Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GIRIMOSI TEMA

Na patinka man tie mumriko vazoneliai, tuoj sapnuot juos pradesiu. Ziuriu tu, kaip ir as, keleta vazoniuku i identiskos spalvos loveli sudejus, irgi po tris biggrin.gif Ir kancios musu tos pacios - man jau irgi negrazu, kai daugiau kaip trys vazoniukai ant palanges. Bet kolkas kenciu dantis sukandus, vazonais apsistacius ir laukiu geresnio sprendimo ateity, kai kolekcija tures savo vieta.
Papildyta:
Nepakartojama wub.gif http://public.fotki....6401.html#media
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 10 28, 00:18)
Na patinka man tie mumriko vazoneliai, tuoj sapnuot juos pradesiu. Ziuriu tu, kaip ir as, keleta vazoniuku i identiskos spalvos loveli sudejus, irgi po tris  biggrin.gif Ir kancios musu tos pacios - man jau irgi negrazu, kai daugiau kaip trys vazoniukai ant palanges. Bet kolkas kenciu dantis sukandus, vazonais apsistacius ir laukiu geresnio sprendimo ateity, kai kolekcija tures savo vieta.

ir man jie patinka biggrin.gif sakiau per žiemą reik pinigus į kojinę kimšt ir pavasarį, kai vėl šie vazonėliai prekyboj pasirodys, užsipirkt jų ateičiai dešimt metų į priekį biggrin.gif

kur, kokie vazoniukai, kokiam lovely g.gif jei tas kur prieky pailgas stačiakampis, tai dvi miniatiūros jame pasodintos, o iš to lovelio vazoną padariau, nes vyro priprašiau išgręžt skyles ax.gif
Papildyta:
QUOTE(guste87 @ 2012 10 27, 23:48)
mumriko virtuves vaizdas suuper  thumbup.gif

labai ačiū wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 27, 23:46)
kur, kokie vazoniukai, kokiam lovely g.gif jei tas kur prieky pailgas stačiakampis, tai dvi miniatiūros jame pasodintos, o iš to lovelio vazoną padariau, nes vyro priprašiau išgręžt skyles ax.gif

o kur vanduo nuteka? ar tiesiog nusausini ir vel pastatai ant palanges? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cinde @ 2012 10 28, 09:18)
o kur vanduo nuteka? ar tiesiog nusausini ir vel pastatai ant palanges? smile.gif

laistau dažnai, bet labai po nedaug (abi miniatiūros mėgėjos drėgnumo, bet ne šlapumo), tai vanduo net nenubėga iki vazonėlio apačios, o jei vis tik nubėgtų, tai palaikyčiau ant rankšluoščio, kad visiškai nusivarvėtų ir statyčiau atgal.

Kažkada, kai panašiame vazonėlyje auginau kitokią gėlę, tai ties skylute pastatydavau dangtelį nuo stiklainio - vazonėlio kojyčių aukštis būdavo toks, kad kaip tik dangtelis tilpdavo, o iš šono jo nesimatydavo.

Šiame vazonėlyje toks dangtukas jau netilptų, nes jis pakilčs nuo stalo per kelis milimetrus 4u.gif
Atsakyti
guste87 labai gražu...
Uranija super bigsmile.gif wub.gif thumbup.gif
o ten Oncidium ornitorhynchum ar Oncidium sharry baby blush2.gif aš panašia turiu kuri vėl netikėtai išleido antrą šakelę,bet maniškė Oncidium sharry baby o jau kvapas wub.gif
xx vau wub.gif wub.gif vandūų žiedai pasakiški...ir už temukę 4u.gif thumbup.gif
mumrikas pas jus bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif o vazonėliai thumbup.gif gaila aš tokiose augint nemokėčiau ..
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 27, 23:46)

Ai, tiesa tu gi megeja tiesiai sodint, o ne plastikinius vazonelius istatyt. As tai maziukes orchidejas po tris istacius i lovelius, tai kai palieju, biski ten to vandenuko nubega, bet joms patinka - sugeria.

taip, mumrikas atkales sistema su auginimu tuose vazonuose. Is pradziu man atrode labai jau abejotinas sis metodas, bet pamacius ilgesnio laikotarpio auginimo rezultata - lenkiu galva 4u.gif
Atsakyti
Vėl pražydo mano mylimiausia ax.gif

user posted image
Atsakyti
grazuole wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 10 28, 14:11)
taip, mumrikas atkales sistema su auginimu tuose vazonuose. Is pradziu man atrode labai jau abejotinas sis metodas, bet pamacius ilgesnio laikotarpio auginimo rezultata - lenkiu galva  4u.gif

o įdomiausia, kad kol nesirgau orchidėlige ir nesilankiau jokiuose forumuose turėjau kelias orchidėjas, auginau jas moliniuose vazonėliuose (irgi glazūruotuose) ir nežinojau, kad taip yra sudėtingiau - mat niekas nei man, nei mano orchidėjoms apie tai nepasakė lotuliukas.gif

matyt mano gėliokus išgelbėjo tai, kad esu iš tų per retai, nei per dažnai laistančių rolleyes.gif O laikui bėgant pradėjau domėtis ir jau sąmoningai pritaikau laistymą prie augimo sąlygų - supratau per kiek, kas, kaip džiūna ir reguliuoju laistymą ax.gif Ir visa laimė, kad merkt nereikia, nes kitaip nublūsčiau - įsivaizduoju kaip merkiu visas savo 76 orchidėjas (kol kas tiek, bet dar tikrai ne pabaiga - svajonių sąrašiukas dar netrumpas) ir silpna pasidaro.

