Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Man tai tie juoduliai ant lapo pakraščio ir kelios tamsios nedidelės dėmelės keistai atrodo - ar jos nešlapiuojančios, sausos?

Vazonėlyje šaknys lyg ir gražiai atrodo, bet vis tiek lapai nei iš šio, nei iš to neglemba - vis tiek su šaknimis kažkas ne taip g.gif Ir orinių labai daug leidžia - vadinasi kažkodėl pakankamai drėgmės iš substrato paimti nesugeba?

Aš jums dar siūlyčiau įdėti šias nuotraukas vat į šią augalų priežiūros temą LOD forume - ten renkasi ypač patyrę orchidėjų augintojai ir gal jie kažką gudraus patartų.

http://www.orchids.l...h...53&start=90

Jei tai būtų mano orchidėja (nereiškia, kad tai būtų teisinga - tiesiog aš taip daryčiau blush2.gif ), tai žiedstiebį palikčiau, o pačią gėlytę persodinėčiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 27, 23:36)
Man tai tie juoduliai ant lapo pakraščio ir kelios tamsios nedidelės dėmelės keistai atrodo - ar jos nešlapiuojančios, sausos?

Vazonėlyje šaknys lyg ir gražiai atrodo, bet vis tiek lapai nei iš šio, nei iš to neglemba - vis tiek su šaknimis kažkas ne taip g.gif  Ir orinių labai daug leidžia - vadinasi kažkodėl pakankamai drėgmės iš substrato paimti nesugeba?

Aš jums dar siūlyčiau įdėti šias nuotraukas vat į šią augalų priežiūros temą LOD forume - ten renkasi ypač patyrę orchidėjų augintojai ir gal jie kažką gudraus patartų.

http://www.orchids.l...h...53&start=90

Jei tai būtų mano orchidėja (nereiškia, kad tai būtų teisinga - tiesiog aš taip daryčiau blush2.gif ), tai žiedstiebį palikčiau, o pačią gėlytę persodinėčiau blush2.gif

Aha, patys juoduliai sausi, neslapiuoja. Nesu maciusi tikro puvinio orchidejo del tvirtinti negaliu. Bet manau, kad jei putu toj vietoj tai gal minsta butu ?
Aciu, dar bandysiu sitam forume pasirodyti blush2.gif Jei isvis verta..Prasta is manes geliu augintoja doh.gif
Atsakyti
Man toks kvailas klausimas iskylo ax.gif o orchidejos nenusensta?
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 01 28, 12:19)
Man toks kvailas klausimas iskylo  ax.gif  o orchidejos nenusensta?

Nusensta, bet po daaaug metų biggrin.gif Aišku dar žiūrimnt apie ką kalbama - raibuolės jau peržydėjęs auginys galima sakyti senas, jis leidžia tik naujus auginius ir po kurio laiko nunyksta. Phalaenopsiai yra ilgaamžiai (kaip su hibridiniais nelabai žinau, bet esu skaičiusi apie dešimt su virš metų auginamus ir puikiausiai augančius bei atrodančius).

Rūšiniai taip pat puikiausiai auga daug metų - vat šiam phal. gigantea 25 metai ir atrodo puikiai

http://www.google.co.../...ivns&itbs=1

Maniškiam seniausiam eina šešti metai ir jis dabar atrodo nuostabiai kaip niekad anksčiau. Kai nusipirkau buvo vat toks vidutinio dydžio (baltas dešinėje)

http://public.fotki....aenopsis-1.html

Pernai buvo jau toks

http://public.fotki....aenopsis-4.html

O prieš kelias dienas vat toks - pats gėliokas išaugo didžiulis - mano trijų metų bernužėlis beveik pasislėpt po juo gali thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
[quote=mumrikas,2013 01 28, 12:42]

