QUOTE(Pippi @ 2012 12 19, 16:31)
Mergaitės, aš šoke

Rytoj mano vaikui Kalėdinis vakarėlis mokykloje. Šiandieną per klasės susirinkimą auklėtoja pasakė, kad labai geras vieno berniuko mamos pasiūlymas - į vakarėlį atsinešti šampano (ta mamytė prieš kelias savaites per tėvų susirinkimą apie "šampaniuką" vis kalbėjo, bet mes pamanėme, kad ji apie vaikišką šampaną kalba). Viena mergaitė paklausė "kokio šampano? tikro?" Auklėtoja atsakė "tai kad kitokio nebūna". Vaikai (išskyrus berniuką, kurio mama tokį genialų pasiūlymą pateikė) sutriko, pradėjo sakyti, kad jie gal nenori, tai auklėtoja pasakė "taigi jūs jau penktokai". Pravalas

Ir nežinau ką daryti - jei apsimesiu durne ir užklausiu auklėtojos apie kokį ten šampaną kalba ėjo, kentės mano vaikas (per tėvų susirinkimą iškėliau klausimą dėl berniukų leksikos - jie mergaites ištisai vadina kalėmis, šliundromis, žiurkėmis, pys... mašinomis ir pan.), tai kitą dieną auklėtoja išsikvietė mano vaiką ir išbarė, kad man skundžiasi ir verkšlena. Aš labai nenoriu vaiko leisti į vakarėlį, bet ji nori. Visiškai nežinau ką daryti ir kaip elgtis.
Pippi, aš visiškam šoke nuo tavo žinutės. Kažkas iš fantastikos srities... Auklėtoja taip kalba? Kokio nors vaiko mama tai dar galiu kažkiek suprast, bet auklėtoja???

Šitoj vietoj aš turbūt būčiau nesusilaikius nuo atviro absoliučiai kritiško vertinimo.
Gal jiems su galva negerai?

Man ir tas vaikiškas šampanas nieko gera... Vistiek tai imitacija, o be to viena chemija. Kam vaikams kišt tas nesąmones? Ar skanesnių gėrimų nėra?
Mano devintokas, bet jam net klausimų dėl šampano ragavimo net per šventes nekyla (čia tiesiog vaikis toks, jis kol kas baisiai neigiamos nuomonės apie alkoholį, rūkymą. Bet čia jis pats sau toks. Mes kuo normaliausi - ir draugų vakarėliai kartkartėm mūsų namuose tikrai būna). O klasėj tai tikriausiai pusė tėvų nugriūtų nuo tokio pasiūlymo.
Nu tikrai, Pippi, jau tu nebebijok, nes čia marazmas kažkoks... Girdys tavo vaiką, o tu tylėsi? o šiaip tai nežinau ką daryčiau, bet tikrai kažką daryčiau. Patarti kartais gana sunku, nes tik pats žmogus geriausiai žino kaip jam tokiu metu elgtis. Aš taip suprantu, kad tu gavai šoką ir iš netikėtumo tarsi norėjai paklaust ar tau su galva gerai. Nu tai tau su galva gerai, bet klasėj tai kažkam arba keliems visai negerai..
Turbūt nenormalioj klasėj ir mano devintokas mokosi. Pas juos per tris mėnesius - jei neklįstu - nė vienos nepateisintai praleistos pamokos! Rūkančių keli yra, bet sūnus nėra matęs, kad per vakarėlius kažkas būtų pagurkšnojęs.
Dabar paklausiau apie prezervatyvus ant bananų - tai nusikvatojo ir sakė, kad tikrai nemokė maut
Per vakarėlius jie dar pernai grįždavo šlapi nuo dūkimo

Šiemet Kalėdų vakarėlis dar tik bus, pažiūrėsim koks grįš