Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(ritatita @ 2013 02 25, 21:30)
O vandenį kokį Jūs naudojat, nusistovėjusį vandentiekio?

QUOTE(ritatita @ 2013 02 25, 21:41)
Aš naudoju tik virintą, bet pas mane gėlyčių tik 7, tai nesunku dėl tiek ir užvirinti bigsmile.gif

Man labiausiai pasiteisino akvariumo vanduo. Bet kažkur skaičiau, kad virintas tik šiek tiek labiau nei chloruotas iš krano tinka. Geriau tada naudoti nusistovėjusį. Aišku, lietaus ar sniego dar geriau.
Pati nebandžiau tik virinto. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2013 02 25, 22:12)
Man labiausiai pasiteisino akvariumo vanduo. Bet kažkur skaičiau, kad virintas tik šiek tiek labiau nei chloruotas iš krano tinka. Geriau tada naudoti nusistovėjusį. Aišku, lietaus ar sniego dar geriau.
Pati nebandžiau tik virinto.  ax.gif

na aš su vandenuku truputį pažaidžiu biggrin.gif ,t.y. prileidžiu puodą vandens, per naktį nusistovi, paskui užvirinu ir dar kartą palaikau kol nusistovi, tik tada laistau. Nežinau, ar gerai taip daryti, na bet kiekvienas gi kažką naujo atranda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ritatita @ 2013 02 25, 23:16)
na aš su vandenuku truputį pažaidžiu biggrin.gif ,t.y. prileidžiu puodą vandens, per naktį nusistovi, paskui užvirinu ir dar kartą palaikau kol nusistovi, tik tada laistau. Nežinau, ar gerai taip daryti, na bet kiekvienas gi kažką naujo atranda biggrin.gif

Gerai, tik jau tokiu vandeniu laistant reikėtų trąšas naudot, nes užvirus jame nelabai lieka "naudingų" medžiagų 4u.gif

Aš laistau lietaus/sniego vandeniu, bet vasarą, per sausras, taip pat naudoju virintą vandenį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 02 25, 22:29)
Gerai, tik jau tokiu vandeniu laistant reikėtų trąšas naudot, nes užvirus  jame nelabai lieka "naudingų" medžiagų  4u.gif

Aš laistau lietaus/sniego vandeniu, bet vasarą, per sausras, taip pat naudoju virintą vandenį  4u.gif

Kad gyvenant daugiabutyje, nelabai išeina laistyti lietaus ar sniego vandeniu, tai ir tenka naudoti vandentiekio virintą verysad.gif Gyvenat nuosavam name,galima ir švaraus sniego rasti prie namo, o kur rast prie daugiabučio, jei vaikštant gatve baisu kur į kokį šuns kakutį neįlipt biggrin.gif
Atsakyti
Man patiko Mumriko laistymo budas, tik paciai taip "nedaejo". Pati taip pat dazniausiai kibire is akvariumo merkiu.
Ir taip pat auginu ir ant pietines palanges. Paprasciausiai tas langas sauletom dienom nuo pat ryto roletais uzdengtas, nes baisiai saule prikaitina.
Man parupo, ar orch. ir miegamajame auginat? Atleiskit, jei ne pirma kart klausiu...
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 02 26, 01:27)
Man patiko Mumriko laistymo budas, tik paciai taip "nedaejo". Pati taip pat dazniausiai kibire is akvariumo merkiu.
Ir taip pat auginu ir ant pietines palanges. Paprasciausiai tas langas sauletom dienom nuo pat ryto roletais uzdengtas, nes baisiai saule prikaitina. 
Man parupo, ar  orch. ir miegamajame auginat? Atleiskit, jei ne pirma kart klausiu...

Pas mane laaaaaabai daug orchidėjų miegamajame ir puikiai visi miegam thumbup.gif O labai tikslūs ir moksliški paaiškinimai apie orchidėjas ir jų "iškvėpuojamą" ar kaip tik pagaminamą deguonį yra čia

http://www.orchids.l...lit=miegamajame
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 02 26, 01:27)

Man parupo, ar  orch. ir miegamajame auginat? Atleiskit, jei ne pirma kart klausiu...

