Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(_alba @ 2013 02 23, 14:44)
elementaru - ten, kur buvo N metų statomos mašinos, palei gyvatvorę, ne ant kokios žalios vejos, ir ne po langais, o ant už mašinų statytojų pinigus išsipilto žvyro, kokius 1.5-2 metrus išsiplėtė rūtų darželiai - ne per naktį, palaipsniui per vasarą  mirksiukas.gif  virstant gėlėms į šonus, vis buvo apraviama, papurenama žemė,

tikrai dėjosi pinigus mašinų savininkai?
pas mus aikštelė platinama už namo kaupiamasias lėšas.

p.s. tikrai netikiu tokiu geranorišku mašinų atitraukimu nuo gėlių. Pas mus, kur nėra aštrios šaligatvio ribos, priekiniai ratai visų mašinų stovi ant šaligatvio (neįsivaizduoju, kaip mamos su vežimėliais šaligatviu praeina), pakeliai į vaiko darželį - ant tako stovėdavo džipas - nori apeiti - arba su vaiku braukis per aštrius krūmus, arba eik į važiuojamąją dalį.
Atsakyti
[quote=marytexxx,2013 02 23, 14:53]
[quote=Rodnega,2013 02 23, 15:39]
Niekas netrukdė pasikaminti į elektros tinklus ir pareiklauti, kad jų darbuotojai surinktu savo šiukšles. Už šiukšlinimą yra baudžiamą , jeigu įstatymai nepasikeitė
pas mus bendrija,mes savininkai, sutaupėm pinigus, pasamdėm elektrikus,dar nesu mačiusi,kad paskui save susitvarkytų
[/quote]
Kad ne matėt, nereiškia, kad to daryti nereikia
Atsakyti
vyresni gyventojai tik keli mašinas teturi, tikrai nebūtų sutikę kaupiamąsias lėšas naudoti. dėjom po 30 Lt išėjo sunkvežimis (nžn, kokio pilnumo) švyro. bet čia tik dalis aikštelės, ta kur kaip minėjau palei gyvatvorę, dar yra normali asfaltuota aikštelė - jos jau jokios gėlininkės neužimtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 22, 21:20)
O jūs kurioj vietoj gyvenat?  g.gif Jeigu kur pakeliui eisiu, užeisiu tų jūsų prieskoninių žolelių pasiskint. Nes jeigu niekieno žemėj, tai ir žolelės - niekieno.  mirksiukas.gif
Man bet kokia saviveiklinė sodininkystė tam neskirtose vietose - nė kiek ne geriau nei šabakštynas. Nes kaip jau kažkas pastebėjo - nepasitaiko, kad tokia saviveikla užsiiminėtų su skoniu nesusipykęs asmuo.

Tai jūs užsukit, man negaila. 4u.gif O iš kaimynės senučiukės tai kaip ir visi pro šalį einantys pijokai dar ir kokį agurką, ar pomidorą iš šiltnamio nusiskinkit, ar buroką išsikaskit. biggrin.gif Aš žinau, kad žemė niekieno, todėl ir sodinu prieskonius - jie niekam neįdomūs. Bet ir žemuogių pievelės prie laiptukų niekas neliečia, nors raudonuoja iš tolo. g.gif
O kalbant apie šabakštynus, kadangi veiksmas vyksta po pat mūsų langais, tai logiška išsikuopti. Juk malonu vasaros vakarais su arbatos puoduku ant suoliuko pasėdėti ar šašlykų su draugais išsikepti. thumbup.gif
Na, bet mano situacija truputį kitokia, tokia saviveikla standartiniame daugiabutyje taip paprastai neužsiiminėčiau, nes ten kai visi po gabalėlį nesusitarę tvarkosi pagal save, va tada tai bėda...
Ir štai pavyzdys, ką aš laikau tvarkingu gėlynu-darželiu. Jei kad ir tokius vienodus daugiabučių gyventojai, norintys kažką auginti, įrengtų ir tinkamai prižiūrėtų, gal ir nieko visai (žinoma, ne prie laiptinių). ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 02 22, 09:04)
Aš tai turbūt nesu gražaus gėlyno mačiusi. Na, nebent nuotraukose. O tie aplink daugiabučius man visada šiurpą kelia. biggrin.gif

