Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Arijanda @ 2013 02 26, 15:19)
Taip pat ir mano piniguoti uzpule tie slykstynes , turbut ir visas kitas geles. Maciau pries pora savaiciu , bet maniau ,kad siaip kokia stambi dulkele. Bet si kart pamaciau labai gerai pajudinus kosminiu greiciu paniro i zeme, ieskau info , bet kas tai galetu buti kolkas nerandu  verysad.gif

buvo pas mane pernai piniguoti ir fikusa uzpuole tokios mazos mazos baltos, jei teisingai galvoju tai erkutes, bet jos pavirsiuj makalavosi ir ju buvo ziauriai daug, ypac palaiscius pradedavo knibzdet doh.gif kadangi mano pinguotis laaabai didelis ir is vazono ji iskrapstyt butu sudetingai tai as atsiveziau is pajurio kopu smelio ir uzpyliau ant zemes virsaus sluoksti, aisku dabar jau laistant zemes vel maisosi su tuo smeliu, bet vabaliuku lyg ir nera tfutfutfu unsure.gif

mano orchidejos beveik visos miegamajam ant palanges auga, nes ten vakarine puse smile.gif
Papildyta:
gal kas nors turite, papasakokit kaip sekasi auginti Habenaria medusae 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 02 26, 15:31)
gal kas nors turite, papasakokit kaip sekasi auginti Habenaria medusae  4u.gif

turim turim, bet dar neilgai, tik bandom susidraugauti smile.gif
Atsakyti
Ačiū už pasidalinimą apie augalus ir miegamąjį 4u.gif

Beje, žinios iš mano "ligoninės" - vis pažiūriu (žiūrėti tenka gan dažnai, nes virtuvėj ant palangės sustatytos), nervina mane tokių "nupiepusių" orchidėjų vaizdas doh.gif Galvoju, kaip čia iškentėt ir vasaros sulaukus į lauką jas "ištremt". Ir šiandien bandydama "naują" laistymo būdą, pamačiau naują auginuką ant nuplikusios šaknies, ar kaip ją pavadint (nes ne vieną lapą nuskyniau, tai virš žemės "apsinuogino" šaknis). Ir žemiau auginuko dar ir žiedynstiebis kalasi thumbup.gif
Dėl laistymo purškiant - nežinau, ar mano purškiklis netikęs, bet man nuo substrato gan stipriai aplink vazonus apsitaško. Gaila medinių palangių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 02 28, 00:59)
Dėl laistymo purškiant - nežinau, ar mano purškiklis netikęs, bet man nuo substrato gan stipriai aplink vazonus apsitaško. Gaila medinių palangių  blush2.gif

užklijuokit gražią klijuotę, dabar juk tiek jų yra, ir bespalvių, ir įvairių spalvų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 02 28, 01:59)

Dėl laistymo purškiant - nežinau, ar mano purškiklis netikęs, bet man nuo substrato gan stipriai aplink vazonus apsitaško. Gaila medinių palangių  blush2.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(zuzla @ 2013 02 28, 09:06)
užklijuokit gražią klijuotę, dabar juk tiek jų yra, ir bespalvių, ir įvairių spalvų smile.gif

schmoll.gif Į mano palangę atremtas stalas prie kurio valgom, tikrai nenorėčiau po nosim net ir permatomos klijuotės. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 02 28, 01:59)

g.gif Aš visad purškiu vazoną į rankas paėmusi, bet kartais, kai tingiu ir orchidėja stovi patogioj vietoj purškimui, tai purškiu ir jos nepakėlusi (pas mus palangės irgi gryno medžio), bet kažkaip niekas nesitaško ir palangė nebūna šlapia - nieko po to nevalau schmoll.gif Pagal poreikį pareguliuoju ir purkštuvo antgalį - jį sukinėjant galima daryt platesnę ar siauresnę srovę.

Atsakyti
Gal as labai greit norejau ta darba atlikt, per didele srove nustaciau, bet taskesi kaip reikiant sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 02 28, 11:39)
Gal as labai greit norejau ta darba atlikt, per didele srove nustaciau, bet taskesi kaip reikiant sad.gif

Manau reikėtų pasukinėt purkštuvo antgaliuką ir tinkamo pločio srovę nureguliuot mirksiukas.gif Aš tą darbą ir atlieku greitai, t.y. purškiu visa jėga, ne krapnoju po truputį. Ir paėmus į rankas vazoną daug greičiau tas procesas gaunasi, nes apsukti iš visų pusių galima, pakreipti tiek vazoną, tiek purkštuvą taip, kad būtų labai patogu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien Karmelitoje visoms vazononėms gėlėms 30 proc. nuolaida. Vandos po 5 lt, svyrantys cimbidium 7 lt, stambiažiedis cimbidiumas "cimbidžiai didžiuliais žaliais žiedais su raštuota lūpa po 69lt" - nužydėjusį nusipirkau 24 lt., dendrobium kingianum už 13lt, 22lt, 26lt (dendrobio kainos be nuolaidų parašiau).
4u.gif
Atsakyti
http://www.maxima.lt...kcijos_details/

Atsakyti
Merginos, jus cia visos tokios patyrusios orchideju augintojos 4u.gif
Mano mama turi orchideja, kuri augina vaikuti:) To ugliuko saknys kartu su lapais ir ziedu ore kabo tongue.gif Kazin jeigu ji atskirciau nuo motininio kelmo ir i orchideju substrata ikisciau, ar prigytu?
Ir dar noreciau sodinti ji i stikini inda.......ar nelabai supeiksit tokia minti? Sakau, jeigu augala nelaistyti, o apipurskineti, tai gal tinka ir stiklinis?
Atsakyti
QUOTE(siguze @ 2013 02 28, 13:59)
Mano mama turi orchideja, kuri augina vaikuti:) To ugliuko saknys kartu su lapais ir ziedu ore kabo  tongue.gif Kazin jeigu ji atskirciau nuo motininio kelmo ir i orchideju substrata ikisciau, ar prigytu?

Ir dar noreciau sodinti ji i stikini inda.......ar nelabai supeiksit tokia minti? Sakau, jeigu augala nelaistyti, o apipurskineti, tai gal tinka ir stiklinis?

jei keikis turi bent vieną 5 cm šaknį, turėtų prigyti.

jei stiklinis indas yra permatomas, greitu laiku pažaliuos jo sienelės ir nebebus jokio grožio. o jei stiklas nepermatomas, tai geriau pasodinti augalą į plastmasinį permatomą vazonėlį ir įstatyti jį į tą nepermatomą stiklinį smile.gif
Atsakyti