Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai, viskas apie juos

QUOTE(madmuazele @ 2013 01 04, 13:17)
Nekankinau schmoll.gif  Nezinau, bet pas mane jie tokie letapedziai kaip ir as biggrin.gif  Pats tas buvo sodinti i siltnami....

as tai kaimynus tokius turiu, kurie bizniui pomidorus augint uzsimoje ir, atseit, puikiai nusimano siltnaminuose reikaluose. Pernai kaimynka geguzes menesi skundziasi - kokie nupiepe pomidorai, sergantys, niekam tike, mest lauk reikes, neapsimoka nei sodint. Nueinu paziuret ir toks noras trinktelt per nagus tokiems augintojams apeme doh.gif Pomidorai seti vasario pradzioj, geguzi vis dar 200 g indeliuose blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 01 04, 14:38)
Nueinu paziuret ir toks noras trinktelt per nagus tokiems augintojams apeme  doh.gif  Pomidorai seti vasario pradzioj, geguzi vis dar 200 g indeliuose  blink.gif  blink.gif

per nagus tokiems daužymas nepadės, reikėjo juos apaut vaikiškais penkiamečio batukais ir tegu nuo vasario iki gegužės jų nenusiauna...
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2013 01 04, 12:08)
Kad jau skaičiuojamos palanakios dienos, norėčiau pasiteirauti tokio dalyko.
Ketinu pabandyti grūdinti pomidorų sėklas. Technologijų tam yra įvairiausių, bet vat įdomu, kaip derinti su palankiomis dienomis. Yra du variantai: visas procedūras (nuo mirkymo) pradėti palankią dieną ir sėti vėliau, kitas - pradėti prieš palankias dienas, o tik užgrūdintas (dažnai - ir sudygusias) sėklas pasėti į gruntą sulaukus palankaus laiko.

Aš pernai keletą veislių bandžiau grūdinti, grūdinti pradėjau mėnuliui esant jautyje, buvo jaunatis, po to jas sėjau esant pilnačiui svarstyklėse. Tai tie pomidorai nesublizgėjo derligumu, ligos anksti pradėjo pulti. Negrūdinti sėti pilnatyje svarstyklėse buvo derlingesni, bet kitos veislės ten buvo tai vėl didelis klaustukas nuo ko ten kas priklausė... Kažin ką daugiau negaliu pasakyti, pernai irgi su keliomis merginomis spėliojome kaip čia su tuo grūdinimu daryti. Šiemet jau tikriausiai nebesižaisiu su grūdinimu irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 04 sausio 2013 - 13:47
Tai musti norit ar apauti mazesniais batais? g.gif

Na, nei pomidorai kabejo, nei zydeti ruosesi g.gif Ir saknys nelipo is vazonu... Nesiteisinsiu, istiesu smile.gif Tik zinau, kad pas mane jie taip auga... Nezinau kodel... Nes jei sesiu kovo pab., tai sodinsiu sprindzio dydzio daigelius... O siemet siltnamis jau stovi, tai sodinsiu jau geguzi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 04 sausio 2013 - 14:12
QUOTE(L.K. @ 2013 01 04, 12:08)
Kad jau skaičiuojamos palanakios dienos, norėčiau pasiteirauti tokio dalyko.
Ketinu pabandyti grūdinti pomidorų sėklas. Technologijų tam yra įvairiausių, bet vat įdomu, kaip derinti su palankiomis dienomis. Yra du variantai: visas procedūras (nuo mirkymo) pradėti palankią dieną ir sėti vėliau, kitas - pradėti prieš palankias dienas, o tik užgrūdintas (dažnai - ir sudygusias) sėklas pasėti į gruntą sulaukus palankaus laiko.

nežinau, kokiomis technologijomis vadovausitės, bet jei šalta-šilta metodu, tai kaip sėklos gali sudygti prie 0-5C? Kiek grūdinau laikant šaldytuvo daržovių skyriuj, niekas jokios šaknies neišleido.

Na, o antra, tai kur bėda? Pasirenkam palankią sėjimui dieną ir nuo jos atgal pasiskaičiuojam grūdinimui dieną. Visa aukštoji matematika.

Man grūdinimas pasiteisina. Ir tai darau ne dėl ligų profilaktikos, o todėl, kad neturiu galimybės apsaugot nuo pavasarinių temperatūrinių svyravimų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2013 01 04, 14:11)
Nes jei sesiu kovo pab., tai sodinsiu sprindzio dydzio daigelius...

o kokius nori perkelt, palmes? biggrin.gif Sodink anksčiau į šiltnamį ir tuos sprindinius, greičiau adaptuosis, greičiau ir pomidorų atsiras wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 04, 13:46)
Aš pernai keletą veislių bandžiau grūdinti, grūdinti pradėjau mėnuliui esant jautyje, buvo jaunatis, po to jas sėjau esant pilnačiui svarstyklėse. Tai tie pomidorai nesublizgėjo derligumu, ligos anksti pradėjo pulti. Negrūdinti sėti pilnatyje svarstyklėse buvo derlingesni, bet kitos veislės ten buvo tai vėl didelis klaustukas nuo ko ten kas priklausė... Kažin ką daugiau negaliu pasakyti, pernai irgi su keliomis merginomis spėliojome kaip čia su tuo grūdinimu daryti. Šiemet jau tikriausiai nebesižaisiu su grūdinimu irnesakyk.gif

