Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(mititėja @ 2013 03 06, 21:56)
4u.gif Toks domofonas mano buvusiuose (mergautiniuose) namuose. Labai geras dalykas, kad girdisi, jog kažkas įėjo su tavo kodu.
Ar man vaidenasi-sapnuoju, ar vagystės atveju galima patikrinti, kokių butų kodais naudojantis buvo atidarinėjamos durys?  g.gif

Nieko tokio, nesutrukdėt. Aš tik susikrimtau, kad gal iš mano žinučių atrodo, kad siūlau iš dirbančių atimt ir atiduot orioms pašalpoms.
Aš irgi pasvajoju apie orų atlyginimą. Meluoju, apie oresnį.
O jūs vilnietė?

taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 03 06, 21:03)
Iš jūsų žinučių atrodo, kad mėgaujatės diskusijom ne į temą lotuliukas.gif
Čia šiaip pastebėjot, ar turėčiau patvirtint/paneigt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nesekme @ 2013 03 06, 19:22)
o as noriu oraus atlyginimo...kad galeciau ne isgyvent,o pragyvent...neriekia man dolciu gabanu.tam reikalui galiu ir i Humanke nueit...noriu,ka susimokejus butiniem mokesciam..man liktu maistui tiek,kad nereiketu galvot ar galiu nusipirkt ta mesos gabaliuka,o gal geriau 5 katra savaitej pasikept bulviu... doh.gif kodel situos tinginius per 5 metus nesusirandancius darbo remia,o manes ne...kuo as dirbanti blogesne g.gif

blogesnė. nes dirbi. ir PRIVALAI uždirbti tam tinginiui. nes jis irgi nori gyventi oriai. nedirbdamas. ir duoda į teismą savivaldybę, kad šioji nutraukė pašalpos mokėjimą, mat patikrinusi pamatė, kad namuose - tik pati naujausia technika. daugiamečio bedarbio.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 03 06, 18:32)
Negi taip sunku suprasti - NĖRA KODO. Yra skambučiai į duris. NE KODINĖ SPYNA, o DOMOFONAS. Jaučiat skirtumą? Ne?

taip jauciu skirtuma - yra domofonas (galima paskambinti i kiekviena buta ir ileisti is buto) ir kartu prie to pacio yra kodas (kiekvienam butui atskiras), kuris atrakina duris.
Tai koda pasakyti tam, kas ruosiasi mane lankyti man yra visiskai nesunku. O tie, kurie savo apsilankymu nederina, tai ir ne mano problemos, nei kaip jie i laiptine pateks, nei ar mane namuose ras.
TAIGI NEGI TAIP SUNKU SUPRASTI, KAD YRA TIEK SKAMBUCIAI I DURIS, TIEK KODAS, KURIS TAS DURIS ATIDARO?
Tiesa dar kiekvienam butui ir po spec zetona buvo duota - priglaustas tam tikroje vietoje atidaro duris (anksciau duodavome vaikams-kelis ememe, nes budavo kad koda uzmirsdavo)
QUOTE(mititėja @ 2013 03 06, 18:32)
Gal su jumis kažkas kažką ir derina, su manim kaimynų maistrai nieko nederina, tiesiog skambindavo man į duris ir sakydavo, kad eina į tą ir aną butą.
Ir kai ne jūsų problema, tai skambina kitiems kaimynams į duris. Tiems, kurie ėmė ragelįlotuliukas.gif  lotuliukas.gif

ne - visiskai ne mano.
Kas eina pas mane, tas laika derina, nes kitu atveju paprasciausiai buto duris pabuciuos ir viskas. Nesedziu 24 val bute tik todel, kad gal kazkam i galva ateis mintis, kad reikia pas mane uzsukti.
I tema prisiminiau atsitikima - vasara, savaitgalis (tiksliau sestadienis), mes isvyke is namu ir skambutis. Skambina pastininke ir atsipraso, kad veluos pristatyti uzsiprenumeruota zurnala, nes negali patekti i laiptine. Ten tuo momentu buvo duru spyna sugedusi ir atsidarydavo tik raktu arba is vidaus. Stengdavomes palikineti atidarytas duris, bet vis atsirasdavo gudruciu, kuriems labai rupedavo jas uzdaryti. Buvau nustebusi, kad leidykla ne tik uzsakyma perdave pastui, bet ir kliento kontakta.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 03 06, 20:20)
O, žinau, šitie domofonai naujesni. Kai kas nors surenka buto koda, bute pypteli, ar ne? Duris galima atsirankinti ir raktu, ir surinkus kodą? Ir atrakinti iš buto?

Pas mus nėra nei kodų, nei kodo. Raktai ir mygtukai.

