QUOTE(sena pažįstama @ 2012 11 29, 15:24)
Jokiu konservantu papildomu nededu nei as, nei konservu fakrikai. Cukrus, druska ir actas(ar citrinos rugstis)-geriausi konservantai

Ir jei gaminami konservai bus kruopsciai pagaminti, t.y. stiklainiai gerai isvirti, isdezinfekuoti, jei gaminys bus pilamas su karstu marinatu ir iskart uzvekuojamas-laikyti galima toki produkta iki keliu metu.
Ka ten kalbeti, mes namines mesos "tusonkes", marinuotus grybus namu salygom gaminam ir islaikom stiklainiuse NE SALDYTUVE metus laiko.
Arba kadangi rukom mesos gaminius(lasinukus, kumpelius, desras)-juos irgi laikom po rukymo tam paciam rusy pakabintus, negenda, nepuna, o juk jokiu konservantu nededam
O man žinokit rūkyti lašiniai rūsy visi apgliaumijo, nors kad sugestų tokio joko kvapo nebuvo
Papildyta:
QUOTE(irma-firma @ 2012 09 04, 18:02)
Ech tas gyvenimas koks vingiuotas............
per kelis menesius apsivertė aukštyn kojom. grįžom iš kelionės, vyras į darbą o darbe naujiena, atleidimo lapelis

na pasinervinom, paliūdėjom ir galvojam gyvenimas tęsiasi toliau, reik kažkaip gyvent, ieškotis vyrui darbo. vakar rugsėjo 1-osios švent buvo, o po jos ir aš sužinau naujieną, kad vienu klasės komplektu mažiau, vadinasi man mažiau pamokų, susinervinu,kiti eina švest aš galvoju reik man paskambint į kitą darbovietę, matyt kažkokia nuojauta buvo, paskambinus ir sužinau kad ir ten viena klase mažiau. Taigi šventė virto ašarų upeliu
šiandien pareinu iš darbo ir puolu ieškot kaip galima sutaupyti ir randu šį forumą, paskaičius ramiau bent šiek tiek. pamačiau kaip galima sutaupyti maistui, suradau daug receptėlių naujų.
tiesa esam dviese, vaikas jau savarankiškai gyvena. planuojam per menesį išleisti 1000-1200lt ir tikiuosi pavyks. niekad nesu rasiusi ar skaičiavusi kiek išleidziam maistui, tai dabar paskaičiuosiu ir zinosiu už kiek galima pragyventi.
Na va, praėjo 3menesiai nuo to kai čia rašiau. Vis gi, konstatuoju faktą, tilpti į 1200 nepavyko

bet į 1500-1600lt tilpom. taigi vadinasi, dar ir susitaupėm šildymui ir santaupos nejudintos