Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GIRIMOSI TEMA

QUOTE(xx @ 2012 10 29, 15:46)
Uranija, palauk pavasario, gausi savo išsvajotą Paph.molipoense, mažas yra lepus  mirksiukas.gif , gal pavyks tau nusipirkti suaugusį ir gal net su pumpuru.

Tai tik dėl to ir laukiu vis, nors paskutiniu metu taip užsimaniau kažko naujo lotuliukas.gif būna kad ir rezervuoju kažką, yra ko laukti, o kol nėra, kasdien apeinu savo turimą gėlyną, tai Phal. tetraspis pumpurą jau gerokai išpūtęs, bet vis neprasiskleidžia, iš išorės atrodo kad bus tik baltas žiedas, be tų juostelių g.gif
o tetraspis C#1 leidžia naują žiedstiebį blink.gif iš senojo nenori žydėti.. g.gif
Kaip kitoms sekasi su C#1 kur buvo pirkti su žiedstiebiais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 29 spalio 2012 - 14:58
QUOTE(Uranija5 @ 2012 10 29, 14:57)
Kaip kitoms sekasi su  C#1 kur buvo pirkti su žiedstiebiais?

maniškis supuvo. Per vėlai ištraukiau iš kiminų, vis gailėjau žiedų, tai dabar nieko neturiu. Guli nabagas reanimaciniam, vilčių neteikia...
Gal kada pakartosiu, bet jau bijau, lepus jis man pasirodė.
Atsakyti
mano nauji augintiniai po seminaro:
paphiopedilum venustum;
Paphiopedilum Gold Dollar;
phalaenopsis bellina 'alba' x pulchra 'alba';
Tillandsia stricta soft - su pumpuru
dovanėlė smile.gif
dar labai širdį skauda kad, paphiopedilum sukhakulii x kolopakingii pražiopsojau....
Nemačiusi žiedų pabijojau pirkt, o kai pamačiau jau jo ir neliko.....ech...

C#1 aš mažiuką iš orchidėjos. lt pirkau, auga puikiai. Tiesa, iš kimų ištraukiai iškart....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaidrek96: 29 spalio 2012 - 15:38
aš lb norėjau Tillandsia stricta soft, nu kaip man pasirodė, kad turiu, sumaišiau pavadinimus.
Skaidre, neblogai apsipirkai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xx @ 2012 10 29, 17:09)
aš lb norėjau Tillandsia stricta soft, nu kaip man pasirodė, kad turiu, sumaišiau pavadinimus.
Skaidre, neblogai apsipirkai  smile.gif

tai jau..... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xx @ 2012 10 29, 14:34)
mumrikas, pas mane dauguma rūšiniai jauni augalai, tai vazonėliai mažiukai. O vandos darbe kol kas, bet pavasarį keliaus jau į naujus namučius (tikiuosi  rolleyes.gif ). Ten orchidėjoms bus įrengta visa spintos dydžio niša su apšvietimu ir t.t. Žadu nemažai investuoti į "Orchidėjų namučius".
Nila, tikrai, kad pakurstei, dabar visoms prireiks "drambliausių"  lotuliukas.gif

Et kad man taip tokią spintą susiveikus bigsmile.gif Bus smagu pamatyti galutinį rezultatą, nepamirškite pasirodyti forume 4u.gif

Aš tai 30-mečiui užsiprašiusi orchidariumo, bet dar ilgokai laukti doh.gif Dar ir šildoma terasa pažadėta, bet jos laukti dar ilgiau doh.gif Tai iki to laiko blizginsiu akis į kitų orchidariumus, spintas ir kitus gėrius bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 29, 14:40)
pastebėjau, kad orchidėjų "mados" vis prasiaučia - pamenu buvo Mini Markų banga, tada Siderea japonicų, tuomet LOD forume daugeliui prisireikė Venustum, tai gal dabar atėjo eilė Gigantea lotuliukas.gif

Dar lyg ir buvo ne per seniausiai Neofinetia falcata bumas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Uranija5 @ 2012 10 29, 14:57)
Kaip kitoms sekasi su  C#1 kur buvo pirkti su žiedstiebiais?

Aš iš LOD pirkau su dviem žiedstiebiais, bet kažko labai jau flegmuoja. Manau arba kažkas nepatinka arba sustresavo jis pas mane unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 10 29, 15:28)
mano nauji augintiniai po seminaro:
paphiopedilum venustum;
Paphiopedilum Gold Dollar;
phalaenopsis bellina 'alba' x pulchra 'alba';
Tillandsia stricta soft - su pumpuru
dovanėlė  smile.gif
dar labai širdį skauda kad, paphiopedilum sukhakulii x kolopakingii pražiopsojau....
Nemačiusi žiedų pabijojau pirkt, o kai pamačiau jau jo ir neliko.....ech...

