Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikinas jums padeda/padėdavo finansiškai?

QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 17, 15:50)
Purkštaut nenoriu, bet nieko nėra blogiau, kai jaustis kaip už sienos ir būti bejėgia (nesugėbt savim rūpintis). Aš už lygiavertiškumą. Tie lyčių vaidmenys man baisūs.

o kodel tu butinai manai, kad jei jau moteris uz vyro, kaip uz sienos, tai pati butinai bejege? biggrin.gif
as pvz uz savo vyro tikrai kaip uz muro, jis uzdirba daug daugiau uz mane. ir jis islaiko seima. bet as pati irgi uzdirbu tiek, kad tikrai islaikyciau ir save ir vaikus. buvo laikas kai ir islaikiau. ir savo uzdarbiu seimoj irgi dalijuosi. bet tik todel, kad pati to noriu. zinau, kad laisvai galeciau nieko neinest, ir visai tai nesukeltu mb jokiu problemu.
ir zinai viskas yra lb logiska, juk vaiku rupesciai pagrinde man gula, as juos i burelius vezioju, pas daktarus lakstau, aplamai ju praktiniais reikalais rupinuosi. buityje irgi mano indelis didesnis. ir kiek pazistu moteru, nu pas dauguma taip yra. todel gal logiska, kad jinai negali inest materialiai i seima tiek pat.

man tai neimponuoja moterys kurios pacios kaip tankai viska susigriebt ant savu peciu nori ir paskui dar didvyres kazkokias vaidint. gal leiskim vyrams vyrais but, o tai uzauginsims berniukus lepsiais, nesugebanciais niekuom pasirupint doh.gif
Papildyta:
QUOTE(BitėMaja @ 2014 12 17, 16:16)
Istoriškai daug ko yra (buvo). Ir vergovė buvo priimtina, ir mirti gimdant buvo natūrali gyvenimo dalis.. Ir tas "istoriškai" apie vyro ir moters santykius išvis yra kiek juokingas dalykas. Jei jau kalbant istoriškai, dauguma žmonių tūkstantmečius buvo žemdirbiai, o prieš tai kur kas ilgiau medžiotojai/rinkėjai. Abiem atvejais, galime ilgai gilintis ir ginčytis, kas įnešdavo daugiau indėlio į šeimos "išlaikymą".

Bet, kaip bebūtų, gyvename ne anais, o šiais laikais  bigsmile.gif O šiais laikais, kai turime galimybes pačios dirbti, tikras vyras (bent jau man) yra ne siena, o lygiavertis partneris. Tikras vyras yra tas, kuris moka juo būti. bigsmile.gif
Neblogesnės. Socialinės sąlygos kitos. Mūsų moterys turi galimybę dirbti ir uždirbti, gauti apmokamas motinystės atostogas. Yra kur tobulėti, žinoma, bet mūsų socialinis progresas visai kitokio pobūdžio.

o kas dabar daugiau indelio i seima inesa? ar vyras, kuris daugiau pinigu parnesa, ar moteris, kuri daugiau vaikais, namais ir seimos socialiniu gyvenimu rupinasi?
kiekvienam savi vaidmenys. koks tikslas juos sulygint ir suvienodint?
Atsakyti
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 17, 15:59)
* Nieko nėra baisiau man už tą šeimos modelį, kur vyras kamuojamas būti bankomatu, jo pinigai tai jau, maždaug, mūsų. O mano yra mano. Barakudizmas, kaip šiais laikais sako. Man, asmeniškai, labai atgrasu. Pastebiu ir tendencijas, kad ir vyrams darosi tas atgrasu.
**Normali moteris turi dirbti, užsidirbti, būti finansiškai laisva nuo vyro.

