Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (8)

QUOTE(vaižgantė @ 2013 04 09, 21:36)

O nekalbėjot pvz.apie peruką,bent kol plaukai ataugs,nes jei dideli randai kaktos srityje,gali ir nebeataugti. Pas mus netoliese gyvena žmogeliukas ir po gaisro,tai po nudegimo nebeturi nei antakių nei dalies plaukų ir žmogus stresavo ilgai,bet kai įtikinom,kad ir vyrai gali nešioti perukus,dabar net nežinodmas nepasakysi,kad nesavus turi, Ir jo psichika stabiliazavosi mirksiukas.gif

QUOTE(jolantoska @ 2013 04 09, 21:32)

Merga jūs ją dažniau iki policijos pavėžinkit, mažu rimtai gera bus  biggrin.gif

Aš išvis galvoju,gal ją reiktų apgyvendinti nuovadoje lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 04 09, 21:21)
Mano mamai birželį paso galiojimas baigiasi, tai nežinau, kaip bus... Ji juk iš kito miesto, ar priimtų ją Vilniaus migracijos tarnyba? O gal nieko baisaus, jei tą pasą darysis jam jau pasibaigus, nes vasarą būsim jos namuose, nes po gaisro tvarkyti būsim?

va čia jau aš kompetetingai galiu atsakyti
Dėl paso ir asmens tapatybės kortelės išdavimo reikėtų kreiptis į bet kurį teritorinės policijos įstaigos migracijos padalinį
adresai telefonai darbo laikas
Pilietis, norėdamas gauti šiuos dokumentus, turi pats kreiptis į pasirinktą (nesvarbu, kur asmuo yra deklaravęs gyvenamąją vietą) migracijos tarnybą (taip bendrai vadinami teritorinių policijos įstaigų migracijos padaliniai: migracijos valdyba, skyriai, poskyriai, grupės. Piliečiai, gyvenantys užsienio valstybėse, dėl paso (asmens tapatybės kortelė jiems neišduodama) išdavimo ar keitimo turi patys kreiptis į Lietuvos Respublikos diplomatinę atstovybę ar konsulinę įstaigą, arba, atvykę į Lietuvą, - į pasirinktą migracijos tarnybą.
Pilietis, norintis pakeisti asmens tapatybės kortelę, migracijos tarnybai privalo pateikti keičiamą asmens tapatybės kortelę, o norintis pasikeisti pasą - keičiamą pasą. Sutikrinus duomenis, šie dokumentai jam bus grąžinti.
Migracijos tarnybose yra įdiegta biometrinių duomenų registravimo įranga, todėl nuotraukų atsinešti nebūtina.
Už asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimą sumokama valstybės rinkliava.

Asmens tapatybės kortelė

Bendrąja tvarka (per vieną mėnesį) - 30 litų.
Skubos tvarka per 5 darbo dienas - 70 litų.
Skubos tvarka per 1 darbo dieną (24 val.) - 110 litų.
Vaikams iki 18 metų, taip pat asmenims, kuriems sukako senatvės pensijos amžius, bendrąja tvarka - 15 litų.*

Lietuvos Respublikos pasas

Bendrąja tvarka (per vieną mėnesį) - 150 litų.
Skubos tvarka per 5 darbo dienas - 200 litų.
Skubos tvarka per 1 darbo dieną (24 val.) - 250 litų.
Vaikams iki 18 metų, taip pat asmenims, kuriems sukako senatvės pensijos amžius, bendrąja tvarka - 75 litai.*

Vaikams iki 18 metų, taip pat asmenims, kuriems sukako senatvės pensijos amžius, nurodyta lengvatinė rinkliava taikoma tik už vieno asmens tapatybę patvirtinančio dokumento (asmens tapatybės kortelės ar paso) išdavimą (keitimą) ir tik bendrąja tvarka.

Valstybės rinkliava už asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimą (keitimą) mokama (įmokos kodas - 5740) banko įstaigoje ar internetu į vieną iš šių Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos surenkamųjų sąskaitų:

LT24 7300 0101 1239 4300, gavėjo bankas - AB „Swedbank", banko kodas - 73000;
LT12 2140 0300 0268 0220, gavėjo bankas - Nordea Bank Finland Plc Lietuvos skyrius, banko kodas - 21400;
LT74 7400 0000 0872 3870, gavėjo bankas - Danske Bank A/S Lietuvos filialas, banko kodas - 74000;
LT32 7180 0000 0014 1038, gavėjo bankas - AB „Šiaulių bankas", banko kodas - 71800;
LT42 7230 0000 0012 0025, gavėjo bankas - UAB „Medicinos bankas", banko kodas - 72300.

