Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų tiesinimo priemonės

QUOTE(Linnaa @ 2007 01 30, 22:21)
Mes plokštelę nešiojam jau 2 mėn. , nes mums netaisiklingas sąkandis.Ortodontė griežtai prisakė plokštelę nešioti visą parą galima išsiimt tik valant .Graudu buvo žiūrėti į vaiką pirmas tris paras švepluoja , valgyt nemoka tai ko tik aš nedariau ir maistą pjausčiau  ir košeles dariau. Vieną diena rimtai prisėdau ir pasakiau jei nesimokysi normaliai valgyt negausi savaitę kompiuterio ( čia didžiausia bausmė kokią gali skirt mama smile.gif) .It ką manot mano vyrukas pradėjo normaliai valgyt .o kad plokštelė veržtu dantukus tai nesiskundžia, tik kai būna darželyje vis reikia primint kad nepamirštų išsivalyti dantukų ir plokštelės.Plokštelę valom paprastai su dantų pasta ir šepetėliu tik stengiusi pirkti brangesnę vaikišką dantų pastą.

Kaip idomu.Tai kaip supratau cia ant pieniniu dantu?Jei i darzeli eina.Mano panai 11 m uzdejo,nors dantys baisus,bet lauke,kol sudygs nuolatiniai-pieninius dar 4turi.
Papildyta:
QUOTE(Degutė @ 2007 02 02, 16:48)
30Lt už 5 min vizitą. Reikia eiti kas mėnesį.

Nieko sau lupa g.gif Del to ir praso tankiai ateit ax.gif Mes sulaukem eiles ir kai pagamino,tai po menesio buvom,o dabar tik rudeni reikes ax.gif
Atsakyti
Laba diena, norim jungtis į Jūsų būrelį 4u.gif
Mano dvylikamečiui sūnui netaisyklingas sąkandis ir dantukai kreivoki ("trūksta vietos", tai ir sulindę vienas ant kito). Šiandien buvom pas gydytoją. Tiesą sakant, įspūdis blink.gif blink.gif Apie plokšteles net kalbėti nenorėjo - per didelis vaikas - tik briketai. Ir dar 2 dantis rauti, 2-3 metus nešioti briketus, po to 1,5 metų kažkas panašaus į plokštelę ir t.t. kaina 6 000 Lt. Nu ką aš žinau... Sūnus išvis šoke, sako jokių briketų ir aplamai ten daugiau neis schmoll.gif

Sakau, gal reikėtų dar kitam gydytojui pasirodyti? O gal ir tos nemokamos - valdiškos nėra jau toks blogis? g.gif Tai norėjau paklausti, kur kreiptis dėl plokštelių Vilniuje? Ir nejaugi dvylikamečiui jau vien tik briketai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2007 07 11, 19:43)
Laba diena, norim jungtis į Jūsų būrelį  4u.gif
Mano dvylikamečiui sūnui netaisyklingas sąkandis ir dantukai kreivoki ("trūksta vietos", tai ir sulindę vienas ant kito). Šiandien buvom pas gydytoją. Tiesą sakant, įspūdis  blink.gif  blink.gif  Apie plokšteles net kalbėti nenorėjo - per didelis vaikas - tik briketai. Ir dar 2 dantis rauti, 2-3 metus nešioti briketus, po to 1,5 metų kažkas panašaus į plokštelę ir t.t. kaina 6 000 Lt. Nu ką aš žinau... Sūnus išvis šoke, sako jokių briketų ir aplamai ten daugiau neis  schmoll.gif

Sakau, gal reikėtų dar kitam gydytojui pasirodyti? O gal ir tos nemokamos - valdiškos nėra jau toks blogis?  g.gif  Tai norėjau paklausti, kur kreiptis dėl plokštelių Vilniuje? Ir nejaugi dvylikamečiui jau vien tik briketai?  ax.gif

