
labutis super mamos.Mano vyras megsta aluti.Gal galetumet ka nors pasiulyti prie alaus,kokiu nors uzkandziu.Buciau dekinga.

sveikutes, mielos seiminykes, noreciau kad su manim pasidalintum savo receptukais. nebutinai tai gali buti sumustiniai. tai gali buti karstas ar saltas uzkandis.
pradedam

pradedam

As dazniausiai darau taip (ypac tinka prie alaus):
supjaustau ir į didele lėkste ir dedu eilutemis
balta kepta suri prieskoniuose
balta pelesini suri Brie
galima ir dar kokio nors mėgstamo surio (pvz, medziotoju)
tada dedu krekeriuku juostele (ypac skanu su Brie)
rukytų ausu
vytintos mesytes (arba ko nors panasaus)
ir alyvuogiu.
Labai ivairu, todel visi valgo kas ka megsta (bet dazniausiai suvalgo viska)
supjaustau ir į didele lėkste ir dedu eilutemis
balta kepta suri prieskoniuose
balta pelesini suri Brie
galima ir dar kokio nors mėgstamo surio (pvz, medziotoju)
tada dedu krekeriuku juostele (ypac skanu su Brie)
rukytų ausu
vytintos mesytes (arba ko nors panasaus)
ir alyvuogiu.
Labai ivairu, todel visi valgo kas ka megsta (bet dazniausiai suvalgo viska)
labai skanus karsti sumustiniai reikia
1 batonas
200g krabu lazdeliu
1-2 svogunai
2-3 saukstai majonezo
70g olandisko surio
2 kiausiniai virti
cesnako
priekoniu
svoguna smulkiai supjaustai ir pakepini, olandiska suri sutarkuoji. viska susmulkinus sumaisyti su prieskoniais ir majonezu. viska sudedi ant batono riekeliu, ir pakepi orkaiteje apie 10-15min.,
nu tieiog galima ir liezuvi praryti, nes labai skanu ir labai tinka prie alaus. jei kas megsta astriau, tai galima ideti daugiau svoguno.
1 batonas
200g krabu lazdeliu
1-2 svogunai
2-3 saukstai majonezo
70g olandisko surio
2 kiausiniai virti
cesnako
priekoniu
svoguna smulkiai supjaustai ir pakepini, olandiska suri sutarkuoji. viska susmulkinus sumaisyti su prieskoniais ir majonezu. viska sudedi ant batono riekeliu, ir pakepi orkaiteje apie 10-15min.,
nu tieiog galima ir liezuvi praryti, nes labai skanu ir labai tinka prie alaus. jei kas megsta astriau, tai galima ideti daugiau svoguno.
na, is tokiu greituku as megstu:
1. plonom riekelem suris, o ant jo plonom riekelem uzdetas kivis (super prie balto vyno)
2. dar verinukai su suriu ir dziovintom slyvom;
3. prancuziska batona supjaustyti riekelem, apslakstyti aliejum ir pabarstyti druska+juodi pipirai (stambiai malti)+raudonelis ir i orkaite kol apskrus, tada ant virsaus pomidorai kubeliais+cesnakas+bazilikas+druska+truputis alyvuogiu aliejaus (arba pomidoras kubeliais+baziliko pesto).
is saldesniu: dziovintas juodas slyvas uzpilti karstu vandeniu, kad taptu minkstos (ismirkyti), nupilti vandenuka ir i ju vidu ideti graikiska riesuta (ne visa aisku arba galima ir kitus riesutus) ir uzpilti plakta grietine su cukrum+vanile, galima dar ir zelatinos ideti, tada toks vos ne torciukas gaunasi, bet daugiau laiko reikalauja:)
kol kas tiek:)
1. plonom riekelem suris, o ant jo plonom riekelem uzdetas kivis (super prie balto vyno)
2. dar verinukai su suriu ir dziovintom slyvom;
3. prancuziska batona supjaustyti riekelem, apslakstyti aliejum ir pabarstyti druska+juodi pipirai (stambiai malti)+raudonelis ir i orkaite kol apskrus, tada ant virsaus pomidorai kubeliais+cesnakas+bazilikas+druska+truputis alyvuogiu aliejaus (arba pomidoras kubeliais+baziliko pesto).
is saldesniu: dziovintas juodas slyvas uzpilti karstu vandeniu, kad taptu minkstos (ismirkyti), nupilti vandenuka ir i ju vidu ideti graikiska riesuta (ne visa aisku arba galima ir kitus riesutus) ir uzpilti plakta grietine su cukrum+vanile, galima dar ir zelatinos ideti, tada toks vos ne torciukas gaunasi, bet daugiau laiko reikalauja:)
kol kas tiek:)
QUOTE(hobo @ 2004 12 17, 10:06)
o tai negi šaldytas krevetes taip imt ir dėt ant stalo? gal kažkaip reikia jas paruošt?
Manau cia turima omeny saldytos krevetes su lukstais, tai jas prie stalo ir luksteni, tik pries tai atsildyt reiktu