Minėtą valstybės rinkliavą taip pat galima sumokėti banko kortele migracijos tarnyboje arba grynais per mokėjimo aparatą „Fox box" (tarnybose, kuriose šie aparatai įrengti).

Jei sumokėta internetu, apie tai reikia pasakyti darbuotojai, priimančiai prašymą (jei dokumentas daromas skubos tvarka, tuomet privaloma pateikti atspausdintą mokėjimo pavedimą, patvirtintą banko antspaudu). Jei sumokėta banko įstaigoje, galima pateikti kvitą (jį pateikti būtina, jei dokumentas daroma skubos tvarka).

Nuo valstybės rinkliavos atleidžiami:

Asmenys, turintys teisę gauti piniginę socialinę paramą įstatymų nustatyta tvarka, vaikai, kuriems nustatyta globa arba rūpyba, valstybės išlaikomi stacionariose globos įstaigose asmenys, vieniši asmenys, sukakę senatvės pensijos amžių, asmenys, kuriems nustatytas 0-40 procentų darbingumo lygis, ar senatvės pensijos amžių sukakę asmenys, kuriems teisės aktų nustatyta tvarka nustatytas didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis, asmenys iki 18 metų, kuriems nustatytas neįgalumo lygis.
Asmenys, kuriems pagal Lietuvos Respublikos asmenų, nukentėjusių nuo 1939-1990 metų okupacijų, teisinio statuso įstatymą pripažįstamas nuo okupacijų nukentėjusio - represuoto asmens teisinis statusas.

QUOTE(merga @ 2013 04 10, 05:32)
Aš išvis galvoju,gal ją reiktų apgyvendinti nuovadoje  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Jo jo .... dėl to ji manęs ir bijo, ir nebenori pas mane... Ir klauso... ale vistiek slapta nervus ėda. Aš ten ir dirbu
Atsakyti
mes nieko nemokesime lyg o gal 15lt net nezinau.... naslems dar kazkaip pigiau.... slauga kas gauna vel kitaip.
Atsakyti
QUOTE(sandraMAR29 @ 2013 04 10, 09:01)
mes nieko nemokesime lyg o gal 15lt net nezinau.... naslems dar kazkaip pigiau.... slauga kas gauna vel kitaip.

Mano mama nieko nemokėjo.
Atsakyti
QUOTE(sandraMAR29 @ 2013 04 10, 09:01)

tai pagal paskutinį punktą matyt nemokamai bus. Dabar ten su apmokėjimais neseniai daug kas keitėsi, kainos kilo.... pasiskaitykit viską, ką surašiau
Atsakyti
Po jos naktinio vizito buvau užsnūdus valandikei gerai va, tai sapnavau košamarą blink.gif mano bobins atsivilko ir kol aš miegojau apkarstė langus ir duris kažkokiomis užuolaidomis-škurliais dar + drėgnais blink.gif ,o pati po šaldytuvą duodasi,tuo pat metu dukros kambaryje,kur ji miegojo atsirado kažkokie trys bjaurūs bernai,kurie kaip tikri monstrai,po kamabay davėsi rėkdami doh.gif ,vieną tipo užlaužiau kas jie tokie,o jis rusiškai atsako,kad esą jie atvažiavo pas naują kaimyną.Aš nusiledžiu ieškoti tėvų tų parazitų,o ten iš lauko ateina dvi ruskalbės moterys ir aš su jomis imu bartis eidama į savo butą blink.gif ,tada suvarau tuo trys pacaniokus į vieną vietą ir rėkiu,kad varytusi iš mano buto lauk.Tada einu į virtuvę žiūrėti ką veikia mano bobins ir su ja imu kapotis. toliau ir ją taip veju namo ji man kažką sarkastiškai veblena,mes pykstames ir aš ją stumtinai išmetu blink.gif doh.gif ...