Taip durys atsirakina spec.pypsiku,surinkus ranka koda,arba is buto. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 03 05, 18:14)
na prie ko cia tie narkotikai,neperlenkit lazdos,as nieko nezinau kaip ji gavo tas kompensacijas,bet jei gavo,tai gal priklauso,man tai pvz nieko nepriklauso cia,net 50 litu nebemoka,nes nepriklauso,o gal ir nieko butu,bent moraliskai,kad va kazkas priklauso smile.gif net mano vyras skeptikas tu emigraciju atzvilgiu,kazkaip pritilo,susimaste,sake ,nu ka gerai,kad pazistamu turim ,tai jei ka gal pades biggrin.gif ,ir mano mama dar pries kelis metus sakydavo,kad  kaip ten bebutu,bet si santvarka geresne,nors prie desreliu nereikia stoveti,dabar kazkaip irgi sako,kad jei buciau nors 10 metu jaunesne,tai bandyciau kazkur vaziuot,nes tikrai jau nesamones cia darosi.

Nekreipkit dėmesio,nusišnekėti čia įprasta.
Tikiu,kad atsistojo ant kojų ir gerai gyvena.Nei vienas išvažiavęs negrįžo ir grįžti nesiruošia.Bent kiek aš žinau.O jų tikrai nemažai.Gyvena pilnavertį gyvenimą ir džiaugiasi.Nei pažiūrėti į paliktą pusę nebenori.Tegul čia sapalioja nesąmones,bet išgyvena labai puikiai,gali leisti sau ir vaikams daug ką.Kas turi čia stambias firmas tai taip,galima pragyventi ir LT.Tokios čia ir rašinėja.Bet kas linksmiausia,kad giliau pašniukštinėjus rastumėt,kad mokesčiai slepiami,daroma paprastai kažkas nelegalaus ir taip kalamas tas orus gyvenimas LT biggrin.gif
ATSIPRAŠAU UŽ PASISAKYMĄ NE Į TEMĄ,ALIA NESUSILAIKIAU
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2013 03 06, 22:09)
blogesnė. nes dirbi. ir PRIVALAI uždirbti tam tinginiui. nes jis irgi nori gyventi oriai. nedirbdamas.  ir duoda į teismą savivaldybę, kad šioji nutraukė pašalpos mokėjimą, mat patikrinusi pamatė, kad  namuose - tik pati naujausia technika. daugiamečio bedarbio.

Klystate,brangioji.Tinginiai pas mus tik lašas jūroj.Mes turim uždirbti valdininkams į kišenes.Kad jie turėtų iš ko sklypus pirkti,namus statyti,keliauti,na,ir visaip kitaip prabangiai pas mus gyventi. biggrin.gif
O tie,kas spekuliuoja tais varganais šešiais šimtais litų tik mažas mažas lašelis jūsų sumokėtoms išlaidoms.Taip,kad nurimkit ir eikit gult.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2013 03 06, 23:39)
Nekreipkit dėmesio,nusišnekėti čia įprasta.
Tikiu,kad atsistojo ant kojų ir gerai gyvena.Nei vienas išvažiavęs negrįžo ir grįžti nesiruošia.Bent kiek aš žinau.O jų tikrai nemažai.Gyvena pilnavertį gyvenimą ir džiaugiasi.Nei pažiūrėti į paliktą pusę nebenori.Tegul čia sapalioja nesąmones,bet išgyvena labai puikiai,gali leisti sau ir vaikams daug ką.Kas turi čia stambias firmas tai taip,galima pragyventi ir LT.Tokios čia ir rašinėja.Bet kas linksmiausia,kad giliau pašniukštinėjus rastumėt,kad mokesčiai slepiami,daroma paprastai kažkas nelegalaus ir taip kalamas tas orus gyvenimas LT biggrin.gif
ATSIPRAŠAU UŽ PASISAKYMĄ NE Į TEMĄ,ALIA NESUSILAIKIAU
Papildyta:
Klystate,brangioji.Tinginiai pas mus tik lašas jūroj.Mes turim uždirbti valdininkams į kišenes.Kad jie turėtų iš ko sklypus pirkti,namus statyti,keliauti,na,ir visaip kitaip prabangiai  pas mus gyventi. biggrin.gif
O tie,kas spekuliuoja tais varganais šešiais šimtais litų tik mažas mažas lašelis jūsų sumokėtoms išlaidoms.Taip,kad nurimkit ir eikit gult.

