioj temoj skaičiau, kad lauke po priedanga baklažanai labai gerai derėjo, daug geriau nei šiltnamyje.
Tur būt mano skaitėte. Nežinau kurioj temoje. Pernai pirmą kartą turėjau baklažanų. Prieš tai kelis metus bandžiau šiltnamyje. Rezultatas - 1-2 ant kelių krūmų. Užpernai jau neauginau. Pernai sumąsčiau , kad bandysiu po priedanga. Keletas šiltnamyje, ten buvo pora vaisių, o lauke kiekvienas po porą , kai kurie 3 turėjo. Įkvėpimo pagauta, šiemet auginsiu tik tuneliuke.
Pavasarį buvo uždengti, kai sušilo, tai pusiau nudengti - t.y. užversta plėvelė į šiaurinę pusę. Paskui jau visai nudengiau. Kai juos atrado koloradas, tai jau vaisiai buvo. Dalis nurinkta buvo. Nurinkau likusius ir nuroviau.
QUOTE(*Inga:) @ 2013 01 21, 10:51)
Kažkurioj temoj skaičiau, kad lauke po priedanga baklažanai labai gerai derėjo, daug geriau nei šiltnamyje. Lyg jiems geresnės ventiliacijos reikia
Bandysiu augint lauke šiemet, prieš keletą metų šiltnamyje ir man neužaugino vaisių.

Bandysiu augint lauke šiemet, prieš keletą metų šiltnamyje ir man neužaugino vaisių.
jei bandysit auginti lauke, būtinai meistraukit priedangą. Bandžiau kelis lauke augint be priedangos - nieks neužaugo. O šiltnamyje pas mane jie neblogai dera.
Ventiliacijos jiems išties reikia geros, kitaip nemezga.
QUOTE(saintlina @ 2013 01 21, 13:11)
šiaip jau baklažanus reiktų sėti anksčiau. Apie vasario vidurį aš paprastai sėju. Kiti dar anksčiau.
Pernai as 02.02. sejau, ir ne vieno vistiek neparagavau.Krumai labai grazus buvo,bet nemezge vaisiu.Gal tikrai kokius 2 pabandysiu tuneliuke auginti,trecias kartas gal nemeluos?

QUOTE(SaVi @ 2013 01 21, 11:15)
Pernai as 02.02. sejau, ir ne vieno vistiek neparagavau.Krumai labai grazus buvo,bet nemezge vaisiu.Gal tikrai kokius 2 pabandysiu tuneliuke auginti,trecias kartas gal nemeluos? 

nemezgė dėl ventiliacijos trūkumo greičiausiai. Aš vasarą, kai karščiai užeina, šiltnamio plėvelę galuose pakeliu.
Pabandysiu gal ir aš kelis po priedanga augint, dėl palyginimo. Gal dar geriau derės?.. Šiltnamyje pas mane po 4-6 vaisius ant krūmo būna.
Mums su vaikais kaliaropes skanu tiesiog kaip uzkandis, pripjaustau juostelem bliuda, salia morku ir per pusdieni ji istustina. Bet skanios tik mazos, veliau medeja, nebelieka gaivumo ir traskumo, tokie net plausai jauciasi
O gal kas galėtų išduoti paslaptį, kaip užauginti brokolius tokius bent kiek didesni kad žiedynai būtų? Aš juos labai mėgstu, pasodinu kasmet - bet tokie jau smulkučiai tie žiedynėliai būna.... blusinėjimasis tiesiog. ar pavyksta kam užaugint, na ne tokius kaip parduotuvėj, bet bent kąsnio dydžio?
QUOTE(Algyte @ 2013 01 21, 11:32)
Mums su vaikais kaliaropes skanu tiesiog kaip uzkandis, pripjaustau juostelem bliuda, salia morku ir per pusdieni ji istustina. Bet skanios tik mazos, veliau medeja, nebelieka gaivumo ir traskumo, tokie net plausai jauciasi
Aha, as todel ju ir nemegau

Brokoliams turi buti labai gera derlinga zeme ir kad vandens netruktu, tikrai uzauga dideles galvos , bet reikia kantrybes, pernai pas mane buvo gan velai, matyt velyva veisle, parasyta per 80d, bet augo ilgiau, veisle Fiesta f1. O kaliaropes man raudonos skanesnes.
Brokoliai normaliai užauga, galvos tikrai ne mažesnės, nei parduodamų. Auginau jau daug metų. Kai buvo žemė mažai derlinga, prieš sodinant dariau didesnę duobę , įmetu kokio mėšlo ar arklio kakos ar senų karvės blynų ir sumakaluoju su žeme. Lokaliai patręšti buvo. Laistyti. Arba storai mulčuoti. Stengiuosi, kad jie galėtų sparčiai augti.