Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Skaiciau, kad orchidejos megsta minksta vandeni (lietaus ar sniego). Istirpdziau sniega, bet ant kibiro liko juoduliu. Nelabai svarus tas sniego tirpsmo vanduo. Tai ar galima tokiu laistyti ar geriau jau tada is ciaupo? g.gif o gal filtruoti kazkaip?
Atsakyti
Tuo paciu apie vandeni ir as dar paklausiu ax.gif Skaiciau, kad yra skirtumas laistant orchidejas tarp miesto vandentiekio vandens ir vandens is grezinio. Mes gyvenam nuosavame name ir naudojames savo grezinio vandiniu, kuri dar filtruojame. Ka jus manote apie toki vandeni ?Ir ar juo galima laistyti orchidejas ?
Ar vis gi, imti sniego tirpsmo, lietaus ar virinta vandini (kaip ankstesniame poste) ?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 02 01, 19:42)
Skaiciau, kad orchidejos megsta minksta vandeni (lietaus ar sniego). Istirpdziau sniega, bet ant kibiro liko juoduliu. Nelabai svarus tas sniego tirpsmo vanduo. Tai ar galima tokiu laistyti ar geriau jau tada is ciaupo?  g.gif  o gal filtruoti kazkaip?

užšaldykit ir atšildykit vandenį iš čiaupo ir bus jums minkštas vanduo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rurbe @ 2013 02 01, 21:02)
Tuo paciu apie vandeni ir as dar paklausiu  ax.gif Skaiciau, kad yra skirtumas laistant orchidejas tarp miesto vandentiekio vandens ir vandens is grezinio. Mes gyvenam nuosavame name ir naudojames savo grezinio vandiniu, kuri dar filtruojame. Ka jus manote apie toki vandeni ?Ir ar juo galima laistyti orchidejas ?
Ar vis gi, imti sniego tirpsmo, lietaus ar virinta vandini (kaip ankstesniame poste) ?
Aciu  4u.gif

Aš sniegą renku kai šviežiai būna pasnigę, nes ilgiau pastovėjusiame sniege tikrai kaupiasi nešvarumai - privačių namų rajonuose nemažai žmonių šildosi malkiniais katilais, tai ore suodžių šaltu oru tvyro nemažai, kurie nusėda ant žemės po kurio laiko.

Daugiabučių rajonuose visokio "gėrio" nė kiek ne mažiau, nes vėl gi kiti, bet ne mažaiu ar net labiau bjaurūs taršos šaltiniai.

Jei jau nesninga ilgesnį laiką, tai imu kastuvą ir einu į žygį biggrin.gif T.y. keliose vietose esam sustumę didžiules sniego krūvas, kai nukasinėjom kiemą po didžiūjų snigimų ir pūgų. Giliai atkasus sniegas būna gražus ir baltas.

Bet kokiu atveju jį ištirpinusi nukošiu per trigubą medžiagą. Ar kas vandenyje būna ištirpę nežinau, orchidėjos nesiskundžia, o vizualiai žiūrint tas vanduo būna skaidrus kaip krištolas thumbup.gif

QUOTE(zuzla @ 2013 02 01, 21:03)
užšaldykit ir atšildykit vandenį iš čiaupo ir bus jums minkštas vanduo smile.gif

Bet tai reik tam pirmiausiai tuščią ir didelę kamerą turėt biggrin.gif

Pas mane kameroj gal kokia stiklinė ar dvi šaldyt tilptų, bet mano "plantacijai" per kartą palaistyt ir poros trilitrinių stiklainių maža doh.gif

.............

Grįžtant prie klausimo apie gręžinio vandenį, tai pirmiausia reikia žinot jo vandens sudėtį, nes skirtingų gręžinių vanduo gali labai skirtis.

Mes darėme savo gręžinio vandens išsamų tyrimą, tai bakterijų nerasta, dvivalentės geležies nugeležinimo gręžiniai pastatyti, o visų kitų elementų norma thumbup.gif Bet vis jei turiu galimybę, tai visad laistau lietaus ar tirpinto sniego vandeniu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 02 01, 23:04)
Aš sniegą renku kai šviežiai būna pasnigę, nes ilgiau pastovėjusiame sniege tikrai kaupiasi nešvarumai - privačių namų rajonuose nemažai žmonių šildosi malkiniais katilais, tai ore suodžių šaltu oru tvyro nemažai, kurie nusėda ant žemės po kurio laiko.

Daugiabučių rajonuose visokio "gėrio" nė kiek ne mažiau, nes vėl gi kiti, bet ne mažaiu ar net labiau bjaurūs taršos šaltiniai.

Jei jau nesninga ilgesnį laiką, tai imu kastuvą ir einu į žygį biggrin.gif  T.y. keliose vietose esam sustumę didžiules sniego krūvas, kai nukasinėjom kiemą po didžiūjų snigimų ir pūgų. Giliai atkasus sniegas būna gražus ir baltas.

