Įkraunama...
Įkraunama...

**Epilepsija**

QUOTE(kle0patra @ 2013 03 23, 00:49)
Sveikos merginos,

mano suneliui irgi pries menesi nustate sia liga..

Mūsų sitaucija kažkuo panaši į jūsiškę.... Mums buvo pirmas traukulys 1m., susijęs su temperatūra - mūsų (Alytaus) gydytojai susiejo, kad nuo temperatūros.... Kitas traukulys - 2,5m, irgi susijęs su temperatūra, trečiasis buvo 5m.- irgi su tempa, bet tada jau kilo įtarimai, nes iki 5m traukuliai nuo temperatūros kaip ir išaugami.... Keliavom į klinikas, darė EEG, kuri aiškiai parodė audras smegenyse, epilepsiją jautrią migančiai šviesai, kuri pagal tyrimą paveldima, nors nelabai "iškasiau" giminėse sergančių..... Geriam vaistus 3m. išpradžių depakiną, dabar convulex. Nuo depakino mano mergina atvirkščiai - pradėjo daugiau valgyti, buvo kūdutė, smulkutė, neįsiūlydavau maisto, nuo vaistų kaip tik atsigavo....
Prognozė kol kas gera, po pusmečio, metų, jei viskas OK,gal nutrauks gydymą, tikiuosi.....
Atsakyti
o kaip greit Jums padare magnetinio rezonanso tyrima? mums kaip supratau paskambins kai prieis eile blink.gif turbut..
dare tik kompiuterine, bet ji nieko nerode.

DainaM kiek laiko gyvenate be priepuoliu? kiek liko geriate vaistus,kad jau planuoja nutraukti?

mums paprognozavo min 1-2metus reikes gert.. po pusmecio kartot EEG ir siaip konsultacija KMUK.
Atsakyti
Magnetas yra labai brangus tyrimas ir daromas tikrai ne visiem norint.

Jei labai norite, galima gi rasti privačiai tų magnetų, ir pasidarysite, svarbu, kad kas išmanantis pakomentuotų.

Mano dukrai darytas yra 2 kartus, 6 mėn ir 6 metų. Abu kartus nieko nerado, aišku problemų yra, bet jos yra pasekmės o ne priežastys.
Papildyta:
Vaistus geriama du metus po paskutinio traukulio, čia geriausiu atveju, būna be traukulių, bet geria 5 metus, tikrina pasoviai EEG, ir tik įsitikinę, kad nevyksta niekas galvoje, po truputį nuiminėja, irgi su stebėjimu.

Tad jūs nusiteikite, kad už mėnesio nenuims.

Vaistai nėra taip baisu kaip traukuliai.
Atsakyti
kle0patra, reiks daug kantrybes ir vidines ramybes ugdymo. Visos mes praejom siuo keliu, reik laiko paciai susigyvent su vaiko liga.
Kas del MMR tai eiles labai dideles siam tyrimui, kiti ir "isauga" liga kol eile prieina, kitiems buna skubiai reikalinga istirt, tada eile nuolat kinta. Maniskei buvom nusiteike ilgai laukt, bet prireike greiciau istirt ir surado vieta, vietoj kito vaiko, kuriam jau nebereikejo tirt (todel mes "laukem" tik apie 6 men). Bet kokiu atveju MMR parodyt gali priezasti, bet tai vis tiek neitakoja paties gydymo. Ruste viska surase glaustai. 4u.gif
Atsakyti
o gal zinote kur kaune privaciai daro 2 metu vaikui magneta? as ir klinikose prasiau mokamo, ale sako negalim, nes mazas vaikas, reikalinga narkoze, kazka tokio suvapejo, tai nesupratau as ten ju smile.gif

as turiu tokios vilties, kad tarkim padarius mmr ras tarkim kokia kraujagysle pakitusia ar kazka pan, isoperuos ir nebus kas sukelia priepuolius... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kle0patra @ 2013 03 23, 16:35)
o gal zinote kur kaune privaciai daro 2 metu vaikui magneta? as ir klinikose prasiau mokamo, ale sako negalim, nes mazas vaikas, reikalinga narkoze, kazka tokio suvapejo, tai nesupratau as ten ju smile.gif

as turiu tokios vilties, kad tarkim padarius mmr ras tarkim kokia kraujagysle pakitusia ar kazka pan, isoperuos ir nebus kas sukelia priepuolius... g.gif

