QUOTE(xx @ 2012 11 01, 08:38)
Man irgi daug neaiškumų su tom gražialapėm. Ar jas kas skabo, kad šakotusi?
Manosios auga uždarytos stikliniame inde, nes kiek bandžiau kitaip, macodes petola neišgyveno.
Liudisijos tai gerai auga ir paprastai laikomos. Tik jų lapų šlapint nereikia.
Mumrikas, paskui pažiūrėsiu ką veikia manosios stiuartanos, manau joms viskas gerai, kiek prisimenu. Bet iki žiedų, tai kaip iki Marso, bent man.
maniškės automatiškai buvo nuskabytos, nes kai pirkau nupigintas jau buvo peržydėjusios ir žiedai nukirpti. Ir iš tikrųjų toje vietoje ėmė šakotis. Tik laaaabai jau lėtas tas procesas
Macodes neauginu, nes neturiu galimybės jai suteikt drėgnos aplinkos (orchidariumo neturiu, o visokiausių vazų nemėgstu, kažkaip "neliptų" jos prie mano interjero )

O šios dvi, t.y. Ludisia Jade Velvet ir Red Velvet auga tieisog kambary ir kol kas atrodo viskuo patenkintos, tik flegmatiškos
Ir mano stiuartiana var. nobilis iš lėtapėdžių būrio - užsiaugino naują lapą, kelias naujas šaknis, atrodo gražiai, bet kol kas žiedų irgi "nesišviečia". Logiškai mąstant tikėtis teoriškai galėtume, nes pirkom suaugusius augalus

Aišku man tai kol kas nėra svarbu - kad tik augtų ir stiprėtų, nes pirktos jos šaknys buvo labai nekokios