Bet kokiu atveju jį ištirpinusi nukošiu per trigubą medžiagą. Ar kas vandenyje būna ištirpę nežinau, orchidėjos nesiskundžia, o vizualiai žiūrint tas vanduo būna skaidrus kaip krištolas thumbup.gif

gal klausimas kvailas...o kokia medziaga kosimui naudojat? Mes salia Valakampiu gyvenam, sniegas purvinokas ax.gif Bet siaip tai vanduo skaidrus gaudavosi, tik kad ant kibiro nuosedu juodu nuseda.
Atsakyti
Paprasčiausią baltą medvilnę - kažkoks senas sukarpyras rūbas, neperku kažko specialaus ax.gif
Atsakyti
Perskaičiau patarimus ir temą jau ne pirmą kartą. Mano orchidėjų lapai suminkštėjo (tų, kurios buvo ant palangės sudėtos), įtariu kad šildymo sezonu netinkama vieta joms ant tos palangės. Perkėliau dabar į kitą vietą, bet nežinau, 'lupti' jas iš vazonų, bandyt persodinti ar tiesiog laukti pakeitus vietą. Nors turbūt kai lapai minkšti, susiraukšlėję nieko aš nebesulauksiu ? verysad.gif
Atsakyti
Ne vieną orchidėją esu puikiai "atgaivinusi", t.y. atidavė jas su nukarusiais visiškai "skuduriniais" lapais, o po geros priežiūros tie lapai puikiausia sustandėjo thumbup.gif Teik kad jų standžių forma lieka tokia kaip kad buvusių minkštų, t.y. jei jie buvo nukarę per vazono kraštus, tai ir sukietėję lieka tokios pat formos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 02 02, 15:16)
Ne vieną orchidėją esu puikiai "atgaivinusi", t.y. atidavė jas su  nukarusiais visiškai "skuduriniais" lapais, o po geros priežiūros tie lapai puikiausia sustandėjo  thumbup.gif Teik kad jų standžių forma lieka tokia kaip kad buvusių minkštų, t.y. jei jie buvo nukarę per vazono kraštus, tai ir sukietėję lieka tokios pat formos biggrin.gif

Ne tai viskas tvarkoje, man forma nesvarbi būtų, tiesiog nežinau ką dabar man būtent daryti. Ar palaukti pakeitus vietą ar persodinti?
Atsakyti
Sveikos, auginu savo pirmąsias dvi orchidėjas ( abi gautos dovanų). Viena jų dendrobis nobile. Nužydėjo vasarą, rudenį įšleido net 4 naujus stiebus, tie stiebai išaugo vazono šone, kai jie užaugo sulig senųjų dydžio, vazonas mažas tiesiog pradėjo virsti šonan. Pati gėlė graži ir nekėlė man jokių rūpesčių. Nutariau persodinti. Daug skaičiau apie persodinimą. Šiandien ryžausi. Kai iškėliau iš senojo vazono, išsigandau. ten vien tik šaknys susisukę į baisų gniužulą. Praktiškai nėra jokių žievių ar kitokio substrato, Negana to, jos šaknys visos baltos, l. sausos. Supratau, kad laikiau per sausai. Laistydavau 1 kartą per 2 sav. Tai štai, persodinau ir paliejau. Žinau, kad rekomenduojama persodinus nelaistyt, bet man nuojauta sakė, kad reikia paliet. O štai dabar pradėjau abejot, o gal nereikėjo? Kai manot? g.gif fear.gif
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2013 02 02, 16:48)
Žinau, kad rekomenduojama persodinus nelaistyt, bet man nuojauta sakė, kad reikia paliet. O štai dabar pradėjau abejot, o gal nereikėjo? Kai manot? g.gif  fear.gif

Man atrodo jeigu viskas ok jos šaknims, tai ją galima persodinus palieti g.gif
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2013 02 02, 15:48)
Sveikos, auginu savo pirmąsias dvi orchidėjas ( abi gautos dovanų). Viena jų dendrobis nobile. Nužydėjo vasarą, rudenį įšleido net 4 naujus stiebus, tie stiebai išaugo vazono šone, kai jie užaugo sulig senųjų dydžio, vazonas mažas tiesiog pradėjo virsti šonan. Pati gėlė graži ir nekėlė man jokių rūpesčių. Nutariau persodinti. Daug skaičiau apie persodinimą. Šiandien ryžausi. Kai iškėliau iš senojo vazono, išsigandau. ten vien tik šaknys susisukę į baisų gniužulą. Praktiškai nėra jokių žievių ar kitokio substrato, Negana to, jos šaknys visos baltos, l. sausos. Supratau, kad laikiau per sausai. Laistydavau 1 kartą per 2 sav. Tai štai, persodinau ir paliejau. Žinau, kad rekomenduojama persodinus nelaistyt, bet man nuojauta sakė, kad reikia paliet. O štai dabar pradėjau abejot, o gal nereikėjo? Kai manot? g.gif  fear.gif

tai kaip jus taip skaitėt, kad pasirinkot visai netinkamą laiką persodinimui mastau.gif ir palieti prieš tai reikėjo, kad šaknys elastingesnės būtų, kad nelužinėtų viso proceso metu..
na, persodinot tai persodinot, palaistėt tai palaistėt. su šaknimis viskas gerai. ir laistot gerai, šis dendrobis kaupia vandenį auginiuose, todėl juos rečiau ir laistome, nei tarkim falenopsius.
o laistyti persodinus nerekomenduojama dėl to, kad, jei buvo papuvusių šaknų ir jos buvo pašalintos, pjūvio vietos nepradėtų pūti, greičiau užsitrauktų. arba, jei šaknys buvo pažeistos persodinant, lūžiai spėtų užgyti.
Atsakyti