Kiek daug gerų pirkinukų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 29 spalio 2012 - 16:19
Aš dar tik pradedanti kolekcionierė ir jau pradedu norėti įdomesnių, retesnių augalėlių, bet vat Mini MArko taip noriu bigsmile.gif o niekur nerandu doh.gif gal kas vilniuje užmatėt?
Atsakyti
Siaip tai nera ko bijot to drabliaausiuko. Nesu as kazkokia spece, bet gyvena jis pas mane, jau ilgokai. Kas su manim draugaut nenori, tai per toki laika kaip jau ir iskeliave buna. Ir del vietos - jis toks letapedis, kad tikrai ilgai teks laukti jo didybes. Tad manau pats laikas svajojancioms isigyti. Ech, einu apziuresiu kaip gyvena manasis wub.gif
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2012 10 29, 14:52)
Phal.gigantea ar tik ne Tina turi g.gif vien dėl lapų nemanau,kad verta,nes kol sulauksi žiedų ir pasenti spėsi smile.gif

taip taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 10 29, 15:52)
xx,geriau pirma namą susitvarkyk,gėlės palauks smile.gif bet smagu,kad tamstos svajonė pildosi smile.gif

drinks_cheers.gif oi statybos savo atsiima pinigėlių prasme, neduok tu Dieve - teko praeit per visą tą smagumą, tai net prisimint nenoriu blush2.gif Ir svarbiausia visad viskas suma sumarum gaunasi brangiau nei įsivaizdavai ir skaičiavai - kiek draugų, pažįstamų, kaimynų, giminių statėsi ar ką iš pagrindų restauravosi, tai visiems planuotas biudžetas buvo viršytas - nepažįstu nei vieno, kuriam buvo atvirkščiai doh.gif

grįžtant prie gėlių, tai gigantea mane vilioja ir lapų spalva - vis kitokie nei įprasti. Ir tas jo lėtapėdiškumas yra ne iššūkis - prailgti neprailgs laukiant, nes be jo dar n ir n gėlių yra, kuriomis čia ir dabar džiaugtis galiu, o koks džiaugsmas būtų sulaikus to išnorėto ir išsvajoto "subrendimo" ir galbūt žiedų bigsmile.gif
Atsakyti
Manasis C1 gyvena ir tiek, uzsiaugino lapuka ir saknu. Daug maz panasiai kaip ir visi rusiniai phalaenopsiai smile.gif
Atsakyti
Na va ir aš radau laisvesnę minutėlę prisėsti prie kompiuterio, tai jau tada pasireikšiu smile.gif

Mumriko interjeras su visomis orchidėjomis tiesiog nepakartojamas! Reiktų Mumriko foto su visu interjeru į Orchidėjų žurnalo viršelį dėti: "Orchidėjos namų interjere" nuotraukos pavadinimas smile.gif

Uranijos kampelis irgi be galo žavi, daug tokių kaip maniškės įžiūrėjau 4u.gif
Beje kas liečia laistymą, aš visada per viršų lieju, merkiu tik Cymbidium ir Zygopetalum orchidėjas, ir rodos viskas šaunu, dar nei viena nenumirė! biggrin.gif

Maniškis Tetraspis, pirktas su žiedstiebiu, rodosi neužilgo turės žiedelių, beje ir antrą žiedstiebį sumanė išleist smile.gif Lyg ir nelepi orchidėja visai.. Tik aš iš kiminų ištraukusi pasodinau į truputį didoką vazoną, tai vargstu, nes bijau pastoviai perliet. Pastebėjau, kad daugiau šviesos nei kitiems phalaenopsiams jam tikrai patinka.

Neatsidžiaugiu savo Mini marku, jau kelintas mėnuo žydi ir žydi kaip išprotėjęs, žiedų gausa irgi stebina biggrin.gif Ar pas visas jei taip bujoja? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katleja1: 29 spalio 2012 - 19:24
QUOTE(Katleja1 @ 2012 10 29, 20:22)
Mumriko interjeras su visomis orchidėjomis tiesiog nepakartojamas! Reiktų Mumriko foto su visu interjeru į Orchidėjų žurnalo viršelį dėti: "Orchidėjos namų interjere" nuotraukos pavadinimas smile.gif

Neatsidžiaugiu savo Mini marku, jau kelintas mėnuo žydi ir žydi kaip išprotėjęs, žiedų gausa irgi stebina biggrin.gif Ar pas visas jei taip bujoja? g.gif

wub.gif wub.gif wub.gif Ačiū laaaaaaaaaabai didelis - wub.gif blush2.gif

maniškis Markas prileido labai daug naujų šaknų ir užsiaugino du gražius lapus. Kol kas , kol laukiu naujos lentynos, jis tupi priepirty vėsiai, bet tikiuosi, kad pakeliavęs į šilumą ims žydėt kaip pasiutęs biggrin.gif
Atsakyti