Aš nemėgstu augalų miegamajam. schmoll.gif cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Tomienė @ 2013 02 26, 00:53)
senukuose mačiau plastikiniai su išgaubtu dugnu, bet be skylių  g.gif ar tinkami tokie?

Man iš vis sunku išsirinkti vazoną gėlėm, nes man būtina skylutė dugne, tik va nežinau kaip orchidėjoms  unsure.gif

QUOTE(mumrikas @ 2013 02 26, 11:10)
Tomiene, su klausimais dėl orchidėjų priežiūros reikia kraustytis į orchidėjų priežiūros temą mirksiukas.gif 

Jei trumpai kalbant apie indus be skylių, tai asmeniškai aš nesugebėčiau tokiuose augint. Visų pirma nėra kaip vandens pertekliui išbėgt, o ir druskų iš substrato nėra kaip išplauti. Būtent apie šiuos klausimus yra kalbama minėtos temos paskutiniuose puslapiuose mirksiukas.gif

Atnešu iš gyrimosi ir pavydėjimo temos. ax.gif

Man tie vazonai patys geriausi ir fainiausi. Tik aš į juos nesodinu, o įdedu plastikinį vazonėlį. Lieka dar daug vietos nuvarvėti vandens pertekliui. O išėmus iš jo permatomas vazonėlis. Gerai matosi ar reikia merkti ar dar ne. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2013 02 26, 12:21)
Aš nemėgstu augalų miegamajam.  schmoll.gif  cool.gif

Tai čia jau iš subjektyvių dalykų, t.y. patinka ar nepatinka, o dėl objektyvių priežasčių, tai nei kenkia, nei deguonį "iškvėpuoja" biggrin.gif

Aš esu "augalų" žmogus ir visur puikiai jaučiuosi, kur tik augalai mane supa (nebūtinai miegamajame) - vat tuo pojūčiu vadovaudamasi ir laikau juos ten, kur patinka, kur gražiai žiūrisi, kur juos matant dūšia atsigauna rolleyes.gif

Aišku į šeimos norus visad kreipiu dėmesį, bet matyt per tiek metų visi supanašėjom ir viems tas pats patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 02 26, 12:35)
Tai čia jau iš subjektyvių dalykų, t.y. patinka ar nepatinka, o dėl objektyvių priežasčių, tai nei kenkia, nei deguonį "iškvėpuoja"  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi nemanau, kad kenkia. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 26 vasario 2013 - 11:41
QUOTE(mumrikas @ 2013 02 26, 11:35)
Tai čia jau iš subjektyvių dalykų, t.y. patinka ar nepatinka, o dėl objektyvių priežasčių, tai nei kenkia, nei deguonį "iškvėpuoja"  biggrin.gif

Aš esu "augalų" žmogus ir visur puikiai jaučiuosi, kur tik augalai mane supa (nebūtinai miegamajame) - vat tuo pojūčiu vadovaudamasi ir laikau juos ten, kur patinka, kur gražiai žiūrisi, kur juos matant dūšia atsigauna rolleyes.gif

Aišku į šeimos norus visad kreipiu dėmesį, bet matyt per tiek metų visi supanašėjom ir viems tas pats patinka  biggrin.gif

Labai pritariu drinks_cheers.gif thumbup.gif Netikiu,kad gėlės iškvėpuoja deguonį smile.gif Yra tokių, kurie šneka, kad jos pritraukia nelaimes, bet man jos tik džiaugsmą teikia ir atrodo, kad mane supranta, nes vieną kartą netyčia nulaužiau žiedstiebį doh.gif ir labai dėl to pergyvenau, o gėlytė, atrodo, lyg tai supratus staigiai išleido naują žiedstiebį wub.gif Tai kaip jų nemylėt ax.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritatita: 26 vasario 2013 - 12:05
Ateinu su problema verysad.gif
Si ryta beliedama pastebejau mazyti balta vabaliuka , labai greit judanti kas per biesas uzpuole mano geliuka? verysad.gif
Atsakyti
Taip pat ir mano piniguoti uzpule tie slykstynes , turbut ir visas kitas geles. Maciau pries pora savaiciu , bet maniau ,kad siaip kokia stambi dulkele. Bet si kart pamaciau labai gerai pajudinus kosminiu greiciu paniro i zeme, ieskau info , bet kas tai galetu buti kolkas nerandu verysad.gif
Atsakyti