Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui. Realios.

QUOTE(milaaa @ 2012 11 06, 00:04)
Denaxa, as irgi tais laikais nevalgiau bulviniu blynu bigsmile.gif  schmoll.gif iki asaru, tevai niekaip nesuprasdavo kodel doh.gif ir tasyk iskepus supratau KODEL biggrin.gif

drinks_cheers.gif As juos vel pradejau kepti jau vaikams paaugus,taip nuo vaikystes buvo "issiede" kad nuo ju bloga buna,kad net pagalvot nenorejau... doh.gif lotuliukas.gif O paskui kazkaip ant aliejaus kai iskepiau-"pramuso"... biggrin.gif Bet vis tiek tai nera daznas ir populiarus patiekalas musu namuose... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 11 05, 18:57)
Jūsų pasirinktos košės tikrai nėra gėris. Nei manai nei kukurūzai neturi vyrauti, tai paskutinio pasirinkimo kruopos.
Kuom makaronai kitokie nei košės?
Šiuo metu reikia labai pagirti ES, prasidėjo projektai, skatinimas valgyti daržoves ir pieno produktus, daugelis mokyklų ir darželių dalyvauja  thumbup.gif , šitie projektai- profesionalų nuopelnas.
ne manęs klausiate, bet .

O tai kaip avizos, rekomenduojamos selenos pre ju? Mano pediatras ir apie grikiu kruopas negirdejes g.gif Kokia tai iskasena tas musu pediatras, ne kitaip.
Kuom bulve ne darzove?
Apie specialistu nuopelnus darzelio meniu Meger parase, apie mokyklu - girdziu nuolat.
Gal geriau mes nepradekime vel diskutuoti. Nes man vel vaiko pediatro veidas pries akis iskyla po mano frazes "vakarienem-koses" unsure.gif Beje, jusu ziniai, net neklause kokios.
Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2012 11 05, 17:44)
Pavydžiu dėl to, kad nėra pagundų tuščiom kalorijom. Aš pati, kai būnu viena, užkandžių nepripažįstu - nei noriu, nei reikia, bet jie neturi stovėt ant akių, nes, jei stovi, tai ranka pati tiesiasi lotuliukas.gif

Nu tas tai tiesa. Tai gal jus man pavydite mano koleges bigsmile.gif - ji tai tikrai neuzkandziauja, nes ant amzinos dietos. Taigi jokiu sausainiu pries nosi.
O siaip del tu uzkandziu - man toks jausmas, kad kuo senyn, tuo organizmas labiau megsta ritma. Tai kazkaip iejus i ta ritma, kitaip ir neisivaizduoji, jog galetu buti. Kitas dalykas - nu juk valgant tuos visus sausainius darbo vietoje i klaviatura pritrupa blush2.gif Fu.
Ir paskutinis dalykas, matyt veikiantis samone netiesiogiai - pas mus nuolat sukama reklama apie tai, kad uzkandziauti tarp pagrindiniu patiekalu nevalia. Ir kad reikia suvalgyti 5 vaisius per diena rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 11 05, 21:47)
3-4 Lt/kg. Negaliu pasakyti santykio tarp spirgučių ir taukų. Aš perku porą trejetų gabaliukų, išeina nemažas dubenėlis taukų ir pusdubenis spirgių.

man tai netgi kvepia  biggrin.gif , tik tas riebalų spraigymas nepatinka

Is 1kg lasiniu ir iseina 1kg tauku tongue.gif Kiaules daznai dorojam, darom, tai zinau.
Is lasiniu padaryti taukai neturi jokio specifinio kvapo, malonus jie. drinks_cheers.gif Seniau mes, dar vaikai budami, megdavom po kiema lakstyti uzsitepe duona su taukais ir druskele siek tiek paskanine. Niam, niam essen.gif:
Mano vaikai deja tokio gardumyno nevalgo. Tai gudrauju kitaip: ant tauku kepu kotletus, karbonadus, zodziu, visus mesos gaminius, kuriems reikia riebalu. Bulviniu blynu nevalgom is viso, nemegstam. Geriau jau kugelis tada.
Siaip taukai labai sveiki, senesni gydytojai rekomenduoja juos tiems, kurie daznai serga kvepavimo taku ligomis, sako, "plauciai megsta riebalus". Neveltui zmones medziotoju prasosi kiskiu tauku, barsuko tauku, tuo tarpu kiaules taukus nuvertina, o nederetu. Savo sunu, serganti TBC, su kiauliu taukais paskatinau greiciau gyti, bet ir maitinau as ji nuo dusios smile.gif
Atsakyti
Tiesa, zaliu lasiniu kaina turguje siekia 10-12 litu. 4u.gif
Atsakyti
gal dėl to spraga, kad pilate vandenį?
Kaime, senoviniu būdu, vandens nieks nepildavo - iš pradžių dvi dideles keptuves ant lėtos ugnies kepdavo, o paskui jau pildavo juo į puodą su visais prašutusiais taukais. dar vienas variantas - per mažai išgarinate.

