Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik.. II

QUOTE(Dasha @ 2013 04 23, 10:30)
superduper lengvai pagaminama a la kinietiška vištiena
Dar galite gaminti kepsnelius - blynelius, net pamiršusi juos buvau, bet netyčia nuorodą radau smile.gif
http://www.5braskes....i.d?id=61209057

Reikės išbandyti, ačiū thumbup.gif

O tie kepsneliai irgi labai skanučiai, aš dar fermentinio sūrio į juos tarkuoju mmm... wub.gif Tik kramkolo tikrai reikėtų daugiau dėti negu recepte parašyta..
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2013 04 23, 10:30)
Kažkada buvau rašiusi, bet pakartosiu - superduper lengvai pagaminama a la kinietiška vištiena (jei mėgstate, aišku) - supjaustyti nedideliais gabalėliais, aštriau paprieskoniuoti ir dėti į įkaitintą keptuvę su šiek tiek karšto  aliejaus, jei norit galima  prieš tai pavolioto krakmole, bet nebūtina, Apkepti, tada suberti kapoto česnako, kelias skilteles (česnako nebijokit, jis gaminimo metu taps karamelinis, aštrumas dings), pakepus užpilti lygiomis dalimis sumaišytais actu, medumi ir sojos padažu, tarkim po tris - keturis šaukštus, leisti užvirti pamaišant, kad visi vištienos gabaliukai prisigertų padažo. Gaminimas trunka realiai tiek, kiek verda ryžiai - iki penkiolikos  min. wink.gif Greita ir skanu. Lygiai taip pat galma gaminti kalakutiena ar kiauliena.

Dar galite gaminti kepsnelius - blynelius, net pamiršusi juos buvau, bet netyčia nuorodą radau smile.gif
http://www.5braskes....i.d?id=61209057

Aciu 4u.gif Jau zinau ka gaminsiu pietum. ax.gif Sau ir vyrui vistiena kinietiskai,sunui-blynelius.As blynus panasiai darau,tik proporcijos skiriasi,100g. susmulkintai vistienai,vienas kiausinis,saukstas majonezo,saukstas krakmolo,prieskoniai.Kitas variantas,tie patys ingridientai,tik vietoj krakmolo,manu kruopos.
Gal kam pravers smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2013 02 25, 22:58)
turiu kilograma varskes , bet noreciau pasigaminti ka nors sveikesnio nei spurgos, kepti varskeciai ar pyragas. taigi kokiu zinot patiekalu is varskes kad neriebus butu ir ne saldus?

Žiauriai vėluoju, bet gal kam kitam pravers.. Aš darau kai turiu atliekamos varškės arba po vakarėlio liko sūrio - dedu ir pelėsinį, ir paprastą fermentinį
sūrio pyragas:
300 g varškės
4 šaukštai grietinės
3 kiaušiniai
6 šaukštai miltų
100 g sviesto
250 g tarkuoto sūrio
druskos, muskato riešuto, provanso žolelių

Orkaitę įkainti iki 180 laipsnių. Išlydyti sviestą, sudėti likusiu produktus, dali tarkuoto sūrio palikti pabarstymui. Žodžiu, viską išmaišyti, įtakruoti muskato, šiek tiek druskos - nepadauginti, nes sūris sūrus. Viską supilti į formą. Jei naudojat tefloninę - iškloti kepimo popierium. Man patogiau silikoninė (lazanijos) - tada net popieriaus nereikia. Viršų pabarstyti likusiu fermentiniu sūriu ir kepti 20-30 min kol paskrus viršus. Tikrai skanus ir neužsilaikantis patiekalas smile.gif Idealiai tinka tiek prie pusryčių kavos tiek prie taurės vyno/ alaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
ką pasidaryti iš 1kg kondensuoto pieno?
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 27, 13:49)
ką pasidaryti iš 1kg kondensuoto pieno?

Jis saldintas ar ne?
Jei saldus, tai galiu pasiūlyt.
Iš viso kg tai nepasakysiu, bet pabandykit po truputį. Susivalgo laaaabai greit ir teks kartoti, kartoti rolleyes.gif
http://www.beatosvir...tinai-kaledoms/
Nepatikėjau, kad be jokių "klijuojančių" medžiagų taip gerai sukimba, kol nepabandžiau. Tik neperkepkit - labai greit patamsėja hihihi.gif
Atsakyti
Na, kad niekas nieko daugiau nepasiūlė... Prisiminiau dar darydavom kažkada tokį kaip "Rududu". Neatidarytą kondensuoto pieno indelį reikia ilgai virti užpylus vandens (būtinai žiūrėti, kad nenugaruotų, nes kai nugaruos, įkais, kai jau sprogs - ilgai turėsit ką veikt doh.gif ). Kiek ten ilgai - reikėtų pasieiškoti tiksliau. Bet bent jau valandą - tikrai. Skanu ant batono riekės, o ir kaip įdaras visokiems pyragams.
Atsakyti
Turiu šviežių kauliukų, mėsos ten mažai, tad virti ir valgyti nelabai yra ką. Maniškis užsimanė sriubos su kauliukais, tačiau kokią ją virti? Rūgštynių, burokėlių ar kokių ryžių? Kaip tai daryti, kad būtų ir skanu ir sotu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 05 06, 13:55)
Turiu šviežių kauliukų, mėsos ten mažai, tad virti ir valgyti nelabai yra ką. Maniškis užsimanė sriubos su kauliukais, tačiau kokią ją virti? Rūgštynių, burokėlių ar kokių ryžių? Kaip tai daryti, kad būtų ir skanu ir sotu? 4u.gif

Sociausia sriuba butu vadinama ryziu-charco(jei megstat astriau), nors jei vaikai valgo, tai astriai ir nededu.
Bet tinka ir visos kitos isvardintos sriubos:juk nuo kauliuku gaunasi puikus sultinys drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 06, 13:31)
Sociausia sriuba butu vadinama ryziu-charco(jei megstat astriau), nors jei vaikai valgo, tai astriai ir nededu.
Bet tinka ir visos kitos isvardintos sriubos:juk nuo kauliuku gaunasi puikus sultinys drinks_cheers.gif

Bet tai virti sriubą tik tame sultinyje. ar palikti ir tuos kauliukus?
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 05 06, 13:35)
Bet tai virti sriubą tik tame sultinyje. ar palikti ir tuos kauliukus?

Aš išverdu sultinį, išimu kauliukus ir tada verdu sriubą.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2013 05 07, 06:48)
Aš išverdu sultinį, išimu kauliukus ir tada verdu sriubą.

O su kauliukais ka daryt? Mesos ten mazai, bet ismest vistiek gaila...
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 05 07, 08:37)
O su kauliukais ka daryt? Mesos ten mazai, bet ismest vistiek gaila...

Nukaulinkit ir sumeskit Į sriubytę smile.gif
Atsakyti