Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikinas jums padeda/padėdavo finansiškai?

QUOTE(lahti @ 2014 12 15, 00:48)
Bet jūs kažkaip ir vėl prametate tą faktą, jog ji studijuoja. Taip, ji fiziškai sveikas žmogus, bet kol kas neturi specialybės.

Aš asmeniškai esu toje pačioje pozicijoje, nors ir buvo toks metas, kai dirbau, bet pradėjau studijuoti. Studijuoju naują kalbą, kuriai tikrai reikia labai daug laiko... taip sakant, neužtenka tik suprasti, reikia ir kalti, tad darbo niekaip neišeitų rasti (būna, žinoma, prisidedu prie biudžeto vienkartinėm sumom, bet jos nėra reguliarios). Mane draugas ne tik išlaiko, bet kartu ir į Erasmus važiavome, kuris Skandinavijoje vyko, tad didžiąją dalį įplaukų skyrėmė būtent kainų skirtumų padengimui.

Kai baigsiu mokslus, irgi norėčiau, kad mūsų finansinė situacija būtų tokia, jog turėčiau sąlygas realizuoti save įdomioje srityje, bet nejausti tame įtampos ir streso. T.y. norėčiau uždirbti pinigus sau ir savo reikmėms, bet nestresuoti dėl artėjančio šildymo sezono ir kitų dalykų. Ar tai yra blogai?

O ar norėtumėte vyro, kuris užsidirbtų pinigus tik sau ir savo reikmėms, o jums paliktų stresą dėl artėjančio šildymo? Juk negerbtumet jo?
Atsakyti
QUOTE(lahti @ 2014 12 14, 23:48)
Kai baigsiu mokslus, irgi norėčiau, kad mūsų finansinė situacija būtų tokia, jog turėčiau sąlygas realizuoti save įdomioje srityje, bet nejausti tame įtampos ir streso. T.y. norėčiau uždirbti pinigus sau ir savo reikmėms, bet nestresuoti dėl artėjančio šildymo sezono ir kitų dalykų. Ar tai yra blogai?

Tai nera blogai, bet jei vyras kiekviena diena lauks garuojancios vakarienes ir svariu namu, nereiketu pernelyg stebetis. Dabar beliko surasti vyra, kuris lygiai taip pat isivaizduoja seimos modeli. O gal jau ir radot. Tuomet sveikinu.
As asmeniskai nesuprantu kodel seimos islaikymas uzkariamas vyrui ant peciu. Moterys neigalios pas mus?
As noriu lygybes, nenoriu by default pasidaryt namu valytoja, ploveja ir aukle, todel su ta lygybe, deja, ateina ir daugiau pareigu pvz uzdirbti ne tik nagu lakui.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 12 15, 15:39)
O ar norėtumėte vyro, kuris užsidirbtų pinigus tik sau ir savo  reikmėms, o jums paliktų stresą dėl artėjančio šildymo?  Juk negerbtumet jo?

Na kodėl gi viskas turėtų būti tik juoda arba balta? Tiesiog jei yra galimybės vyrui uždirbti pakankamai pinigų (nekankinant savęs, o realizuojant ir mėgaujantis darbu), kodėl nepradėjus kažko širdžiai mielo, kas gal neatneša tiek pat pinigų, bet kuo aš taip pat mėgaujuosi?

QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 12 15, 15:48)
Tai nera blogai, bet jei vyras kiekviena diena lauks garuojancios vakarienes ir svariu namu, nereiketu pernelyg stebetis. Dabar beliko surasti vyra, kuris lygiai taip pat isivaizduoja seimos modeli. O gal jau ir radot. Tuomet sveikinu.
As asmeniskai nesuprantu kodel seimos islaikymas uzkariamas vyrui ant peciu. Moterys neigalios pas mus?
As noriu lygybes, nenoriu by default pasidaryt namu valytoja, ploveja ir aukle, todel su ta lygybe, deja, ateina ir daugiau pareigu pvz uzdirbti ne tik nagu lakui.

Bet aš ir nesakau, kad noriu būti namų šeimininke ar tokia nuostata vadovautis, t.y. daryti viską nuo A iki Z namų buityje, nes jei neatnešu tiek pat pinigų į šeimą - privalau juos atidirbti kitaip. Gal aš net daugiau valandų savo darbe prasėdėsiu, ypač iš pradžių? Tiesiog nenoriu to kvailo siekimo uždirbti kuo daugiau ir daugiau ir daugiau, nes esu buvusi tokiose situacijose, ir jos mane ėda morališkai. Noriu ramios veiklos, kuri neteiktų jokių stresinių situacijų. O tokios veiklos dažnai daug pelno neatneša. MB atvirkščiai - mėgsta sukti galvą, nuolat galvoja apie pinigus, turi daug idėjų, planų, jas įgyvendina ir tuo kaifuoja. Na neprivalau juk aš lygintis? Galų gale, vaikai po to bus, kitos problemos... Tai ar dabar čia lenktyniausim, kiek poroj lygybė vyrauja? Na kažkaip aš linkusi žiūrėti taip, jog poroje visgi du skirtingi žmonės, su skirtingais norais, siekiais, lygybės čia tarp to niekada nebus.