Pirėja - jūs gyvenate ne Lietuvoje? ar negali būti, kad toje šalyje - vakarienė - pagrindinis valgymas? Bent jau keliaujant po Italiją (apsistodavome šeimose) mūsiškiai bernai apakdavo pamatę pusryčiams padėtą po vieną skrebutį ir uogienės šaukštą, na o vakare mes apšaldavome pamačiusios stalus nukrautus.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2012 11 05, 23:04)
Denaxa, as irgi tais laikais nevalgiau bulviniu blynu bigsmile.gif  schmoll.gif iki asaru, tevai niekaip nesuprasdavo kodel doh.gif ir tasyk iskepus supratau KODEL biggrin.gif


o aš tais laikais bėgdavau iš namų jei tik ką ant aliejaus kepdavo (apie valgymą nė kalbos nebuvo). mat aliejus buvo tik nerafinuotas saulėgražų ph34r.gif
QUOTE(Pireja @ 2012 11 05, 23:27)
O tai kaip avizos, rekomenduojamos selenos pre ju? Mano pediatras ir apie grikiu kruopas negirdejes  g.gif Kokia tai iskasena tas musu pediatras, ne kitaip.
...
Nes man vel vaiko pediatro veidas pries akis iskyla po mano frazes "vakarienem-koses"  unsure.gif Beje, jusu ziniai, net neklause kokios.

tai pas jus gal grikiai visai neauga - kodėl juos turėtų žinoti tas pediatras g.gif
tai kad košes lyg visur rekomenduoja pusryčiams, ne vakarienei.

ką čia parašius į temą mastau.gif įdomumo dėlei nusprendėm pavesti detaliai maisto išlaidas pagal grupes (anksčiau to nedarėm), tai galėsiu po mėnesio papasakoti kas gavosi ax.gif
Atsakyti
Kokios diskusijos užvirė smile.gif Aš dabar kepu ant natura saulėgrąžų aliejaus ir nesuprantu, ar aliejus kaltas, ar keptuvė jau savo atitarnavo - dega kotletai, vištiena, žuvis doh.gif Seniau kepdavau ant vynuogių kauliukų aliejaus, to nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 11 06, 09:04)
Kokios diskusijos užvirė smile.gif Aš dabar kepu ant natura saulėgrąžų aliejaus ir nesuprantu, ar aliejus kaltas, ar keptuvė jau savo atitarnavo - dega kotletai, vištiena, žuvis  doh.gif Seniau kepdavau ant vynuogių kauliukų aliejaus, to nebuvo.


As irgi ta alieju naudoju. Bet mano atveju, man rodos tikrai keptuve atitarnavo g.gif

Noriu gal keramikines, bet va apie ketaus gerai atsiliepia, tai: neissirenku, neapsisprendziu ir t.t....
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 05, 23:27)

Nu tas tai tiesa. Tai gal jus man pavydite mano koleges  bigsmile.gif - ji tai tikrai neuzkandziauja, nes ant amzinos dietos. Taigi jokiu sausainiu pries nosi.


Kazkaip idomiai pacitavot, nes ten ne mano tekstas g.gif bet ne esme. Manes pavyzdziui visai neveikia tai, kad turiu ar neturiu pagundu pries nosi. Jei jau nusprendziu kazko nevalgyti, tai man vienodai sviecia. Puikiausiai tu metu galiu vyrui gaminti valgius kuriu neragausiu. Cia gal nuo valios priklauso, nzn g.gif
Jau kazkada pasakojau, akd ne karta teko ismesti saldainius, sokoladus, nes buna pas mane sugenda niekieno nesuvalgyti biggrin.gif

QUOTE(Karusia @ 2012 11 06, 07:28)
? Bent jau keliaujant po Italiją (apsistodavome šeimose) mūsiškiai bernai apakdavo pamatę pusryčiams padėtą po vieną skrebutį ir uogienės šaukštą, na o vakare mes apšaldavome pamačiusios stalus nukrautus.