Aišku, ačiū. 4u.gif
Tik ką grįžau aplankęs "Sėklelę" Kaune, Taikos 92 (Pieno kombinatas). Parsivežiau:
Rozovyj miod (Sibirskij sad,20 sėklų, 3,50 LTL)
Orlinyj kliuv (Sibirskij sad,20 sėklų, 4,00 LTL)
Korol Sibiri (Aelita, 0,1 g, 3,50 LTL)
Sibirskij skorospielyj (Russkij ogorod, 0,3 g, 3,00 LTL)
Lia-lia-fa (Gavriš, 25 sėklos, 5,50 LTL). Šitas neplanuotas buvo.
Toks polinkis į determinantus, nes ketinu kažkiek auginti (bandyti) lauke.
Norėjosi, bet nebuvo dar Bielyj naliv, Medovyj spas, Chlebosolnyj, Mongolskij karlik (toks labai egzotika). Bet esamas asortimentas dar nuo rudens, turėtų pasipildyti. Šiaip pasirinkimas gal 50-70 pavadinimų. Kitų daržovių labai nežiūrėjau, laiko nelabai buvo, vistiek dar teks apsilankyti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 04, 14:28)
Na, o antra, tai kur bėda? Pasirenkam palankią sėjimui dieną ir nuo jos atgal pasiskaičiuojam grūdinimui dieną. Visa aukštoji matematika.

Man grūdinimas pasiteisina. Ir tai darau ne dėl ligų profilaktikos, o todėl, kad neturiu galimybės apsaugot nuo pavasarinių temperatūrinių svyravimų  smile.gif

Aš irgi taip dariau.
Man patiko grūdinimas, Pernai vasario 20-tą pradėjom grūdinti, kovo 4 d pasėjom 4u.gif
Daigai buvo stiprūs, pasodinau į šiltnamį gana anksti 4u.gif
Radau foto, kokie jie buvo gegužės 9 d.
user posted image
O tokie birželio 16tą
user posted image
user posted image
user posted image
O tokie liepos pirmą:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Negraziai nerasysiu.... bet tokie vaizdai vidury ziemos doh.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 04, 14:31)
Sodink anksčiau į šiltnamį ir tuos sprindinius, greičiau adaptuosis, greičiau ir pomidorų atsiras wink.gif

Rasai-zinai.... Ale vistik sesiu as kovo 21 d. ir taskas tongue.gif

Noriu Rozovyj Miod...
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2013 01 04, 14:38)

man pernai šie labai patiko bigsmile.gif Ir daug, ir skanūs, ir nesirgo biggrin.gif

Laba diena rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 01 04, 14:46)
Negraziai nerasysiu.... bet tokie vaizdai vidury ziemos doh.gif  blink.gif

ugum, tikrai drinks_cheers.gif Visiskas sazines neturejimas, ne kitaip blink.gif
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2013 01 04, 14:38)
Aišku, ačiū.  4u.gif
Tik ką grįžau aplankęs "Sėklelę" Kaune, Taikos 92 (Pieno kombinatas). Parsivežiau:
Rozovyj miod (Sibirskij sad,20 sėklų, 3,50 LTL)
Orlinyj kliuv (Sibirskij sad,20 sėklų, 4,00 LTL)
Korol Sibiri (Aelita, 0,1 g, 3,50 LTL)
Sibirskij skorospielyj (Russkij ogorod, 0,3 g, 3,00 LTL)
Toks polinkis į determinantus, nes ketinu kažkiek auginti (bandyti) lauke.
Norėjosi, bet nebuvo dar Bielyj naliv, Medovyj spas, Chlebosolnyj, Mongolskij karlik (toks labai egzotika). Bet esamas asortimentas dar nuo rudens, turėtų pasipildyti. Šiaip pasirinkimas gal 50-70 pavadinimų. Kitų daržovių labai nežiūrėjau, laiko nelabai buvo, vistiek dar teks apsilankyti.

Kitos merginos geresnę patirtį turi su grūdinimu kaip matau, aš tik kartą tebandžiau tai aš ne rodiklis 4u.gif
Sėklelės man kažkada ant greičio nepavyko rasti, kur tas kombinatas ten skaitosi? Bažnyčia ten kažkokia yra ar toli nuo jos? Dauguma Kauno man dar juodas miškas blush2.gif
Atsakyti
[quote=Gaudvilė,2013 01 04, 14:31]
nežinau, kokiomis technologijomis vadovausitės, bet jei šalta-šilta metodu, tai kaip sėklos gali sudygti prie 0-5C? Kiek grūdinau laikant šaldytuvo daržovių skyriuj, niekas jokios šaknies neišleido.

Man grūdinimas pasiteisina. Ir tai darau ne dėl ligų profilaktikos, o todėl, kad neturiu galimybės apsaugot nuo pavasarinių temperatūrinių svyravimų smile.gif
Papildyta:

Aš irgi dar nežinau, kokia vadovaučiausi (daug jų yra, bandyčiau paprastesnę), bet grūdinimo trukmė ir eiga įvairių autorių nurodoma skirtingai - nuo kelių iki keliolikos dienų, ir daugelis grūdina pamirkytas ir kelias dienas palaikytas sėklutes, kai pasirodo pirmieji daigeliai. Tai iš to taško žiūrint, augalas pradeda vegetaciją, ir jei tas momentas labai nepalankus astrologiškai, tai lyg ir negerai. Todėl ir galvoju, skaičiuoti grūdinimui skirtas dienas atgal, ar grūdinimą (teisingiau, mirkymą ir, laikykim, vegetaciją) pradėti sulig palankia diena. Beje, juk ir pasėjus sėklutę palankią dieną, ypač jei palankus periodas trumpas, dygimas neprasideda akimirksniu, juolab jei sėjamos nemirkytos sėklos.
Aišku, jei tik pamirkyti ir iškart į šaldytuvą - tai klausimų nekiltų.
Atsakyti