Sakyti,kad zuves,dar anksi. Manosios dvi sekmingai uzsiaugino naujas skroteles.
[/quote]
maniskes kelios ir naujas skroteles uzsiaugino. as ispjausciau viska, kiek supuve ir cimonanu barsciau.
(cia kazkodel cituoja ne taip, kaip turetu...)
[/quote]
As ten irgi esu pakrapsciusi bet dar iki to laiko, kai nezinojau, jog cinamonu galima tepti pazeistas vienas, dabar tas vrsutinis lapas toks kietas pasidares, kad nelabai imanoma ji pajudinti arciau skroteles
Papildyta:
Pas mane panašios baltos dėmelės buvo ant dviejų phalaenopsių, kuriuos buvo užpuolę skydamariai (paprasti, ne miltuotieji). Pirmiausia pastebėjau rudus taškelius, panašius į rudus skydelius ar karputes ant apatinės lapų pusės. Įdėmiau apžiūrėjusi pamačiau ir tokius baltus taškelius (panašius į išgraužtas vietas). Skydamarius išnaikinau su actara.
Ir jūs įdėmiai iš arti apžiūrėkite visas lapų puses ar nesimato kokių kenkėjų - mano galva čia vienokių ar kitokių kenkėjų išgraužtos vietos

......................
Phalaenopsiai naujų skrotelių užsiauginti negali - tiesiog mirštantis augalas, kuris nebeturi augimo taško (kitais žodžiais tarant kurio skrotelė nebegyva), stengiasi pasidauginti leisdamas keikius.
Nuotraukoje matomas augalas taip pat skrotelės nebeturi, tačiau jei šaknys gyvos yra šansų, kad iš šono išaugs keikis ir gal net ne vienas

[/quote]
Na apziurejau idemiai, kaip ir jokiu gyviu nematau, nebent mikroskopu reiketu, neissiviazduoju. Is papatines lapu puses visiskai sveikai atrodo, ten tokie kaip spuogiukai isoke nors apatinis mazasis lapukas jau turi ir juoda demyte, jau cia tikrai ne kas, nes jis jau toks ir papiepes atrodo... Saknys tai atrodo tikrai, kaip sveikos, as ja palaisciau pries pora dienu, tai dar ir dabar zalios viduje, tik va jo isore ne kokia. Nors turiu nuojauta, kad visai net netinkami namai pas mane orchidejoms augti. Turiu dvi ir abi, kaip cia sakoma salotos. Sita, kuri negaluojanti, tai turejo du ziedstiebius, kai atsiveziau, aisku ilgai nezydejo. Po to ilgai stovejo rami, kol vasara is vieno ziedztiebio islindo kelii ziedukai, po to kai tie ziedukai nukrito ir tas ziedstiebis isdziuvo, o kitas dar vis stovi, nelendu prie jo, tik nukirpau iki pirmo miegancio zieduko. Tai vat, pavasari pasiryzus persodinti jas abi. Aisku ir dar dvieju noreciau, tik jei taip man su jomis nesiseka tuomet gaila tik bus...