Atshildyti galima arba paprastai, arba greitesnis budas - keletui minuciu sumesti i verdanti vandeni. Galima ideti krapu dar...

sausainiai
lydytas suris
suris su pelesiais
graikiski riesutai
trapus sausainiai (pirktiniai) (buna su suriu, surus ir t.t.)
per viduriuka ant sausainuku truputi uztepi: gali buti lydytas suris, margarinas (pvz. Rama buna su ivairiais prieskoniais)
suris su pelesiais irgi labai mazais gabaliukais supjaustyti reikia "priklijuoti" ant uztepto surio.
o ant virsaus 1 graikiska riesuta (graziau kai nesutrupejes)
p.s. kas nemegsta surio su pelesiais duokit paragaut net nesupras...
pati nemegstu surio su pelesiais, bet sitie niam niam
liuks uzkandukai
lydytas suris
suris su pelesiais
graikiski riesutai
trapus sausainiai (pirktiniai) (buna su suriu, surus ir t.t.)
per viduriuka ant sausainuku truputi uztepi: gali buti lydytas suris, margarinas (pvz. Rama buna su ivairiais prieskoniais)
suris su pelesiais irgi labai mazais gabaliukais supjaustyti reikia "priklijuoti" ant uztepto surio.
o ant virsaus 1 graikiska riesuta (graziau kai nesutrupejes)
p.s. kas nemegsta surio su pelesiais duokit paragaut net nesupras...
pati nemegstu surio su pelesiais, bet sitie niam niam

liuks uzkandukai

Nežinau, ar čia tau tiks, bet pasiūlysiu ir savo užkandį. Svarbiausia, kad jis pigus, paprastas ir skanus.
Paimti paprasčiausios baltos sumuštinių duonos. Nupjaustyti riekučių pluteles. Vieną riekutę padalinti į keturis mažyčius kvadratukus. Juos pakepinti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Aliejų nuvarvinti ant servetėlės.
Aptepas: Dėžutę paprasčiausių žuvies konservų aliejuje, pvz., "Skumbrė aliejuje", išimti į dubenį, sutrinti žuvies gabaliukus šakute. Smulkiai supjaustyti galvutę svogūno ir sudėti prie žuvies. Kietai išvirti porą kiaušinių (kiekis priklauso, kiek to užtepo gaminame) ir irgi susmulkinus sudėti prie žuvies. Tada viską sumaišyti, įdėti majonezo, prieskonių pagal savo skonį. Viskas! Atėjus svečiams, tik užtepi to aptepėlio ant pakepintų riekučių ir patieki! Gaunasi mažyčiai buterbrodėliai. Svarbiausia, kad viską galima pasiruošti iš anksto, nesudėtinga, pigu ir labai skanu! Aš visą laiką į savo gimtadienį darbe tokių atsinešu, tai jie labai greitai dingsta nuo stalo!
Paimti paprasčiausios baltos sumuštinių duonos. Nupjaustyti riekučių pluteles. Vieną riekutę padalinti į keturis mažyčius kvadratukus. Juos pakepinti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Aliejų nuvarvinti ant servetėlės.
Aptepas: Dėžutę paprasčiausių žuvies konservų aliejuje, pvz., "Skumbrė aliejuje", išimti į dubenį, sutrinti žuvies gabaliukus šakute. Smulkiai supjaustyti galvutę svogūno ir sudėti prie žuvies. Kietai išvirti porą kiaušinių (kiekis priklauso, kiek to užtepo gaminame) ir irgi susmulkinus sudėti prie žuvies. Tada viską sumaišyti, įdėti majonezo, prieskonių pagal savo skonį. Viskas! Atėjus svečiams, tik užtepi to aptepėlio ant pakepintų riekučių ir patieki! Gaunasi mažyčiai buterbrodėliai. Svarbiausia, kad viską galima pasiruošti iš anksto, nesudėtinga, pigu ir labai skanu! Aš visą laiką į savo gimtadienį darbe tokių atsinešu, tai jie labai greitai dingsta nuo stalo!

Kazkuri minejo i krabu lazdeles susuktas pikantiskas salotas. as darau kitoki idara:
dziovintus grybus isverdu, supjaustau juostelemis.keptuveje pakepinu ziedais pjausstytu svogunu ir sumaisau su grybais. isvynioju krabu lazdeles(vyniojas su peiliu.VICI labai gerai issivynioja),dedu idara, suku atgal. ant susuktu krabu uzpilu padaza:majonezas+pomidoru padazas.Skanaus!
dziovintus grybus isverdu, supjaustau juostelemis.keptuveje pakepinu ziedais pjausstytu svogunu ir sumaisau su grybais. isvynioju krabu lazdeles(vyniojas su peiliu.VICI labai gerai issivynioja),dedu idara, suku atgal. ant susuktu krabu uzpilu padaza:majonezas+pomidoru padazas.Skanaus!