Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-15

Sveikutes, registruojuosi 4u.gif
Perskaiciau visa temute, tad bandau jungtis smile.gif
Praeitais metais sodyboje atsikovojau nediduka darza- is rudens buvau uzklojusi norima plota juoda plevele, pavasari atsidengusi po ruoza pasejau agurkus- prastai sudygo, letai augo, pradeje vesti derliu greit uzsibaige irpasidave miltligei g.gif
Moliugus sejau isbrinkintas seklas iparuostas duobutes. Nustelbe daigelius zole, rugpjuti kazkaip nusprende jie augti sparciai ir zydeti, primezge kruva moliugeliu kiurie suprantama nespejo paaugti ax.gif
Dar pasidariau dvi braskiu lysves- siais metais bus matyt ar gera veisle ,, gavau is Sm Nares, siule kaip labai derlinga biggrin.gif
Kas dar... cesnaku lysve pavasari pasidariau- speju kad uzteks ziemai, va cia tai dziaugsmas thumbup.gif
Ir svogunu puse lysves auginausi , galvutes uzaugo simbolines, laisku kazkiek turejom

Tai va, gal ka patarsit pradedanciajai sodininkei, kokia sekla svogunu rinktis kad laiskai butu gausus, ka galima neimantraus, nereiklaus uzsiauginti ?
Mastau apie morkyciu lysve, sparaginiu pupeliu, zirniu, salotu lysvele. Ar tai neimantrios kulturos ?

QUOTE(amarrile @ 2013 01 05, 12:4)
Vakar derliaus parsivežiau iš daržo. Pasikasiau porų,pasiroviau užsilikusių baltųjų ridikų. Bandysiu salotas šiandien pietums pasidaryti  ax.gif

Neraliai bigsmile.gif o poru lapai nenusale?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 01 21, 13:14)
jei bandysit auginti lauke, būtinai meistraukit priedangą. Bandžiau kelis lauke augint be priedangos - nieks neužaugo. O šiltnamyje pas mane jie neblogai dera.
Ventiliacijos jiems išties reikia geros, kitaip nemezga.

O jie labai kerojasi lyginant su moliūgais ir cukinijom? Na pirmi metai žadu auginti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2013 01 21, 15:03)
O jie labai kerojasi lyginant su moliūgais ir cukinijom? Na pirmi metai žadu auginti. smile.gif

Ar baklazanai? Tai kad jie krumeliai kompaktiski kaip paprika hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2013 01 21, 14:03)

Lygint reikėtų su paprika. Tai būtų panašu, tik gal platesni. Nors paprikos krūmo dydis priklauso nuo veislės.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 01 21, 16:34)
Lygint reikėtų su paprika. Tai būtų panašu, tik gal platesni. Nors paprikos krūmo  dydis priklauso nuo veislės.

Ačiū nuraminot. Bandysiu augint. Fantazuoju, gal būna pirkt savidulkių? bigsmile.gif Kažkuri rašėte, jog krūmai buvo gražūs, tik be vaisių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 21 sausio 2013 - 15:27
Matuke, svogunai [COLOR=blue] tik laiskams yra atskirai o ropelems atskirai. Tik laiskams as auginu Parade , labai geri laiskai visa vasara uztenka, seklu yra pard. O auginant darzoves pievoj, reikejo storai mulciuot ir butu gerai auge, cia is pasiskaitimu forume, as pievos neturiu.
Atsakyti
Matuke, žirnius drąsiai augink, man visiškai žaliai ir tik savaitgaliais atvažiuojančiai prisimenu buvo jie ir muskatiniai moliūgai didžiausia paguoda ir džiaugsmas. Su pupelėm ir saulėgrąžom irgi niekad jokiu bėdų nebuvo, pasirodė nereiklūs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 01 21, 14:31)
Ar baklazanai? Tai kad jie krumeliai kompaktiski kaip paprika hihihi.gif

nepasakyčiau smile.gif Bent pas mane jie netoli metro aukščio buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 01 21, 16:45)
Matuke, svogunai  [COLOR=blue]  tik  laiskams yra atskirai o ropelems atskirai. Tik laiskams as auginu Parade , labai geri  laiskai visa vasara uztenka, seklu yra pard. O auginant darzoves pievoj, reikejo storai mulciuot ir butu gerai auge, cia is pasiskaitimu forume, as pievos neturiu.

Aciu, kaip man tai labai naudingas patarimas 4u.gif

QUOTE(Algyte @ 2013 01 21, 16:57)
Matuke, žirnius drąsiai augink, man visiškai žaliai ir tik savaitgaliais atvažiuojančiai prisimenu buvo jie ir muskatiniai moliūgai didžiausia paguoda ir džiaugsmas. Su pupelėm ir saulėgrąžom irgi niekad jokiu bėdų nebuvo, pasirodė nereiklūs  4u.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 01 21, 17:04)
nepasakyčiau  smile.gif  Bent pas mane jie netoli metro aukščio buvo  smile.gif

Oho, na tikiu, tik kad juos bande su agurkais ir moliugais lyginti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 01 21, 16:08)

Oho, na tikiu, tik kad juos bande su agurkais ir  moliugais lyginti  ax.gif

na taip, nešliaužiantys kaip šitie drinks_cheers.gif O šiaip baklažanams vietos maždaug kaip pomidorams reikia. Ir augimo sąlygos panašios.
Atsakyti
Patarkit, prašau geru veislių morkų, ridikų ir burokėlių. Kokias sėjat?
dar įdomu būtų kokie salotai augtu gerai ir nepasidarytų kartus. nes pernai niekaip nepavyko salotų skanių priauginti.
Atsakyti
Salotos man labiausiai patiko zalios garbanotos, augo gerai, buvo ilgai ir visa vasara neapkarto. Burokeliai labiausiai patiko is Baltic seds Pablo. Greitai augo ir anksti buvo 4u.gif
Atsakyti