O kiek grozybiu pridejote
As savasias tingiu fotkint, prietema pastoviai namie, kai tokie orai.

QUOTE(saigha @ 2012 10 26, 22:07)
Tokius ir panašius klausimus susijusius su orchidėjų priežiūra ir problemomis reiktų klausti čia: Orchidėjų priežiūros tema

Manau trąšos paskatino nužydėjimą ir pumpurų numetimą, nerekomenduojama tręšti žydinčių orchidėjų. Jei daugiau nieko nenutiko jaudintis kaip ir nereiktų tik atsiminti šią pamoką

QUOTE(agnieeeska @ 2012 10 26, 21:04)
galima nusipirkti LOD seminare, parodose, taip pat galima net užsiprenumeruoti, rašykite AŽ evaja

QUOTE(saigha @ 2012 10 26, 22:07)
Ką daryt toliau ?
tas purškalas nieko vertas, o, kai žydi, nereikia tręšti jokiomis trąšomis. Po žydėjimo, leidus augalui pailsėti, tręšiama. O šiaip žiemos metu aplamai geriau apsieiti be trąšų, išskyrus vandas, nes šios dideli augalai ir jos kitokie poreikiai.
Ir šiaip daugiau Jus pakonsultuos Priežiūros tėmoje

Ech kalbant apie uzsakymus. Truputi off topic. Matytumet koki tiekeja atradom kaktusu temoj, taipogi is Italijos. Merginos alpsta ispakuodamos augalus. Sakyciau dar vienas riebus pliusas italams. Matyt jie ta moka daryti. Reiktu daugiau pardaveju ten pasizvalgyt.
QUOTE(Uranija5 @ 2012 10 26, 16:14)
Labai grazus kampelis

Vat toks mano paphiopedilum Venustum, kurį vis žadėjau parodyt

įdomiausia, kad seniausias, jau žydėjęs auginys, smarkiai mažesnis už naujus jaunus du (senukas per patį vidurį tarp dviejų nežydėjusių jauniklių)

įdomiausia, kad seniausias, jau žydėjęs auginys, smarkiai mažesnis už naujus jaunus du (senukas per patį vidurį tarp dviejų nežydėjusių jauniklių)

O štai taip mano gėliokai gyvena virtuvėje
Kol kas laikinai ir ta per didelė gausa žiauriai nervina
Kol buvo keletas vazonėlių palangės šonuose buvo gražu, o dabar jau "mišrainė"
Bet tik laikinai - jau yra užsakytos siaurutės lentynėlės ant sienų, tai keliaus mažesni gėliukai su kitokiomis puošmenomis ant jų. Taip ir svajoju, kad su vienokiais vazonikais sustatysiu vienoj pusėj, su kitokiais kitoj ir vėl bus gražu (vituvės spalva juokingai geltona gavos kai su išlaikymu vakare fotografavau - iš tiesų ji smėlio/late spalvos - vazonikai tokie pat)

vienas kampukas...

...ir kitas

ir šonelis

o štai taip žydinčioms suteikiama garbė stovėt "panosėj" ir akį džiugint
Statau jas ant valgomojo stalo ir tuomet galime jomis grožėtis nuo ryto iki vakaro, nes valgydamas nori nenori panosėj stovinčias apžiūrinėji
Ir nenusibosta, nes "kompoziciją" vis keičiu - sustačius visas žydinčias valgyti tektų oranžerijoj

PS jei galėčiau laiką atgal atsukt, tai visus vazonikus pirkčiau tik kvadratinius - ir didelius, ir mažus
Super patogu sustatyt, galima ir įstrižai statyt, ir lygiai, eilėmis rikiuot, kaip šachmatus perslinkt - vienu žodžiu vis perstatyt pagal nuotaiką (ką dažnai ir darau )

vienas kampukas...

...ir kitas

ir šonelis

o štai taip žydinčioms suteikiama garbė stovėt "panosėj" ir akį džiugint

PS jei galėčiau laiką atgal atsukt, tai visus vazonikus pirkčiau tik kvadratinius - ir didelius, ir mažus

Truputis vaizdų iš mini parodos seminare apie katlėjas ir augalų ruošimą žiemai
Jau koks buvo informatyvus, nuo A iki Z. Man asmeniškai labai patiko
Didelis AČIŪ nuo mūsų visų SM organizatoriams, LOD, jūs šaunuoliai

Jau koks buvo informatyvus, nuo A iki Z. Man asmeniškai labai patiko

Didelis AČIŪ nuo mūsų visų SM organizatoriams, LOD, jūs šaunuoliai

QUOTE(mumrikas @ 2012 10 27, 17:01)
O štai taip mano gėliokai gyvena
na niekaip neatsiziuriu tavo gelyno grozio

QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 10 27, 20:15)
mumrikas nu labai ir labai dailu pas tave, o ir gėliukai laimingi turėdami tokią šeimininkę 

QUOTE(cinde @ 2012 10 27, 20:25)
na niekaip neatsiziuriu tavo gelyno grozio
mano svajone tureti tokia oranzerija
galiu uzklausti, kokio diametro tavo vazoneliai? matau kvadratiniai ir apvalus yra vienodo dydzio ir yra didesni kvadratiniai, cia as vis dar apie tuos graziuosius vazonelius klausiu 

ačiūūūūūūūūūūūū

Apie vazoniukus kalbant, tai mažieji etiketėse visad būna vadinami 12cm skersmens (ir apvalūs, ir keturkampiai), didesnieji 14cm ir didžiausi - 16 cm (tokių neturiu). O koks tikras diametras net nežinau, nes niekad nematavau

mumriko virtuves vaizdas suuper