Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui. Realios.

QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 04, 22:30)
Tai cia gal tai ebndradarbei Jusu pavydi? smile.gif Kad supratingai nevalgot ir apetito nezadinat  4u.gif

Na nezinau, kas ko pavydi. Siaip jai nera lengva, sake nuolat jaucia alki, ir siaip is psichologines puses kai papasakoja, kaip jauciasi, jei neislaiko ir suvalgo saldaini, tai velniop... Ten jau ne su svoriu problema, o su psichika, manau. Tai kazkaip traukti koki sausaini ir valgyti pries jos akis negrazu butu. Tas pats, kaip rukantis pustu dumus i rukyt metanti.
Bet pietu del jos dietos tikrai neatsisakyciau.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 23:11)
Siaip teoriskai niekas negali, praktiskai buna visaip.


lotuliukas.gif doh.gif

QUOTE(Miaška @ 2012 11 04, 23:16)
darbe ji pas mus nemokama.


kaip faina bigsmile.gif man butu labai taupu biggrin.gif
Atsakyti
jeigu susitaupo vienur,tai issilaido kitur,kaip rast viduriuka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(edwinake @ 2012 11 05, 10:21)
jeigu susitaupo vienur,tai issilaido kitur,kaip rast viduriuka doh.gif

Cia tai teisybe drinks_cheers.gif Pastebejau, kad jei sutaupau maisto islaidom, tai ta menesi isleidziu daugiau kokiems vaistams doh.gif Jei sutaupau elektrai, tai isleidziu daugiau dujoms. Bendra suma vis tiek gaunasi ta pati doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 11 05, 10:06)
Cia tai teisybe drinks_cheers.gif Pastebejau, kad jei sutaupau maisto islaidom, tai ta menesi isleidziu daugiau kokiems vaistams doh.gif Jei sutaupau elektrai, tai isleidziu daugiau dujoms. Bendra suma vis tiek gaunasi ta pati doh.gif

Aš, jei sutaupau maisto sąskaita - stengiuosi iš karto perviršį mesti į kitą sąskaitą, nes turiu skolos po remonto, ir noriu kuo greičiau ja atsikratyti. Kadangi kasdien matau, koks dienos vidurkis likęs maisto išlaidoms, jei jau jis darosi didokas - keliasdešimt litukų ir apkerpu, kad nekiltų pagundos picos iš picerijos atsinešt biggrin.gif
Nors kartais vis tiek atsinešam, reikia ir pasilepinti smile.gif
Atsakyti
Oho kaip tema pasisuko, man buvo labai įdomu paskaityti ir palyginti skirtingas nuomones 4u.gif Aš esu tarybinių laikų pabaigoje augęs vaikas nevalgiukas, labai daug ko nevalgiau, mama vargdavo ir nervindavosi dėl to kaip reikiant.. Labai mažai kažką ragaudavau, nes viskas atrodė baisiai ir smirdėjo, po truputį išaugau iš to, dabar valgau ir ragauju noriai, bet vis tiek nesu iš tų, kuriems plius minus viskas skanu.
Pusryčiai mano chaotiški, kartais valgau, kartais ne, bet užkandukas 10 val ir pietus 12 val man yra šventas reikalas, nes kitu atveju skrandį taip skauda, kad galiu tik susirietus gulėti.
Maisto išlaidų nevedu, plius minus turiu nusistačius režimą ir puikiai žinau, kad nustojus pirkalioti šlamštmaistį ir saldumynus pinigų atlieka ženkliai. Labai džiaugiuosi, kad per porą metų iš esmės pakeičiau MB valgymo įpročius, nes jis iš tokios šeimos, kurioje kasdien valgyti kepsnius ir kotletus yra normalu.. Dabar valgo ir įvairesnių mišrainių/salotų, sriubas ir kitus įvairesnius patiekalus, daržoves įprato valgyti dažnai, nors ankščiau niekad jam prie kepsnių ir bulvių jų netrūkdavo. Nežinau kaip maitinimosi įpročius pakeistų vaikas.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 23:11)
Jus vienintele, kuri man jos pavydi.


O aš jūsų pavydžiu biggrin.gif mano bendradarbės man po nosim pastoviai kabinete valgo ir erzina sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 22:11)

Siaip teoriskai niekas negali, praktiskai buna visaip. Jus negalite nei teoriskai, nei praktiskai, pats sunkiausias variantas  biggrin.gif


Kodel? g.gif As alaus siaiip negeriu, bet su darbu man kazkaip nesisieja praktiskai biggrin.gif

QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 22:56)
Na nezinau, kas ko pavydi. Siaip jai nera lengva, sake nuolat jaucia alki, ir siaip is psichologines puses kai papasakoja, kaip jauciasi, jei neislaiko ir suvalgo saldaini, tai velniop... Ten jau ne su svoriu problema, o su psichika, manau. Tai kazkaip traukti koki sausaini ir valgyti pries jos akis negrazu butu. Tas pats, kaip rukantis pustu dumus i rukyt metanti.
Bet pietu del jos dietos tikrai neatsisakyciau.

g.gif nenormalu jei tokia situacija nuolat, manau. Kazkaip neisivaizduoju, kad mano sprendimas dietintis nuolatos taip turetu itakoti aplinkinius g.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 03, 19:42)
O kodel?  g.gif  4u.gif 

keli subtilumai: taip papildomai praturtinamas maistas vitaminais , mikroelementais ir fermentais; taip išlaikoma nuolatinio komforto būsena. Jei vaisiai tarp valgių - būna r sotumo ir alkio šuoliai, o šuoliai vargina organizmą, atsiranda bereikalingas irzlumas.

QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 00:55)
Gal darzoves irgi rekomenduojate, nezinau, nemaciau tokios jusu rekomendacijos, ditirambai tik kosem. 

Vaisius vaikai valgo kelis kart per diena. Valgymas tarp pietu ir vakarienes nera pagrindinis, nemaisykite.


jei nematėte, nereiškia kad nebuvo- jokio pagrindo neturite taip teigti. Daržovėms ne mažesni ditirambai buvo skirti, bet kažko į tas košes įsikirtote.
Nemaišau ir nesakau taip. Perskaitykite atidžiau kai cituojate.

QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 01:15)
.. Toks "geris", kad mano pediatras net sukluso, kokiom as cia kosem savo vaika taip maitinu.

Cia pirmenybe skiriama darzovems, darzovems-ryziams, darzovems-makaronams.

(mama dirba mokykloje, tai labai gerai zinau). O kam, juk kruopos sveikiau. Meniu irgi sudaro, kiek zinau, profesionalai.

Jūsų pasirinktos košės tikrai nėra gėris. Nei manai nei kukurūzai neturi vyrauti, tai paskutinio pasirinkimo kruopos.
Mudvi tikriausiai nesusikalbame. Paryškinau prieštarą. Kuom makaronai kitokie nei košės? Jų tas pats pagrindas kaip ir kitų grūdinių- krakmolas. O ryžiai kas, jei ne kruopos? Jei lietuviams rekomenduojama valgyti grikius - tai "gėris", o jei FR ryžius tada jau gėris.
Mokyklose meniu sudaro tikrai ne profesionalai, deja deja. Kaip ir darželiuose.
Šiuo metu reikia labai pagirti ES, prasidėjo projektai, skatinimas valgyti daržoves ir pieno produktus, daugelis mokyklų ir darželių dalyvauja thumbup.gif , šitie projektai- profesionalų nuopelnas.

QUOTE(Karusia @ 2012 11 04, 18:23)
o gal paaiškinsite molekuliniu genetiniu  lygiu, kokiu būdu nealergiška karta užaugino tooookią alergišką kartą?  maisto priedai ani anei nepadėjo

ne manęs klausiate, bet . Nepamirškite labai išaugusio cheminių produktų naudojimo. Tiek skalbiklių, valiklių, indų ploviklių, šukuosenų standiklių, lakų etc. anksčiau nebuvo naudojama. Skaičiau straipsnį, kuriame bandyta suskaičiuoti su keliais cheminiais elementais žmogus kasdien susiduria buityje, suskaičiavo 200. Žiauru.

QUOTE(Sophi @ 2012 11 04, 22:16)
Įdomus pasirinkimas - kodėl būtent taip?

į šią temą- todėl kad tai labai pigu. Ir dar, tokie riebalai kaisdami, net ir labai aukštoje temperatūroje nesudaro pavojingų, nesveikų junginių. Jie nebijo kaitinimo. Ir mums skaniau nei kepta ant aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(anais-anais @ 2012 11 05, 14:26)
O aš jūsų pavydžiu biggrin.gif mano bendradarbės man po nosim pastoviai kabinete valgo ir erzina sad.gif

mano mazu kainu parde uzsidaro sad.gif
Papildyta:
QUOTE(anais-anais @ 2012 11 05, 14:26)
O aš jūsų pavydžiu biggrin.gif mano bendradarbės man po nosim pastoviai kabinete valgo ir erzina sad.gif

mano mazu kainu parde uzsidaro sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 22:56)
Na nezinau, kas ko pavydi. Siaip jai nera lengva, sake nuolat jaucia alki, ir siaip is psichologines puses kai papasakoja, kaip jauciasi, jei neislaiko ir suvalgo saldaini, tai velniop...

Pavydžiu dėl to, kad nėra pagundų tuščiom kalorijom. Aš pati, kai būnu viena, užkandžių nepripažįstu - nei noriu, nei reikia, bet jie neturi stovėt ant akių, nes, jei stovi, tai ranka pati tiesiasi lotuliukas.gif Ir, deja, tai nebūna sveikas maistas: saldumynai, sausainiai ir pan. menkavertis maistas. Ir valgyt aš iki pietų neužsimanau, net jei pusryčiams suvalgau tik tą 1-ą nesveiką glaistytą varškės sūrelį blush2.gif Neužsimanau ir nuo pietų iki vakarienės.

QUOTE(sotto @ 2012 11 05, 18:57)
į šią temą- todėl kad tai labai pigu. Ir dar, tokie riebalai kaisdami, net ir labai aukštoje temperatūroje nesudaro pavojingų, nesveikų junginių. Jie nebijo kaitinimo. Ir mums skaniau nei kepta ant aliejaus.

Bet kad visi dietologai trimituoja, jog gyvulinis riebalas - blogių blogis unsure.gif Ir iš ko juos gaminatės, kad pigu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 11 05, 20:41)
Bet kad visi dietologai trimituoja, jog gyvulinis riebalas - blogių blogis unsure.gif Ir iš ko juos gaminatės, kad pigu g.gif

blogis būna tik tada, kai nejaučiamas saikas. Judriems, be antsvorio, be užsikimšusių kraujagyslių žmonėms (mūsų šeimynai), gyvulinės kilmės riebalai yra būtini, aišku, saikingai. Jei jau nusprendžiama kepti, kas nėra ypatingo sveikumo, tai reiktų kepti ant tokio riebalo, kuris duoda mažiausiai kenksmingumo.
Iš lašinių, šviežių, nerūkyt ir nesūdytų. išlydau puode susmulkintus, įpylus truputį vandens.
Atsakyti