Įkraunama...
Įkraunama...

Mikalojaus Daukšos vid. mokykla Antakalyje

Įdomu pasiskaityti apie savo buvusią mokyklą g.gif Turiu pati mokyklinio amžiaus vaiką, gyvenu Antakalnyje - leidžiu visai į kitą įstaigą. Nenoriu, kad mano mažoji geroji mergaitė eitų į tą baisų seną pastatą su senom isteriškom mokytojom.... Aš suprantu, kad ne visos jos blogos. Bet paminėtos pavardės verčia prisiminti negerus dalykus. Baronaitė, Beinoravičiūtė - ar gali žmogus be šeimos keliasdešimt metų dirbti mokykloje su vaikais ir būti sveikų nervų? Direktorius ten iš viso valdžios neturi, visiška jo pavaduotojų (piktų moterų) valdžia. Kai nėra stiprios valdžios, tai byra ir gerų pedagogų ratas.
Atsakyti
QUOTE(Rrudoji @ 2007 02 11, 12:43)
vienintelis sviesus zmogus is didziosios raides ir puiki matematikos mokytoja buvo S.Ceburniene. na, buvo daugiau neblogu mokytoju, kad ir ta pati Zileniene, Stasiukyniene, rusisciu tais laikais nieko tokiu buvo, bet tik Ceburniene atsimenu kaip nuostabu zmogu (nzn, ar dar dirba...).

Žilėnienė kaip mokytoja buvo tikrai gera, ir girdėjau, kad ten tebedirba. Nu bet kaip auklėtoja schmoll.gif - kažkas baisaus. wacko.gif fear.gif
Atsakyti
Šią mokyklą baigiau prieš 5 metus, tad mano įspūdžiai turbūt vieni šviežiausių.
Deja, nenorėčiau į ją leisti savo vaikų, nes su kiekvienais metais situacija vis prastėja. Kiek žinau, ją ruošiamasi perorganizuoti į pagrindinę. Pagrindinė problema - ilgus metus vadovavo labai „minkštas“ direktorius, ir realiai jo vadovavimo metais ten buvo bevaldystė. Teko girdėti, kad šis direktorius jau nebevadovauja mokyklai.
Dar labai rimtas pavojus yra narkotikai. Mano laidoje narkomanų lyg ir nebuvo, bet paskutiniais mokymosi metais „apsipūtusių“ paauglių (šeštokų-septintokų) vaizdų tekdavo prisižiūrėti sočiai... Girdėjau, kad padorių šeimų vaikus jau vengiama leisti į šią mokyklą, nes čia išskėstom rankom priimami sunkiai valdomi, riboto intelekto vaikai, kuriuos iš kitų mokyklų išmeta...
Pedagogų yra ir labai prastų, ir labai gerų, ir sugyvenamo charakterio, ir nelabai. Tiesa, noriu kategoriškai paneigti kažkurios forumietės mintį, kad šioje mokykloje nėra gerų lietuvių kalbos specialistų. Priešingai - manau, kad ten dirba netgi keli labai geri šios srities specialistai, užsilikę dar iš tų laikų, kai būdavo formuojamos prestižinės literatūrinės klasės. Gal kiek prastesnė situacija su anglų kalbos specialistais.
Bet kokiu atveju - nors ir jaučiu nostalgiją, savo vaiko į šią mokyklą neleisčiau.
Atsakyti
Sveiki ;] O as joje vis dar mokaus sleep.gif
Siaip is tikruju yra ivairiausiu mokytoju,labai jau nesiskundziam mirksiukas.gif
E.Zilienene dar dirba,mano mokytoja thumbup.gif
Baronaite ( jei jus apie pavaduotoja) su Beinoraviciute taip pat,tik nedesto schmoll.gif
Direktorius pasikeite,dabar direktore,bet maciau ja tik karta blink.gif smile.gif
Ka as zinau,is isvaizdos tai nekokia mokykla,nor skelias klases sutvarke ( tik suolus lotuliukas.gif ) ,bet yra ir tikraaai baisiu blink.gif
Zodziu,kai turesiu savu vaiku ir dar dirbs si mokykla,tikrai neleisiu,nors pati jau 11 metu iskenciau thumbup.gif
Atsakyti
Kažkaip perskaičiau komentarus apie šią mokyklą ir prisiminiau savo mokslus joje. Čeburnienė tikrai labai gera mokytoja, be to dar ir buvusi mano klasės aklėtoja tai šauni ne tik mokytoja bet ir žmogus, dar ir dabar į visus mūsų klasės susitikimus ateina smile.gif

