Įkraunama...
Įkraunama...

Riešinės

QUOTE(villyte @ 2012 12 17, 20:14)

Wau 4u.gif 4u.gif 4u.gif tai jau tikrai sventines thumbup.gif
O kiek akiu cia dejai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ynka: 17 gruodžio 2012 - 20:19
Dėkui, dėjau 80 akių
Atsakyti
Villyte, subtilu. Daug karoliukų thumbup.gif
Atsakyti
Villyte, Nuostabio riešinės. Kaip iš pasakos 4u.gif
Atsakyti
Vilyte, labai gražu. smile.gif
Atsakyti
Hi 4u.gif
QUOTE(jju @ 2012 12 15, 10:14)
O sakykit kokie yra tie "geri" siulai?

Geras klausimas. Kas vienai mezgėjai yra gerai, kita gali sakyti, kad tai negerai... Aš dabar išbandymo stadijoje. Mezgu kaskart iš vis kitokių ir bandau atsirinkti geriausius.

ax.gif "Lana Gatto" - 100% vilna - 50g - 225m - patiko, bet vienas matkelis porai vidutinio ilgio riešinių.
ax.gif "Liuks" [iš "Troitsk Yarn] - 100% merino vilna - 50g - 200m - patiko, mezgasi smagiai. Numezgusi su jais esu nemažai mezginių. Garantuoju, kad nešiojasi gerai thumbup.gif
ax.gif "Baltica" - 100% Virdžinijos vilna - 50g - 200m - nepatiko. Siūlas plonas, netolygaus storumo. Mezgant ta vieta, kur su karoliukais gavosi platesnė, nors karoliukus ėmiau minimalius. Nežinau, ar kada kartosiu šiuos siūlus, nors daugelis čia juos labai gyrė ir mezga.
ax.gif "YarnArt" - 80% vilna - 100g - 340m - optimalus variantas - smagiai mezgasi, gera išeiga (2 poros + likutis)
ax.gif "Moskvička" [iš "Troitsk Yarn] - 50% vilna/50% kašmyras - 50g - 200m - neblogas variantas - siūlas tolygus, mezginys minkštas.

Jeigu žiūrint, kas pigiausiai išeina - tai rinkčiausi "YarnArt", didelio skirtumo tarp šitų ir "Liuks" nematau. Šiltumo skirtumas dėl -20% vilnos kiekio nepastebimas mirksiukas.gif

Dabar eilėje turiu dar vienus kažkokius siūlus nupirkus, kurių nesu bandžiusi. O šiaip, manau kiekviena mezgėja renkasi tai, kad tinka - patinka ir kokio rezultato reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 12 18, 19:40)
Hi  4u.gif
Geras klausimas. Kas vienai mezgėjai yra gerai, kita gali sakyti, kad tai negerai... Aš dabar išbandymo stadijoje. Mezgu kaskart iš vis kitokių ir bandau atsirinkti geriausius.

ax.gif "Lana Gatto" - 100% vilna - 50g - 225m - patiko, bet vienas matkelis porai vidutinio ilgio riešinių.
ax.gif "Liuks" [iš "Troitsk Yarn] - 100% merino vilna - 50g - 200m - patiko, mezgasi smagiai. Numezgusi su jais esu nemažai mezginių. Garantuoju, kad nešiojasi gerai  thumbup.gif
ax.gif  "Baltica" - 100% Virdžinijos vilna - 50g - 200m - nepatiko. Siūlas plonas, netolygaus storumo. Mezgant ta vieta, kur su karoliukais gavosi platesnė, nors karoliukus ėmiau minimalius. Nežinau, ar kada kartosiu šiuos siūlus, nors daugelis čia juos labai gyrė ir mezga. ax.gif "YarnArt" - 80% vilna - 100g - 340m - optimalus variantas - smagiai mezgasi, gera išeiga (2 poros + likutis)
ax.gif "Moskvička" [iš "Troitsk Yarn] - 50% vilna/50% kašmyras - 50g - 200m - neblogas variantas - siūlas tolygus, mezginys minkštas.

Jeigu žiūrint, kas pigiausiai išeina - tai rinkčiausi "YarnArt", didelio skirtumo tarp šitų ir "Liuks" nematau. Šiltumo skirtumas dėl -20% vilnos kiekio nepastebimas  mirksiukas.gif

Dabar eilėje turiu dar vienus kažkokius siūlus nupirkus, kurių nesu bandžiusi. O šiaip, manau kiekviena mezgėja renkasi tai, kad tinka - patinka ir kokio rezultato reikia smile.gif

Aš mezgu tik iš Baltikos. Pagal metražą panašu, kad čia tie naujai pasirodę 4 gijų. Nesukėlė pasitikėjimo ir per stori jie man. Šiaip Baltika yra 250 metrų.

Ačiū už kitų siūlų apžvalgą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 18 gruodžio 2012 - 22:24
labukas norejau paklausti ar riesines kurios mezgamos is mezgimo siulu na paprastos be karoliuku ar jos mezgamos apvaliai kaip kojine ar ploksciuoju mezgimu ir poto sona susiuvami,jeigu schema duota kur reikia megzt is abieju pusiu ar galima megzt tarkim apvaliai kaip kojine.aciu
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2012 12 18, 22:21)
Aš mezgu tik iš Baltikos. Pagal metražą panašu, kad čia tie naujai pasirodę 4 gijų. Nesukėlė pasitikėjimo ir per stori jie man. Šiaip Baltika yra 250 metrų.

Ačiū už kitų siūlų apžvalgą  thumbup.gif

Nesu bandžiusi kotokių "Baltikos" siūlų, tai negaliu palyginti. Man mezgant su "Baltika" malonumo nebuvo schmoll.gif

Čia riešinės megztos su "Baltika"
Čia ir čia riešinės megztos su "Liuks"

Vizualiai skirtumo nėra, bet mezgant kitas jausmas wub.gif

Dėl apžvalgos --> Nėra už ką, svarbu būtų naudos 4u.gif
QUOTE(armi06 @ 2012 12 19, 09:04)
labukas norejau paklausti ar riesines kurios mezgamos is mezgimo siulu na paprastos be karoliuku ar jos mezgamos apvaliai kaip kojine ar ploksciuoju mezgimu ir poto sona susiuvami,jeigu schema duota kur reikia megzt is abieju pusiu ar galima megzt tarkim apvaliai kaip kojine.aciu

Mezgant apvaliai (kaip kojinę) tada reikia nepamiršti, kad reikia kas antrą eilę išmegzti akimis agal raštą, nes nėra grįžimo (blogosios pusės). O šiaip Jūsų pasirinkimas, kaip megsite - apvaliai ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dirty_kiss: 19 gruodžio 2012 - 15:25
O kur perkat siulus "Liuks"? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra83 @ 2012 12 14, 10:34)
Čia yra foto iš šio žurnaliuko (mažokos, bet esmę įžiūrėti galima) wink.gif http://www.mezginiup...rtine-kolekcija
Pati tai pavarčiau ir padėjau atgal - pagailo pinigėlių, šitam forume daug gražesnių riešinių yra smile.gif

Vis tik nusipirkau siandien ta zurnala smile.gif, man kaip pradedanciai megzti riesines nepakenks jokia info.

villyte, tikrai labai sventiskos ir puosnios.
Kiek eiliu mezgete?
Atsakyti
Dekui visoms uz mano riesiniu ivertinima smile.gif.... Mezgiau 60 rasto eiliu (120)
Atsakyti