Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GIRIMOSI TEMA

QUOTE(Dantiste @ 2012 10 31, 21:38)

O aš šiandien pro "Tik gėles" važiavau, nu tai kaip neužsuksi doh.gif tik nepykit už foto kokybę, nu neišeina man geriau doh.gif

Jeigu ne paslaptis kokia buvo kaina kalėjų "Tik gėlėse"? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2012 10 31, 22:15)
Jeigu ne paslaptis kokia buvo kaina  kalėjų "Tik gėlėse"?  ax.gif

30 su centais, bet nuleido iki 25 blush2.gif
dar buvo mažyčių tilandsijų stiklinėse ant kažkokių kristaliukų po 8lt (buvo tokių pačių prismoj po 10lt) ir didesnių tilandsijų vazonėliuose po 7lt lyg g.gif kaip visada falenopsių daug, bet nieks neužkliuvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 10 31, 23:40)
30 su centais, bet nuleido iki 25 blush2.gif
dar buvo mažyčių tilandsijų stiklinėse ant kažkokių kristaliukų po 8lt (buvo tokių pačių prismoj po 10lt)  ir didesnių tilandsijų vazonėliuose po 7lt lyg g.gif kaip visada falenopsių daug, bet nieks neužkliuvo smile.gif

Dėkui. Gal pasiseks, kurią dieną nulėkti smile.gif
Atsakyti
Norėjau pasiteirauti auginančių ludisias (juvelyrines orchidėjas) ar jos pas jus greit auga, ar tokios pat lėtapėdės kaip pas mane g.gif Maniškėms (Ludisia Jade Velvet ir Red Velvet) jau beveik metai, jos auga, bet laaaaaaaaaaaaaaaabai lėtai - sugebėjo išperėt po vieną didesnį naują auginį ir dar po vieną mažiuką. Šaknys gražios, nepūna, nedžiūna, tai ko jos tokios lėtos g.gif

pernai

user posted image

šiemet

user posted image

mano miniatiūrų kampelis - phalaenopsis lobbii ir Haraella odorata. O drugelis ne dekoracija - jis gyvas biggrin.gif Radom pavėsinėj nejudantį, parsinešėm namo, o jis atkuto ir skraido kur nori ir kada nori biggrin.gif

user posted image

user posted image

ir dar vienas orchidėjų kampeliukas - šios gyvena prie televizoriaus ir tuo nesiskundžia biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Man irgi daug neaiškumų su tom gražialapėm. Ar jas kas skabo, kad šakotusi?
Manosios auga uždarytos stikliniame inde, nes kiek bandžiau kitaip, macodes petola neišgyveno.
Liudisijos tai gerai auga ir paprastai laikomos. Tik jų lapų šlapint nereikia.
Papildyta:
Mumrikas, paskui pažiūrėsiu ką veikia manosios stiuartanos, manau joms viskas gerai, kiek prisimenu. Bet iki žiedų, tai kaip iki Marso, bent man.
Atsakyti
QUOTE(xx @ 2012 11 01, 08:38)
Man irgi daug neaiškumų su tom gražialapėm. Ar jas kas skabo, kad šakotusi?
Manosios auga uždarytos stikliniame inde, nes kiek bandžiau kitaip, macodes petola neišgyveno.
Liudisijos tai gerai auga ir paprastai laikomos. Tik jų lapų šlapint nereikia.

Mumrikas, paskui pažiūrėsiu ką veikia manosios stiuartanos, manau joms viskas gerai, kiek prisimenu. Bet iki žiedų, tai kaip iki Marso, bent man.

maniškės automatiškai buvo nuskabytos, nes kai pirkau nupigintas jau buvo peržydėjusios ir žiedai nukirpti. Ir iš tikrųjų toje vietoje ėmė šakotis. Tik laaaabai jau lėtas tas procesas doh.gif

Macodes neauginu, nes neturiu galimybės jai suteikt drėgnos aplinkos (orchidariumo neturiu, o visokiausių vazų nemėgstu, kažkaip "neliptų" jos prie mano interjero ) rolleyes.gif O šios dvi, t.y. Ludisia Jade Velvet ir Red Velvet auga tieisog kambary ir kol kas atrodo viskuo patenkintos, tik flegmatiškos biggrin.gif

Ir mano stiuartiana var. nobilis iš lėtapėdžių būrio - užsiaugino naują lapą, kelias naujas šaknis, atrodo gražiai, bet kol kas žiedų irgi "nesišviečia". Logiškai mąstant tikėtis teoriškai galėtume, nes pirkom suaugusius augalus g.gif Aišku man tai kol kas nėra svarbu - kad tik augtų ir stiprėtų, nes pirktos jos šaknys buvo labai nekokios ax.gif
Atsakyti
Štai kaip maniškė Liudisia paaugo per metus biggrin.gif ir dabar dar lenda po naują ugliuką iš po substrato. Tai nepasakyčiau kad labai jau lėtapėdė g.gif
Ten dar matosi viena šakelė rudais lapais įsodinta, draugė davė, tai irgi įkišau į tą patį vazonėlį biggrin.gif Stovi ant šviesios lentynos toliau nuo lango virtuvėje.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Kažkaip įdomu pasidarė, maniškiai phalaenopsiai, tiek paprastučiai, tiek rūšiniai rudenį pradėjo bujoti, leidžia lapukus, šaknytes, žiedstiebius, cornu-cervi vasarą žydėjęs labai sunkiai, dabar jau du žiedukus turi ir dar bus g.gif Pastebėjau, kad rudeniop augimas suaktyvėjo, kai tuo tarpu vasarą nelabai augo. Kazin kaip pas kitas? g.gif
Uzsisakiau is LOD grazuoliuka Phalaenopsis micholitzii x celebensis, lapeliai labai suzavejo smile.gif Gal kas auginate ir galetumete pasidalinti patirtimi? ax.gif
Atsakyti
mano Phal. stuartiana var. nobilis (kairėje) ir Phal. stuartiana.
var nobilis pirktas kaip jaunutis, bet sparčiai vejasi suaugusį. Bet man vistiek su jais neaišku, negi šie falenopsiai iš mini serijos g.gif
Papildyta:
Uranija, lb graži antra foto, gali drąsiai siūsti LOD konkursui 4u.gif
Atsakyti
LOD parduotuvėlė vėl pildo asortimentą, siaubas iš kur jie traukia tuos augaliukus doh.gif Kokios kantrybės reikia, kad nepirkt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 01, 17:23)
LOD parduotuvėlė vėl pildo asortimentą, siaubas iš kur jie traukia tuos augaliukus  doh.gif Kokios kantrybės reikia, kad nepirkt  doh.gif

Jolituxx, ir aš baigiu išeiti iš proto doh.gif Neturiu tos kantrybės ant to visai doh.gif Jau prisisakiau visko, neįmanoma doh.gif
Atsakyti
Aš dar bandau kentėti doh.gif
Atsakyti