Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui. Realios.

QUOTE(sena pažįstama @ 2012 11 29, 13:22)
Rusio neturit? Arba bute tamsaus kambariuko? Arba sieninej spintoj kur nors ant apatines lentynos?

Rusio nera, tamsus yra, bet kad butas mazas, tai rusy labai viskas kompaktiskai sudeta, tai... ner galimybes sandeliuoti...
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 29, 13:41)
O namu temperaturoj isstovi per ziema? As grymai del to praktiskai nieko nedarau, nes kazi ar stoves namuose per ziema  g.gif

Tikre atsake, bet as jai paantrinsiu drinks_cheers.gif Mano rusys siltas, isstovi viskas net po kelis metus.
Atkreipkit demesi, jog prekybos centruose visi konservuoti gaminiai stovi kambario temperaturoje, ne saldytuvuose drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 11 29, 14:56)
Tikre atsake, bet as jai paantrinsiu drinks_cheers.gif Mano rusys siltas, isstovi viskas net po kelis metus.
Atkreipkit demesi, jog prekybos centruose visi konservuoti gaminiai stovi kambario temperaturoje, ne saldytuvuose drinks_cheers.gif

bet namie nedarote su tiek konservantu kiek ten deda (pardavimui)
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2012 11 29, 15:17)

Jokiu konservantu papildomu nededu nei as, nei konservu fakrikai. Cukrus, druska ir actas(ar citrinos rugstis)-geriausi konservantai drinks_cheers.gif Ir jei gaminami konservai bus kruopsciai pagaminti, t.y. stiklainiai gerai isvirti, isdezinfekuoti, jei gaminys bus pilamas su karstu marinatu ir iskart uzvekuojamas-laikyti galima toki produkta iki keliu metu.
Ka ten kalbeti, mes namines mesos "tusonkes", marinuotus grybus namu salygom gaminam ir islaikom stiklainiuse NE SALDYTUVE metus laiko.
Arba kadangi rukom mesos gaminius(lasinukus, kumpelius, desras)-juos irgi laikom po rukymo tam paciam rusy pakabintus, negenda, nepuna, o juk jokiu konservantu nededam schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 11 29, 15:24)
Jokiu konservantu papildomu nededu nei as, nei konservu fakrikai. Cukrus, druska ir actas(ar citrinos rugstis)-geriausi konservantai drinks_cheers.gif Ir jei gaminami konservai bus kruopsciai pagaminti, t.y. stiklainiai gerai isvirti, isdezinfekuoti, jei gaminys bus pilamas su karstu marinatu ir iskart uzvekuojamas-laikyti galima toki produkta iki keliu metu.
Ka ten kalbeti, mes namines mesos "tusonkes", marinuotus grybus namu salygom gaminam ir islaikom stiklainiuse NE SALDYTUVE metus laiko.
Arba kadangi rukom mesos gaminius(lasinukus, kumpelius, desras)-juos irgi laikom po rukymo tam paciam rusy pakabintus, negenda, nepuna, o juk jokiu konservantu nededam schmoll.gif

O man žinokit rūkyti lašiniai rūsy visi apgliaumijo, nors kad sugestų tokio joko kvapo nebuvo verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(irma-firma @ 2012 09 04, 18:02)
Ech tas gyvenimas koks vingiuotas............
per kelis menesius apsivertė aukštyn kojom. grįžom iš kelionės, vyras į darbą o darbe naujiena, atleidimo lapelis doh.gif  na pasinervinom, paliūdėjom ir galvojam gyvenimas tęsiasi toliau, reik kažkaip gyvent, ieškotis vyrui darbo. vakar rugsėjo 1-osios švent buvo, o po jos ir aš sužinau naujieną, kad vienu klasės komplektu mažiau, vadinasi man mažiau pamokų, susinervinu,kiti  eina švest aš galvoju reik man paskambint į kitą darbovietę, matyt kažkokia nuojauta buvo, paskambinus ir sužinau kad ir ten viena klase mažiau. Taigi šventė virto ašarų  upeliu ax.gif
šiandien pareinu iš darbo ir puolu ieškot kaip galima sutaupyti ir randu šį forumą, paskaičius ramiau bent šiek tiek. pamačiau kaip galima sutaupyti maistui, suradau daug receptėlių naujų.
tiesa esam dviese, vaikas jau savarankiškai gyvena. planuojam per menesį išleisti 1000-1200lt ir tikiuosi pavyks. niekad nesu rasiusi ar skaičiavusi kiek išleidziam maistui, tai dabar paskaičiuosiu ir zinosiu už kiek galima pragyventi.