*asmeniskai as nepazistu nei vienos tokios seimos,t ai nelabai isivaizduoju, kad tokiu Lietuvoj is viso yra g.gif o jei yra, tai kazin kiek g.gif
**pritariu drinks_cheers.gif Bet jei visus iki paskutinio cento isleidzia, kad prisidetu prie seimos gerbuvio ir a nei kapeikos negali atsidet sau, juodai dienai ar pan., tai irgi nera gerai.

Bet zinot, jei man reikes i seimos biudzeta idet lygiai kiek vyras ir uz viska sumoket per puse, tai man tiesiog finansiskai neapsimokes turet vyra schmoll.gif jau tada geriau vienai. Nes, jei as suvalgau 1 mamuta, o vyras 3, tai ko as turiu plesytis, kad namo 2 mamutus partempciau? o tikrai tokiu yra, nes kitaip rekia, kad jei saskaitos ne per puse, tai moteris barakuda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 12 17, 15:33)
o kodel tu  butinai manai, kad jei jau moteris uz vyro, kaip uz sienos, tai pati butinai bejege? biggrin.gif
as pvz uz savo vyro tikrai kaip uz muro, jis uzdirba daug daugiau uz mane. ir jis islaiko seima. bet as pati irgi uzdirbu tiek, kad tikrai islaikyciau ir save ir vaikus. buvo laikas kai ir islaikiau. ir savo uzdarbiu seimoj irgi dalijuosi. bet tik todel, kad pati to noriu. zinau, kad laisvai galeciau nieko neinest, ir visai tai nesukeltu mb jokiu problemu.
ir zinai viskas yra lb logiska, juk vaiku rupesciai pagrinde man gula, as juos i burelius vezioju, pas daktarus lakstau, aplamai ju praktiniais reikalais rupinuosi. buityje irgi mano indelis didesnis. ir kiek pazistu moteru, nu pas dauguma taip yra. todel gal logiska, kad jinai negali inest materialiai i seima tiek pat.

man tai neimponuoja moterys kurios pacios kaip tankai viska susigriebt ant savu peciu nori ir paskui dar didvyres kazkokias vaidint. gal leiskim vyrams vyrais but, o tai uzauginsims berniukus lepsiais, nesugebanciais niekuom pasirupint doh.gif
Papildyta:

o kas dabar daugiau indelio i seima inesa? ar vyras, kuris daugiau pinigu parnesa, ar moteris, kuri daugiau vaikais, namais ir seimos socialiniu gyvenimu rupinasi?
kiekvienam savi vaidmenys. koks tikslas juos sulygint ir suvienodint?

Aš suprantu jūsų šeimos modelį, viskas faina, jei jis jums abiems priimtinas. Ir aš nemanau, kad kuris nors iš jūsų atlieka svarbesnį vaidmenį.
Tačiau mano nuomone, tai ne moters didesnis indėlis į buitį lemia jos mažesnį materialinį indėlį. Tiesiog toks pasidalijimas. Nemanau ir kad viską susigriebti turi moteris, t.y. plėšytis darbe, ir dirbti namuose.
"Šiais laikais" įmanomas, ir populiarėja sakyčiau, kitoks pasidalijimas rolėmis. Yra daug porų, kuriose abu dirba, uždirba panašiai, namuose dalijasi buitį ir rūpestį vaikais (pvz. vaikus vienas nuveža, kitas parveža, ir pan.). Ir ne kažkokia baisi naujovė jau ir tėvystės atostogas dalintis. Ar tokių šeimų nepažįstate?

Ar jums mano apibūdintas vyras yra lepšis? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2014 12 17, 15:34)
Bet zinot, jei man reikes i seimos biudzeta idet lygiai kiek vyras ir uz viska sumoket per puse, tai man tiesiog finansiskai neapsimokes turet vyra  schmoll.gif jau tada geriau vienai. Nes, jei as suvalgau 1 mamuta, o vyras 3, tai ko as turiu plesytis, kad namo 2 mamutus partempciau? o tikrai tokiu yra, nes kitaip rekia, kad jei saskaitos ne per puse, tai moteris barakuda  doh.gif

Kaip kaip kaip? Nuoširdžiai nesupratau?
Čia todėl, kad vyrai daugiau valgo ar šiaip babkių ryja? Kažkaip nesitiki. g.gif
Atsakyti
QUOTE(BitėMaja @ 2014 12 17, 16:51)
Aš suprantu jūsų šeimos modelį, viskas faina, jei jis jums abiems priimtinas. Ir aš nemanau, kad kuris nors iš jūsų atlieka svarbesnį vaidmenį.
Tačiau mano nuomone, tai ne moters didesnis indėlis į buitį lemia jos mažesnį materialinį indėlį. Tiesiog toks pasidalijimas. Nemanau ir kad viską susigriebti turi moteris, t.y. plėšytis darbe, ir dirbti namuose.
"Šiais laikais" įmanomas, ir populiarėja sakyčiau, kitoks pasidalijimas rolėmis. Yra daug porų, kuriose abu dirba, uždirba panašiai, namuose dalijasi buitį ir rūpestį vaikais (pvz. vaikus vienas nuveža, kitas parveža, ir pan.). Ir ne kažkokia baisi naujovė jau ir tėvystės atostogas dalintis. Ar tokių šeimų nepažįstate?

Ar jums mano apibūdintas vyras yra lepšis? unsure.gif
Papildyta:

Čia todėl, kad vyrai daugiau valgo ar šiaip babkių ryja? Kažkaip nesitiki. g.gif

zinok as mazai tokiu seimu, kaio tu apibudinai pazistu. lb mazai. taip ant greituju tik viena prisiminiau. daugumoj vis tik pasidalijimas panasus i mano seima. ir dar keleta zinau tokiu, kur moteris viska tempia, dirba, panasiai uzdirba, ir dar vaikais bei buitim praktiskai vienos rupinasi.
tai kas tie vyrai, ne lepsiai?

leksa norejo pasakyt, kad vyras brangesnis subjektas pas ja seimoj uz moteri, t.y daugiau valgo, brangesni produktai gal, ir kiekis didesnis. gal dar pvz daugiau benzo isnaudoja, brangesnius nei ji hobius turi. tiesiog jos seimoj jis daugiau pinigu sau isleidzia, nei ji. todel ir jo indelis i seima turi buti didesnis.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 12 17, 16:10)
zinok as mazai tokiu seimu, kaio tu apibudinai pazistu. lb mazai. taip ant greituju tik viena prisiminiau. daugumoj vis tik pasidalijimas panasus i mano seima. ir dar keleta zinau tokiu, kur moteris viska tempia, dirba, panasiai uzdirba, ir dar vaikais bei buitim praktiskai vienos rupinasi.
tai kas tie vyrai, ne lepsiai?
leksa norejo pasakyt, kad vyras brangesnis subjektas pas ja seimoj uz moteri, t.y daugiau valgo, brangesni produktai gal, ir kiekis didesnis. gal dar pvz daugiau benzo isnaudoja, brangesnius nei ji hobius turi. tiesiog jos seimoj jis daugiau pinigu sau isleidzia, nei ji. todel ir jo indelis i seima turi buti didesnis.

Na, galim sutarti, kad toks yra lepšis 4u.gif
Toks variantas yra dar mažiau įdomus, nei "siena".

OK, čia ji konkrečiai apie saviškį? Kažkaip radikaliai išlaidos skiriasi, įdomu. Ir dar vyro nenaudai. Manyčiau, kad pagal tokį apibūdinimą labai daug vyrų turėtų būti, kuriems jų moterys "neapsimoka" cool.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 12 17, 16:34)
*asmeniskai as nepazistu nei vienos tokios seimos,t ai nelabai isivaizduoju, kad tokiu Lietuvoj is viso yra  g.gif o jei yra, tai kazin kiek  g.gif
**pritariu  drinks_cheers.gif Bet jei visus iki paskutinio cento isleidzia, kad prisidetu prie seimos gerbuvio ir a nei kapeikos negali atsidet sau, juodai dienai ar pan., tai irgi nera gerai.

