QUOTE(mumrikas @ 2013 01 27, 21:32)
Mano akimis žiūrint tas lapas tikria negražus ir dar negražiau toje vietoje, kur jis tvirtinasi prie "kūno" - matosi irgi kažkokia juoda ar pilka dėmė

Kažkaip nuo mechaninių pažeidimų tikrai lapai nejuoduoja - esu ne vieną lapą netyčia ir nulaužusi, ir nuplėšusi, bet ta vieta kaip tik šviesi būna - kai uždžiūna plėšimo vieta, tai ji tokia šviesiai žalsva ar rusva lieka, bet tikrai ne tamsi
Jei lapai glemba, tai beveik garantija, kad bėdos su šaknimis - mano galva substrate gyvų šaknų nelabai ir likę ir orchidėja bando gelbėtis leisdama daug orinių šaknų kas ir matosi foto. O kai oras sausas iš jo drėgmės ne ką ir paimsi
Aš nieko nelaukusi kirpčiau tą lapą prie pat pagrindo ir įdėmiai apžiūrėčiau kas per dėmė jo apačioje - ar tik ant lapo ji ar ir giliau nueina.
Tada iš kart gėliuką perosinčiau ir tuo pačiu atlikčiau šaknų reviziją. Negyvas standartiškai šalinti dezinfekuojant, o perosinus kurį laiką nelaistyti. Laistyti ne kas kažkiek laiko, o pagal poreikį. Geriausia naudoti medinį pagaliuką kaip drėgmės indikatorių - apie jį jau laaaabai daug priežiūros temoj rašyta ir ne kartą, ir ne du - tiesiog reikėtų paieškoti
Hibridinius phalaenopsius tikrai nesunku reanimuoti, tik svarbu žinoti kaip ir jau kai gėlė atsigauna ją toliau augint tinkamai
Nufotografau kiek matosi kas ten vyksta vazonelyje. Prisipazinsiu.. as neisdrisau jos nei karto persodinti..Ispradziu nemaciau reikalo, nes viskas zydejo ir buvo grazu, veliau atrode baisu, o dabar vel prazydo..
Ta viena apatini lapa as pries kokias 3sav nuplesiau (tikriausiai reikejo kazkaip nukirpti). Jei sakot, kad reikia persodint ir apziuret saknis - taip reiks ir padaryti. O i zieda tiesiog nkreipti demesio ?
p.s. tas lapas kuri nuplesiau jis buvo sekantis po to rudo lapo. Ir ta ruda deme liko nuo apatinio. Nors ant virsutiniu saku irgi daug keistu rudu demiu...
Papildyta:
Atleiskit, kad taip daug klausineju.. Nelabai moku as geles auginti..
Bet butinai issiaiskinsiu kas tas dregme matuojantis pagaliukas
Pridedu dar viena foto. As pakrapsciau ta vieta kur senas nuplestas lapas. Ten nudziuve tik patys krastai ir pagrindinis stiebas lyg ir nepazeistas. Isskyrus netoli tos vietos maza rusva taskukia. Visos rudos demes ant saknu yra kietos ir pirstu lieciant neatrodo kaipp puviniai. Greiciau tai kaip rudos spalvos deme. Nes saknys bent virsutines su demem kietos ir nesuvyte..