O jei būna taip, kad sublūdijusi perlaistau, tai sprendimas paprastutis - pas mus visam name šildomos grindys, tai statau palei langą kur yra suklijuota plytelių juosta, toj vietoj šiluma gan gerai jaučiasi ir substratas labai gerai ir greit pradžiūna nuo apačios (vazonėlį pastatau ten kelioms dienoms ir be lėkštutės, tiesiogiai ant plytelių thumbup.gif )

QUOTE(jediara @ 2012 10 28, 14:37)
Vėl pražydo mano mylimiausia  ax.gif

gražuolė wub.gif
Atsakyti
Na as vis dar griztu prie minties jog glazura ir plastikas augalams suteikia panasias salygas, nes nei per viena is ju nekvepuoja, panasiai isgarinama dregme. Ir tai nera kazkas sudetingiau ar augini plastike, ar glazuroj. Tiesiog skirtumas tame kaip tu laistai. Maciau ne viena bujojancia palange, kur laistoma per virsu ir atsisakoma mirkymo. Taigis persas isvada ar visada tas mirkymas pasiteisina. g.gif Labai daznai zmones augina phalaenopsius laistydami tradiciskai, nes tiesiog net nezino, kad daroma kazkaip kitaip ar tingi kitaip uzsiimti. Pvz. mano mama, sese, dar keletas pazistamu - nugi ir klesti pas juos orchidejos. Zodziu man butu labai idomu isvystyti diskusija su vieno ir kito laistymo tipu pliusu ir minusu isieskojimais. Tikrai labai idomu.
Papildyta:
O pati zadu atlikti eksperimenta. Nugi nusipirksiu identiska vaoniuka ir persodinsiu taip viena is savo phalaenopsiu ir stebesiu ar sis laistymas pasiteisins mano namuose. Nes manau, kad dar daug duoda ir atskiru namu veiksniai - dregme patalpoje, sviesa, oro cirkuliacija, dienos nakties temp. skirtumai.
Papildyta:
Na ir jei pasiteisins - aleliuja smile.gif as busiu laisva nuo to ikyraus mirkymo.
Atsakyti
[quote=guste87,2012 10 28, 15:42]grazuole  wub.gif
[/quote]
Papildyta:
[quote=mumrikas,2012 10 28, 15:51]
gražuolė wub.gif
[/quote]

[/quote]
aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 28 spalio 2012 - 22:19
QUOTE(Tina* @ 2012 10 28, 23:16)
Na as vis dar griztu prie minties jog glazura ir plastikas augalams suteikia panasias salygas, nes nei per viena is ju nekvepuoja, panasiai isgarinama dregme. Ir tai nera kazkas sudetingiau ar augini plastike, ar glazuroj. Tiesiog skirtumas tame kaip tu laistai.

O pati zadu atlikti eksperimenta. Nugi nusipirksiu identiska vaoniuka ir persodinsiu taip viena is savo phalaenopsiu ir stebesiu ar sis laistymas pasiteisins mano namuose. Nes manau, kad dar daug duoda ir atskiru namu veiksniai - dregme patalpoje, sviesa, oro cirkuliacija, dienos nakties temp. skirtumai.

Na ir jei pasiteisins - aleliuja smile.gif as busiu laisva nuo to ikyraus mirkymo.

būtent kažkada vyro ir klausiau (jis tiksliukas ir visus fizikinius reiškinius puikiai išmano) koks galėtų būti skirtumas tarp plastiko ir glazūruoto molio. Tai anas man paaiškino, kad vienodoje temperatūroje stovinčių abiejų vazonų temperatūra bus identiška kambario temperatūrai, tai kalbos apie šaknų šalima moliniuose yra visiška nesamonė.

Skirtumas atsiranda tik staigiai pakitus temperatūrai, sakykim dieną prie įkaistusio lango būna dvidešimt su virš, o naktį dešimt (čia gryn teoriškai, kad suprantamiau būtų). Tokiu atveju kylant temperatūrai plastikas įšyla greičiau nei molis, bet ir atšąla lygiai taip pat. Bet vėl gi, kiek ten tas ilgiau - menkai ir didelės įtakos neturi.

O visa kita identiška - abi medžiagos nekvėpuoja ir drėmės nepraleidžia. Ir sistemą "atkalus" gyvenimas laaaaabai palengvėja - kaip prisimenu prieš kelis metus man gal dešimt orchių pamirkyt užimdavo daugiau laiko nei dabar visas 76 biggrin.gif

O kad tas laistymas per viršų joms tinka sprendžiu pagal tai, kad žydi daug gausiau ir atrodo geriau nei prieš kelis metelius thumbup.gif Aš dažnai padoriai net nelaistau - prabėgu greit per visas ir šaukštu papilu šiek tiek vandens per visą vazonėlio viršų - net per skylutę neišbėga. Taip užspylus tolygiau pasiskirsto drėgmė, nes pilant laistytuvėliu bėga tiesiai žemyn, o dideliu šaukštu papilu ratu mirksiukas.gif
Papildyta:
vat dar keli mano orchidėjų būreliai biggrin.gif

Kiekvienam vaikų kambary po stovelį su orchidėjom pastačiau - jiems netrukdo, o man vis voetos susitaupo ax.gif

user posted image

ant mažiuko komodos prie vaikiškų knygučių irgi orchidėjos įsitaisiusios ax.gif

user posted image

ir darbo kambary "guotais" tupi

user posted image

miegamajame raibuolės draugauja su Morano tuklėm ir sanpaulijom

user posted image

user posted image

O žemiausiai ir tamsiausiai ant akmens įsitaisiusios liudisijos - auga, nesiskundžia biggrin.gif

user posted image
Atsakyti