Pernai rinkti gražiausi gėlynai prie daugiabučių ČIA
Atsakyti
QUOTE(Cigale @ 2013 02 23, 15:59)
Pernai rinkti gražiausi gėlynai prie daugiabučių ČIA

o siaubeli scare.gif swoon.gif

6 tik gražus - veja, kelios tujos ir minimaliai gėlių thumbup.gif
Atsakyti
Man asmeniškai netrukdo "bobutiškas gėlynėlis" aplink mano daugiabutį. Aplink maniškį yra keli skirtingų bobulencijų. smile.gif Mini darželis irgi netrukdytų, jei tik kas sugalvotų. Bile babuškom reikia, patinka, prižiūri. Kad tik tokios problemos daugiabutyje bebūtų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malena: 23 vasario 2013 - 16:47
QUOTE(Karusia @ 2013 02 23, 16:02)
tikrai dėjosi pinigus mašinų savininkai?
Mes irgi dėjomės. Bet kai praplėtėm aikštelę labai staigiai pasidarė aikštelė visų. lotuliukas.gif Maždaug nieko nežinau, kur noriu, ten statau. Ir formaliai jie yra teisūs.
Atsakyti
Nu net nežinau.Man tie nugalėtojai kažkoki nelabai.O gal aš skonio neturiu g.gif Kažkaip prie daugiabučių nesižiūri.Tik vienas tas topks kuklutis man žiūrisi ir viskas.
Pas mus name 4 laiptinės ir keturi kapeliai prie jų.Visi skirtingi.Kaip kapinėse lygiai.Na,jei daugiabutis,tai turėtų būti kažkokis estetinis bendras vaizdas.O dabar sukasa kiekviena bobelka palei savo skonį ir nebandyk prieštaraut.Man gal jau veja geriau ir kukliai kažkas dar dėl bendro vaizdo-ar tai dekoratyvinis krūmelis ar kas.Svarbu,kad veja prižiūrėta būtų ,tada va gražiau nei tie gėlynai kaip kapinėse.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2013 02 23, 18:56)
Nu net nežinau.Man tie nugalėtojai kažkoki nelabai.O gal aš skonio neturiu g.gif Kažkaip prie daugiabučių nesižiūri.Tik vienas tas topks kuklutis man žiūrisi ir viskas.
Ar jums nepatiko iš akmenų sudėliota širdis? doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(adrija @ 2013 02 23, 18:56)
Pas mus name 4 laiptinės ir keturi kapeliai prie jų.Visi skirtingi.Kaip kapinėse lygiai.Na,jei daugiabutis,tai turėtų būti kažkokis estetinis bendras vaizdas.O dabar sukasa kiekviena bobelka palei savo skonį ir nebandyk prieštaraut.Man gal jau veja geriau ir kukliai kažkas dar dėl bendro vaizdo-ar tai dekoratyvinis krūmelis ar kas.Svarbu,kad veja prižiūrėta būtų ,tada va gražiau nei tie gėlynai kaip kapinėse.
lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
jo,jo moterėles,gražiausia-tai jūsų mašina po langais,ir jūsų mylimų šuniukų aptręštos vėjos
Atsakyti
QUOTE(marytexxx @ 2013 02 24, 10:28)
jo,jo moterėles,gražiausia-tai jūsų mašina po langais,ir jūsų mylimų šuniukų aptręštos vėjos
Hmm, neturiu nei šuns, nei mašinos (šiuo metu). g.gif
Čia kam jūsų pagieža buvo adresuota? bigsmile.gif
Atsakyti