dekui uz toki issamu atsakyma thumbup.gif
as taip pat turiu toki balta phal. Jam jau apie 5 metus, tai del to ir iskylo klausimas kiek laiko as dar galesiu kuo dziaugtis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Ožiaragė-: 28 sausio 2013 - 13:42
sveikos, as pas jus ateinu vel su klausimu. mano falenopsio lapukai yra nuolat "nukare" ar palaistyta ji, ar ne. maniau, kad kazkas su saknimis, pasiziurejau - lyg normalios, gal ju siek tiek mazokai, nes pries metus su biskium buvau apkarpius "negrazias" (kurios pasirode man supuvusios, minkstos). per siuos metus ji zydejo jau 3 kartus, gal pailseti reikia jai? dar randu tarsi voratinkliu ant jos ir vabaliukai pasirodo, kai palaistau, gal cia jie kalti? atrodo, viska papasakojau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eddii: 28 sausio 2013 - 14:45
QUOTE(Eddii @ 2013 01 28, 14:42)
sveikos, as pas jus ateinu vel su klausimu. mano falenopsio lapukai yra nuolat "nukare" ar palaistyta ji, ar ne. maniau, kad kazkas su saknimis, pasiziurejau - lyg normalios, gal ju siek tiek mazokai, nes pries metus su biskium buvau apkarpius "negrazias" (kurios pasirode man supuvusios, minkstos). per siuos metus ji zydejo jau 3 kartus, gal pailseti reikia jai? dar randu tarsi voratinkliu ant jos ir vabaliukai pasirodo, kai palaistau, gal cia jie kalti? atrodo, viska papasakojau..

Nesu orchidėjų žinovė, bet ir pas mane laksto vabaliukai, kai palaistau gėlytę.. Tai forumietės mane patikino, kad tie vabaliukai atsiranda nuo per didelės drėgmės, bet augaliukui nekenkia ax.gif Be to, sako reikia ilgiau padžiovinti orchidėją ir turėtų tie vabaliukai išnykti, aišku, jeigu pas Jus tie patys vabaliukai. O dėl voratinkliukų ir lapų negaliu patarti, Laukite ką patars žinovės 4u.gif
Atsakyti
voratinkliai gali būti voratinklinių erkučių arba miltuotųjų skydamarių darbas (skydamarių "kūriniai" panašesni į vatos gumulėlius nei į voratinklius). Įdėmiau apžiūrėkite tuos voratiklius ir gal rasite jų gyventojus. Tada jau lengviau atpažint kenkėjus ir patarti kokiais būdais juos naikinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 28, 18:22)
voratinkliai gali būti voratinklinių erkučių arba miltuotųjų skydamarių darbas (skydamarių "kūriniai" panašesni į vatos gumulėlius nei į voratinklius). Įdėmiau apžiūrėkite tuos voratiklius ir gal rasite jų gyventojus. Tada jau lengviau atpažint kenkėjus ir patarti kokiais būdais juos naikinti  4u.gif

man tie vabaliukai nekenkia, tik aprasiau kuo daugiau, kad butu jums lengviau kazka sugalvoti, kas mano orchei negerai...
Atsakyti
QUOTE(Eddii @ 2013 01 28, 22:31)
man tie vabaliukai nekenkia, tik aprasiau kuo daugiau, kad butu jums lengviau kazka sugalvoti, kas mano orchei negerai...

Kad jums nekenkia tai tikiu, o vat kaip orchidėjai dar nežinia biggrin.gif

Tiesiog vabaliukai, mintantys yrančiu substratu, jokių voratinklių negamina, o jūs paminėjot, kad ant jūsų gėlės "dar randu tarsi voratinkliu". Kaip jau ir minėjau voratinklius ar į juos panašius darinius gamina voratinklinės erkės ar miltuotieji skydamariai, o vat jie kenkia augalams ir dar kaip mirksiukas.gif

Dėl lapų suglebimo, tai pagrindinė priežastis gali būti per retas laistymas arba problemos su šaknimis (augalas nesugeba paimti drėgmės iš substrato, nors jos ten ir pakanka). Kitų priežasčių staigiai nesugalvoju g.gif

Kad nuo ilgo žydėjimo raukšlėtųsi lapai teoriškai gali būti, bet vėl logiškai mąstant, jei augalas žydi, vadinasi tam turi jėgų ir jei su šaknimis viskask gerai, tai ko tiems lapams suglebt - tiesiog pasiimtų tiek drėmės, kiek reikia.

Ir pas mane yra kelios orchidėjos, kurios be jokių pertraukų žydi jau pusantrų metų ar ilgiau, leidžia naujus žiedstiebius, bet lapai standūs ir tik jei ilgiau palieku nepalaisčiusi (esu iš žmonių "džiovntuvų", o ne "laistytuvų") pamatau, kad šiek tiek pradanda standumą, bet palaisčius reguliariau gan greit lapų kietumas atsistato 4u.gif
Atsakyti
paskaiciau, kad jie lapais minta, o labai lyg ir sveiki, apart to, kadd suglebe..
Atsakyti
Mumrikas o jau kokia gražuolė per 6 metus užaugo... wub.gif
Faktas tas, kuo daugiau metų tuo orchidėjos gražėja... Kad taip ir su mumis butu... hihihi.gif
Atsakyti