sveikutė.. 4u.gif 4u.gif

2 metų vaikui MMR daro su pilna narkoze. taigi pagalvok, ar verta skubėti.. mirksiukas.gif Jei kompiuterinė tomografija nieko nerodė- greičiausiai ir MMR nerodys. Aš tik džiaugiausi, kai nerado nieko- vadinasi- didelė tikimybe, kad išaugs. Beje- paskaitinėk -pirmam puslapyje yra truputis informacijos apie ligą. Ne tokia ji baisi, jei vaistais galima priepuolius nuimti ar sumažinti.. mirksiukas.gif
Atsakyti
kle0patra, kaip tu naiviai rašai - išoperuos ir nebus. Taip atrodo, kad operacija galvoje tau atrodo visia nebaisi...aš bijočiau tokio dalyko, nebent jau būčiau garantuota, kad tikrai padės. O traukulius tai ne kraujagyslės sukelia, o neuronai wink.gif

O MMR daro tik su narkoze tokiem mažiuliam, todėl reikalngas anesteziologas, kuris galėtų kvalifikuotai suteikti nejaurtrą pagal vaikučio svorį, amžių, kad nepadaugintų (mano mamai lig šiol galva ūžia po narkozės 1986m).

Beje operacija yra kraštutinis ir galutinis ir gana retas ligos sprendimas. Man atrodo kiek čia mūsų skyrelyje yra buvę tai nei vieno operuoto neturėjom g.gif

Visada pirmiausia mėgina vaistais gydyti, ieškoti priežasties, o jos neradus, bando pagerinti situaciją kiek įmanoma, rekomenduoja vaikutį specializuotai lavinti, mankštinti.

Visos mes perėjom visas 5 streso stadijas, ir šiuo metu esame paskutinėje, susitaikymo stadijoje. Tu, kiek supratau trečiojoje derybų stadijoje ( eina jos taip: neigimo, pykčio, derybų, depresijos ir susitaikymo.)

Tau viskas dar nauja, baisu, neramu, atrodo vežtum vaiką į Mėnulį, kad tik padėtų, kad tik nebūtų tos pabaisos, deja, ne visada viskas būna taip kaip tikimės...būna, aišku, ir geriau, bet nereikia nusivilti, jei kažkas nepasiseka. Su šia liga vaikai gyvena, būna protingi (daug žymių ir didžių, daug pasiekusių žmonių sirgo šia liga). Tad nosį į viršų, drauge kaip nors bandysim tau padėti, bent jau patarimais ar informacija smile.gif
Atsakyti
As viena zinau nare (tik jos niko ne), kurios dukrytei dare smegenu operacija, buvom susitikusios kmuk pries 3 metus. Ji sake, kad kazkada lankesi, kalbejo sitoj temoj. As jau nepamenu jos mergytes ligos niuansu, bet isireze atmintin, kad tai mergytei budavo daug priepuoliu per diena, vaistai nelabai gelbejo, dare smegenu operacija (jei gerai pamenu jos situacija buvo sunki ir buvo turbut viskas isbandyta). Tai po tos operacijos pusmeti buvo ramybe, sparciai atsistatinejo ji, nors pati pradzia tai buvo labai sunki, ilgoka laika po operacijos isbuvo komoj. O vat po pusmecio kai jau beveik ji atsistate, pradejo vaiksciot, sneket palengva (velgi viska turejo mokintis is naujo) - prasidejo priepuoliai vienas po kito, minimum 50 per diena ir jei anksciau ji budavo nesamoninga, tai dabar su samone ir kentejo. Velgi jau nepamenu visu smulkmenu, bet kadangi jie keliavo pas kelis gyd, tai suneramino vos ne skirtingos nuomones ir operacijos pagrystumas... Daznai prisimenu ta mama su dukryte, taip noriu tiket, kad gal situacija pagerejo bent kiek unsure.gif

Is pradziu as ir artimieji tikejomes, kad kazkokiu stebuklingu budu galima "issprest" sia liga. Bet jau KT parode pakitimus, o MRT tik "pagilino vaizda". Ji negali isaugt sios ligos, tai jau visam gyvenimui, bet tfu tfu tfu - ji auga ir gyvena normalu tokio amziaus vaiko gyvenima (aisku raida atsilieka, bet siuo metu gan sparciai vejas) ir as tikiu, kad ji tures pilnaverti gyvenima.

