Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(LumiLumi @ 2012 11 28, 12:09)
As viska perziurejau, man iki pilnos laimes truko istrenkti tik pomidorus smile.gif

papasakok ką išmesti dar sako?
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2012 11 28, 11:16)
papasakok ką išmesti dar sako?


Pupeles ir zemes riesutai (del lektino, kuris pazeidzia zarnu epitelio laiduma ir patologiniu mikroorganizmu baltymai patenka i kraujotaka, tada imunine sistema pyksta), taip pat pieno produktai (ten minima, kad piene yra keliu tipu baltymai, kurie velgi suzadina imuniteta). Apskritai apie piena, net vaikams jo nereiketu duoti. Ten kalba, kad norit sustabdyti progresa ligos (pasiekti remisija) reikia maitintis taip, kad imunine sistema nebutu pastoviai suzadinama. Pasirodo mes genetiskai nesam (dar nespejom) prisitaikyti prie dabartines maisto pramones, todel esam genetiskai uzprogramuoti tai mitybai, kuri buvo priimtina musu proteviams (medziotojams rinkejams). Organizmas pats sukonstruotas taip, kad gali save gydyti ir apsaugoti, bet tarp visu organizme vykstanciu reakciju turi buti pusiausvyra. Del mitybos tai atsisakyti visko, kas trikdo ta pusiausvyra (pusfabrikaciai, glutenas, cukrus, aliejai ir tt). Ten idomi ta teorija, kad viena is IS atsiradimo priezasciu yra bakterijos, gyvenancios musiu zarnyne, kai nusilpsta organizmas padideja zarnu sieneliu pralaidumas (taip pat del netinkamos mitybos), normaliai per zarnyno sienele is maisto i krauja ir limfa gali patekti tik amino rugstys ("cieli" baltymai negali patekti), o del pralaidumo patenka nesuskaidytu baltymu (per tam tikrus receptorius) ir musu zarnyno bakteriju isskiriami baltymai, kurie galimai panasus i mielino baltymus (cia vadinama molekuline mimikrija) ir tada pradeda gamintis spec antikunai tiems baltymams, issinesioja su krauju, tada velgi per spec receptorius smegenu kraujotakoje praeina kraujagysles sienele ir puola musu smegenytes.
Dar apie grudus kalbejo idomiai, mes dabar gaunam apdorotu (rafinuotu) grudu produktus, taciau gamtoje esanciu laukiniu grudu musu organizmas negaletu suvirskinti, nera pritaikytas. Mesyte irgi rekomenduoja liesesne (aisku geriausia zveriena, bet gauk tu ja dabar...), svarbu yra gauti riebalo, bet esme yra baltymai.

na as tiek dabar atsiminiau, gal silver mane pataisys 4u.gif
Papildyta:
Siandien dar buvau NDNT, pirmadieni man komisija, nezinau kuo cia baigsis, gerai bent, kad birza nespaudzia, nes nieko nemoka biggrin.gif neturi ka biologui pasiulyt lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=LumiLumi,2012 11 28, 15:59]
Ten idomi ta teorija, kad viena is IS atsiradimo priezasciu yra bakterijos, gyvenancios musiu zarnyne
Ačiū labai, man ten sunkoka viską suprast, bet pasinagrinėsiu dar,mano mylima pusseserė yra vertėja, tai kai pribūsiu į Telšius pakankinsiu smile.gif
O apie bakterijas, jau l.senai girdėjau, net viena iš teorijų buvo kas turėjo šunų, kažkoks ryšys su jų išmatomis..
L.mėgstu pupeles..
Tai ką Lumi pakeitei, ką dabar pagrinde valgai, kaip supratau pomidorų jau nebe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2012 11 29, 09:54)

O apie bakterijas, jau l.senai girdėjau, net viena iš teorijų buvo kas turėjo šunų, kažkoks ryšys su jų išmatomis..



g.gif mano vyras jokio gyvuno niekada neturejo...

Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2012 11 29, 09:54)

Tai ką Lumi pakeitei, ką dabar pagrinde valgai, kaip supratau pomidorų jau nebe  smile.gif


Kad nelabai ka ir liko valgyt lotuliukas.gif
Darzoves, kiausiniai, mesa ir... viskas lotuliukas.gif
nieko, iki vestuviu busiu lieknute biggrin.gif
Atsakyti
Klausimas Silver79, tikiuosi sekate tema smile.gif Jus labai domites mityba, sakykite, ar sutikote koki fakta apie cili pipirus, nes dievinu juos begalo, visur, prie visko ir beveik visada ax.gif
Atsakyti
Perzvelgiau senesnes temas, taigi radau vienoj IS temoj jusu diskusija apie rukyma, na man liga irgi smoge metus rukyt biggrin.gif
Atsakyti
sveikos merginos smile.gif

su klausimu as tokiu, nezinau kas cia uzejo, bet taip troskina! ! ! ir taip negaliu atsigerti..kad ir kiek gerciau- nenumalsin troskulio.. viena ryta atsikeliau uztinus.. 4u.gif ir nesuprantu kad cia neveikia- inkstai? gal cia kokia cukralige kabinasi?
Atsakyti
QUOTE(sypsena000 @ 2012 11 30, 18:33)
sveikos merginos smile.gif

su klausimu as tokiu, nezinau kas cia uzejo, bet taip troskina! ! ! ir taip negaliu atsigerti..kad ir kiek gerciau- nenumalsin troskulio.. viena ryta atsikeliau uztinus.. 4u.gif  ir nesuprantu kad cia neveikia- inkstai? gal cia kokia cukralige kabinasi?


ar visada taip? ar cia momentinis?
Atsakyti
Jauciu busiu vel prisidirbusi su interferonais. Nesileidau jau kelias savaites, nes kelioneje nelabai rasi kur idet i saldytuva. Dar pasigavau virusa- slogos , kosulys, net antibiotikai mazai padeda. Pagailejau saves dar, nesileidau, nes maniau , kad uzteks man tos bjaurybes kol pageres savijauta. Apsunko kojos. Siandien vel nudribau vidury kambario, vel eilini karta patempiau koja. Kuria diena , as ja turbut nusilausiu tikrai.
Vat noriu paklaust ar daznai jums buna, kad nei is sio , nei is to issidrebiate vidury lygaus kelio. O kai daznai tai kartojasi ar cia galima priskirt atkryciui?
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2012 12 02, 13:50)
ar visada taip? ar cia momentinis?



tas dažnai tai yra kai atsikeliu ir iki kokiu pietu..ir beveik kiekviena diena.. nesuprantu kas cia per nesamoniu kampelis dabar vyksta su manim doh.gif vakare jau geriau kazkaip buna..bet siaip tai nesijauciu as kad dehidratuoju g.gif tikrai atsigeriu, ir kartais manau kad tikrai per daug. bet vat su wc biski beda gaunasi, nes manau, kai tiek skysciu vartoju dazniau tureciau eit g.gif

voriukai, o cia ta prasme nukristi tai tiesiog uzkliuti ir nugriuti, taip? nes dabar vienas pazistamas griuvineja, bet jam tikrai kazkas negerai, nes jis atsijungia visiskai, kelias sekundes ir krenta, o tada vel viskas gerai. na jis netenka samones, ne kaip jus, kaip suprantu.

na as--- pfu pfu pfu kolkas dar negriuvau taip
Atsakyti
Vat tas ir yra , kad niekur neuzkliunu- tiesiog vidury lygaus kelio bumt. Nors pamascius gal uz kokio miniatiurinio akmenelio uzkliuna koja, bet namie vidury kambario? Dabar bijau. Mane labai meto, atsargiai prekybcentry net pro prabangesniu produktu lentynas vaikstau. O jei daiktas vertingas neimu i rankas- bijau ismest.

Ar is cia esanciu kas susiduria su tokiais simtomais? Ka daryt?
Atsakyti