Na mums 9 metai-tai apie briketus nei kalbos nebuvo, gal čia priklauso nuo problemos sudėtingumo, bet kokiu atveju manau vertėtų išklausyti ir kitos nuomonės, ypač kai kalba eina apie tokius pinigus. O nemokamaos plokštelės jos tikrai neblogis, joslygiai tokios pačios kaip ir mokamos, tik gal iš mažiau spalvų gali vaikai pasirinkti, beja tų spalvų burnoje ir nesimato, kol plačiai neišsižioja, na dar kiek supratau,kad mokamos būna net su žvaigždutėm, širdutėm ar kelių spalvų, tai tik toks skirtumas. Ir jei eini privačiai už kiekvieną patikrinimą, ojis vyksta nuolat-reikia mokėti. Dėl Vilniaus- buvo čia ir vilniečių mamyčių, gal kuri atsilieps. thumbup.gif
Atsakyti
Kažin, o kokios trukmės eilės yra prie tų nemokamų plokštelių? Kaip suprantu, tuos dantukus lengvai stumdyti galima tik iki tam tikro amžiaus, paskui jau reik rimtesnių (ir brangesnių) priemonių. Ir jei laukti metus, kol gausi nemokamą, tai per tuos metus pamokėjus pinigų, jau galima ir rezultatus matyti.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 07 12, 16:55)
Kažin, o kokios trukmės eilės yra prie tų nemokamų plokštelių? Kaip suprantu, tuos dantukus lengvai stumdyti galima tik iki tam tikro amžiaus, paskui jau reik rimtesnių (ir brangesnių) priemonių. Ir jei laukti metus, kol gausi nemokamą, tai per tuos metus pamokėjus pinigų, jau galima ir rezultatus matyti.

Mes laukėm gal pusmetį, beja kol laukėm apatiniai dantukai patys išsilygino, nes prieš pusmetį, kai pirmą kartą apžiūrėjo, sakė, kad reiks ir apatinės ir viršutinės plokštelės, o kai atėjo laikas- bereikėjo tik viršutinės plokštelės. Beja- pats turi skambinėti ir klausinėti, kada bus, bet man atrodo,kad Kaune tikrai jų būna nemažai.
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2007 07 13, 10:24)
Mes laukėm gal pusmetį, beja kol laukėm apatiniai dantukai patys išsilygino, nes prieš pusmetį, kai pirmą kartą apžiūrėjo, sakė, kad reiks ir apatinės ir viršutinės plokštelės, o kai atėjo laikas- bereikėjo tik viršutinės plokštelės. Beja- pats turi skambinėti ir klausinėti, kada bus, bet man atrodo,kad Kaune tikrai jų būna nemažai.

Maniškio apatiniai dantukai, kai išdygo, irgi kreivi buvo, susisukinėję tokie. Ale gydytoja iš karto pasakė, kad jie susitvarkys patys, nieko nereik daryt.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 07 12, 17:55)

Mes laukem apie metus.per ta laika sudygo nuolatiniai.pirma dejo apatiniam dantim,nors man atrode kad reikia tik virsutiniam.po to dejo virsuje.priprato nesunkiai ir nesioti ilgai nereikejo.dabar panele turi grazius dantis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 07 12, 17:55)

Mes laukėm pusantrų metų, bet as zinojau, kad mano panelei tikrai reikes (gime su nesuaugusiu gomuriu) ir zinojau, kad yra eiles, tai atsistojau i ja pries laika. Dabar jau metai kaip nesiojam. Sake reiks apie tris, o po to briketus... Gerai, kad mum priklausys nemokami su tokiu defektu...
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2007 07 11, 20:43)
Laba diena, norim jungtis į Jūsų būrelį  4u.gif
Mano dvylikamečiui sūnui netaisyklingas sąkandis ir dantukai kreivoki ("trūksta vietos", tai ir sulindę vienas ant kito). Šiandien buvom pas gydytoją. Tiesą sakant, įspūdis  blink.gif  blink.gif  Apie plokšteles net kalbėti nenorėjo - per didelis vaikas - tik briketai. Ir dar 2 dantis rauti, 2-3 metus nešioti briketus, po to 1,5 metų kažkas panašaus į plokštelę ir t.t. kaina 6 000 Lt. Nu ką aš žinau... Sūnus išvis šoke, sako jokių briketų ir aplamai ten daugiau neis  schmoll.gif

