QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 17, 15:50)
Purkštaut nenoriu, bet nieko nėra blogiau, kai jaustis kaip už sienos ir būti bejėgia (nesugėbt savim rūpintis). Aš už lygiavertiškumą. Tie lyčių vaidmenys man baisūs.
o kodel tu butinai manai, kad jei jau moteris uz vyro, kaip uz sienos, tai pati butinai bejege?

as pvz uz savo vyro tikrai kaip uz muro, jis uzdirba daug daugiau uz mane. ir jis islaiko seima. bet as pati irgi uzdirbu tiek, kad tikrai islaikyciau ir save ir vaikus. buvo laikas kai ir islaikiau. ir savo uzdarbiu seimoj irgi dalijuosi. bet tik todel, kad pati to noriu. zinau, kad laisvai galeciau nieko neinest, ir visai tai nesukeltu mb jokiu problemu.
ir zinai viskas yra lb logiska, juk vaiku rupesciai pagrinde man gula, as juos i burelius vezioju, pas daktarus lakstau, aplamai ju praktiniais reikalais rupinuosi. buityje irgi mano indelis didesnis. ir kiek pazistu moteru, nu pas dauguma taip yra. todel gal logiska, kad jinai negali inest materialiai i seima tiek pat.
man tai neimponuoja moterys kurios pacios kaip tankai viska susigriebt ant savu peciu nori ir paskui dar didvyres kazkokias vaidint. gal leiskim vyrams vyrais but, o tai uzauginsims berniukus lepsiais, nesugebanciais niekuom pasirupint

Papildyta:
QUOTE(BitėMaja @ 2014 12 17, 16:16)
Istoriškai daug ko yra (buvo). Ir vergovė buvo priimtina, ir mirti gimdant buvo natūrali gyvenimo dalis.. Ir tas "istoriškai" apie vyro ir moters santykius išvis yra kiek juokingas dalykas. Jei jau kalbant istoriškai, dauguma žmonių tūkstantmečius buvo žemdirbiai, o prieš tai kur kas ilgiau medžiotojai/rinkėjai. Abiem atvejais, galime ilgai gilintis ir ginčytis, kas įnešdavo daugiau indėlio į šeimos "išlaikymą".
Bet, kaip bebūtų, gyvename ne anais, o šiais laikais
O šiais laikais, kai turime galimybes pačios dirbti, tikras vyras (bent jau man) yra ne siena, o lygiavertis partneris. Tikras vyras yra tas, kuris moka juo būti.
Neblogesnės. Socialinės sąlygos kitos. Mūsų moterys turi galimybę dirbti ir uždirbti, gauti apmokamas motinystės atostogas. Yra kur tobulėti, žinoma, bet mūsų socialinis progresas visai kitokio pobūdžio.
Bet, kaip bebūtų, gyvename ne anais, o šiais laikais

Neblogesnės. Socialinės sąlygos kitos. Mūsų moterys turi galimybę dirbti ir uždirbti, gauti apmokamas motinystės atostogas. Yra kur tobulėti, žinoma, bet mūsų socialinis progresas visai kitokio pobūdžio.
o kas dabar daugiau indelio i seima inesa? ar vyras, kuris daugiau pinigu parnesa, ar moteris, kuri daugiau vaikais, namais ir seimos socialiniu gyvenimu rupinasi?
kiekvienam savi vaidmenys. koks tikslas juos sulygint ir suvienodint?