Bet zinot, jei man reikes i seimos biudzeta idet lygiai kiek vyras ir uz viska sumoket per puse, tai man tiesiog finansiskai neapsimokes turet vyra  schmoll.gif jau tada geriau vienai. Nes, jei as suvalgau 1 mamuta, o vyras 3, tai ko as turiu plesytis, kad namo 2 mamutus partempciau? o tikrai tokiu yra, nes kitaip rekia, kad jei saskaitos ne per puse, tai moteris barakuda  doh.gif

Tamsta turi vyrą tik finansams? Tik tam jo ir reikėjo? g.gif Neturi reikšmės, kuris uždirgba daugiau. Jokios. Viskas eina į vieną biudžetą. Nesvarbu, ar moteris daugiau uždirba, ar vyras. Absoliučiai nesvarbu. Esmė, kad abu dirba, o ne veltėdžiauja. Baigėsi laikai kai vyrui reikėjo užmušti mamutą. Moteris lengvai gali jį nusipirkti (mamutą). Kaip ir vyras.
Atsakyti
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 17, 17:36)
Tamsta turi vyrą tik finansams? Tik tam jo ir reikėjo?  g.gif Neturi reikšmės, kuris uždirgba daugiau. Jokios. Viskas eina į vieną biudžetą. Nesvarbu, ar moteris daugiau uždirba, ar vyras. Absoliučiai nesvarbu. Esmė, kad abu dirba, o ne veltėdžiauja. Baigėsi laikai kai vyrui reikėjo užmušti mamutą. Moteris lengvai gali jį nusipirkti (mamutą). Kaip ir vyras.

o kai yra vaikai? kai moteris juos namie augina, tai cia veltedziauja? pvz kokius 4. arba jei vyras uzdirba 20000, o moteris 1500 ir jos darbas rutiniskas, neidomus, moraliskai sunkus ir pan. vis tiek ji turi eit i ji, nors kur kas gal laimingesne butu nedirbdama. nu niekaip niekaip tam nepritarsiu. kiekviena seima sprendzia, kas ir kaip i ja temps mamutus. ir jei sprendimas yra, kad moteris nedirbs, tai tikrai nereiskia, kad jis bus veltede. juktada automatiskai ji buityje daugiau dirbs, vaikais daugiau rupinsis nei vyras. kur cia tu veltedziavima matai?
as pvz nedrisciau ilgai nedirbt, nes bijociau likt be savu pinigu, stazo ir kvalifikacijos. bet cia as bijociau, as esu nusvilus. pazistu moteru, kurios nebijo, jauciasi puikiai. ir as tikrai ju niekaip nepavadinciau veltedem, turi savus uzsiemimus, tikrai nesedi per dienas serialus ziuredamos. o jei numezga kam koki megztini uz pinigus, tai ju vyrai tikrai nereikalauja tu pinigu i seimos biudzeta det.
turi moteris savo pinigu turet pasitaupius, privalo tiesiog. kaio ir vyras. tai logiska ir racionalu. ir tikrai nematau tikslo aklai viska mest i bendra biudzeta
Papildyta:
QUOTE(BitėMaja @ 2014 12 17, 17:32)

OK, čia ji konkrečiai apie saviškį? Kažkaip radikaliai išlaidos skiriasi, įdomu. Ir dar vyro nenaudai. Manyčiau, kad pagal tokį apibūdinimą labai daug vyrų turėtų būti, kuriems jų moterys "neapsimoka" cool.gif bigsmile.gif

