Įkraunama...
Įkraunama...

Appetizer'iai - ką patiekti tik svečiams atėjus?

Siūlau pasigamint alyvuogių užtepėlę: ax.gif dėjau per pusę žalias ir juodas alyvuoges, keletą saulėj džiovintų pomidorų iš baziliko aliejaus, skiltelę česnako, šviežio baziliko gal kokį 10 lapelių, ir oregano šiek tiek. Viską į blenderį ir po poros minučių galima valgyt. Tinka su duona, duoniukais, krekeriais, ant picos, į pastos padažus ir t.t.
Anksčiau šitą dalyką pirkdavau gatavą, bet šiandien sumasčiau, kad galiu pasidaryt pati, ir pigiau, ir sveikiau, be visokių ten konservantų ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(OTIORI @ 2008 07 25, 13:30)
Nesenai išbandyta - džiovinta slyva apvyniojama rūkyta šonine įsmeigiamas smeigutkas medinis kad prilaikytu ir apkepama keptuvėje - skanu ir karštas ir šaltas  smile.gif


siek tiek kitoks isbandytas variantas, man patiko - i rukyta sonine suvynioju maza gabaliuka suprieskoniuoto farso ir kepu orkaiteje ant kepimo popieriaus bigsmile.gif bigsmile.gif su slyvom irgi kepu orkaiteje, ne keptuveje... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 09 27, 20:24)
Siūlau pasigamint alyvuogių užtepėlęax.gif  dėjau per pusę žalias ir juodas alyvuoges, keletą saulėj džiovintų pomidorų iš baziliko aliejaus, skiltelę česnako, šviežio baziliko gal kokį 10 lapelių, ir oregano šiek tiek. Viską į blenderį ir po poros minučių galima valgyt. Tinka su duona, duoniukais, krekeriais, ant picos, į pastos padažus ir t.t.
Anksčiau šitą dalyką pirkdavau gatavą, bet šiandien sumasčiau, kad galiu pasidaryt pati, ir pigiau, ir sveikiau, be visokių ten konservantų ir t.t.

o jis nebutna kietokas? nereik kokio aliejaus biski, kad lengviau teptus? Nes siaip skamba tai skaniai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2008 09 28, 11:13)
o jis nebutna kietokas? nereik kokio aliejaus biski, kad lengviau teptus? Nes siaip skamba tai skaniai  mirksiukas.gif

tikrai ne, nes juk alyvuogės pačios iš savęs jau gan riebios... beto, dedant tuos pomidorus džiovintus, juk su jais kažkiek patenka aliejaus iš indelio, tai to ir pakanka. Tepasi tikrai gerai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, kulinares smile.gif
O jau ideju superiniu prisigaudziau...mmmm... smile.gif
Va pasiulysiu viena paprasta recepteli, kur kazkaip musu sveciams visad tiko, tik kazkaip jau atsibodo rolleyes.gif
Sumustinukai su silke
Supjaustykite juoda duonyte vieno kasnio sumustinuku dydzio gabaleliais ir pakepkite ant keptuves, isimkite ant serveteles, kad susigertu aliejus ir palikit atsalti. tada tuos gabalycius aptepkit majonezu, dekit silkutes gabalely ir psio smile.gif Visa lekste dar galite apibarstyti svogunu laiskais, labai skanu ir graziai atrodo smile.gif O mano mama tai dar tarp silkutes ir majonezo deda riekute kietai virto kiausinio, irgi skanu, bet daugiau terliones, tai as praleidziu sita veiksma mirksiukas.gif
Tik netepkit majonezo ant siltos duonos, nes tada ji pasidarys slapia ir gumine schmoll.gif
skanaus 4u.gif
Atsakyti
Keliam temą į viršų.. gal kas pastebės ir ką naujo parašys... mirksiukas.gif
Atsakyti
As,uztepele ruosiu taip,imu indeli alyvuogiu+keleta cesnaku{juos galima pakeisti }tarkime pankoliu,paprika,tik reik blansiruoti.
tuomet deti pelesinio surio{as cia grupuoju po cesnako} arba marinuotos lasisos,jeigu neturite surio .
Ir imame gera sauja graikiniu riesutu, viska sumiksuojame,ilasiname keleta lasu alyvuogiu aliejaus.
Noriu pasakyti,kad prieskonius dedamakai jau viskas sudeta{jeigu jie dz.,jeigu zali dedame drauge}prieskoniai krapai,petrazoles,balti pipirai,kalendra,mairunas.
Ka megstate ta ir sudekite{omenyje turejau prieskonius}.

Atsakyti
mmm kaip skanu turetu buti
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti
Ir aš noriu pasiūlyti vieną skanią užkandėlę.
Reikės: 300g fermentinio sūrio (rusiškas, žvaigždutė,rokiškio - kam koks patinka)
1 indelio dirbtinių baltyminių raudonų ikrų
4-6 skilteklės česnako
truputų krapų (tinka ir švieži, ir šaldyti)
majonezo.
citrinos
Sūrį sutarkuoju plonais šiaudeliais, ne per burokinę, bet per smulkesnę tarka. sudedu ikrus, labai smulkiai sutarkuoju česnaką, dedu krapų žiupsnelį ir majonezą. Viską išmaišau. Mišinį tepu ant kvadratinės sumuštinių duonos ir perpjaunu riekę įstižai. Arba būna tokia sumuštinukų duona, mažais kvadratėliais. Ant užteptų sumuštinukų galima uždėti labai plonai pjaustytos citrinos, bet skanu ir be jos. Laaabai graziai atrodo ir labai skanu.
Atsakyti
Man be galo skanu keptą duoną aptepti su smulkiai tarkuota morka, česnaku ir majonezu sumaišyta thumbup.gif tik tiek, kad per balius vyrai kažkodėl skeptiškai žiūri ir bijo ragaut, bet užtai moterims labai patinka ir jei kuri įsiūlo savajam irgi paragaut,tai tas vėliau nebeišlipa iš tos lėkštės lotuliukas.gif
Atsakyti
Man labai patinka tokie derinukai,sūrį{minkštą lydytą} gerai sumaišyti su grietinėle+sudėti smulkiai pjaustytą agurką+papriką+kaparėliai+pipirai grūsti+druskytė.
Viską gerai,gerai išsukame galima dėti ant skrudintų mažų skrudučių.
Dar galima salotos lape suvynioti masę ir uždėti ant duoneliukų.
Atsakyti