Na va, praėjo 3menesiai nuo to kai čia rašiau. Vis gi, konstatuoju faktą, tilpti į 1200 nepavyko verysad.gif bet į 1500-1600lt tilpom. taigi vadinasi, dar ir susitaupėm šildymui ir santaupos nejudintos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2012 11 29, 14:17)

Brolienė konservuoja savu metodu, vieną kartą užmršo sudėti visus priedus. "užmarinavo" agurkus vien su vandeniu. Išstovėjo puikiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2012 11 29, 14:17)

Kam dėti konservantus ir dar iškelti produkto savikainą? Jokio tikslo gamintojui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irma-firma @ 2012 11 29, 17:01)
O man žinokit rūkyti lašiniai rūsy visi apgliaumijo, nors kad sugestų tokio joko kvapo nebuvo verysad.gif

Jei apgliaumijo-rusyje per dregna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 11 29, 17:35)
Jei apgliaumijo-rusyje per dregna 4u.gif

na va, viskas tada aišku kodėl. Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 28, 23:19)
Priesingai nei jums, man konservuoti darzoviu visiskai neapsimoka. As net pavalgymui tokiu dalyku kaip braskiu, pomidoru neperku tiek, kiek buvau ipratusi valgyti pas tevus. Jei neribociau biudzeto, islaidos darzovems butu is fantastikos srities. O va kai savas darzas ir sava braske - viskas kitaip. Ypac jei jis uz lango.

keista ... man kažkaip brangiausiai gaunasi mėsa... aišku jai braškes valgyt kibirais tada brangu, bet kitos daržovės... nebelabai įsivaizduoju ką tada valgyt?...
va makaronai su brokoliais ir pievagrybiais pietums... brokolis-3 Lt + makaronai, grietinėlė + pievagrybiai-1,5 Lt; o va guliašas pietums vien mėsa-11 Lt... jai nekonservuotas daržoves valgant. Jai konservuot tai irgi kokį kotletą užkandi tų pačių agurkų salotomis ir vienu jau sotus, be salotų man jau poros reikėtų... o kai mano vaikai mėsą valgo tik su žaliom daržovėm, blogiausiu atveju grikiais ar ryžiais, tai be salotų sulapnotų bent tris, jai ne keturis doh.gif
paprastai skaičiuojant: burokėliai rudenį 40-60 cnt, dabar jau 80-90 cnt... marinuoti arti 5 Lt už kg, ir tai svoris NETO, burokėlių radau kad 500 ml stiklainėlyje tik 250 gr... tai vadinasi pačių marinuotų burokų kaina jau vos ne 10 Lt už kg... o vasaros pradžioje kaina dar turėtų kilstelėti, bet tada kaip tik šaltybarščių metas prasideda... tas pats su kopūstais, morkom, agurkais...
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2012 11 29, 17:23)
Kam dėti konservantus ir dar iškelti produkto savikainą? Jokio tikslo gamintojui ax.gif

nzn... tik po naminiu agurku skrandzio neskauda, o po pikriniu visada skauda g.gif
Papildyta:
Pas mus darzovems irgi daugiau iseina nei mesai... kad ir vasara...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 11 29, 14:24)

Galiu tik pritarti. Anyta dirba konservų fabrike, tai tikrai jokių sintetinių konservantų daržovėms nenaudoja, išskyrus kopūstus, juos mirko kažkokioj chemijoj, pievagrybius taip pat doh.gif
Atsakyti