kodel? ka jau tos moterys taip brangiai sau leidzia, kad vyrams neapsimoka?
na as ir taip ir taip skaiciuoju, mes su mb tai lb panasiai savo asmeninems reikmems isleidziam. nu gal mano batai brangesni, kirpykla, ar sporto klubas. bet jo medziokles hobis pakankamai brangus, suvalgo daugiau vyras, visokioms elektronikos naujovems daugiau isleidzia. taip ir issilygina tos islaidos. o jei pvz nebuciau batu maniake, neiciau i brangu sporto kluba, tai tada vienareismiskai jis butu brangiau kainuojantis subjektas seimoje. matyt taip kazkaip ir yra pas Leksa
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 12 17, 17:47)
o kai yra vaikai? kai moteris juos namie augina, tai cia veltedziauja? pvz kokius 4. arba jei vyras uzdirba 20000, o moteris 1500 ir jos darbas rutiniskas, neidomus, moraliskai sunkus ir pan. vis tiek ji turi eit i ji, nors kur kas gal laimingesne butu nedirbdama. nu niekaip niekaip tam nepritarsiu. kiekviena seima sprendzia, kas ir kaip i ja temps mamutus. ir jei sprendimas yra, kad moteris nedirbs, tai tikrai nereiskia, kad jis bus veltede. juktada automatiskai ji buityje daugiau dirbs, vaikais daugiau rupinsis nei vyras. kur cia tu veltedziavima matai?
as pvz nedrisciau ilgai nedirbt, nes bijociau likt be savu pinigu, stazo ir kvalifikacijos. bet cia as bijociau, as esu nusvilus. pazistu moteru, kurios nebijo, jauciasi puikiai. ir as tikrai ju niekaip nepavadinciau veltedem, turi savus uzsiemimus, tikrai nesedi per dienas serialus ziuredamos. o jei numezga kam koki megztini uz pinigus, tai ju vyrai tikrai nereikalauja tu pinigu i seimos biudzeta det.
turi moteris savo pinigu turet pasitaupius, privalo tiesiog. kaio ir vyras. tai logiska ir racionalu. ir tikrai nematau tikslo aklai viska mest i bendra biudzeta

Vaikų auginimas laikinas reikalas, paskui yra darželiai ir t.t. Visų darbai, na beveik, rutiniški ir neįdomūs. Be to, reikia stažo, senatvės pensijos (ar vaikams ant galvos geriau sėdėt?), kvalifikacijos, pagaliau, itin svarbus savęs realizavimas viešumoje. Mano viena pažįstama, vyras mirė, ir... liko ant ledo. Niekad nedirbo, niekur neima, pajamos nulinės, giminės maitina, va kaip. Klausimas, kas kaltas, kad buvo višta ir niekada nedirbo? Kol vyras sveikas gyvas buvo, viskas gerai, o va atsitiko, ir šakės. Pvz. aš daugiau už savo draugą uždirbu. Mano kita draugė uždirba bent 3 kartus daugiau nei vyras. Nemato problemų.
Atsakyti
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 17, 17:54)
Vaikų auginimas laikinas reikalas, paskui yra darželiai ir t.t. Visų darbai, na beveik, rutiniški ir neįdomūs. Be to, reikia stažo, senatvės pensijos (ar vaikams ant galvos geriau sėdėt?), kvalifikacijos, pagaliau, itin svarbus savęs realizavimas viešumoje. Mano viena pažįstama, vyras mirė, ir... liko ant ledo. Niekad nedirbo, niekur neima, pajamos nulinės, giminės maitina, va kaip. Klausimas, kas kaltas, kad buvo višta ir niekada nedirbo? Kol vyras sveikas gyvas buvo, viskas gerai, o va atsitiko, ir šakės. Pvz. aš daugiau už savo draugą uždirbu. Mano kita draugė uždirba bent 3 kartus daugiau nei vyras. Nemato problemų.

