Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (8)

sveikos. jolanta smagu kaip. mes buvom pas uosvius,mociute viena plaikom porai h. ir gryzom. namie zodziu sventes...
db gaminu pietus.
Atsakyti
sweikos merginos 4u.gif kaip buvau minejus tetei prisiteisem globa , o pasirodo kad net sauskelniu negali kompensuoti kazkoks absurdas
doh.gif bet ka darysi biggrin.gif toki musu istymai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2013 04 03, 14:31)
sweikos merginos  4u.gif kaip buvau minejus tetei prisiteisem globa , o pasirodo kad net sauskelniu negali kompensuoti kazkoks absurdas
doh.gif bet ka darysi biggrin.gif toki musu istymai  verysad.gif

Pasižiūrėk tiksliai, nes sauskelnės yra kompencuojamos. Dažniausia po 1 į dieną, plačiau yra ČIA mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2013 04 03, 14:31)
sweikos merginos  4u.gif kaip buvau minejus tetei prisiteisem globa , o pasirodo kad net sauskelniu negali kompensuoti kazkoks absurdas

Globą ar slaugą ? g.gif

Merga kaip jūs laikotės ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolantoska: 03 balandžio 2013 - 13:43
QUOTE(jolantoska @ 2013 04 03, 14:43)
Globą ar slaugą ?  g.gif

vyras mano tapo tetes globeju biggrin.gif taip bent suprantu nes teismai vyko del globos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2013 04 03, 14:51)
vyras mano tapo tetes globeju biggrin.gif taip bent suprantu nes teismai vyko del globos biggrin.gif

Tada , manau , kad ir nepriklauso. Jums slaugą reik tvarkytis , kad gautumėte pinigėlius pampersams. Bet čia gal daugiau merga galės pakomentuoti.
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 04 03, 15:25)
Musiske verziasi is seneliu namu grizti namo doh.gif Ir taip verziasi, kad ten sesutes nesusitvarko su ja, pampersus ismete lauk, tipo, lai pratina jos prie wc(tarsi mazas vaikas butu ir ant puodo pratintis reiktu), valgyti atsisako, liepia nesti is namu maista ir is viso, tokia pikta, taip barasi doh.gif

Bėda... o ji nevaikštanti ?

O aš šiandien iš mamos juokiaus. Paskambino ir sako, susipykau su seselėm ir dabar be pampersų . Sakau tai kas buso, o ji pasakoja :tai jos mane ėdė , ėdė, kad nesėdu ant kėdės, tai užpykau sukaupiau jėgas ir atsisėdau. O dabar jėgų kai pas jautį tai ir pampersų nebereik. Pati iš savęs juokias.
Sakiau jei aš neišauklėjau tai nors seselės išauklės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2013 04 03, 13:31)

Teisme - buvo nustatytas neveiksnumas ir paskirtas globėjas.
O sauskelnės (kaip ir mokami pinigai) skiriama pagal SPECIALIŲJŲ POREIKIŲ LYGĮ. Tai yra visiškai skirtingi dalykai.
Bet - jei susitvarkėte neveiksnumą, tai tikrai turite priskirtus kažkuriuos spec.poreikius - jie gali būti:
http://www.ndnt.lt/i....php?-439128854
specialusis nuolatinės slaugos poreikis (SPS-1);
specialusis nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikis (SPP-2);
specialusis lengvojo automobilio įsigijimo ir jo techninio pritaikymo išlaidų kompensacijos poreikis (SPA-3);
specialusis transporto išlaidų kompensacijos poreikis (SPT-4).
Atsakyti
pasakykite man kas is tos globos? tik tiek kad eina stazas tam zmogui. o siaip daugiau juk nieko? mes slauga gauname.... globos nesiteisiu,nes teismo keliu vargelis kiek zinau.
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 04 03, 14:43)

kaip Čiapajevas su šaške doh.gif . Užkniso negyvai atsivelka 3,4 ir t.t ryto ir žmogui dzina,kad kažkam į darbą reikia ar į mokyklą.
tą valgysiu ,to -ne... Šeštadienį buvo atvažiavęs vyro brolis su žmona,tai jau apdebė nuo galvos iki kojų mus verysad.gif ,kai pasiūlėm pasiimti triumpam(savaitei-dviem) -dingo,o būtų rami buvus.
Rytoj važiuojam pas neurologą eilinių ligų ieškot doh.gif ,gal kai gydytoja paaiškins,kad jai senelių namai kaip man 30 kg. numest,mažu apsiramins biggrin.gif
Atsakyti
Globa yra nustatoma teismo sprendimu neveiksniam asmeniui. Norėčiau akcentuoti, kad pagal LR Civilini kodeksą globėjas savo pareigas atlieka neatlygintinai. Globėjui skaičiuojamas darbo stažas bazinei pensijai gauti, jei jo neveiksniam globotiniui yra nustatytas nuolatinės slaugos poreikis (SPP-1). Globėjas gali gauti socialinę pašalpą (315 Lt), jei turi mažas pajamas.
Slaugos terminas vartojamas, kai gydytojo siuntimu Neįgalumo ir darbingumo tarnyba (NDNT) nustato specialųjį nuolatinės slaugos poreikį (SPP-1). Tai yra tikslinė išmoka, 765 Lt. Neįgalumo ir darbingumo tarnyba gali nustatyti ir specialųjį nuolatinės priežiūros poreikį (SPS-2).
Na,o smulkiau jau paaiškino Viluša, bet jei ką klauskite smile.gif
Atsakyti
paziurejau net mes turim SPS-1... kuo cia jie skirias 2 ir 1....
tai sakau globa tik del stazo... o daug dok reikia?? islaidos teisme kokios?
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2013 04 03, 20:12)
kaip Čiapajevas su šaške  doh.gif . Užkniso negyvai atsivelka  3,4 ir t.t ryto ir žmogui dzina,kad kažkam į darbą reikia ar į mokyklą.
tą valgysiu ,to -ne... Šeštadienį buvo atvažiavęs vyro brolis su žmona,tai jau apdebė nuo galvos iki kojų mus  verysad.gif ,kai pasiūlėm pasiimti triumpam(savaitei-dviem) -dingo,o būtų rami buvus.
Rytoj važiuojam pas neurologą eilinių ligų ieškot doh.gif ,gal kai gydytoja paaiškins,kad jai senelių namai kaip man 30 kg. numest,mažu apsiramins  biggrin.gif

Laikykitės , kažkaip visas velykas apie jus pragalvojau smile.gif
Atsakyti