Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui. Realios.

QUOTE(sotto @ 2012 11 05, 20:05)
Iš lašinių, šviežių, nerūkyt ir nesūdytų. išlydau puode susmulkintus, įpylus truputį vandens.

Mano mama taip darydavo, bet man tas taukas visada kiaule smirdėjo, ir labai pagadindavo visų kepinių skonį, todėl savo šeimoje taukų nepraktikuoju.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 11 05, 21:08)
Mano mama taip darydavo, bet man tas taukas visada kiaule smirdėjo, ir labai pagadindavo visų kepinių skonį, todėl savo šeimoje taukų nepraktikuoju.

man labai nepatinka pats gamybos procesas, fui. Tiek, kad labai ilgai užtenka, o ir spirgučiai visada po ranka. O dėl skonio - man labai skanu, žymiai skaniau nei kad ant aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 11 05, 20:10)
man labai nepatinka pats gamybos procesas, fui. Tiek, kad labai ilgai užtenka, o ir spirgučiai visada po ranka. O dėl skonio - man labai skanu, žymiai skaniau nei kad ant aliejaus.

Matyt, dėl skonio ginčytis neverta biggrin.gif
Nežinau, gal dabar kitoks įspūdis būtų, čia prisiminimai iš vaikystės likę.
Skaniausia man kepti ant ghee sviesto, bet jis tai nepigus, o ir pasigamint reikia laiko sugaišt.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 11 05, 21:13)

Skaniausia man kepti ant ghee sviesto, bet jis tai nepigus, o ir pasigamint reikia laiko sugaišt.

gaminau, nepavyko. Pasibėdavojus mokino, kad lydant irgi reikia truputį vandens įpilti. Nusipirkau gatavo ghee , dėkui tai mamytei, kuri pranešė apie akciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 11 05, 20:05)
Iš lašinių, šviežių, nerūkyt ir nesūdytų. išlydau puode susmulkintus, įpylus truputį vandens.

Bet žali lašiniai nėra jau tokie pigūs unsure.gif O kiek riebalų maždaug išeina iš 1 kg lašinių?
QUOTE(Miaška @ 2012 11 05, 20:08)

Lašinių taukai nesmirda ir apskritai nelabai turi kvapo, specifinį kvapą turi riebalai, gaminti iš taukinės.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 11 05, 21:30)
Bet žali lašiniai nėra jau tokie pigūs unsure.gif O kiek riebalų maždaug išeina iš 1 kg lašinių?

Lašinių taukai nesmirda ir apskritai nelabai turi kvapo, specifinį kvapą turi riebalai, gaminti iš taukinės.

3-4 Lt/kg. Negaliu pasakyti santykio tarp spirgučių ir taukų. Aš perku porą trejetų gabaliukų, išeina nemažas dubenėlis taukų ir pusdubenis spirgių.

man tai netgi kvepia biggrin.gif , tik tas riebalų spraigymas nepatinka
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 11 05, 20:47)

Tikrai? Aš perku sūdytus (nerūkytus), tai ar ne 19 Lt/kg. Ar gali būti toks didelis skirtumas tarp žalių ir sūdytų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 05 lapkričio 2012 - 21:03
QUOTE(Sophi @ 2012 11 05, 19:41)

Bet kad visi dietologai trimituoja, jog gyvulinis riebalas - blogių blogis unsure.gif Ir iš ko juos gaminatės, kad pigu g.gif

jei paskaityt www.homosanitus.lt, tai aliejus su visais žuvų taukais yra blogių blogis unsure.gif
Atsakyti
Kiaulių taukai yra tobulas gėris, kai kepame bulvinius blynus, net garsūs šefai pataria bulviniams patiekalams naudoti kiaulių taukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 11 05, 21:08)

drinks_cheers.gif

QUOTE(vyšnaitė_iš_vazono @ 2012 11 05, 22:56)
Kiaulių taukai yra tobulas gėris, kai kepame bulvinius blynus, net garsūs šefai pataria bulviniams patiekalams naudoti kiaulių taukus

