Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 01 22, 20:29)
sveiki, gal kam pravers šis straipsnis http://gyvenimas.del...a.d?id=44781415

ši nuoroda jau senai įdėta pirmame puslapyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 01 22, 21:32)
ši nuoroda jau senai įdėta pirmame puslapyje smile.gif

nepamačiau doh.gif, tada sėdžiu tyliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 22 sausio 2013 - 20:44

Primenu, kad anksčiau skelbtas seminaras Kaune apie rūšinių falenopsių priežiūrą - ATŠAUKTAS ryšium su Kaune paskelbta gripo epidemija
Sveiki sveiki  :heartsfade:

Kai yra noro, nebūna blogo oro - Lietuvos orchidėjininkų draugija kviečia į seminarą Kaune! Sausio 26 d., šeštadienį, 12 val. tradiciškai susitinkame Raudondvario pl. 107, restorane–klube „Combo“ (banketinėje salėje).

Seminaro tema - Phalaenopsis gentis.
Atsakyti
Sveiki, šiandien maximoje, užmačiau nukainota dendoriuma, šaknų nesimato, nes indelis baltas, dar žydi, ir stiebai tokie geltoni šviesiai, ir po minkščiai. Ar apsimoka pirkti? Lapu nauju neleidžia nesimato, bet tie dar žali g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunshine0000 @ 2013 01 25, 13:55)
Sveiki, šiandien maximoje, užmačiau nukainota dendoriuma, šaknų nesimato, nes indelis baltas, dar žydi, ir stiebai tokie geltoni šviesiai, ir po minkščiai. Ar apsimoka pirkti? Lapu nauju neleidžia nesimato, bet tie dar žali  g.gif

nerizikuočiau schmoll.gif
Atsakyti
aha, ir aš nepirkčiau, gali būti nušalęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 25 sausio 2013 - 13:05
QUOTE(zuzla @ 2013 01 25, 14:05)
aha, ir aš nepirkčiau, gali būti nušalęs.

Aš irgi taip galvoju, nes nekaip atrodo, dar falenopsiu mačiau gražių nukainuotu, bet dažytų, šaknys labai gražios, bet nesinori baltos, nes ir taip visos mano baltos biggrin.gif
Atsakyti
na zinokit, dingo mano vabaliukai. Ukinis muilas pasiteisino, tik nezinia ar ilgam. As vasara rozes purskiu nuo amaru ukinio muilo tirpalu ir svogunus laistau nuo sakniniu vabalu ir kirminu, todel pamaniau, kad ir cia nepakenks. gelytes irgi dar gyvos. tikiuosi viskas bus ok. bet galvoju, kad ta laistyma reikes pakartoti po poros savaiciu. ka manot? gal ir jus esat taip bande? kaip sekesi?
Atsakyti
QUOTE(Krirma @ 2013 01 25, 15:11)
na zinokit, dingo mano vabaliukai. Ukinis muilas pasiteisino, tik nezinia ar ilgam. As vasara rozes purskiu nuo amaru ukinio muilo tirpalu ir svogunus laistau nuo sakniniu vabalu ir kirminu, todel pamaniau, kad ir cia nepakenks. gelytes irgi dar gyvos. tikiuosi viskas bus ok. bet galvoju, kad ta laistyma reikes pakartoti po poros savaiciu. ka manot? gal ir jus esat taip bande? kaip sekesi?

Geriau jau sausiau palaikyk, negu po poros savaičių vėl laistyk. Tiems vabaliukams kaip tik drėgmės ir reikia. O be to jie visai nepavojingi gėlei, tik šiaip nervina augintojus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2013 01 22, 18:30)
dvi orchidejos baigia nusibaigt 
persodinau jas, buvo nemazai supuvusiu saknu, visas jas pasalinau, pasodinau i nauja subtrata. bet labai ir toliau gelsta.
tai nuo puvinio ar nuo kenkeju?
kokiu dar budu galite pasiulyte kenkejams naikinti. parduotuveje siule tik actra  verysad.gif

nuo kenkėjų tikrai taip lapas negelstų ir nekristų schmoll.gif Labiau tikėtinas puvinys. O kaip skrotelė, ar sveika?

O kai nukirpote negyvas šaknis ar jas dezinfekavote, padžiovinote ir aš persodinusi nelaistėte kelias dienas?

Dėl kenkėjų tai pirmiausia reiktų žinoti kokie jie ir tada jau galima parinkti jų naikinimo priemones - kad ir koks actara galingas chemikalas, bet ne visus kenkėjus ir ji veikia.

Dar iš populerenių yra neemzalis (ir Senukuose, ir Ermitaže, ir Žalioj stotelėj būna).

Atsakyti
HELP. Mano orchidejo kazkaip labai staigiai pradejo mesti ziedelius. Nudziusta ir nukrenta Net vienas ne visai prasiskaleidas jau dziuna. Kazi kas galejo buti. Taip graziai zydejo visa laika (rugseji isigijau). Gal kas galite patarti? Gal jei ant palanges nuo radiatoriu per karsta?
Atsakyti
Gali būti daug priežasčių, kodėl meta pumpurus. Žiemą dažnai tiesiog neišsivysto kai kurie pimpurėliai, neišmaitina. Nuo sausros, drėgmės trukumas, per sausas oras. Nuo radiatoriaus skleidžiamos šilumos. Galėjo apšalt, jei langą atidarote. Nuo skersvėjo.
Atsakyti