Tiesa dabar apie šią mokyklą esu girdėjusi ne labai kokius atsiliepimus, praeitais metais mano draugės brolis baigė šią mokyklą, tai va jis irgi pasakojo, kad mokykloje labai didelė problema yra narkotikai ir kad labai daug vaikų yra iš tikrai probleminių šeimų ir kadangi tokių vaikų yra labai daug tai ten besimokantiem kitiems vaikams yra labai sunku.
Nors ir baigiau šiąb mokyklą ir tikrai neturiu jokių blogų prisiminimų apie ją, bet prieš leisdama savo vaiką tikrai dar gerai pagalvočiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nercep: 12 birželio 2007 - 09:38
Mokiaus šioje mokykloje 12 metų ir nuoskaudų tikrai neturiu. Viskas priklauso nuo pačio žmogaus motyvacijos ir noro įgyti žinių. Man dėstė puikios mokytojos. Niekada blogu žodžiu negalėčiau paminėti E. Žilėnienės, kuri daug metų stengiasi padėti ir suteikti kuo daugiau žinių, jei tik mato žmogaus motyvaciją, aukodama savo laisvą laiką (papildomi užsiėmimai, beje, nemokami), taip pat I.Vėbrienė - puiki lituanistė ir nuoširdi auklėtoja, matematikė Kargaudienė, istorikas A. Porutis ir dar daug kitų puikios kvalifikacijos pedagogų.
Nežinau kiek situacija yra pasikeitusi būtent šiuo metu (mokyklą baigiau visai neseniai), bet kaip ir kiekvienoje ugdymo įstaigoje yra savų pliusų ir minusų, taip pat įvairių mokytojų. Pažįstu daug žmonių, kurie bėgdami iš M. Daukšos ir tikėdamiesi, kad kažkas kitas, o ne jie patys įkals jiems žinias, keitė dar daug mokyklų, bet rezultatas buvo toks pat.
Iš pradinių klasių negirdėjau nusiskundimų. Mokiausi pas nuostabią mokytoją M. Jagminienę ir apie ją išlikę patys šviesiausi prisiminimai. Dalis mūsų mokyklos pedagogų vaikų taip pat lankė šią mokyklą. Manau, visi savo atžaloms ieško optimalaus varianto.
Bet pasikliauti vien nuogirdomis ir dėl prastos mokyklos išorės blogu apie ją minėti, manau neteisinga.
Narkotikų platinimo klausimais M. Daukša visad kalbose pirmauja, nors pinigingų tėvelių vaikai, mokydamiesi prestižinėse gimnazijose, tikrai žino, kad kur jau kur, bet Mikalojaus Daukšos vidurinė mokykla šiuose reikaluose tikrai nepatenka į pirmųjų sąrašus.
Atsakyti
Žileniene, tai cia biologijos mokytoja?

O rusu kalbos mokytoja Ivanauskiene berods ar dirba?
Atsakyti
Ka gi, pagaliau, regis, M.Dauksos mokyklai atejo didysis permainu metas smile.gif Naujai atejusi, jauna, energinga direktore is esmes pertvarko viska sioje mokykloje thumbup.gif Paskutinemis ziniomis, mokykla gavo finansavima remontui. Ir dar, ankstesniame pasisakyme mineta firmine sadiste nuo rugsejo palieka savo posta smile.gif Tikekimes, viskas pasikeis i gera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lieppa @ 2007 07 09, 17:58)
<...> Ir dar, ankstesniame pasisakyme mineta firmine sadiste nuo rugsejo palieka savo posta  smile.gif <...>

Kas čia tokia?
Atsakyti
QUOTE(Gosh @ 2007 07 10, 11:42)
Kas čia tokia?


Perskaityk Stripulio post'a ... Ten ji kalba apie mokytoja Baronaite...
Atsakyti
QUOTE(cola @ 2007 07 03, 10:40)
Žileniene, tai cia biologijos mokytoja?

O rusu kalbos mokytoja Ivanauskiene berods ar dirba?



Taip, Ivanauskienė dar dirba.
Atsakyti
QUOTE(gabrieliutee @ 2007 07 13, 10:46)
Taip, Ivanauskienė dar dirba.

Mano buvo aukletoja, super moteris thumbup.gif
O kas ta baronaite? Man tai siaubu siaubas buvo biologe, sadiste is pagrindu lotuliukas.gif
Atsakyti