QUOTE(Šelma @ 2013 01 06, 19:59)
Oi, koks Jonas šaunuolis
Papildyta:
Todėl niekas ir nesiplėšo, ramiau, tiesiog, miega..... Kita vertus, va, kad ir mūsų atveju, leistu laikiną imti, kiek visko reikia perstumdyt gyvenime- įtaisyti į mokyklą vyresnėlę (ar labai jau bus lengva, kai neapibrėžtam laikui), mažę darželin, arba ieškoti auklės, kad pabūtų. Namie kažkaip vietos padidins dviem lovom, dabar berniokai mažieji ant grindų miega, bet jei ilgam, tai nenorėčiau taip.
Mano mergytės, va stebiu ir stebiuosi, lyg vaiknamio vaikai nuo gimimo, net nėra jokio ženklo, kad namie augo, kad tik du mėnesius VGN buvo- prieraišumo sutrikimas, meilė ne per jausmus, o per daiktus, nei emocijų reikšt moka, nei paprašyti, tokie robotukai- pasakai daro, pasiunti- eina

Savivertės nulis

Tik grobuoniškas dėmėsio poreikis, nesvarbu kokiais būdais... Va tau ir namai
pasėdėjau rimtai, pakraupau. Taigi ne vienas toks vaikas jų žinioj būna. Keli. Keliolika. Ten sakykim yra toks punktas- surinkti visus duomenia apie vaiko gimines. Tai seniai buvo- tėvus ir senelius, dabar praplėsta- ir kitus gimines. Tas duomenų rinkimas neapsieina vien kur gyvena. Tada dar reik surinkti kur dirba, patikrinti teistumus. O dabar nieko taip tikrint negali- visur reik raštiškų sutikimų. aš ten toks ir toks sutinku kad patikrintumėt tą ir tą. Ir viską keliais egzemplioriais. Gerai- kompu atsispausdini kiek reikia, ale nešt pasirašyt. Tai administracijos vadovui, tai dar kažkam. Aš čia galvojau kad tik iš manęs visokio šūdo reikia. Ne pasirodo, niekas jokio laiko netempia- visko to reikia. Ir visos tos įstaigos į kurias jos kreipiasi vieno ar kito patikrinti joms privalo atsakyti per 14 dienų.Tai vienus gavus per tuos 14 dienų, siunti tuos dokumentus kitur, į kuriuos irgi atsako per 14 dienų.
O kai aš pasiskaičiau jau pati kokią dabar formą atėjęs inspektorius turi užpildyti

. O kai pagalvoji apie tai, kad laikinąją globą nuo pusmečio dabar labai labai nori įstatymiškai sutrumpinti iki 3 mėnesių- tai tų vaikų niekas iš viso neims. Nespės.
Vat būtent, kad investicijos yra didžiulės, į namų įrengimą, į vaikus, ir į ugdymo įstaigas. Į laiką. Ir po trijų ar keturių mėnesių vėl viskas keičiasi. Realiai yra taip, kol sutvarkai iki galo laikinosios globos popierius, nebelieka nei įstatymiškai, nei fiziškai laiko sutvarkyti dokumentus nuolatinei globai.
Mergytėms va tas socialinis apleistumas. O tai, kad aplinka yra tokia jog jos menoka nei emocijų reikšt, nei jausmų- natūralu. Ta aplinka kur jos augo ir už VNG prastesnė.Ir bet kokiu atveju joms irgi trauma tas patekimas į globos namus. Joms gi viskas išnyko- mama, tėtis, namai. Jos nieko neturi. Jų tas vidinis pasaulis irgi sugriuvo, kaip gyventi naujam, kaip prie jo prisitaikyti jos nežino. Šiaip tai jos pas tave labai stengiasi. Ir ta adaptacija pas jas prasidėjus yra aiškiai. Kas, jei taip, atvirai liūdina.