Žodžiu jaučiu reik ieškotis jau psichiatro man unsure.gif ,o jei rimtai matyt miego trukūmas(nes miegam su MB per parą apie 3-5 h) jau daro savo,tuoj pradėsiu gliučinti bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(karapuzike @ 2013 04 10, 09:09)
tai pagal paskutinį punktą matyt nemokamai bus. Dabar ten su apmokėjimais neseniai daug kas keitėsi, kainos kilo.... pasiskaitykit viską, ką surašiau

jei turi iš NDNT išduotą pažymėjimą,mokėti nereiks
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2013 04 10, 09:21)
Po jos naktinio vizito buvau užsnūdus valandikei gerai va, tai sapnavau košamarą  blink.gif  mano bobins atsivilko ir kol aš miegojau apkarstė langus ir duris kažkokiomis užuolaidomis-škurliais dar + drėgnais  blink.gif ,o pati po šaldytuvą duodasi,tuo pat metu dukros kambaryje,kur ji miegojo atsirado kažkokie trys bjaurūs bernai,kurie kaip tikri monstrai,po kamabay davėsi rėkdami doh.gif ,vieną tipo užlaužiau kas jie tokie,o jis rusiškai atsako,kad esą jie atvažiavo pas naują kaimyną.Aš nusiledžiu ieškoti tėvų tų parazitų,o ten iš lauko ateina dvi ruskalbės moterys ir aš su jomis imu bartis eidama į savo butą  blink.gif ,tada suvarau tuo trys pacaniokus į vieną vietą ir rėkiu,kad varytusi iš mano buto lauk.Tada einu į virtuvę žiūrėti ką veikia mano bobins ir su ja imu kapotis. toliau ir ją taip veju namo ji man kažką sarkastiškai veblena,mes pykstames ir aš ją stumtinai išmetu  blink.gif  doh.gif  ...

Žodžiu jaučiu reik ieškotis jau psichiatro man unsure.gif ,o jei rimtai matyt miego trukūmas(nes miegam su MB per parą apie 3-5 h) jau daro savo,tuoj pradėsiu gliučinti  bigsmile.gif
Papildyta:
jei turi iš NDNT išduotą pažymėjimą,mokėti nereiks

Įsivaizduoju kaip jums poilsio reik. Mano mažė buvo nerami naktim tai irgi miegodavau po 3 valandas. Stogas čiuožė juodai. Tai išvažiuodavai parai pas mamą išsimiegot. Jūsų atveju tai sudėtinga, bet gal atsirastų kas išleistų ?
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 04 10, 09:41)
Įsivaizduoju kaip jums poilsio reik. Mano mažė buvo nerami naktim tai irgi miegodavau po 3 valandas. Stogas čiuožė juodai. Tai išvažiuodavai parai pas mamą išsimiegot. Jūsų atveju tai sudėtinga, bet gal atsirastų kas išleistų ?

aha,išleis tokia viena dama su juodu lietpalčiu ir dalgiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2013 04 10, 10:18)
aha,išleis tokia viena dama su juodu lietpalčiu ir dalgiu  lotuliukas.gif

tu jai uspakajoncų į arbatą vietoj cukraus prieš naktį....gi pameni kaip kažkada cia dvigubai davei ir ramiai miegojo
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2013 04 10, 10:36)
tu jai uspakajoncų į arbatą vietoj cukraus prieš naktį....gi pameni kaip kažkada cia dvigubai davei ir ramiai miegojo

sakai, g.gif taigi ten tada netyčia buvo blush2.gif nu *****,pabadysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2013 04 10, 10:56)
sakai,  g.gif taigi ten tada netyčia buvo  blush2.gif  nu *****,pabadysiu  4u.gif

man irgi netyčia yra buvę.... tik ji pramiegojo nakty ir dar visą dieną, o ant nakties atsikėlė ir šliaužiojo
Atsakyti
zinok skaiciau iki ten... db dar karta gala perskaiciau.. tai vadinasi nemokesim nieko. nes atitinka du net punktus turim ir slauga ir vienisa ji.... aiskumelis... kazin kada tik cia atleks. galetu jau judintis...
snd nuo ryto namus iskuopiau. drauge dar buvo pasikavinome. db gaminu pietus.
Atsakyti