Pas mus taip yra - ryte skrebutis, daznai su alyvuogiu aliejum, vakare didelis valgymas. Ziema kaip ziema, bet vasara tai pasiteisina, nes kai buna karsciai tai iki 9 vakaro nieko rimto i burna nesinori deti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 11 06, 07:28)
Pirėja - jūs gyvenate ne Lietuvoje? ar negali būti, kad toje šalyje - vakarienė - pagrindinis valgymas? Bent jau keliaujant po Italiją (apsistodavome šeimose) mūsiškiai bernai apakdavo pamatę pusryčiams padėtą po vieną skrebutį ir uogienės šaukštą, na o vakare mes apšaldavome pamačiusios stalus nukrautus.

O tai pietu neduodavo?
FR dar daugelyje imoniu pietus trunka 2h, mazu miesteliu parduotuves irgi uzsidaro 2h vidurdieni. Taip kad pagrindiniai valgymai yra du - pietus ir vakariene.

QUOTE(san @ 2012 11 06, 08:51)
tai pas jus gal grikiai visai neauga - kodėl juos turėtų žinoti tas pediatras g.gif
tai kad košes lyg visur rekomenduoja pusryčiams,  ne vakarienei.

Pagal sia logika ir bananu turetu nezinoti, nes anie pas mus neauga.
O siaip tai prancuzai kepa lietinius su grikiu miltais, todel grikiai yra zinomas produktas, ir netgi cia auginamas, manau.
Neskaitet visos diskusijos, nera yra koses rekomenduojanciu ir vakarui.
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 06, 09:54)
Noriu gal keramikines, bet va apie ketaus gerai atsiliepia, tai: neissirenku, neapsisprendziu ir t.t....

Priklauso nuo to, kokiam tikslui jums reikalinga keptuvė: keramikinės greitai įkaista, idealios skrudinimui, patogu naudoti, nereikia "žaisti" kaip su ketaus, kurios labai ilgai išlaiko šilumą, puikiai tarnauja troškinių ruošimui, bet pvz man visiškai nepasiteisino, gal pati keptuvė prastesnės kokybės, gal naudotis nesugebėjau g.gif
sotto mintys dėl taukų ir spirgų labai nustebino, pati visiškai nepripažįstu gyvūninės kilmės riebalų, nes man tiesiog per riebu. MB mama tik ant taukų viską gamina, jiems kaip ir sotto viskas taip daug skaniau, bet man skrandis stoja nuo tokio maisto, refliuksas suaktyvėja iki baisaus chroniško kosčiojimo.. Kepu tik ant rafinuoto saulėgrąžų aliejaus (Natura šiuo metu), salotoms ir kitiems užpilams EXTRA VIRGIN alyvuogių aliejus, MB kartais naudoja sviestą. Pigiai nesigauna, bet mums priimtina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 06, 00:27)
O siaip del tu uzkandziu - man toks jausmas, kad kuo senyn, tuo organizmas labiau megsta ritma. Tai kazkaip iejus i ta ritma, kitaip ir neisivaizduoji, jog galetu buti. Kitas dalykas - nu juk valgant tuos visus sausainius darbo vietoje i klaviatura pritrupa  blush2.gif Fu.
Ir paskutinis dalykas, matyt veikiantis samone netiesiogiai - pas mus nuolat sukama reklama apie tai, kad uzkandziauti tarp pagrindiniu patiekalu nevalia. Ir kad reikia suvalgyti 5 vaisius per diena  rolleyes.gif

As tai be uzkandziu niekaip,bet pas mane nesaldus jie,pvz.,kokia duonos rieke su daug cesnako,ar koks mesgalys su raugintu agurku ar pomidoru,na,kazkas panasaus...o saldumynu labiausiai po valgio norisi,kai alkana-ziuret i juos negaliu... doh.gif
Atsakyti