kle0patra, reik laiko ir neprarast vilties, juolab, kad KT jums neparode pakitimu, o del EEG tai jei dabar audros vyksta, po metu gali but visiska ramuma. Maniskei dare pries men, tai palyginus su pirmaja EEG si praktiskai rami, kuo labai stebejos ir pati gydytoja, nes prie tokiu pakitimu, kokie yra pas vyresnele, tai tikrai nuostaba keliantis dalykas. Tuo noriu pasakyt, kad visad yra viltis ir jeigu situacija nesikeicia - reikia keisti poziuri i ja. Mes cia tam ir esam, kad sunkia minute palaikytume viena kita ar pasidziaugtume kartu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miranda80: 23 kovo 2013 - 17:39
Beje, Miranda,

kitą savaitę mano dičkei atostogos- susibėgam kur? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2013 03 23, 16:43)
kle0patra, kaip tu naiviai rašai - išoperuos ir nebus. Taip atrodo, kad operacija galvoje tau atrodo visia nebaisi...aš bijočiau tokio dalyko, nebent jau būčiau garantuota, kad tikrai padės. O traukulius tai ne kraujagyslės sukelia, o neuronai wink.gif

as tik noriu suzinoti priezasti.. delto gal taip naiviai mano rasliava ir atrodo ax.gif nes db mano supratimu vyksta tik kazkoks slopinimas ir viskas.. atrodo suzinojus priezasti, gal butu imanoma ja pasalinti smile.gif
o kurioj as stadijoj ne pati nzn smile.gif sakai dar depresija laukia? jei as db tik trecioj... na jei situacija bus tokia kaip snd, tai gal nebus tos depresijos.. jei nebus priepuoliu smile.gif

o kaip jus auklejat mazuosius? mano dvimeciui toks periodas priestaravimo ir siaip zbitku darymo, ir jei as ji pabaru, ar ko neleidziu, buna gan jautrios tos isterijos iki pasikukciojimo, ar drebejimo. buvo net kad ziaugcioja, bet nevemia.. turbut tokie dalykai prie sitos ligos, tik minusai, ale kaip islaviruot smile.gif kad nepasijaustu per daug "popinamas"? ar viska leidziat savo vaikiukams, kad jie ligoniukai?
Atsakyti
QUOTE(kle0patra @ 2013 03 23, 21:05)
as tik noriu suzinoti priezasti..

ar viska leidziat savo vaikiukams, kad jie ligoniukai?

priežasties gali ir nerasti- vaikas turi epilepsiją ir tiek.. 4u.gif

Šiaip diegnozė paties vaiko nepakeičia- pakeičia tik mūsų suaugusiųjų požiūrį į vaikus. Taviškiui gal prasidėjo 2- ųjų metų krizė. Reik išlaviruoti. Aš kai pasiskundžiau gydytojai dėl mano tuomet trimetės panelės elgesio- pasiūlė- tokį "vaistą" su vaiku pasiausti- pasikutenti- pasimyluoti, palakstyti- žinoma ne prieš miegą.. Tikrai veikė. thumbup.gif O leisti daugiau, vien todėl, kad ligoniukai- neverta- vaikas jaučia, kad kažkas ne taip.
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2013 03 23, 20:42)
Šiaip diegnozė paties vaiko nepakeičia- pakeičia tik mūsų suaugusiųjų požiūrį į vaikus. Taviškiui gal prasidėjo 2- ųjų metų krizė. Reik išlaviruoti. Aš kai pasiskundžiau gydytojai dėl mano tuomet trimetės panelės elgesio- pasiūlė- tokį "vaistą" su vaiku pasiausti- pasikutenti- pasimyluoti, palakstyti- žinoma ne prieš miegą.. Tikrai veikė. thumbup.gif  O leisti daugiau, vien todėl, kad ligoniukai- neverta- vaikas jaučia, kad kažkas ne taip.

nu maniskis iki ligonines tiap graziai mokejo uzsiimti pats smile.gif o va db nzn kas daros, tai ir prisigalvoju, gal cia nuo tu priepuoliu jis toks patapo, kad nebeidomu niekas, nemoka uzsizaisti...
juk sako ilgi priepuoliai gali pakenkti g.gif

o jusiskei daug kartu buvo priepuoliu per tuos visus metus?
Atsakyti