didesnio siaubo nebuvau ragavusi blink.gif
mb prisimines caro ruriko(t.y. deficito) laikus prisimine, kad anksciau bulvinius blynus kepdavo ant kiaules tauku, paprase iskepti butent ant tauku doh.gif
iskepiau, tai man jie turejo specifini poskoni,nemalonu... o kitas dalykas, kad tiek as, tiek vaikai, valgom vesesnius ir jei lieka istampom saltus blush2.gif tai pravese jie pasidare kazkoks taukuotas daiktas, o atvese isvis sustingo i viena riebu gabala blink.gif ismeciau verysad.gif o jau apie valyma net nekalbu blink.gif doh.gif taukai taip taskesi, kad ju buvo visur, valiau kai viskas atauso, tai sustinge tauku lasiukai doh.gif jei taip daznai reiktu valyti blink.gif doh.gif

mes dabar kepam ant to lydyto sviesto, kai ka ant aliejaus 4u.gif

Sotto is kur zinai, kokia tavo kraujagysliu bukle g.gif bigsmile.gif

kazkiek primena sena situacija, kai senuose namuose vonioje nesilde gyvatukas. issikvietem bendrijos santechnika(nagi raktus nuo visokiu rusiu, kur kranai visokie turi), tai jis pradzioj sako- jus cia bute radiatoriu vietas keitet, wc panaikinot gyvatuka, uz tai dabar blogai sildo. mb paeme ir atjunge musu buta nuo bendros sistemos ir klausia kodel laiptinej ateinantis gyvatuko vamzdis vistiek saltas, o priesingos puses butu karstas. g.gif tai santechnikas tuomet sako mb- jums kiek metu g.gif bigsmile.gif tai va pas zmogu kraujagysles kalkeja, va tavo irgi kemsasi, siaureja,tai ir su vamzdziais, tipo taippat bigsmile.gif reikejo girdeti ka mb jam apie tas kraujagysles atsake lotuliukas.gif doh.gif (pajudino daktara dirbanti toje srityje, kur apie kraujagysliu ''uzsikimsima'' zino bene viska)
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2012 11 05, 23:40)
drinks_cheers.gif
didesnio siaubo nebuvau ragavusi blink.gif
mb prisimines caro ruriko(t.y. deficito) laikus prisimine, kad anksciau bulvinius blynus kepdavo ant kiaules tauku, paprase iskepti butent ant tauku doh.gif
iskepiau, tai man jie turejo specifini poskoni,nemalonu... o kitas dalykas, kad tiek as, tiek vaikai, valgom vesesnius ir jei lieka istampom saltus blush2.gif tai pravese jie pasidare kazkoks taukuotas daiktas, o atvese isvis sustingo i viena riebu gabala blink.gif ismeciau verysad.gif  o jau apie valyma net nekalbu blink.gif  doh.gif taukai taip taskesi, kad ju buvo visur, valiau kai viskas atauso, tai sustinge tauku lasiukai doh.gif  jei taip daznai reiktu valyti blink.gif  doh.gif

drinks_cheers.gif Ispudziai dar is senu laiku labai panasus-baisiai riebu,taskosi ir t.t. (dabar suprantu,kodel tada labai nemegdavau bulviniu blynu,bloga man nuo ju budavo-ogi del tauku) doh.gif Dabar viska kepam ant aliejaus,tokio dalyko kaip taukai namie nera...Spirgus,tiesa,kartais naudoju,bet jie buna kaip prieas dedami,pvz.,i bulviu ar kitokia kose ar pan...galu gale,isalkus skanu buna ir ant duonos uzsidejus suvalgyt "ant smugio",bet kepti tai ant tokio daikto nieko nekepam...
Atsakyti
Denaxa, as irgi tais laikais nevalgiau bulviniu blynu bigsmile.gif schmoll.gif iki asaru, tevai niekaip nesuprasdavo kodel doh.gif ir tasyk iskepus supratau KODEL biggrin.gif
Atsakyti