Adrija, jus paskaičius - tai tik ir taikosi kas išnaudot vargšę ir jūsų draugus, kaimynus irgi giminaičius. nu kad tik išspaust. Ir verslininkai visi - blogi, ir mokesčius slepia (kai giliau pažiūri. Kur giliau - neaišku, maž uodegon), ir valdininkai, pirmą avansą gavę, bėga sklypo pirkt. kai algą gauna, tai jau namą nusiperka ir dar prisirašymui lieka. O va išvažiuoja darbštuoliai į šampinjonų šiltnamius - tai ohoho, vaikel, ne tik grybą pjauna, bet ir nemūsiškas babkes šakėm pavarto. Ir nė vienas negrįžta. Tik bijau, kad ne dėl gerumo, o kad ant bilieto trūksta.

Nu ko rūgaujat? Sukit verslą arba į valdininkiją bigsmile.gif Gi nesusvietni pinigai.
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 03 07, 00:17)
Adrija, jus paskaičius - tai tik ir taikosi kas išnaudot vargšę ir jūsų draugus, kaimynus irgi giminaičius. nu kad tik išspaust. Ir verslininkai visi - blogi, ir mokesčius slepia (kai giliau pažiūri. Kur giliau - neaišku, maž uodegon), ir valdininkai, pirmą avansą gavę, bėga sklypo pirkt. kai algą gauna, tai jau namą nusiperka ir dar prisirašymui lieka. O va išvažiuoja darbštuoliai į šampinjonų šiltnamius - tai ohoho, vaikel, ne tik grybą pjauna, bet ir nemūsiškas babkes šakėm pavarto. Ir nė vienas negrįžta. Tik bijau, kad ne dėl gerumo, o kad ant bilieto trūksta.

Nu ko rūgaujat? Sukit verslą arba į valdininkiją  bigsmile.gif Gi nesusvietni pinigai.

Ne visiem asmeniškai to mėšlo reikia. Bet ačiū už pasiūlymą.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2013 03 07, 00:23)
Ne visiem asmeniškai to mėšlo reikia. Bet ačiū už pasiūlymą.

tas mėšlas - tai čia kas? Pinigai?
Atsakyti
O mano stazas JK dvizenklis skaicius ir ne tik Londone gyventa. Per tuos metus ir paciai teke visko patirt ir zmoniu sutikta visokiu. Darbus irgi visokius dirbau, su pasalpu sistema taip pat susidurus. Per tuos metus yra pazistamu kurie jau grize i LT ir laimingai gyvena, yra kur JK dirbdami kiekviena centa deda i kojine ir skaiciuoja dienas kada gales vaziuot NAMO! Tie, kas planuoja pasilikt visam arba jauni zmones kurie studijuoja, kuria gyvenimus su kitatauciais ir t.t. arba tie kurie ispute akis aiskina "o ka man ta Lietuva dave!?!" Apie tai kokiu pasaku tenka prisiklausyti jau minejau. Juk sunku zmonems pripazinti (ne tik kitiems, bet ir sau), kad viska mete ir isvaziave tik finansiskai geriau. Deja ne viskas matuojama pinigais. Lietuvoj taip pat pakankamai bunu ir aisku gimines visi, draugai ir tokiu tragediju kaip cia pasakojat nera. Yra kas galvojo isvaziuot, bet pasiskaiciavo, kad jiems neapsimoka del nedidelio finansinio pliuso aukot gyvenima savo saly ir is to gaunama komforta neapsimoka. Ir nereikia cia aiskinti apie gyvenima JK kazkieno kito patirtimis, vaziuokit, gyvenkit ir dirbkit, tada galesit pasakot apie pieno upes su medaus krantais.

Kalbant apie domofonus, ar jie neturi garso isjungimo funkcijos? Pas mus bute pries koki 15 metu buvo domofonas tai neatsimenu ar galima buvo isjungt, o toks kur dabar pas pazistamus yra tai jie jei nieko nelaukia laiko garsa isjunge, o kai eini i svecius tai ijungia ir be problemu prisiskambini. Iejimas su pypsiuku arba ileidzia paskambinus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 03 07, 00:25)
tas mėšlas - tai čia kas? Pinigai?

Man kažkodėl atrodė,kad esi protingesnė esmei suprasti.

Jo,ryt reikės laiptinę išsiplaut...ir draceną pasilaistyt...Bijojau,kad laiptinėj per žiemą sušals,alia taip gražiai auga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 03 07, 00:01)
Kalbant apie domofonus, ar jie neturi garso isjungimo funkcijos? Pas mus bute pries koki 15 metu buvo domofonas tai neatsimenu ar galima buvo isjungt, o toks kur dabar pas pazistamus yra tai jie jei nieko nelaukia laiko garsa isjunge, o kai eini i svecius tai ijungia ir be problemu prisiskambini. Iejimas su pypsiuku arba ileidzia paskambinus smile.gif

Galima isjungti.
Atsakyti