Atsakyti
QUOTE(lahti @ 2014 12 15, 20:58)
Tai ar dabar čia lenktyniausim, kiek poroj lygybė vyrauja? Na kažkaip aš linkusi žiūrėti taip, jog poroje visgi du skirtingi žmonės, su skirtingais norais, siekiais, lygybės čia tarp to niekada nebus.

As is tiesu jums neaiskinu kaip gyvent. Jus turit savo poziuri, as turiu savo.
Tik reikia pagalvoti, kas butu, jei MB dingtu is jusu gyvenimo. Manau, kiekvienas zmogus turi buti igalus islaikyti pats save ir vaikus, jei tokiu yra. Maza kas.

Poroje du skirtingi zmones, bet as renkuosi partneri panasu i mane bent jau svarbiausiais klausimais. Man butu neidomus vyras, kuriam uztektu namu seimininko pareigu arba uzsidirbti tik sau ant kojiniu.
Atsakyti
QUOTE(lahti @ 2014 12 15, 21:58)
Na kodėl gi viskas turėtų būti tik juoda arba balta? Tiesiog jei yra galimybės vyrui uždirbti pakankamai pinigų (nekankinant savęs, o realizuojant ir mėgaujantis darbu), kodėl nepradėjus kažko širdžiai mielo, kas gal neatneša tiek pat pinigų, bet kuo aš taip pat mėgaujuosi?

Prie ko čia juoda ir balta?
Neatsakėte į klausimą. Jei jūsų vaikinas/vyras norėtų daryti tik kažką jam mielo, kas neatneša pinigų, tačiau tuo mėgaujasi, o jūs turėtumėte galimybę uždirbti daugiau, nei jis. Ar nesijaustumėte su laiku nesmagiai, kad tai, ką jūs uždirbate - jūsų abiejų, ką uždirba jis - tik jo vieno? Ir jam tai tinka ir net neplanuoja nieko keisti, nes jo galvelė tiesiog per tuščia, jog ją suktų dėl šildymo kainų?
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 12 15, 21:31)
Prie ko čia juoda ir balta?
Neatsakėte į klausimą. Jei jūsų vaikinas/vyras norėtų daryti tik kažką jam mielo, kas neatneša pinigų, tačiau tuo mėgaujasi, o jūs turėtumėte galimybę uždirbti daugiau, nei jis. Ar nesijaustumėte su laiku nesmagiai, kad tai, ką jūs uždirbate - jūsų abiejų, ką uždirba jis - tik jo vieno? Ir jam tai tinka ir net neplanuoja nieko keisti, nes jo galvelė tiesiog per tuščia, jog ją suktų dėl šildymo kainų?

Bet kaip dažnai moterys būtent to nori: kad tai, ką uždirba vyras - jų abiejų, o tai, ką uždirba ji pati - tik jos vienos smile.gif. Ir, kažkodėl, tai nelaikoma blogiu smile.gif. Nors kaip tik blogis ir yra. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 17, 11:00)
Bet kaip dažnai moterys būtent to nori: kad tai, ką uždirba vyras - jų abiejų, o tai, ką uždirba ji pati - tik jos vienos smile.gif. Ir, kažkodėl, tai nelaikoma blogiu smile.gif. Nors kaip tik blogis ir yra. smile.gif

Kame blogis?
Istoriskai taip yra. Dar akmens amziuj vyrai mamutus tempe, o moterys namus ir vaikus ziurejo. Uzdirbt moterys pradejo nepilnai pries 100 m. Todel tikrai dar zmoniu samonese tebera isisaknije ju lyciu vaidmenys. Galit cia purkstaut kiek norit, bet tikras vyras jauciasi gerai, kai gali pasirupint savo moterim. O moteris jauciasi gerai, jei uz vyro kaip uz sienos.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 12 17, 15:48)
Kame blogis?
Istoriskai taip yra. Dar akmens amziuj vyrai mamutus tempe, o moterys namus ir vaikus ziurejo. Uzdirbt moterys pradejo nepilnai pries 100 m. Todel tikrai dar zmoniu samonese tebera isisaknije ju lyciu vaidmenys. Galit cia purkstaut kiek norit, bet tikras vyras jauciasi gerai, kai gali pasirupint savo moterim. O moteris jauciasi gerai, jei uz vyro kaip uz sienos.

