QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 03, 19:42)
O kodel?
keli subtilumai: taip papildomai praturtinamas maistas vitaminais , mikroelementais ir fermentais; taip išlaikoma nuolatinio komforto būsena. Jei vaisiai tarp valgių - būna r sotumo ir alkio šuoliai, o šuoliai vargina organizmą, atsiranda bereikalingas irzlumas.
QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 00:55)
Gal darzoves irgi rekomenduojate, nezinau, nemaciau tokios jusu rekomendacijos, ditirambai tik kosem.
Vaisius vaikai valgo kelis kart per diena. Valgymas tarp pietu ir vakarienes nera pagrindinis, nemaisykite.
jei nematėte, nereiškia kad nebuvo- jokio pagrindo neturite taip teigti. Daržovėms ne mažesni ditirambai buvo skirti, bet kažko į tas košes įsikirtote.
Nemaišau ir nesakau taip. Perskaitykite atidžiau kai cituojate.
QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 01:15)
.. Toks "geris", kad mano pediatras net sukluso, kokiom as cia kosem savo vaika taip maitinu.
Cia pirmenybe skiriama darzovems, darzovems-
ryziams, darzovems-
makaronams.
(mama dirba mokykloje, tai labai gerai zinau). O kam, juk kruopos sveikiau. Meniu irgi sudaro, kiek zinau,
profesionalai.
Jūsų pasirinktos košės tikrai nėra gėris. Nei manai nei kukurūzai neturi vyrauti, tai paskutinio pasirinkimo kruopos.
Mudvi tikriausiai nesusikalbame. Paryškinau prieštarą. Kuom makaronai kitokie nei košės? Jų tas pats pagrindas kaip ir kitų grūdinių- krakmolas. O ryžiai kas, jei ne kruopos? Jei lietuviams rekomenduojama valgyti grikius - tai "gėris", o jei FR ryžius tada jau gėris.
Mokyklose meniu sudaro tikrai ne profesionalai, deja deja. Kaip ir darželiuose.
Šiuo metu reikia labai pagirti ES, prasidėjo projektai, skatinimas valgyti daržoves ir pieno produktus, daugelis mokyklų ir darželių dalyvauja

, šitie projektai- profesionalų nuopelnas.
QUOTE(Karusia @ 2012 11 04, 18:23)
o gal paaiškinsite molekuliniu genetiniu lygiu, kokiu būdu nealergiška karta užaugino tooookią alergišką kartą? maisto priedai ani anei nepadėjo
ne manęs klausiate, bet . Nepamirškite labai išaugusio cheminių produktų naudojimo. Tiek skalbiklių, valiklių, indų ploviklių, šukuosenų standiklių, lakų etc. anksčiau nebuvo naudojama. Skaičiau straipsnį, kuriame bandyta suskaičiuoti su keliais cheminiais elementais žmogus kasdien susiduria buityje, suskaičiavo 200. Žiauru.
QUOTE(Sophi @ 2012 11 04, 22:16)
Įdomus pasirinkimas - kodėl būtent taip?
į
šią temą- todėl kad tai labai pigu. Ir dar, tokie riebalai kaisdami, net ir labai aukštoje temperatūroje nesudaro pavojingų, nesveikų junginių. Jie nebijo kaitinimo. Ir mums skaniau nei kepta ant aliejaus.