Protingas vyras apdraustu gyvybe solidzia suma, jei jo zmona nedirba. Ir nereiktu pergyvent tada del to isgyvenimo jei ka. Siaip visuose modeliuose yra savu pliusu ir savu riziku. Todel vadint kazka veltedziu del ju pasirinkto modelio tikrai nedera.

dar taip pagalvojau, o kas cia blogo jei vaikai, kuriu mama nedirbo, nes visa savo laika skyre seimai, pades mamai senatveje materialiai? nu kame cia nusikaltimas? gal ji anukus jiems sentavej paziures, ar namuose tvarkytis uz tai pades. pvz uzaugina moteris 4vaikus, ir ka, cia jiems dabar tragedija susimest mamai ant pragyvenimo, jei ja beda prispaude ir pajamu neturi?
siaip ziauru kai siuolaikiniam pasauly niekas uz nieka nebenori buti atsakingas. visi isivaizduoja kad yra niekam nieko neskolingi ir jauciasi lb kieti arogantiskai destydami, kaip kiekvieno pareiga sau mamuta parsitempt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Le Murka: 17 gruodžio 2014 - 18:09
QUOTE(BitėMaja @ 2014 12 17, 16:51)

tai as parasiau del to, jog yra moteru (vyru irgi), kurios teigia, kad seimos saskaitas tiek vyras, tiek moteris turi apmoket lygiai per puse. Su tuo as nesutinku, nes tuo atveju man gautusi, kad as padengiu dali vyro islaidu ir man is mano algos ne kas beliktu. Pigiau tada gautusi vienai gyvent, nes tada ir pasitaupyt galeciau, o jei su vyru moket 50/50, tai man men. gale neretai liktu ir nulis ( o vyrui kelis tukstanciai).

QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 17, 17:36)
Tamsta turi vyrą tik finansams? Tik tam jo ir reikėjo?  g.gif Neturi reikšmės, kuris uždirgba daugiau. Jokios. Viskas eina į vieną biudžetą. Nesvarbu, ar moteris daugiau uždirba, ar vyras. Absoliučiai nesvarbu. Esmė, kad abu dirba, o ne veltėdžiauja. Baigėsi laikai kai vyrui reikėjo užmušti mamutą. Moteris lengvai gali jį nusipirkti (mamutą). Kaip ir vyras.

niekur nerasiau, kad tik finansams. As pajegi save issilaikyt pilnai. ir bedirbdama "i kojine" atsidedu irgi (vyras zino, o tai prasides kaltinimai, kaip apgaudineju, manipuliuoju ir t.t.). Bet savo seimos atveju nemanau, kad privalau duot i seimos biudzeta lygiai kiek ir vyras schmoll.gif Sutinku, kad reikia islaikyt vyra, jei seimoj beda, darbo netektis, liga ar pan., bet nesutinku, kad dirbanti darbinga vyra moteris turetu paremti finansiskai.
Atsakyti
Pvz. aš daugiau už savo draugą uždirbu. Mano kita draugė uždirba bent 3 kartus daugiau nei vyras. Nemato problemų.
[/quote]

AS tai matau tame problemu. Na nebent tas jo maziau yra pakankamai daug. Nzn ar gali moteris deramai gerbt vyra, uzdirbanti pvz minimuma, kai pati tuo tarpu 3000 gauna.
Atsakyti
[quote=Le Murka,2014 12 17, 23:46]
Pvz. aš daugiau už savo draugą uždirbu. Mano kita draugė uždirba bent 3 kartus daugiau nei vyras. Nemato problemų.
[/quote]
AS tai matau tame problemu. Na nebent tas jo maziau yra pakankamai daug. Nzn ar gali moteris deramai gerbt vyra, uzdirbanti pvz minimuma, kai pati tuo tarpu 3000 gauna.
[/quote]
Lengvai galima gerbti. Matau problemą tame - neuždirbi pinigų, nėra ko tavęs ir gerbti. Va čia tai bėda. Dzin, kiek kas uždirba. Beje, vyras ten kaip tik MMA uždirba. Ir dukra suaugus ir nemato bėdos. Sutaria labai gražiai. Ir kaip tik žmona verslą turi.
Atsakyti