Sakau, gal reikėtų dar kitam gydytojui pasirodyti? O gal ir tos nemokamos - valdiškos nėra jau toks blogis?  g.gif  Tai norėjau paklausti, kur kreiptis dėl plokštelių Vilniuje? Ir nejaugi dvylikamečiui jau vien tik briketai?  ax.gif

Nezinau, ar galesiu pagelbeti, bet pasistengsiu.
Kadangi as jau labai didelis vaikas (man jau seniai nebe niolika), o vaikysteje dantu tiesinimas prilygo gestapo kankinimams, tai pradejau nesioti ploksteles visai "brandziame" amziuje. Kadangi mano abu zandikauliai buvo "neteisingi", abu juos ir tiesino tarpzandikauliniu protezu. Pirmais menesiais negalejau ne tik kalbeti, bet net ir kvepuoti buvo sunkoka. Tai va, manau, kad jusu vaikeliui tikrai ne per velai nesioti ploksteles. Bet as ne medike. Pasikonsultuokit su kitais gydytojais. As bent jau vaikstau i Teatro g. esancia gydykla (Vilniuje). Jei noresite konkrecios informacijos, galesiu parasyti i AZ telefona ir pavarde gydytojos.
Atsakyti
Gal kam pravers ir mūsų patirtis.
Kai mum reikėjo, nemokamo ortodonto nebuvo (nežinau kokia situacija dabar). Akivaizdžiai mačiau, kad priekiniai sūnaus dantukai nelabai tiesūs, bet poliklinikos gydytoja liepė laukti, kol išaugs nuolatiniai. Norėjau išklausyti kitą nuomonę, tai ėjom į Žalgirio polikliniką. Problemų buvo ne viena - ir sąkandis blogas, ir žandikaulis per mažas pastoviems dantukams. Viršuje dėjo plokštelę, o apačioje nakčiai dėjo tokį lankelį, kuris padaro vietos žandikauliui. Tris metus pavargom, bet dabar dantukai gražūs.
Aš ilgai svarsčiau ar tikrai mum to reikia, ar vaikas nešios, ar bus naudos. Dabar džiaugiuosi taip pasirinkus. Aišku, kad tai kainavo. Plokštelė, jos remontas, kiekvienas apsilankymas. Reikėjo ir vaikui vis priminti, kad gerai prisižiūrėtų.
Bet manau verta, kad vaikai šypsotusi gražia šypsena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2007 01 20, 12:32)
O kaip dėl kalbėjimo, ji man šneka kažkaip sukandus dantis. O 8 mėn- tai čia labai trumpai, nes mums sakė kokius 3 metus reiks. Nors apatiniai dantukai patys išsilygino, kol atėjo eilė plokštelei.
Beje dar- ar valgyt su ja galima. Dabar tai vis išsiiminėjam. Ar dėl higėnos tiesiog geriau to nedaryti?

Na, kaip jums dabar? Ar išmokot kalbėt, valgyt ir t.t.? Ar padėjo plokštelė, gal jau breketus nešiojat?
Mes ir naudojamės nemokamomis ortodonto paslaugomis, ir tuo abejojam...
Atsakyti
g.gif Na va ir mums prireikė ortodonto pagalbos unsure.gif .
Eisiu su maže antradienį pasirodyti, o po to matysim ką lieps daryti.
Odontologė davė siuntimą, sakė, kad neteisingas sąkandis verysad.gif
O čia kodėl tiek ilgai tų plokštelių reikia laukti ? Jas ilgai gamina ? unsure.gif Pasiskaičiau ankstesnius postus - po metus ir daugiau...Čia kažkokia eilinė anomalija Lietuvoj verysad.gif
Atsakyti