Purkštaut nenoriu, bet nieko nėra blogiau, kai jaustis kaip už sienos ir būti bejėgia (nesugėbt savim rūpintis). Aš už lygiavertiškumą. Tie lyčių vaidmenys man baisūs.
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 12 15, 15:48)

QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 17, 11:00)

siaip jau musulmonu krastuose visad (ir anksciau, ir dabar),tai yra butent vyro pareiga islaikyti seima. Jei nepajegi islaikyt zmonos ir vaiku, tai seimos nekuri. O ka uzdirba zmona, jei ji dirba, tai tikrai tik jos. Ir ten tai yra normalu. Tai kas keisto, jog ir pas mus yra taip mastanciu? Kuo jau musu moterys blogesnes uz musulmones?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 12 17, 15:56)
siaip jau musulmonu krastuose visad (ir anksciau, ir dabar),tai yra butent vyro pareiga islaikyti seima. Jei nepajegi islaikyt zmonos ir vaiku, tai seimos nekuri. O ka uzdirba zmona, jei ji dirba, tai tikrai tik jos. Ir ten tai yra normalu. Tai kas keisto, jog ir pas mus yra taip mastanciu? Kuo jau musu moterys blogesnes uz musulmones?

Nei geresnės, nei blogesnės. Moteriai nieko sudėtingo pačiai tą mamutą turėti, plius santechniko, staliaus paslaugos lengvai perkamos. Nieko nėra baisiau man už tą šeimos modelį, kur vyras kamuojamas būti bankomatu, jo pinigai tai jau, maždaug, mūsų. O mano yra mano. Barakudizmas, kaip šiais laikais sako. Man, asmeniškai, labai atgrasu. Pastebiu ir tendencijas, kad ir vyrams darosi tas atgrasu. Normali moteris turi dirbti, užsidirbti, būti finansiškai laisva nuo vyro.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 12 17, 14:48)
Kame blogis?

Istoriškai daug ko yra (buvo). Ir vergovė buvo priimtina, ir mirti gimdant buvo natūrali gyvenimo dalis.. Ir tas "istoriškai" apie vyro ir moters santykius išvis yra kiek juokingas dalykas. Jei jau kalbant istoriškai, dauguma žmonių tūkstantmečius buvo žemdirbiai, o prieš tai kur kas ilgiau medžiotojai/rinkėjai. Abiem atvejais, galime ilgai gilintis ir ginčytis, kas įnešdavo daugiau indėlio į šeimos "išlaikymą".

Bet, kaip bebūtų, gyvename ne anais, o šiais laikais bigsmile.gif O šiais laikais, kai turime galimybes pačios dirbti, tikras vyras (bent jau man) yra ne siena, o lygiavertis partneris. Tikras vyras yra tas, kuris moka juo būti. bigsmile.gif

QUOTE(Leksa @ 2014 12 17, 14:56)

Neblogesnės. Socialinės sąlygos kitos. Mūsų moterys turi galimybę dirbti ir uždirbti, gauti apmokamas motinystės atostogas. Yra kur tobulėti, žinoma, bet mūsų socialinis progresas visai kitokio pobūdžio.
Atsakyti
QUOTE(BitėMaja @ 2014 12 17, 16:16)
Istoriškai daug ko yra (buvo). Ir vergovė buvo priimtina, ir mirti gimdant buvo natūrali gyvenimo dalis.. Ir tas "istoriškai" apie vyro ir moters santykius išvis yra kiek juokingas dalykas. Jei jau kalbant istoriškai, dauguma žmonių tūkstantmečius buvo žemdirbiai, o prieš tai kur kas ilgiau medžiotojai/rinkėjai. Abiem atvejais, galime ilgai gilintis ir ginčytis, kas įnešdavo daugiau indėlio į šeimos "išlaikymą".

Bet, kaip bebūtų, gyvename ne anais, o šiais laikais  bigsmile.gif O šiais laikais, kai turime galimybes pačios dirbti, tikras vyras (bent jau man) yra ne siena, o lygiavertis partneris. Tikras vyras yra tas, kuris moka juo būti. bigsmile.gif
Neblogesnės. Socialinės sąlygos kitos. Mūsų moterys turi galimybę dirbti ir uždirbti, gauti apmokamas motinystės atostogas. Yra kur tobulėti, žinoma, bet mūsų socialinis progresas visai kitokio pobūdžio.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti