QUOTE(katėsakis @ 2012 11 20, 11:31)
ziit, tuose paieškos rezultatuose, kur čia nulinkinai, tai labiau rašomi patarimai, kaip geriau nufotkint, o ne taisyklės.
As nesuprantu ar tu rimtai klausi ar nori "uzvaziuot" - ale parodyk man rasytines taisykles....
Siaip kadangi fotografija domiuosi ir su ja daug susiduriu tai tiesiog noriu pasakyti, kad nuotraukos yra skonio reikalas... Bet susiduriama su daugumos nuomone kad fotografuojant juvelyrika nuosalyje turi likti fonas, o nuotraukos demesio centre turi buti gaminys. Tai priklausomai nuo gaminio, parenkamas ir fonas. Man asmeniskai estetiskiausiai atrodo baltame fone, bet yra ir isimciu.
Imesiu keleta pvz., parinkau is fotografu puslapiu...
cia idealiai baltas fonas, man asmeniskai estetiskai grazu:
baltas su veidrodiniu atspindziu
Juodas fonas su veidrodiniu atspindziu - siuo atveju skaidru daikta baltam fone labai sunku nufotkinti, tai manau pasirinko toki varianta kas siuo atveju manau labai tinkama:

aj cia psl galima pasiziureti siaip viskiu profotkinimu, gal bus idomu
http://www.kvitkapho...com/jewelry.php
Cia grazu, bet mano akimis daugiau menas nei akcentas i gamini
Cia mano akimis labai gera kompozicija - yra pasaliniu daiktu, siuo atveju zole - bet labai tinkamai pateikta ir atrodo "skaniai"
Idesiu ir kelis mano akimis TRAGISKUS fotkinimo pavyzdzius, kuriuos skelbiasi "jewelry photographer" savo darbu pavyzdziuose
sitas man kaip 90'metu mados
Cia kaip ir ok - bet fonas man maiso isiziuret i gamini...
Ir vartydama zurnala labai nusistebejau Swarovskiu papuosalu reklama... Perfotkinau ant greituju zurnalo kelis psl., kokybes nera bet bendram vaizdui susidaryti uzteks manau. Siaip keista kad naudojama tiek daug visokiu ryskiu detaliu, fonu ir t.t. - gaminys lyg ir pasimeta visame tame, bet siaip ziurisi labai gerai.. Ir vertinciau teigiamai tokia fotosesija. Aisku tikriausiai pas juos cia tiek profu padirbejo kad ojojoi
Verinys
Verinys
Ziedas
Papildyta:
ziedas ar apyranke, nelabai ikertu..
Zodziu jei fotkini viena daikta be zmogaus, tai paisrinkimu daug kaip tai daryti. Svarbiausiai kad tau paciai patiktu